home


Transalpina și Cazanele Dunării


03 – 07 iulie, 10 – 14 iulie, 24 – 28 iulie, 31 iulie – 04 august,

14 – 18 august, 21 – 25 august și 04 – 08 septembrie 2024

4 nopți / 5 zile


image

Ziua 1 – Miercuri | Iași – Lacu Roșu – Praid – Alba Iulia

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Traseul are următorul itinerariu: Iași – Piatra Neamț – Praid – Alba Iulia. După-amiază ajungem în Alba Iulia, unde, alături de ghidul local vom descoperi istoria celor 3 cetăți ce s-au succedat de-a lungul timpului pe locul orașului. Castrul roman Apullum, cetatea medievală a Bălgradului, cetatea Alba Carolina. Admirăm Catedrala Catolică, cea mai veche construcție din cetate și Catedrala Ortodoxă, locul înroronării regelui Ferdinand I. Admirăm și Poarta a III-a, monument reprezentativ al barocului transilvănean. Cazare la hotel Mariss 3* sau similar.


Ziua 2 – Joi | Alba Iulia – Transalpina – Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin

După micul dejun plecăm către Transalpina, o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali care este cea mai înaltă șosea din România. Traseul are o lungime de 148 km și a fost inaugurat în 1938 de Regele Carol al II-lea. Pe traseu, vom face o pauză de prânz la Stâna Ștefanu dar și mici pauze pentru fotografii și pentru admirarea peisajelor. Ajungem la Novaci și continuăm traseul către Tg. Jiu, unde vom admira faimoasele opere ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” ce aparțin lui Constantin Brâncuși. Părăsim orașul Tg. Jiu și ne îndreptăm către Drobeta Turnu Severin. Cazare în Drobeta Turnu Severin la hotel Continental 3* sau similar.


Ziua 3 – Vineri | Drobeta Turnu Severin – Cazanele Dunării – Băile Herculane – Drobeta Turnu Severin

Mic dejun. După servirea micului dejun ne îndreptăm către Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier I. Aici vom admira piese de istorie și etnografie din zona Porțile de Fier și exponate legate de construirea hidrocentralei de pe Dunăre. Incursiunea în muzeu se încheie cu coborârea în Sala Turbinelor, unde se pot admira cele 6 turbine Kaplan. Ne îndreptăm către Orșova unde vom face o croazieră pe Dunăre și vom vedea Basorelieful ce îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, ce este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 - 2004. În timpul croazierei vom mai admira Cazanele Dunării dar și Mănăstirea Mraconia. Continuăm itinerariul cu o pauză în Baile Herculane. Vom servi prânzul și vom face o plimbare prin celebra stațiune. Revenim în Drobeta Turnu Severin. Cazare la hotel Continental 3* sau similar.

Ziua 4 – Sâmbătă | Drobeta Turnu Severin – Sarmisegetusa Ulpia Traiana – Castelul Huniazilor - Sibiu

După micul dejun ne îndreptăm spre vechea capitală a provinciei romane Dacia, Sarmisegetusa Ulpia Traiana. Nu este nevoie să călătorești tocmai până la Roma pentru a cunoaște măreția unuia dintre cele mai mari și puternice imperii ale lumii antice. Vestigiile înfloritoarei colonii romane pot fi văzute și astăzi în cadrul complexului de monumente arheologice din localitatea hunedoreană Sarmizegetusa și este un loc în care fiecare român ar trebui să ajungă cel puțin o dată în viață. Continăm traseul spre Hunedoara pentru vizitarea Castelului Corvinilor. Cunoscut și sub numele de Castelul Huniazilor, este considerat a fi unul din cele mai frumoase castele medievale din Europa. Ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști, castelul este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon, cu acoperișuri înalte acoperite cu tiglă policromă, un suberb monument gotic unic în țară. Continuăm excursia către Sibiu unde vom ajunge în cursul serii. Cazare la hotel Park 3* sau similar. (pentru plecările din 27.07 și 03.08 cazarea se face în Sebeș la hotel Leul de Aur 4*)


Ziua 5 – Duminică | Sibiu - Praid - Iași

După micul dejun vom face un tur pietonal în centrul istoric al Sibiului. În Piața Mare vom admira frumoasa clădire a Primăriei, celebrul Muzeu Brukenthal - o adevărată emblemă pentru Sibiu întrucât este primul muzeu deschis pentru public (1817) din România dar și din Centrul Europei, Turnul Sfatului și Biserica Catolică. De asemenea, vom ajunge și în Piața Mică pentru a afla poveștile și legendele Podului Minciunilor și vom admira impunătoarea Catedrală Evanghelică. Pornim spre casă unde vom ajunge spre seară, în funcţie de condiţiile de trafic.


Tarife:Adult în cameră dublă

1320 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

1250 lei

Adult în cameră single

1750 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

1000 lei


Tariful include:

 • 4 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun

 • Transport autocar

 • Ghid local în Alba Iulia

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice

 • Croazieră pe Dunăre ~ 2 - 3 ore


  Informații suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 250 lei la înscriere

 • 350 lei cu 60 zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare