home

Maramureș


27 – 29 septembrie și 08 – 10 noiembrie 2024

2 nopți/ 3 zile


image

Ziua 1 – Vineri | Iași - Borșa – Sighetu Marmației

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Plecare pe traseul Iași – Borșa – Vișeu de Sus. Din stațiunea Borșa, cu telescaunul, vom urca în Munții Rodnei spre spectaculoasa Cascadă a Cailor. Din locul în care ne lasă telesaunul și până la cascadă, avem de parcurs un mic traseu, de aproximativ 30 de minute, pe o potecă bine marcată (diferența de nivel este mică dar este recomandată încălțăminte sport adecvată pentru drumeție). Cazare în Sighetu Marmației la hotel Grădina Morii 3* sau similar.


Ziua 2 – Sâmbătă | Sighetu Marmației – Săpânța - Sighetu Marmației

După micul dejun, ne îndreptăm către Săpânța unde vizităm Cimitirul Vesel, un cimitir unic în lume, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. În continuare, vizităm Mănăstirea Peri, care se situează în prezent pe locul 3 ca înălțime între lăcașurile de cult din România având o înălțime maximă de 78 m. Revenim în Sighetu Marmației unde vom vizita Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, muzeu deschis în incinta fostei inchisori din centrul orașului. Fosta închisoare este astăzi decorul-cadru pentru ceea ce s-a întâmplat în timpul comunismului în România și în celelalte țări din Centrul și Estul Europei și prezintă pagini din istoria recentă. Ne continuăm călătoria către Complexul Monahal Bârsana, a cărui piatră de temelie a fost sfințită în anul 1993 și cuprinde astăzi 12 clădiri. Complexul impresionează prin arhitectura tipic maramureșeană dar și prin cadrul natural deosebit în care este amplasat. Cazare în Sighetu Marmației la hotel Grădina Morii 3* sau similar.


Ziua 3 – Duminică | Sighetu Marmației – Poienile Izei – Dragomirești – Gura Humorului - Iași

Mic dejun. Ne vom începe ziua cu o frumoasă și relaxantă plimbare prin Muzeul Satului Maramureșean, un muzeu în aer liber care cuprinde peste 30 de gospodării tradiționale, grupate pe principalele subzone ale Maramureşului istoric. În anul 2019, Muzeul Satului Maramureșean a fost premiat de către prestigiosul Ghid Michelin cu 2 stele din

3. Continuăm traseul spre Biserica de lemn din Poienile Izei “Sfânta Paraschiva” – monument UNESCO, ridicată în 1632 de către locuitorii din sat. Biserica din Poienile Izei este una din cele mai frumoase și bine conservate biserici de lemn din Maramureș iar icoana Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din interiorul acesteia, este una din cele mai vechi icoane din Maramureșul istoric. Continuăm mai apoi cu o vizită la Muzeul Ţărăncii Române din Dragomireşti, muzeu inaugurat în 2001. Casa în care se află acest muzeu a fost construită în anii 1720-1721, din lemn de molid rotund, fiind cea mai veche construcţie din lemn de pe întreaga Vale a Izei. Muzeul este unic în ţară, fiind singurul muzeu dedicat femeii. Continuăm drumul către casă unde vom ajunge în cursul serii.

Tarife:



Adult în cameră dublă

615 lei

Adult în cameră single

765 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

615 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

485 lei


Tariful include:

  • 2 nopți de cazare la hotel Grădina Morii 3* cu mic dejun

  • Transport autocar

  • Însoțitor de grup


    Tariful nu include:

  • Intrările la obiectivele turistice


    Informatii suplimentare:

    Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

    Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


    Condiții de plată:

  • 200 lei la înscriere

  • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare