home

Transfăgărășan Sighișoara, Curtea de Argeș și Brașov

18 – 21 iulie, 01 – 04 august, 15 – 18 august și

05 – 08 septembrie 2024 3 nopţi/ 4 zileimage

Ziua 1 – Joi | Iași - Sighișoara

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Plecare pe traseul Iași – Piatra Neamț – Sighișoara. După check-in, vizităm cetatea din Sighișoara cu faimosul turn cu ceas, biserica evanghelică, prima școală din Sighisoara și turnurile cetății. Cazare la hotel Sighișoara 3* sau similar.


Ziua 2 – Vineri | Sighișoara – Curtea de Argeș via Transfăgărășan

Mic dejun. Vizităm Castelul de lut – Valea Zânelor, un loc parcă desprins din povești. Continuăm excursia către Transfăgărășan, drumul printre crestele Făgărașului, lung de 152 km, care face legătura între cele două provincii istorice Muntenia și Transilvania. Ajungem la Bâlea Lac, unde vom face o pauză pentru admirarea peisajelor și pauză de masă. Continuăm traseul către Curtea de Argeș, veche capitală a Țării Românești, cunoscută astăzi mai mult datorită mănăstirii cu același nume, ridicată în 1517 de către Neagoe Basarab, dar și pentru monumentele de arhitectură și artă. Cazare la hotel Posada 3* sau similar.


Ziua 3 – Sâmbătă | Curtea de Argeș – Brasov - Predeal

După micul dejun, nvom vizita atât mănăstirea contruită în secolul XVI de Neagoe Basarab, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească cât și noua catedrală episcopală și regală. Continuăm excursia către Brașov prin pasul Rucăr - Bran iar pe traseu vom vizita faimosul castel Bran. Următorul popas îl vom face în Poiana Brașov, o plimbare prin stațiune. Spre seară, ne îndreptăm spre Predeal. Cazare la hotel Belvedere 3* sau similar.


Ziua 4 – Duminică | Predeal - Brașov – Iași

Mic dejun. Dimineață ne deplasăm către centrul Brașovului. De sub Tâmpa, de lângă zidurile cetății, începem să descoperim Brașovul prin Strada Sforii, o stradă care are o lățime de doar 123 cm și este catalogată drept cea mai îngustă stradă din Europa. Continuăm către Poarta Schei, Casa Sfatului și Piața Sfatului. Ultimul obiectiv pe care îl vom vizita este faimoasa Biserică Neagră. Plecare spre Iași, unde vom ajunge în cursul serii.

Tarife:


Adult în cameră dublă

980 lei

Adult în cameră single

1380 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

950 lei

Copil < 12 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

750 lei


Tariful include:

 • 3 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice


  Informații suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 250 lei la înscriere

 • Restul de plata cu 20 zile înainte de plecare