home


Turcia – Incursiune în Asia Mică

16 – 26 mai 2024, 10 nopți/ 11 zile

24 octombrie – 03 noiembrie 2024, 10 nopți/ 11 zile


image image


Ziua 1 – Joi | Iaşi – Giurgiu – Veliko Tarnovo

Întâlnire la ora 06:45 in fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Plecare pe traseul Iași – Bacău – Giurgiu – Ruse. Trecem Dunărea pe Podul Prieteniei, construit în 1954 și intrăm în Bulgaria. În drumul nostru spre Veliko Tarnovo vom face o oprire aproape de Ruse unde vom vizita Mănăstirea Basarabovo. Cazare la hotel Yantra 4* sau similar.


Ziua 2 – Vineri | Veliko Tarnovo – Edirne - Canakkale

Mic dejun. Plecăm spre Canakkale. Aproape de granița cu Bulgaria, orașul Edirne găzduiește Moscheea Selimiye una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, pe care o vom vizita. Cazare în Canakkale la hotel Zileli 3* sau similar.


Ziua 3 – Sâmbătă | Canakkale - Kusadasi

Mic dejun. Plecăm spre Kusadasi iar prima oprire o vom face la Troia, renumita cetate relatată de Homer în operele sale. În continuare vom vizita Bergama (Pergam), Teatrul de pe anticul Acropolis, Templul lui Traian, Altarul lui Zeus, Teatrul şi Templul lui Dionyso. Cazare și cină în Kusadasi la hotel Karaaslan Inn 4* sau similar.


Ziua 4 – Duminică | Kusadasi (Opțional Efes și Casa Fecioarei Maria)

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau opţional excursie la Efes şi Casa Fecioarei Maria. Începem vizita cu unul dintre cele mai faimoase şi bogate oraşe ale antichităţii, Efes, unde vom admira ruinele vechiului Templu al zeiţei Artemis, prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librărie a lui Celsius şi marele Amfiteatru. Înainte de întoarcerea în Kusadasi, vom face o oprire şi la Casa Fecioarei Maria, locul în care Fecioara Maria şi-a petrecut ultimii ani ai vieţii pământeşti dar și la mormântul Sf. Apostol Ioan. Cazare și cină în Kusadasi la hotel Karaaslan Inn 4* sau similar.

Ziua 5 – Luni | Kusadasi – Pamukkale

Mic dejun. Ne îndreptăm către Pamukkale, Castelul de Bumbac al Cleopatrei, numit în acest fel datorită formelor ireale asemănătoare unor trepte terasate de un alb strălucitor, loc ce a luat naştere în urma mişcării plăcilor tectonice. Admirăm şi ruinele anticului oraş Hierapolis numit şi “oraşul sacru”, fondat de către Eumenes al II-lea, rege al Pergamonului. Timp liber pentru baie. Cazare și cină în Pamukkale Hierapark 4* sau similar.


Ziua 6 – Marţi | Pamukkale – Konya - Nevsehir (Cappadocia)

Mic dejun. Traseul continuă pe vechiul “Drum al Mătăsii” via Aksaray. În traseul nostru, străbatem orașul Konya unde vom opri și vom vizita Mausoleul Mevlana. Acesta este unul dintre cele mai mari muzee din țară și al doilea cel mai vizitat după Palatul Topkapî din Istanbul. Numele acestui mausoleu este dat de faptul că aici se află mormântul lui Rumi, un mistic persan al islamului și un poet ce este cunoscut de turci sub numele de Mevlana sau Stăpânul nostru. Cazare și cină în Avanos la hotel Suhan 4* sau similar.


Ziua 7 – Miercuri | Nevsehir (Cappadocia)

Mic dejun. Ne aflăm în ţinutul magic la Cappadociei, un adevărat peisaj selenar, cu misterioasele “oraşe” labirintice subterane, sutele de bisericuţe din piatră găzduite de pustnici, unde putem admira fresce bizantine de o frumuseţe rară. Printre obiectivele noastre se numără Goreme, numită şi capital Cappadociei, un veritabil “muzeu în aer liber”, Uchisar, un important centru turistic al regiunii dar și Avanos, renumit pentru arta olăritului. La sfășitul zilei, vă recomandăm o seară turcească cu mâncăruri, dansuri și muzică tradițională. Cazare și cină în Avanos la hotel Suhan 4* sau similar.


Ziua 8 – Joi | Nevsehir (Cappadocia) - Ankara

Mic dejun. Pentru cei matinali, va recomandăm un zbor cu balonul sau o excursie safari de unde puteți admira baloanele cu aer cald. Plecăm spre Ankara unde vom vizita Moscheea Haci Bayram Camii ridicată în secolul al XV- lea şi Mausoleul lui Ataturk. Cazare și cină la hotel Grand Hamit 4* sau similar.


Ziua 9 – Vineri | Ankara - Istanbul

Mic dejun. Plecăm către Istanbul. Prima oprire o vom face la Biserica Izvorul Tămăduirii din Constantinopol, cunoscută sub denumirea de "Mănăstirea Izvorului Maicii Domnului". Este una dintre vechile biserici ortodoxe din cetatea împăratului Contantin cel Mare. Următoarea oprire o vom face la Biserica Românească. Pentru seară vă recomandăm o croazieră pe strâmtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagră de Marea Marmara, ocazie cu care puteți admira ambele maluri ale Istanbulului - european și asiatic, dar și faimoasele obiective turistice ale orașului, Galata și Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce. Cazare la hotel Klas 4* sau similar.


Ziua 10 – Sâmbătă | Istanbul

Mic dejun. Întreaga zi o dedicăm descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, unicul oraș întins pe două continente, locul în care două lumi diferite și fascinante se unesc: Europa și Asia. Începem cu o vizită la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit în secolul 19, fosta reședință a liderului suprem Mustafa Ataturk. Apoi Biserica Bizantină Sfânta Sofia (Hagia Sophia) și Palatul Topkapi - fostul palat al sultanilor și actualul Muzeu Național al Turciei, care adăpostește exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, sabia lui Ștefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuăm cu Piața Sultanahmet, Moscheea Albastră (Sultanahmet Mosque) și Hipodromul. Cazare la hotel Klas 4* sau similar.


Ziua 11 – Duminică | Istanbul – Iaşi

Mic dejun. Plecare la ora 08:00 spre Iași unde vom ajunge în cursul nopții.

Tarife:


Adult în cameră dublă

735 euro

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

735 euro

Adult în cameră single

965 euro

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

595 euro


Tariful include:

 • 10 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

 • 6 cine (2 Kusadasi, 1 Pamukkale, 2 Cappadocia, 1 Ankara)

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup

 • Ghizi locali și Tursab

 • Tur de oraș în Istanbul cu ghid local vorbitor de Lb. Română


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice

 • Bacșiș/tips


  Excursii opționale:

  Seară turcească - 50 euro/ persoană Croazieră pe Bosfor - 20 euro/ persoană

  Excursie la Efes şi Casa Fecioarei Maria - 30 euro/ persoană


  Acte Necesare:

  Pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii din excursie și o pagină goală

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informatii suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 200 euro la înscriere

 • 300 euro cu 60 de zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare