home


Țara Hațegului


21 – 24 martie 2024, 3 nopți/ 4 zile

03 – 06 octombrie 2024, 3 nopți/ 4 zile


image


Ziua 1 – Joi | Iași - Hațeg

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market, fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Traseul are următorul itinerariu: Iași – Piatra Neamț – Lacu Rosu, unde facem un popas. Continuăm pe traseul Praid – Mediaș

- Hațeg. Cazare în Hațeg la Vila Wallenthal 3* sau similar.

Ziua 2 – Vineri | Hațeg – Deva – Sarmisegetuza Regia - Hațeg

Mic dejun la hotel. Pornim spre Deva pentru a vizita cetatea medievală, recent restaurată, și Palatul Magna Curia. Clădirea, numită și Palatul Bethlen, adăpostește Muzeul Civilizației Dacice și Romane, care prezintă descoperirile arheologice din munții Orăștiei. După amiază, ne îndreptăm către faimoasa Sarmizegetusa Regia, renumita capitală și cel mai însemnat centru religios, militar, economic și politic al dacilor înainte de ocupația romană. Cazare în Hațeg la Vila Wallenthal 3* sau similar.

Ziua 3 – Sâmbătă | Hațeg –Prislop – Densuș - Peșteana - Hațeg

După micul dejun, ne vom îndrepta către situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, capitala romană a provinciei Dacia. Vom continua cu Mănăstirea Colț, ctitorie a Cândeștilor, vestita familie de cneji români din Țara Hațegului. Pe un colț de stâncă putem observa Cetatea Colț, sursa de inspirație a romanului "Castelul din Carpați" scris de Jules Vernes. Continuăm către Peșteana unde, într-o casă tradițională din lemn, Nenea Antonică a strâns obiecte din lumea veche a satului. Întreaga sa curte este pusă la dispoziția vizitatorilor care se pot bucura astfel de o plimbare în livadă și pot degusta în voie din roadele pomilor. Pornim apoi spre Densuș, unde descoperim un monument arhitectonic unic în spațiul românesc. Considerată a fi una dintre cele mai vechi biserici din România, Densuș este pe lista de monumente propuse pentru a intra în patrimoniul UNESCO. Ajungem și la Sântamaria-Orlea, cea mai mare biserică medievală din Țara Hațegului și printre cele mai vechi din tară. Iar în ultima parte a zilei vom ajunge și la Mănăstirea Prislop, una dintre cele mai renumite mănăstiri din țară, unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca dar și peștera unde s-a nevoit Sf. Cuv. Ioan de la Prislop. Cazare în Hațeg la Vila Wallenthal 3* sau similar.

Ziua 4 – Duminică | Hațeg – Hunedoara - Iași

După micul dejun pornim spre spre Hunedoara unde vom vizita Castelul Corvinilor. Numit și Castelul Huniazilor, a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlasti. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu tiglă policroma. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu. Ajungem în Iași spre seară, în funcție de condițiile de trafic.


Tarife:


Adult in cameră dublă

825 lei

Adult in cameră single

995 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

795 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

665 lei


Tariful include:

  • 3 nopți de cazare cu mic dejun la Vila Wallenthal 3* sau similar

  • Transport autocar

  • Însoțitor de grup


Tariful nu include:

- Intrările la obiectivele turistice


Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


Condiții de plată:

  • 250 lei la înscriere

  • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare