home


Slovenia & Austria

21 – 28 aprilie 2024, 7 nopți/ 8 zile


image image


Ziua 1 – Duminică, 21 aprilie | Iași – Veneția - Gorizia

Ora 17:45 – Intâlnire pe aeroportul Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Veneția. Decolare la ora 19:55, sosire la Veneția la ora 21:10. Transfer privat de la aeroportul din Veneția către Gorizia. Cazare la hotel Major 4* sau similar.


Ziua 2 – Luni, 22 aprilie | Gorizia – Peștera Postojna - Ljubljana

Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita una dintre cele mai mari grote europene, Peștera Postojna. Mai bine de 20 de kilometri de galerii, săli şi coridoare magnifice, este cea mai mare atracţie turistică din Slovenia şi unul dintre cele mai mari monumente carstice din lume. Continuăm către capitala Sloveniei, Ljubljana. Pornim împreună să vedem cu ochii noştri cum se integrează într-un prezent virbrant şi viu. Verdeaţa oraşului te lasă uimit, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Vizităm Podul Triplu care face legătura dintre oraşul nou şi centrul vechi, Podul Dragonilor, Catedrala din Ljubliana – Sfântul Nicolae, fântâna Robba, Primăria şi Castelul Ljubljana, care datează din secolul al XV-lea ce se află pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Cazare la hotel B&B Ljubljana 3* sau similar.


Ziua 3 – Marți, 23 aprilie | Ljubljana – Lacul Bled – Villach - Kranjska Gora

Mic dejun. În prima partea a zilei ne vom îndrepta spre Lacul Bled, imaginea emblematică a Sloveniei. În inima lacului glaciar Bled se află o insulă în formă de lacrimă, singura insula naturală din Slovenia, provenită din topirea fostului ghețar Bohinj. Peticul de pământ insular abundă în vegetație, până și clădirile de aici fiind inundate de o floră luxuriantă. Pe mica insula este o bisericuță la care vom ajunge cu bărcile. De pe barcă vom putea admira Castelul Bled, cel mai vechi din Slovenia, prima data fiind menționat în anul 1011. Continuăm itinerariul în orașul Villach din Austria unde vom avea parte de o înițiere în arhitectura “Worthersee”, cunoscută prin clădirile cu turnulețe și logii generoase. După o plimbare relaxantă prin Villach, revenim în Slovenia, la distanță mică de graniță, în stațiunea Kranjska Gora unde vom avea cazare. Cazare la hotel Kompas 4* sau similar.


Ziua 4 – Miercuri, 24 aprilie | Kranjska Gora - Salzburg

Mic dejun. Plecăm spre Salzburg, oraș ridicat pe malurile râului Salzah și numit “orașul de aur al barocului măreț”. Prima oprire o vom face la Hellbrunn, reședința a prințului arhiepiscop Markis Sittikus. Întregul domeniu a fost construit pentru a-i satisface prințului toate ideile și plăcerea de a se amuza pe seama invitaților săi. Un complex sistem de conducte răspândite pe întregul domeniu a permis construirea unor ingenioase fântâni arteziene sau lacuri artificiale. De aici ne îndreptăm către centrul orașului și vom începe turul pietonal unde vom descoperi Palatele Arhiepiscopilor, Catedrala, Casa lui Mozart, Primăria și Grădinile Mirabell. Cazare la hotel Austria Trend Salzburg Messe 3* sau similar.

Ziua 5 – Joi, 25 aprilie | Salzburg – St. Wolfgang – Bad Ischl – Hallstatt – Graz

Mic dejun. Plecăm spre districtul lacurilor Salzkammergut, o regiune de vacanță care se întinde pe teritoriul a 3 landuri și al cărei nume provine de la domeniile de exploatare a sării. Creste de munte cu vârfuri precum acele, lacuri turcoaz, văi împădurite, toate acestea compun tabloul Austriei luxuriante. Salzkammergut a fost închis publicului secole la rând și a devenit accesibil numai după ce împăratul Franz Iosef a dezvoltat stațiunea Bad Ischl. Prima oprire o vom face la St. Wolfgang, unul dintre cele mai iubite si fotografiate sate ale Austriei. Opțional vom putea face o croazieră cu vaporașul care ne va lăsa la St. Gilgen, aflat în capătul Nordic al lacului. Ne îmbarcăm în autocar și ne îndreptăm către Bad Ischl, cea mai renumită stațiune și unde Franz Iosef și-a stabilit reședința de vară dar și locul unde și-a cunoscut soția, Elisabeta de Bavaria. Aici vom vizita conacul imperial. Următorul popas îl vom face la Hallstatt unde vom admira peisajele montane și ne vom putea bucura de o cafea pe malul lacului. De aici plecăm către Graz, al cărui centru istoric este inclus integral în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom face un tur pietonal pentru a admira Domkirche, Piața Primăriei și Schlossberg cu cele două turnuri medievale. Cazare la hotel Ibis Styles Graz Messe 3* sau similar.


Ziua 6 – Vineri, 26 aprilie | Graz – Viena

După servirea micului dejun ne îndreptăm către Viena, capitala Austriei. Într-un tur panoramic, de-a lungul celebrului Ring Vienez, vom admira clădirea Parlamentului, Primăria, Piața Maria Thereza, Palatul Imperial Hofburg, Biblioteca Națională și Catedrala Sf. Ștefan. După-amiază vom vizita Palatul Schonnbrun, pe vremuri reședința de vară a Habsburgilor. Palatul se numără pintre cele mai frumoase construcții baroce din Europa, ce se mândrește cu saloane imperiale de lux și o grădină magnifică. Cazare la hotel Event Pyramide 4* sau similar.


Ziua 7 – Sâmbătă, 27 aprilie | Viena – Parndorf - Budapesta

Mic dejun. Părăsim Viena și ne îndreptăm spre Budapesta cu oprire de shopping la Parndorf, un outlet unde putem găsi reduceri de până la 70% la mărci precum Adidas, Nike, Prada, Puma, Reebok, Calvin Klein și multe altele. După sesiunea de shopping, ne continuăm itinerariul către Budapesta. Ajungem în Budapesta unde vom face un tur panoramic și vom putea admira Citadela, Opera, Piața Eroilor, Parlamentul, Palatul Regal, Catedrala Regală. Spre seară ajunge în Budapesta unde vă recomandăm o croazieră pe Dunăre. Cazare la hotel Novotel City 4* sau similar.


Ziua 8 – Duminică, 28 aprilie | Budapesta - Iași

Mic dejun. Plecăm către casă pe traseul Budapesta – Petea – Vatra Dornei - Iași unde vom ajunge în cursul serii în funcție de trafic si de formalitățile vamale.


Tarife


Adult în cameră dublă

840 euro

Adult în cameră single

1070 euro


Tariful include:

 • 7 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

 • Bilet de avion Iași - Veneția

 • Taxele de aeroport

 • Bagaj de mână şi prioritate la îmbarcare (Troller 55x40x23 cm, maxim 10 kg şi poşeta/rucsac 40x30x20 cm)

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice și ghizii locali

 • Taxele de oras

 • Bacșiș/tips

  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau pașaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informatii suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 200 euro la înscriere

 • 300 euro cu 60 zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 20 de zile înainte de plecare