home

Japonia – Culorile Toamnei Tokyo, Osaka, Hiroshima & Kyoto

13 – 25 octombrie 2024, 10 nopți/ 13 zile


image image


Ziua 1 – Duminică, 13 octombrie | Iași – București – Doha

Întâlnire cu reprezentantul agenției pentru transfer către aeroportul Otopeni. Ajungem la București de unde plecăm către Tokyo, zbor cu escală în Doha. Check-in începând cu ora 14:00 la compania Qatar Airways. Aterizare în Doha la ora 23:15, ora locală.


Ziua 2 – Luni, 14 octombrie | Doha - Tokyo

La ora 02:05 decolăm spre Tokyo unde aterizăm la ora locala 18:35, după un zbor de aproximativ 10 ore și o diferenta de fus orar de 7 ore. Transfer la hotel pentru odihnă și acomodare cu noul fus orar. Cazare la hotel Sotestu Fresa Inn Kinshicho 3* sau similar.


Ziua 3 – Marți, 15 octombrie | Tokyo – Muntele Fuji – Oshino Hakkai - Tokyo

După micul dejun pornim cu autocarul către Hakone, parte din Parcul Național Fuji-Hakone-Izu. Localitatea este cunoscută pentru nenumăratele izvoare de ape termale și totodată cel mai bun loc din Japonia pentru o panoramă superbă a Muntelui Fuji, vulcanul perfect și muntele sacru al Japoniei. Continuăm călătoria într-o plimbare cu vaporașul pe Lacul Ashi, format în craterul Hakone, după care luăm telecabina să vizităm Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Are origine vulcanică și este încă activă. Vom admira aburi sulfuroși și vom degusta o specialitate locală inedită – ouăle fierte în aceste ape termale, negre și cu un usor gust sulfuros, despre care se spune că pot prelungi viața cu până la 7 ani. Următorul popas îl vom face în satul pitoresc Oshino Hakkai apreciat pentru frumusețea sa naturală și pentru istoria sa culturală. Este cunoscut pentru cele 8 izvoare de apă dulce în jurul cărora vom găsi un peisaj natural pitoresc, cu poduri de lemn, alei pietruite și grădini japoneze tradiționale. Aceste decoruri creează un cadru perfect pentru fotografii cu peisaje spectaculoase cu Muntele Fuji. Aici găsim și magazine

cu standuri locale de unde putem achiziționa suveniruri. Spre seară revenim în Tokyo. Cazare la hotel Sotestu Fresa Inn Kinshicho 3* sau similar.


Ziua 4 – Miercuri, 16 octombrie | Tokyo

După micul dejun începem explorarea orașului Tokyo intrând în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, o experiență de neuitat. Primul obiectiv pe care îl vizităm este Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping unde un metru patrat poate să ajungă și la 500.000 dolari. Următorul popas îl vom face la Koukyo Gaien, parcul din fața Palatului Imperial, de unde se poate vedea podul de la intrarea palatului Nijubashi. Continuăm către Asakusa, unde vom admira templul Senso-ji, unul dintre cele mai vechi si populare temple din Tokyo. După masa de prânz mergem către Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insula artificială de unde vom privi apusul soarelui și Rainbow Bridge (Podul Curcubeului), ce se reflectă în Golful Tokyo. Cazare la hotel Sotestu Fresa Inn Kinshicho 3* sau similar.


Ziua 5 – Joi, 17 octombrie | Tokyo – Kamakura – Tokyo

Mic dejun. Pregătim bajagele mari ce vor fi transmise de la Tokyo la Osaka prin curier rapid și vom păstra un bagaj de mână, doar cu lucrurile necesare pentru 1 noapte. După predarea bagajelor la curieri, ne îmbarcăm în tren cu destinația Kamakura, prima capitală a Japoniei medievale. Kamakura a fost și este un centru spiritual al Japoniei. Vom vizita Kamakura Daibutsu unde vom admira o statuie a lui Budha ce datează din anul 1252. Următorul popas îl vom face la sanctuarul shintoist Tsurugaoka Hachimangu, foarte spectaculos și important pentru acest oraș. Ne îndreptăm către gară dar nu înainte să facem o plimbare pe Komachi-dori unde vom avea timp liber pentru cumpărături. Spre seară revenim în Tokyo cu trenul. Cazare la hotel Sotestu Fresa Inn Kinshicho 3* sau similar.


Ziua 6 – Vineri, 18 octombrie | Tokyo - Osaka

Mic dejun. Plecăm către Osaka cu trenul de mare viteză, Shinkansen. Odată ajunși vom face un tur pietonal în Osaka, al 3-lea cel mai mare oraș al Japoniei, cunoscut pentru amestecul său distinct de tradiție și modernitate, ce oferă o gamă largă de experiențe culturale, culinare și divertisment. De asemenea, Osaka este un paradis pentru cumpărături, veți găsi aici o gamă variată de magazine, de la branduri international de modă până la buticuri tradiționale și magazine de suveniruri. În cartierul Dotonbori vom găsi o varietate de restaurante care servesc delicii japoneze precum takoyaki, ramen sau okonomiyako. Pe lângă mancare, zona este cunoscută și pentru faimoasele sale reclame luminoase și atmosferă vibrantă. Cazare la hotel Sotestu Grand Fresa Inn Namba 3* sau similar.


Ziua 7 – Sâmbătă, 19 octombrie | Osaka – Himeji - Osaka

Mic dejun. Cu trenul de mare viteză Shinkansen mergem să vizităm Castelul Himeji-jo, sau “Castelul Egretei Albe”, considerat cel mai frumos castel medieval japonez, ce exprimă perfect spiritual arhitecturii japoneze din epoca de glorie a samurailor. Cazare la hotel Sotestu Grand Fresa Inn Namba 3* sau similar.


Ziua 8 – Duminică, 20 octombrie | Osaka – Hiroshima – Miyajima - Osaka

Mic dejun. Începem ziua devreme pentru o excursie la Hiroshima, un oraș devenit simbol al păcii. Ne îmbarcăm în trenul Shinkanse cu care urmează să parcurgem 300 km în aproximativ 1h 40m. În ciuda momentului tragic din 1945, Hiroshima este astăzi un oraș vibrant care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi. Vom admira orașul folosind transportul în comun și vom vizita Muzeul și Parcul Memorail al Păcii, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere.

Continuăm itinerariul cu o călătorie cu ferry spre Insula Miyajima, unul dintre cele mai frumose 3 locuri din Japonia. Vom descoperi Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii, care în timpul refluxului dă senzația că plutește pe apă. Vom avea timp liber pentru masa de prânz și pentru suveniruri. După-amiază ne întoarcem în Osaka. Cazare la hotel Sotestu Grand Fresa Inn Namba 3* sau similar.


Ziua 9 – Luni, 21 octombrie | Osaka – Nara – Uji - Kyoto

Mic dejun. Pregătim bajagele mari ce vor fi transmise de la Osaka la Kyoto prin curier rapid. Bagajele vor ajunge în aceeași zi. După predarea bagajelor plecăm către Nara unde vom vizita Templul Todaiji, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Budha de bronz din Japonia, Daibutsu. Următorul popas îl vom face la Uji și vom vizita Templul Byodoin, loc sacru deosebit de frumos, construit în secoul al XI-lea. Tot aici vom participa și la o ceremonie a ceaiului, pentru că Uji este renumit pentru ceai în toată Japonia. După-amiază ne îndreptăm cu trenul către Kyoto. Cazare la hotel Daiwa Roynet Shijo Karasuma 4* sau similar.


Ziua 10 – Marți, 22 octombrie | Kyoto

Mic dejun. Continuăm explorarea Japoniei cu partea ei tradițională la Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în Patrimoniul UNESCO. Ne adaptăm la stilul de viață a localnicilor și vom descoperi Palatul Nijo- jo, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi, templul Pavilionului de Aur Kinkaku-ji dar și Kiyomizu-dera, Templul Apei Pure. După-amiază mergem în cartierul Gion, unde cu puțin noroc putem admira Maiko, ucenicele gheișelor. Cazare la hotel Daiwa Roynet Shijo Karasuma 4* sau similar.


Ziua 11 – Miercuri, 23 octombrie | Kyoto

După micul dejun mergem la vestita piață Nishiki, loc al deliciilor culinare de tot felul unde vom putea găsi și obiecte tipic japoneze, făcute în ateliere deținute de aceleași familii de sute de ani. După-amiază vom avea timp liber pentru plimbări și cumpărături. Cazare la hotel Daiwa Roynet Shijo Karasuma 4* sau similar.


Ziua 12 – Joi, 24 octombrie | Kyoto – Doha

Mic dejun. Periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi și spunem “Sayonara”. În prima partea a zilei vom avea timp liber pentru ultimele cumpărături. La ora 14:00 avem transfer către aeroportul Kansai pentru zborul Qatar Airways, Osaka – București cu escală în Doha. Decolare la ora 18:00.


Ziua 13 – Vineri, 25 octombrie | Doha – București - Iași

Sosire în București în jurul orei 07:10. Preluare bagaje transfer cu autocar/avion către Iași.

Tarife


Adult în cameră dublă

3780 euro

Adult în cameră single

4380 euro


Tariful include:

 • 10 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* și 4*

 • 3 dejunuri (zilele 3, 4 și 7)

 • Bilet de avion Otopeni – Tokyo (via Doha) cu compania Qatar Airways

 • Bilet de avion Osaka - Otopeni (via Doha) cu compania Qatar Airways

 • Taxele de aeroport

 • Bagaj de cală 20 kg și bagaj de mână

 • Transferuri aeroport - hotel – aeroport

 • Intrările la toate obiectivele turistice conform programului

 • Participare la ceremonia ceaiului în Uji

 • Abonament JR 7 zile, ce include trenurile super expres Shinkansen

 • Transport autocar în zilele 3 și 10 conform programului

 • Transportul bagajelor de la Tokyo la Osaka și de la Osaka la Kyoto (maxim 1 bagaj/persoană – pentru mai mult de 1 bagaj, se percepe o taxă de aproxmativ 20 euro/bagaj)

 • Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și tradițiilor locale


  Tariful nu include:

 • Transportul cu alte mijloace decât cele menționate mai sus ca fiind incluse (metrou/autobuz în Osaka și Tokyo – aprox. 30 euro/persoană)

 • Transfer Iași – Otopeni – Iași (autocar/avion)

 • Tips pentru ghizi locali și șoferi – 50 euro/persoană

 • Asigurare medicală și storno (recomandate)


  Informatii suplimentare:.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Acte Necesare:

  Pașaport valabil (valabil 6 luni la momentul plecării)

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Condiții de plată:

 • 750 euro la înscriere

 • 1500 euro cu 60 zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 30 de zile înainte de plecare