home


Chișinău, Mileștii Mici & Chateau Vartely

03 – 04 februarie, 11 – 12 mai și 21 – 22 septembrie 2024

1 noapte/ 2 zileimage


Ziua 1 – Sâmbătă | Iași – Sculeni – Chateau Vartely - Chișinău

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Plecăm pe traseul Iași – Sculeni – Chișinău – Chateau Vartely. Prima oprire o vom face la Chateau Vartely. Vinăria “Château Vartely” a fost fondată în 1996, iar vinurile au fost lansate pe piață în 2004. Din profund respect pentru tradiții, autenticitate, pentru vin și povestea lui, Château Vartely a deschis pentru oaspeți și un complex turistic cu o arhitectură deosebită. Complexul a fost deschis oficial în anul 2008 și reprezintă un adevărat deliciu peisajistic. La moment, Château Vartely dispune de o suprafață totală de vii de peste 500 ha, amplasate în zona centru și sud a țării. Vom vizita vinăria și vom avea ocazia să degustăm 4 vinuri alături de câteva preparate tradiționale. După-amiază ne îndreptăm către orașul Chișinău unde vom avea timp liber.

Cazare la hotel Bristol 4* sau similar.


Ziua 2 – Duminică | Chișinău – Mileștii Mici - Sculeni - Iași

După micul dejun ne îndreptăm către centrul orașului Chișinău și vom vizita marile atracții turistice din Chișinău alături de ghidul local. Admirăm Catedrala Nașterii Domnului, Arcul de Triumf, Piața Marii Adunări, Casa Guvernului, Monumentul lui Ștefan cel Mare, Parlamentul Republicii Moldova, Teatrul Național de Operă, Aleea Clasicilor, Gara din Chișinău. Părăsim orașul Chișinău și ne îndreptăm către Mileștii Mici, cea mai mare cramă subterană din Moldova. Are peste 200 km de tuneluri de calcar, dintre care 55 km sunt folosiți pentru depozitarea vinului. Pivnița are o colecție imensă de vinuri de peste 2 milioane de sticle fiind cea mai mare colecție din lume conform Cărții Recordurilor Guinness. Timp de aproximativ 2 ore vom vizita fabuloasele pivnițe ale cramei și colecția de vinuri cu renume mondial, și vom degusta 3 vinuri excepționale alături de câteva gustări. Întoarcere către Iaşi, prin vama Sculeni.

Tarife:


Adult in cameră dublă

450 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

430 lei

Adult in cameră single

650 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

380 lei


Tariful include:

 • 1 noapte de cazare cu mic dejun la hotel Bristol 4*

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup

 • Ghid local în Chișinău


  Tariful nu include:

  • Intrările la obiectivele turistice

  • Intrările și degustările la Chateau Vartely și Mileștii Mici (aprox. 70 euro/pers – include degustari 7 vinuri, vizite si gustări)


   Acte Necesare:

   Carte de identitate sau pașaport valabil

   Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


   Informatii suplimentare:

   Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

   Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


   Condiții de plată:

  • 100 lei la înscriere

  • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare