home

Valea Prahovei

27 – 30 iunie și 08 – 11 august 2024

3 nopţi/ 4 zileimage

Ziua 1 – Joi | Iași – Ploiești - Predeal

Întâlnire dimineață la ora 06:45 în fața magazinului Market - fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00 pe traseul Iași - Bacău – Focșani – Buzău - Sinaia. Prima vizită o facem la Mausoleul de la Mărășesti, ridicat în memoria celor peste 21.000 de soldați ce au căzut în luptele duse acolo în primul război mondial. In Ploiești vom vizita Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, unic în Romania, care adăpostește o colecție de peste 1000 piese deosebite, unele dintre ele unicate, adevărate opere de artă. Cazare în Predeal la hotel Belvedere 3* sau similar.

Ziua 2 – Vineri | Predeal - Sinaia – Bușteni - Predeal

Mic dejun la hotel. Ne deplasăm apoi spre Sinaia, perla stațiunilor de pe Valea Prahovei, unde vom vizita principalele obiective turistice: Castelele Peleș și Pelisor și Mănăstirea Sinaia. Dupa amiază timp liber pentru plimbare în stațiune și parcul Dimitrie Ghica, în care se află frumoasa clădire a Cazinoului. Alte obiective ce pot fi vizitate în timpul liber: Castelul Stirbey sau Expoziția de trenuleţe. Cazare în Predeal la hotel Belvedere 3* sau similar.

Ziua 3 – Sâmbătă | Predeal - Platoul Bucegilor - Predeal

După micul dejun ne îmbarcăm in telecabina ce ne va duce pe platoul Bucegilor. Suntem aproape de nori și pe lângă priveliștea ce ne taie respirația admirăm deosebitele formațiuni naturale ale Babelor si Sfinxului. Timp liber pentru plimbare și fotografii. Cei cu o condiție fizică bună pot ajunge la Crucea Eroilor Neamului ce veghează asupra văii Prahovei. După amiază ne întoarcem în Bușteni si vizităm Mănăstirea Caraiman, o mănăstire ortodoxă emblematică, cu grădini, alei și priveliști montane pitorești și apoi Castelul Cantacuzino. Construit în stil neoromânesc, se remarcă prin vitralii, console, plafoane cu grinzi aparente și pictate, balustrade din lemn, piatră sau fier forjat, feronerie turnată în bronz și bogat ornamentată ce creează un caracter romantic și este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade și fântâni arteziene. Cazare în Predeal la hotel Belvedere 3* sau similar.


Ziua 4 – Duminică | Predeal – Brașov - Iași

Mic dejun. Dimineață ne deplasăm către centrul Brașovului. De sub Tâmpa, de lângă zidurile cetății, începem să descoperim Brașovul prin Strada Sforii, o stradă care are o lățime de doar 123 cm și este catalogată drept cea mai îngustă stradă din Europa. Continuăm către Poarta Schei, Casa Sfatului și Piața Sfatului. Ultimul obiectiv pe care îl vom vizita este faimoasa Biserică Neagră. Plecare spre Iași, unde vom ajunge în cursul serii.

Tarife:


Adult în cameră dublă

820 lei

Adult în cameră single

1120 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

820 lei

Copil < 12 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

650 lei


Tariful include:

 • 3 nopți de cazare la hotel Belvedere 3* cu mic dejun sau similar

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice


  Informații suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 200 lei la înscriere

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare