home

Grecia – Marele Tur

07 – 16 iunie 2024, 9 nopți/ 10 zileimage image


Ziua 1 – Vineri, 07 iunie | Iași – Giurgiu - Sofia

Întâlnire joi dimineață, la ora 04.45 în fața magazinului Market, fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 05:00 pe traseul Iași - Giurgiu – Ruse – Sofia. Cazare în Sofia la hotel Garmi 4* sau similar.


Ziua 2 – Sâmbătă, 08 iunie | Sofia – Salonic - Kalambaka

Mic dejun. Ne deplasăm către Grecia, prin punctul de frontieră Kulata – Promachonas. Poposim în orașul Salonic pentru a vizita Catedrala Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Timp liber pentru masa de prânz. Continuăm spre localitatea Kalambaka, aflată la poalele Meteorei. Cazare la hotel Famissi 3* sau similar.


Ziua 3 – Duminică, 09 iunie | Kalambaka – Meteora – Igoumenitsa – Insula Corfu

Mic dejun. Începem ziua cu o vizită de suflet, la Meteora, al doilea cel mai important centru monahal din Răsăritul Ortodox după Muntele Athos. Vizităm cea mai importantă mănăstire a complexului, și anume, Mănăstirea Schimbării la Față, cunoscută și sub numele de Marele Meteor. Meteora este, în acelaşi timp, și un fenomen geologic unic în lume după modul de formare iar peisajele sale sunt de o frumusețe ireală. Continuăm traseul spre Igoumenitsa pentru a lua ferry-boat-ul spre insula Corfu, parte din Arhipelagul Ionian. Descoperim centrul orașului Corfu într-un scurt tur pietonal și vizităm Biserica Sf. Spiridon care adăpostește și sfintele sale moaște. Timp liber pentru plimbare și cină. Cazare la hotel Sunset Corfu 3* sau similar.


Ziua 4 – Luni, 10 iunie | Insula Corfu – Igoumenitsa – Insula Lefkada

Mic dejun. Ne îmbarcăm pe ferry-boat-ul care ne va duce înapoi pe continent, la Igoumenitsa. De aici, în aproximativ două ore, ajungem pe insula Lefkada. Această insulă este cea mai ușor accesibilă dintre toate insulele Arhipelagului Ionian, fiind conectată de continent printr-un pod. Poposim în orașul Lefkada, cel mai mare oraș al insulei și capitala administrativă a acesteia. Timp liber pentru prânz și plimbare în zona portului și a centrului vechi. Cu străduțele sale înguste și arhitectura de inspirație venețiană, orașul este o bijuterie plină de viață. Continuăm spre sudul insulei, spre micul orășel-port, Vasiliki. Cazare la hotel Lefkada 3* sau similar.


Ziua 5 – Marți, 11 iunie | Insula Lefkada – Insula Kefalonia – Pelopones - Kalamata

Mic dejun. Ne îndreptăm către port pentru a ne îmbarca pe ferry-boat-ul cu destinația Kefalonia, portul Fiskardo. Insula Kefalonia este cunoscută mai ales datorită miracolului care are loc în fiecare an, în luna august, între Schimbarea la Față, de pe 6 august și până la Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august. Doar în această perioadă, mii de șerpi mici și neprimejdioși își fac apariția la Biserica Maicii Domnului Lagouvarda din

localitatea Markopoulo. Vom poposi și noi aici pentru câteva momente iar mai apoi continuăm spre portul Poros pentru a lua ferry-boat-ul spre Pelopones, portul Kyllini. Continuăm spre Kalamata, capitala măslinelor grecești. Cazare la hotel Pharae Palace Hotel 4* sau similar.


Ziua 6 – Miercuri, 12 iunie | Kalamata – Canalul Corint - Eghina

Mic dejun. Părăsim regiunea Kalamata și ne îndreptăm spre celebrul Canal Corint unde vom face un scurt popas pentru a-l admira. Odată cu construcția acestui canal, finalizată în 1893, s-a creat o rută comercială maritimă mult mai rapidă între Marea Egee și Marea Ionică, scurtând drumul vaselor mici cu aproximativ 400 km. Ne îndreptăm spre portul Pireu, de unde vom lua ferry-boat-ul spre insula Aegina. Cunoscută și ca Insula Fisticului, Aegina este și un important centru de pelerinaj. Legenda locului spune că insula avea tot atâtea biserici și capele câte zile sunt într-un an. Însă, cea mai cunoscută mănăstire este cea ridicată de însuși Sf. Nectarie astfel, vom opri și noi aici pentru a ne închina la sfintele sale moaște. Cazare la hotel Katerina 3* sau similar.


Ziua 7 – Joi, 13 iunie | Eghina – Atena – Insula Evia

Mic dejun. Dis de dimineață, ne vom reîntoarce pe continent cu ferry-boat-ul. Astăzi vom descoperi unul din cele mai cunoscute și vizitate obiective turistice ale Greciei, și anume, situl antic Akropole din Atena. Din autocar vom mai putea admira și alte obiective din centrul capitalei, într-un scurt tur panoramic, precum Fostul Palat Regal (astăzi sediul Parlamentului), Biblioteca Națională și Universitatea de Stat. Din Atena continuăm spre insula Evia. Chiar în centrul insulei se găsește un alt loc de o mare importanță religioasă, și anume, Biserica Sf. Ioan Rusul din Prokopi, unde vom opri și noi. Cazare Evia, în stațiunea Loutra Edipsos, cunoscută pentru izvoarele sale termale. Cazare la hotel Paliria 3* sau similar.


Ziua 8 – Vineri, 14 iunie | Insula Evia – Insula Skiathos – Paralia Katerini

Mic dejun. Astăzi vom descopri insula Skiathos, o insulă foarte îndrăgită atât de greci cât și de turiștii de pretutindeni. De data aceasta, accesul pe insulă nu va fi cu ferry-boat-ul ci cu vaporul, în compania căpitanului Kostas (Elisabet Cruises) care vă va învăţa să dansaţi Zorba şi Sirtaki. Una din opriri va fi în oraşul Skiathos, locul naşterii marelui luceafăr al literaturii grecești Alexandros Papadiamantis. Cealaltă oprire pentru baie, va fi pe una din cele 70 de plaje ale insulei, plaja Koukounaries, o plajă cu nisip foarte fin și apă limpede precum cristalul. Masa de prânz se serveşte opţional la o tavernă din oraşul Skiathos. Czare la hotel Poseidon 3* sau smilar.


Ziua 9 – Sâmbătă, 15 iunie | Paralia Katerini - Sofia

Mic dejun. Astăzi reintrăm în Bulgaria, prin același punct vamal Kulata - Promachonas și ajungem spre amiază în Sofia. Descoperim capitala într-un tur panoramic și pietonal al orașului, admirând principalele obiective turistice: catedrala Alexander Nevsky, biserica Sf. Sofia, Parlamentul Bulgariei, Biserica Sf. Parascheva. Cazare în Sofia la hotel Garmi 4* sau similar.


Ziua 10 – Duminică, 16 iunie | Sofia – Giurgiu - Iași

Mic dejun. Retur spre casă, pe traseul Sofia – Ruse – Giurgiu – Iași.

Tarife:


Adult în camera dublă

725 euro

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

675 euro

Adult în cameră single

950 euro

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră

575 euro


Tariful include:

 • 9 nopți de cazare în cameră dublă la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectiele turistice și ghizii locali

 • Taxele de oras

 • Biletele de feribot

 • Bacșis/tips


  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau pașaport valabil.

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informatii suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 150 euro la înscriere

 • 250 euro cu 60 zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 20 de zile înainte de plecare