home


Lacurile alpine ale Italiei

19 – 22 martie 2024, 3 nopți/ 4 zileimage


Ziua 1 – Marți, 19 martie | Iași – Bergamo – Lacul Como – Bellagio – Menaggio – Tremezzo - Varese

Ora 03:30 – Intâlnire pe aeroportul Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Bergamo. Decolare la ora 05:30, sosire la Bergamo la ora 07:00. După sosire ne vom îndrepta spre Lacul Como, unul dintre cele mai interesante lacuri din Italia datorită peisajului montan divers și a orășelelor încântătoare care îl înconjoară. Încă din Epoca Romană, aristocrații vremii au considerat Como o importantă locație de vacanță și mai recent, celebrități ale lumii au avut sau înca au case de vacanță pe malurile lacului. Împreuna cu însoțitorul de grup vom face o incursiune pe lac cu un vaporetto, pornind de la debarcaderul din Como. Vom putea admira malurile lacului care sunt presărate cu vile, grădini luxuriante și stațiuni. Pe malul Lacului Como vom vizita stațiunile Bellagio, Menaggio și Tremezzo, prilej de a descoperi faimosele vile și grădini compuse din ornamente florale, fântâni, statui și plante exotice. La finalul zilei ne vom îndrepta spre Varese pentru cazare. Cazare la hotel Crystal Varese 4* sau similar.


Ziua 2 – Miercuri, 20 martie | Varese – Lacul Maggiore – Insula Bella – Insula Pescatori – Lacul Orta – Varese

După micul dejun vom porni spre Stresa, un oraș medieval considerat a fi “capitala” Lacului Maggiore, una dintre cele mai pitorești așezări din regiune, cu străduțe cochete pline de restaurante pescărești și clădiri vechi. Incursiune noastră cu vaporașul ne va duce pe cele mai frumoase insule ale lacului, respectiv Insula Bella și Insula Pescatori, care aparțin unei vechi familii de nobili care au dat numele arhipelagului. După vizitarea celor 2 insule, ne vom deplasa către Lacul Orta, care a fost pentru mult timp unul dintre cele mai puțin cunoscute lacuri sub-alpine din Italia de Nord. Lacul Orta are un singur oraș important și anume Orta San Giulio pe care îl vom descoperi la pas pe străzile înguste. După-amiază revenim în Varese. Cazare la hotel Crystal Varese 4* sau similar.


Ziua 3 – Joi, 21 martie | Varese – Milano – Lacul Iseo – Lacul Garda

După micul dejun plecăm către Milano, principalul oraș din Italia de Nord. Milano este recunoscut ca una din capitalele modei și designului, metropola Lombardiei fiind faimoasă și prin casele de modă și cochetele ei magazine. Astăzi vom admira Castelul Sforzesco, castel ridicat în afara zidurilor medievale în 1300, de către Visconti și a fost numit inițial Castelul Poarta lui Jupiter. Cu o suprafață de 800 de metri pătrați, construit în întregime din cărămidă, cu turnuri în colțuri și trei curți, castelul în sine este o opera de artă care include și muzee și colecții de artă antică. Continuăm vizita care include și Domul, o capodoperă universală a stilului gotic dar și Galeriile Vittorio Emanuele. După-amiază ne îndreptăm către Lacul Iseo. Pe faleza orășelului Iseo ne vom putea relaxa la o cafea sau la o plimbare printre magazinele cochete din centru. La finalul zilei ne vom îndrepta către Sirmione, orașel pe malul Lacului Garda. Cazare la hotel Du Parc Sirmione 4* sau similar.

Ziua 4 – Vineri, 22 martie | Lacul Garda – Sirmione – Malcesine – Riva del Garda - Veneția - Iași

Mic dejun. Ne aflăm într-un orășel din peninsula cu același nume, considerat o bijuterie a celui mai mare lac alpin din Italia, Lacul Garda, situate la intersecția regiunilor Veneto, Lombardia și Trentino, ultimul lac din circuitul nostru. În zilele noastre, Sirmione este o stațiune litorală și termală care în antichitate se numea Sermio și care încă de atunci era o destinație căutată pentru efectele benefice ale apelor termale. Vom vizita centrul istoric al orașului, unde vom admira Castelul Scaligero dar și Biserica San Pietro. Continuăm traseul către nordul lacului cu o oprire în stațiunea Malcesine, situată la poalele muntelui Baldo unde vom admira vechiul castel cu bastioane. Următorul popas și ultimul popas îl vom face la Riva del Garda, o stațiune înconjurată de creste alpine și peisaje fantastice. După-amiază, transfer către aeroportul Marco Polo pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Iași. Decolare la ora 21:50, sosire la Iași la ora 00:55.


Tarife:


Adult în cameră dublă

540 Euro

Adult în cameră single

680 Euro


Tariful include:

 • 3 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* sau similar

 • Bilet de avion Iași – Bergamo – Iași

 • Taxele de aeroport

 • Bagaj de mână şi prioritate la îmbarcare (Troller 55x40x23 cm, maxim 10 kg şi poşeta/rucsac 40x30x20 cm)

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice și ghizii locali

 • Taxa de oraș

 • Bacșis/tips


  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau pașaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informații suplimentare:

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 200 euro la înscriere

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare