home

Weekend pe Valea Prahovei

09 – 11 februarie, 12 – 14 aprilie și 22 – 24 noiembrie 2024

2 nopți/ 3 zileimage

Ziua 1 – Vineri | Iași – Cetatea Prejmer - Brașov - Predeal

Întâlnire dimineață la ora 06:45 în fața magazinului Market - fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00 pe traseul Iași - Bacău – Onești – Brașov - Predeal. Aproape de Brașov se află Cetatea Prejmer, cea mai bine păstrată fortificație din Europa. Cetatea a fost construită în 1211 de către Cavalerii Teutoni, în stil gotic şi este înscrisă pe lista patrimoniului cultural modial UNESCO. După ce vizităm cetatea, ne îndreptăm către Brașov unde începem să descoperim Brașovul. Din Livada Poștei către Piața Sfatului, apoi prin Strada Sforii, o stradă care are o lățime de doar 123 cm și este catalogată drept cea mai îngustă stradă din Europa. Continuăm către Poarta Schei și Casa Sfatului. Ultimul obiectiv pe care îl vom vizita este faimoasa Biserică Neagră. Cazare în Predeal la hotel Rozmarin 4* sau similar.


Ziua 2 – Sâmbătă | Predeal – Azuga – Bușteni – Sinaia - Predeal

Mic dejun. Ne deplasăm spre Bușteni unde vom vizita Castelul Cantacuzino. Construit în stil neoromânesc, se remarcă prin vitralii, console, plafoane cu grinzi aparente și pictate, balustrade din lemn, piatră sau fier forjat, feronerie turnată în bronz și bogat ornamentată ce creează un caracter romantic și este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade și fântâni arteziene.imageUrmătorul obiectiv este Mănăstirea Caraiman, o mănăstire ortodoxă emblematică, cu grădini, alei și priveliști montane pitorești. Continuăm către Sinaia unde vom admira frumoasa clădire a Cazinoului. Ultima vizită o vom face la Castelul Stirbey, reședința de vară a Alinei Stirbey și a generalului Emanuel Florescu care rămâne cunoscută astăzi drept cea mai veche clădire civilă din orașul Sinaia. Cazare în Predeal la hotel Rozmarin 4* sau similar.


Ziua 3 – Duminică | Predeal – Biserica Evanghelică Fortificată Hărman - Cetatea Feldioara – Târgu Secuiesc - Iași

Mic dejun. Din Predeal, ne îndreptăm către Biserica Evanghelică Fortificată Hărman, una dintre cele mai mari şi mai bine păstrate biserici fortificate din Ţara Bârsei. Biserica-cetate din Hărman, cu zidurile ei puternice, cu cele şapte tunuri de apărare şi cu turnul clopotniţa vizibil de la distanţă este o adevărată bijuterie medievală, o mândrie a saşilor din Transilvania. Tot în Țara Bârsei se găsește și Cetatea Feldioarei, cunoscută în trecut și sub numele de Marienburg, în traducere, Cetatea Mariei. Numele nu este deloc întâmplător, având în vedere că Fecioara Maria era considerată patroana Ordinului Cavalerilor Teutoni, fondatorii fortificației. Construită de aceștia în secolul al XIII-lea, Feldioara a jucat un rol remarcabil în istoria Țării Bârsei. Oprire în Târgu Secuiesc pentru masa de prânz. Sosire în Iași spre seară, în funcție de trafic.


Tarife:


Adult în cameră dublă

625 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

920 lei

Adult în cameră single

795 lei

Copil < 12 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

495 lei


Tariful include:

 • 2 nopți de cazare cu mic dejun la hotel Rozmarin 4* în Predeal

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice


  Informații suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 200 lei la înscriere

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare