home

Spania şi Portugalia

30 august – 09 septembrie 2024, 10 nopţi/ 11 zile


image image


Ziua 1 – Vineri, 30 august | Iași – Barcelona

Ora 04:30 – Întâlnire pe aeroportul din Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Barcelona. Decolare la 06:35, sosire la Barcelona la 09:05. Bun venit în Barcelona! După preluarea bagajelor ne îmbarcăm în autocar și începem descoperirea orașului. În cadrul turului cu autocarul, vom admira pietele Catalunya și Espana, Arcul de Triumf, Stadionul Camp Nou, statuia lui Cristofor Columb, casele proiectate de celebrul arhitect Antonio Gaudi dar și capodopera sa, celebra catedrală Sagrada Familia. După-amiază vom vizita parcul Guell, operă a aceluiași architect. Transfer către hotel. Cazare la hotel Alexandre Fira Congress 4* sau similar.


Ziua 2 – Sâmbătă, 31 august | Barcelona

După micul dejun vom pleca către centrul orașului unde vom vizita faimoasa cathedrală Sagrada Familia. Facem apoi o plimbare pe străduţele cartierului Barri Gotic și apoi pe cunoscuta stradă pietonală și comercială La Rambla.

După-amiază timp liber în Barcelona unde vă recomandăm vizitarea Acvariului și a falezei din cartierul Barceloneta, o ascesiune cu telecabina către Castelul Montjuic sau cu funicularul către parcul de distracţii Tibidabo. Ambele locuri oferă o frumoasă imagine panoramică a Barcelonei. Cazare la hotel Alexandre Fira Congress 4* sau similar.


Ziua 3 – Duminică, 01 septembrie | Barcelona - Valencia

După micul dejun ne deplasăm către Valencia, de-a lungul cunoscutei Costa del Sol. În turul panoramic al orașului Valencia vom admira Plaça de la Reina și turnul-clopotniţă El Micalet, sediile Primăriei și Postei, Complexul Artelor și Stiințelor, Gara de Nord, turnurile Serranos și Torres de Quart. Vom vizita Catedrala și mănăstirea San Miguel de Los Reyes și ne vom imagina spectacolul unei coride în vizita la Arena Coridelor. Cazare la hotel Eurostars Acteon 4* sau similar.


Ziua 4 – Luni, 02 septembrie | Valencia – Granada

Mic dejun la hotel. Ne deplasăm apoi către provincia spaniolă Andaluzia, cu o bogată istorie, loc al imbinării civilizaţiilor creștină și maură. Primul oraș vizitat va fi Granada. Vom admira Palatul Regal și Catedrala și vom vizita Palatul Alhambra, simbolul Granadei și, totodată, cel mai important monument de arhitectură islamică al Andaluziei, obiectiv înscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Cazare în Granada la hotel Abades Nevada Palace 4* sau similar.


Ziua 5 – Marți, 03 septembrie | Granada – Gibraltar - Sevilla

Mic dejun. Plecăm către Gibraltar. Acest teritoriu britanic, singurul de peste mări al Imperiului Britanic situat în Europa, a fost de-a lungul timpului un important punct de observaţie, din vârful stâncii impresionante, dar și control al strâmtorii cu acelaşi nume, dintre Marea Mediterană şi Oceanul Atlantic. Admirăm minunata panoramă asupra

continentului african, privim legendarele maimuțe de pe Upper Rock și vom avea timp liber pentru plimbări. Spre seară ajungem în Sevilla. Cazare la hotel Novotel Sevilla 4* sau similar.


Ziua 6 – Miercuri, 04 septembrie | Sevilla - Lisabona

Micul dejun. Vizităm orașul Sevilla. Începem descoperirea orașului din Piața Spaniei, Turnul de Aur, Bario Santa Cruz și Palatul Alcazar. În apropiere de Alcazar se înalță Catedrala Santa Maria, a 3-a din lume ca mărime, decorată cu 2,5 tone de aur și lemn de mahon. În această catedrală se află și mormântul lui Cristofor Columb. Ne îndreptăm către Lisabona, cu o scurtă vizită în Evora, orășel medieval din patrimonial UNESCO. Cazare la hotel Mercure Lisboa 4* sau similar.


Ziua 7 – Joi, 05 septembrie | Lisabona

Micul dejun la hotel. Începem descoperirea orașului cu un tur panoramic și pietonal al capitalei lusitane. Admirăm Catedrala Se, cartierul Alfama, turnul Belem, Piața Dom Pedro IV, turnul Vasco da Gama, statuia Christo Rei și apeductul Aguas Livres. După amiaza timp liber. Recomandăm o plimbare cu tramvaiul galben nr. 28, cu telefericul sau cu unul din cele 4 funiculare din oraș. Cazare la hotel Mercure Lisboa 4* sau similar.


Ziua 8 – Vineri, 06 septembrie | Lisabona – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril - Lisabona

Mic dejun. Timp liber în Lisabona sau excursie opțională în care se vizitează Sintra, reședința de vară a regilor portughezi, acum parte a patrimoniului mondial UNESCO. Excursia continuă către Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. La întoarcere facem o oprire în Cascais, fost sat pescăresc, acum un frumos centru turistic, și la Estoril, stațiune pe litoral unde se află cel mai mare cazino din Europa. Cazare la hotel Mercure Lisboa 4* sau similar.


Ziua 9 – Sâmbătă, 07 septembrie | Lisabona – Fatima – Porto

Mic dejun. Prima oprire în această zi este în Fatima, care după aparițiile Fecioarei Maria din 1917 a devenit unul din cele mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic și unde putem vizita Capela Aparițiilor, basilica Rozariului și moderna basilica Sfintei Treimi. Ajungem în Porto și pornim într-un tur al orașului. Admirăm Catedrala Se, biserica Sao Francisco și clădirea gării centrale Sao Bento. Podul Luis I este un monument emblematic al orașului, amintind de creațiile lui Gustave Eiffel. Râul Douro și Turnul Clericilor sunt alte două simboluri ale orașului. Cazare la hotel Star Inn Porto 3* sau similar.


Ziua 10 – Duminică, 08 septembrie | Porto - Madrid

Mic dejun. Timp liber la dispoziție. Recomandăm să gustați din preparatele culinare zonale: Tripas a Moda do Porto, Francesinha sau Pasta del Nata, alături de un pahar cu vin de Porto. După-amiază continuăm călătoria către Madrid unde vom ajunge în cursul serii. Cazare în Madrid la hotel Senator Barajas 4* sau similar.


Ziua 11 – Luni, 09 septembrie | Madrid - Iași

După micul dejun facem un tur panoramic al celui mai mare oraș al Spaniei: Piaţa Puerta del Sol, Piaţa Mayor, Poarta Alcala, bulevardul Gran Via, Catedrala Almudena și stadionul Santiago Bernabeu. Continuăm să explorăm orașul și vizităm Piata Cibeles, Piaţa Espana cu monumentele lui Cervantes și personajelor sale celebre, Don Quijote și Sancho Panza și admirăm Palatul Regal (vizită exterioară). Timp liber pentru achiziționarea de suveniruri. La ora 17:00 ne îndreptăm către aeroportul din Madrid unde ne îmbarcăm pentru zborul direct către Iași cu compania Wizz Air care decolează la ora 19:45 ora locală și aterizează în Iași la ora 00:50 ora locală.


Tarife:


Adult în cameră dublă

1475 euro

Adult în cameră single

1850 euro


Tariful include:

 • 10 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

 • Bilet de avion Iaşi – Barcelona și Madrid – Iași

 • Bagaj de cală de 20 kg

 • Transport autocar

 • Taxele de aeroport

 • Însoțitor de grup


Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice și ghizii locali

 • Tur in Gibraltar cu masini locale – 45 euro

 • Taxa de oraș

 • Bacșis/tips


  Excursie opțională

  Sintra, Cabo da Roca, Cascais şi Estoril - 45 euro/persoană (minim 25 de participanţi)


  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau paşaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informatii suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 250 euro la înscriere

 • 500 euro cu 60 de zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 20 de zile înainte de plecare