home


Dobrogea - între Dunăre şi Marea Neagră 12 - 16 iunie 2024, 4 nopți/ 5 zile

11 - 15 septembrie 2024, 4 nopți/ 5 zileimage


Ziua 1 – Miercuri | Iași – Tulcea

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market, fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Plecare pe traseul Iași - Vaslui - Galaţi - Tulcea. Trecem Dunărea cu bacul. Începem descoperirea Dobrogei cu Muzeul Basilicii Paleocreștine de la Niculițel, locul unde, în 1971, după mai multe ploi torențiale, au fost descoperite moaștele celor mai vechi martiri din țara noastră: sfinții Zotic, Atal, Camasie şi Filip. Continuăm vizita cu Mănăstirea Cocoș, a cărei biserică este integral decorată în interior în tehnica mozaic de Murano. De asemenea, în incinta bisericii ne putem închina la cei patru martiri descoperiți la Niculițel, aduși aici prin hotărârea Sinodului Bisericii Ortodoxe în 1973. Ne continuăm vizita spre mănăstirea de maici de la Celic Dere, un loc de o frumusețe rară care adăpostește o icoană unică în lume: icoana Mântuitorului care se curăță singură, a cărei poveste o vom descoperi împreună. Cazare în Tulcea la hotel Delta 3* sau similar.


Ziua 2 – Joi | Tulcea – Babadag – Cetatea Histria – Cheile Dobrogei - Constanţa – Eforie Nord

După micul dejun vizităm frumoasa geamie turcească Ali-Gazi Pașa din Babadag, construită la început de secol

XVI. Geamia este încă activă datorită numărului mare de turci din localitate. Ne deplasăm mai apoi către cetatea Histria, prima așezare urbană de pe teritoriul românesc actual, fondată de coloniștii greci din Milet în secolul VII î.Hr. Continuăm spre Cheile Dobrogei, unul din cele mai pitorești locuri dobrogene, formate în urmă cu 2 milioane de ani. Săpate în stâncile de corali fosilizați, acest loc ascunde povești fascinante despre trecutul zbuciumat al planetei noastre. Ajungem și în frumosul oraș Constanța pentru o plimbare în centrul istoric, construit pe locul fostei colonii grecești Tomis. Cazare în Eforie Nord la hotel Fortuna 3* sau similar.


Ziua 3 – Vineri | Eforie Nord – Balcik – Cap Kaliakra (opțional)

Mic dejun la hotel. Zi liberă pentru plimbare și relaxare sau excursie opțională la Balcik, unde ajungem în jurul prânzului și vizităm faimoasa Gradină Botanică și Castelul Reginei Maria. Domeniul regal a fost construit din dorința Reginei Maria a României, în timpul perioadei române a Cadrilaterului. Vizităm și Capul Kaliakra, o spectaculoasă peninsulă în Marea Neagră, locul unde apele mării se întrepătrund cu stâncile de culoare roșiatică, într-un peisaj de o frumusețe rară. Cazare în Eforie Nord la hotel Fortuna 3* sau similar.

Ziua 4 – Sâmbătă | Eforie Nord – Adamclisi – Peștera Sf. Ap. Andrei - Eforie Nord

După micul dejun ne deplasăm spre Adamclisi pentru a admira monumentul Tropaeum Traiani, ridicat de împăratul Traian după cucerirea Daciei. De asemenea, vom vizita și Muzeul de Arheologie din Adamclisi, muzeu care adăpostește piesele originale ale monumentului triumfal. Vizităm apoi mănăstirea construită în jurul peșterii în care, conform tradiţiei populare, a trăit și a creștinat Sfântul Apostol Andrei. Cazare în Eforie Nord la hotel Fortuna 3* sau similar.


Ziua 5 – Duminică | Constanţa – Galaţi – Iași

Mic dejun. În drumul nostru spre casă vom mai face o scurtă vizită la Mănăstirea Sf. Ioan Casian, situată în apropiera peșterii unde s-a nevoit acest sfânt dobrogean. Mai puțin cunscut la noi, Sf. Ioan Casian este însă foarte iubit mai ales în Franța, unde a întemeiat două mănăstiri importante și a pus bazele monahismului occidental. Și pentru că Dobrogea este cunoscută și datorită podgoriilor întinse, opțional, vom opri și la Crama Măcin pentru o degustare de vinuri locale. Retur spre Iași, unde vom ajunge spre seară, în funcție de condițiile de trafic.


Tarife:


Adult în cameră dublă

950 lei

Adult în cameră single

1350 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

750 lei


Tariful include:

 • 4 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun

 • Transport autocar

 • Taxă trecere pod Giurgeni – Vadu Oii şi taxă trecere Bac Galaţi

 • Însoţitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice


  Excursie opțională

  Balcik și Cap Kaliakra – 25 euro/persoană (minim 25 de participanţi)


  Informatii suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 250 lei la înscriere

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare