home


Mănăstirile Prislop, Lainici și Tismana

01 – 03 martie și 15 – 17 noiembrie 2024

2 nopți/ 3 zile


image


Ziua 1 – Vineri | Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș – Hațeg

Întâlnire la ora 05:45 în fața magazinului Market, fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 06:00. Plecăm pe traseul Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș – Hațeg. Aproape de Târgu Mureș, vom vizita Mănăstirea Recea, construită în anul 1991 la inițiativa Prea Sfințitului Andrei, Arhiepiscop de Alba-Iulia. Întreg complexul monahal impresionează prin arhitectura sa deosebită, o îmbinare armonioasă între stilurile muntenesc, moldovenesc, bizantin și brâncovenesc. Continuăm drumul către Hațeg. Cazare în Hațeg la Vila Walenthal 3* sau similar.


Ziua 2 – Sâmbătă | Hațeg – Mănăstirea Prislop – Petroșani – Mănăstirea Lainici – Mănăstirea Tismana – Târgu Jiu – Hațeg

Mic dejun. Ne îndreptăm către Mănăstirea Prislop pentru a ne închina la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Tot aici, ne putem închina și la grota în care s-a nevoit Sf. Ioan de la Prislop. Continuăm pe direcția Petroșani – Defileul Jiului și oprim la Mănăstirea Lainci. Tradiția consemnează ca prim ctitor pe Sfântul Nicodim, care, cu sprijinul domnitorului Mircea cel Bătran a ridicat în acest loc sălbatic și greu accesibil un mic schit de lemn, pe care astăzi îl cunoaștem ca Mănăstirea Lainici. Mănăstirea este cunoscută și datorită Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului – Grabnic Ascultătoare, primită în 2006 din partea Mănăstirii Dohiariu de pe Muntele Athos. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Tismana, a cărei existență se datorează aceluiași Sfânt Nicodim. Mormântul acestuia se găsește chiar în pridvorul mănăstirii. Tismana este considerată a fi cel mai vechi așezământ monahal încă în funcțiune din Țara Românească. Ne reîntoarcem în Hațeg, nu înainte însă de a a face un scurt popas în Târgu Jiu pentru a admira celebrele capodopere ale lui Constantin Brâncuși: Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Coloana Infinitului. Cazare în Hațeg la Vila Walenthal 3* sau similar.


Ziua 3 – Duminică | Hațeg –– Târgu Mureș – Mănăstirea Toplița - Târgu Neamț – Iași

Mic dejun. În drum spre casă, vom face un popas de suflet la Mănăstirea Sfântului Prooroc Ilie din Toplița. Situată la poalele Munților Călimani, mănăstirea a fost ctitorită de primul Patriarh al României, Miron Cristea și sfințită în anul 1928. Întreg complexul monahal se înfățișează ca o adevărată grădină a Raiului, cu alei frumos pietruite și încadrate, mai ales pe timpul verii, de flori multicolore. Ne continuăm drumul spre casă, unde vom ajunge spre seară, funcție de trafic.

Tarife


Adult în cameră dublă

665 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

645 lei

Adult în cameră single

825 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

565 lei

Tariful include:

 • 2 nopți de cazare cu mic dejun la Vila Walenthal 3* sau similar

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice


  Informații suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului


  Condiții de plată:

 • 200 lei la înscriere

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare