home


Roma, Napoli & Sicilia

30 martie – 04 aprilie 2024, 5 nopți/ 6 zile


image image


Ziua 1 – Sâmbătă, 30 martie | Iași – Roma

Ora 12:00 – Întâlnire pe aeroportul din Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Roma. Decolare la 14:00, sosire la Roma la 15:25. Transfer privat de la aeroport către Roma. Vom începem descoperirea orașului Roma. Capitala Italiei are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Admirăm Colloseumul și Forumul Roman, Columna lui Traian, minunatele fântâni ale Romei, Piazza Venezia cu Altarul Patriei, Panteonul, Piazza Navona. Cazare la hotel Mercure West 4* sau similar.

Ziua 2 – Duminică, 31 martie | Roma

Mic dejun. În prima parte a zilei vizităm Colosseum-ul, una dintre cele şapte minuni ale lumii antice. Denumirea sa reală este cea de Amfiteatrul Flavian, acest monument fiind construit la cererea împăratului Vespasian și ulterior inaugurat de succesorul său Titus, ambii făcând parte din dinastia Flavi. În vremurile vechi, acest amfiteatru era utilizat ca arenă pentru gladiatori și pentru alte evenimente publice sau spectacole de teatru și diverse expediții de vânătoare. Titulatura Colosseum a devenit cunoscută în Evul Mediu, datorită asemănării sale cu o statuie imensă, cu structură impozantă, care- l înfățișa pe Nero. În apropiere se află şi Forurile Romane,o serie de piețe monumentale construite în decursul unui secol și jumătate în centrul Romei de către împărații romani. Cazare la hotel Mercure West 4* sau similar.


Ziua 3 – Luni, 01 aprilie | Roma – Napoli – Salerno

Mic dejun. Astazi vom pleca către Salerno, dar nu înainte de a vizita Pompei și Napoli. În drum spre Pompei vom observa singurul Vulcan activ al continentului European. Vezuviu a rămas în istorie prin erupția catastrofală când a devastat prosperele orașe romane Pompei și Herculaneum ucigând mii de oameni. Orașele nu au fost niciodata reconstruite, fiind în continuare o dovadă a vechiului dezastru. După vizitarea Pompeiului urmează un tur panoramic în Napoli, cel mai mare oraş din sudul Italiei, vestit printre altele şi pentru delicioasa pizza napoletană. Oraşul are unul dintre cele mai mari centre istorice din lume şi se mândreşte cu un numar de 448 de biserici istorice. Spre seară vom ajunge în Salerno. Cazare la hotel Holoday Inn Salerno Cava de Tirenni 4* sau similar.


Ziua 4 – Marți, 02 aprilie | Salerno – Catania

Mic dejun. Plecăm către Taormina, oraș admirat și cântat de cei mai mari scriitori și artiști din trecut, de la Goethe la Lord Byron, de la Oscar Wilde la Maupassant, Taormina este o poveste și o încântare. Înainte de a ne pierde pe

străduțele colorate și pline de ispite dulci, vom descoperi o parte din istoria fascinantă a orașului vizitând celebrul Teatro Greco. Acest amfiteatru antic ridicat de greci în secolul III î. Hr., reprezintă astăzi simbolul Taorminei. Priveliștea oferită de acest amfiteatru este considerată de mulți a fi cea mai frumoasă din Sicilia! După vizita în Taormina plecăm către Catania unde vom ajunge în cursul serii. Cazare la hotel Best Western Hotel Mediterraneo 3* sau similar.


Ziua 5 – Miercuri, 03 aprilie | Catania – Siracusa - Catania

Mic dejun. Ne deplasăm către superbul oraș Siracusa pe care îl vom descoperi alături de ghidul local. Siracuza este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, fiind înființat în anul 733 i.C. de coloniști greci din Corint. Situat pe coasta ionică a Siciliei, orașul este cunoscut mai ales pentru ruinele sale antice, grupate în cea mai mare parte în cadrul Parcului Arheologic central Neapolis și cuprinde Amfiteatrul Roman, Teatrul Grec, Mormântul lui Arhimede și celebra grotă Urechea lui Dionisos, o grotă cu proprietăți acustice deosebite în care sunetele se aud cu ecou de 16 ori. Continuăm cu insula Ortigia, centrul vechi al orașului pentru a admira ruinele Templului lui Apollo, Catedrala Nașterii Domnului, Biserica Sfânta Lucia, construită pe locul unde a fost martirizată aceasta în anul 304. După-amiază revenim în Catania. Catania este al doilea oraș ca mărime din Sicilia după capitala Palermo și este situat pe coasta de est a insulei. Supranumit și Orașul Artei datorita arhitecturii siciliene baroce, Catania face parte din patrimoniul cultural UNESCO. Piazza del Duomo cu celebra Fontana dell’Ellefante - o fântână deosebită, având un elefant sculptat în centrul său, care cară un obelisc egiptean, Cattedrale di Sant’Agata - unde se și află moaștele Sfintei Agata, protectoarea orașului, Castelul Ursino din secolul al 13-lea, Teatrul Massimo Bellini și Amfiteatrul Roman din Piața Stesicoro - unul dintre cele mai mari amfiteatre romane din Italia, sunt doar câteva dintre obiectivele pe care le vom descoperi împreună. Cazare la hotel Best Western Hotel Mediterraneo 3* sau similar.


Ziua 6 – Joi, 04 aprilie | Catania - Iași

Mic dejun. Ne îndreptăm către aeroportul din Catania unde ne îmbarcăm pentru zborul direct către Iași cu compania Wizz Air care decolează la ora 08:15 ora locală și aterizează în Iași la ora 11:50 ora locală.


Tarife:


Adult în cameră dublă

750 euro

Adult în cameră single

890 euro


Tariful include:

 • 5 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

 • Bilet de avion Iaşi – Roma și Catania - Iași

 • Taxele de aeroport

 • Bagaj de cală de 10kg și bagaj de mână (Poşeta/rucsac 40x30x20 cm)

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice și ghizii locali

 • Ghizi locali

 • Taxele de oras

 • Bacșis/tips


  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau pașaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

  Informatii suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului. Transportul în Roma se va face cu mijloacele de transport in comun, iar costurile vor fi suportate de catre turist.


  Condiții de plată:

 • 200 euro la înscriere

 • 300 euro cu 60 de zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 20 de zile înainte de plecare