home


Fiordurile Norvegiei & Oslo

29 iulie – 06 august 2024, 8 nopți/ 9 zile


image image


Ziua 1 – Luni, 29 iulie | Iași – Billund - Aalborg - Hirtshals - Spangereid

Ora 04:00 – Intâlnire pe aeroportul Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Billund. Decolare la ora 06:00, sosire în Billund la ora 07:45. De la Billund, ne îndreptăm către Aalborg unde vom face un popas pentru pauza de prânz dar și pentru o plimbare prin centrul orașului pentru admirarea Castelului Aalboghus și a caselor pitorești datate din secolul al XVII-lea. De aici ne îndreptăm către Hirtshals unde vom îmbarca pe ferry-boat-ul cu destinația Kristiansand. După o croazieră de aproximativ 2h 30m, ne îndreptăm către cazare în localitatea Spangereid. Cazare la Lindesnes Havhotell 4* sau similar.


Ziua 2 – Marți, 30 iulie | Spangereid - Stavanger

Mic dejun. Părăsim oraşul Spangereid şi ne îndreptăm către Stavanger. Pe parcurs, vom putea admira frumuseţile naturale ale Norvegiei. Ajungem în Stavanger, al 4-lea municipiu ca mărime din Norvegia. Oraşul este intitulat capitala petrolieră a Norvegiei, acesta dezvoltându-se foarte mult în urma descoperirii petrolului din Marea Nordului. Este unul dintre cele mai vechi oraşe ale ţării. În cadrul unui tur pietonal, vom putea admira cele mai importante obiective ale oraşului: Turnul Valberg, Catedrala, Monumentul Celor Trei Săbii şi Muzeul Petrolului. Cazare la hotel Clarion Energy 4* sau similar.


Ziua 3 – Miercuri, 31 iulie | Stavanger – Haugesund – Bergen

După micul dejun ne vom îndrepta către Bergen. Drumul care leagă aceste două oraşe il vom parcurge atât cu autocarul cât şi cu feribotul. Pe drum, vom face un scurt popas în Haugesund, o aşezare de pe Coasta de Vest a Norvegiei, o zonă locuita de vikingi şi reşedinţă a primilor regi ai Norvegiei. După-amiază ajungem în Bergen un oraș maritim, al 2-lea ca mărime după Oslo, plin de magazine, cafenele, muzee și restaurant. Facem un tur pietonal prin orașul Bergen unde putem admira Parcul și Lacul Central, Piața Centrală, Universitatea din Bergen, Biserica Sf. John. Continuăm plimbarea și ajungem în centrul istoric al orașului, unde putem admira și portul care este mărginit de case colorate. Cazare la hotel Quality Edvard Grieg 4* sau similar.


Ziua 4 – Joi, 01 august | Bergen – Tunelul Laerdal – Fiordul Sognfjord - Forde

Mic dejun. După micul dejun ne îndreptăm către Fiordul Sognefjord care este cel mai lung și cel mai adânc fiord din lume. Ajungem în Flam, unde se poate opta, opțional pentru o croazieră pe Fiordul Sognefjord de la Gudvagen la Flam, aproximativ 2 ore. Continuăm călătoria către Forde prin tunelul Laerdal, unul dintre cele mai lungi tuneluri din lume având o lungime de 24,5 km dar și cu o trecere scurtă cu feribotul de la Fodnes la Mannheller. Cazare la hotel Scandic Sunnfjord 4* sau similar.

Ziua 5 – Vineri, 02 august | Forde – Ghețarul Briksdal – Fiordul Geiranger – Drumul Trolilor – Lillehammer După micul dejun, începem aventura Norvegiană și ne îndreptăm către ghețarul Briksdal care are o înălțime de 1200 m și oferă o priveliște spectaculoasă. Continuăm itinerariul către Hellesylt, unde ne îmbarcăm pe o croazieră pe fiordul Geiranger inclus în lista Patrimoniului UNESCO. În timpul croazierei vom putea admira și spectaculoasele cascade numite „Cele șapte surori”, care au o înălțime de aproximativ 250 m și sunt formate din șapte căderi direct în fiord. Ultimul obiect al zilei este spectaculosul Drumul Trolilor sau Trollstigen. Trollstigen este unul dintre cele mai apreciate atracții din Norvegia de către turiști. La o altitudine înaltă, Drumul Trolilor străbate piscuri muntoase enorme. Spre seară ajungem în Lillehammer, un oraș din Norvegia la nord de Oslo care a găzduit Jocurile Olimpice din anul 1994. Cazare la hotel Clarion Collection 4* sau similar.


Ziua 6 – Sâmbătă, 03 august | Lillehammer – Oslo

Mic dejun. Plecăm către minunatul oraș Oslo care găzduiește o multitudine de muzee și atracții turistice. Primul obiectiv este muzeul Fram, un muzeu construit în amintirea explorării norvegiene din zona polară și este așezat pe peninsula Bygdoy. Revenim în centrul orașului cu un tur pietonal unde vom putea admira Palatul Regal, Teatrul Național, Parlamentul, Catedrala din Oslo, Portul, Fortăreața Akershus și Primăria. Cazare la hotel Radisson Blue Alna 4* sau similar.


Ziua 7 – Duminică, 04 august | Oslo - Helsingor

Mic dejun. După micul dejun, ne îmbarcăm în autocar cu destinația Helsingor. Plecăm din Norvegia, traversăm Suedia și ajungem la Helsingor în Danemarca. Din orașul Helsingborg în Helsingor vom face o scurtă trecere cu feribotul. După trecerea cu feribotul, facem o oprire la castelul Kronborg. Este castelul ce a fost imortalizat de William Shakespeare sub numele de Elsinore în bine-cunoscuta sa piesă de teatru, Hamlet. Pe lângă celebritatea adusă de supranumele de castelul lui Hamlet, Kronborg se mândrește și cu faptul că este unul dintre castelele renascentiste

ce s-au păstrat cel mai bine de-a lungul timpului. Cazare la hotel Sleep2night 3* sau similar.


Ziua 8 – Luni, 05 august | Helsingor – Copenhaga

După micul dejun, ne îndreptăm către capitala Copenhaga unde vom face un tur pietonal. Vom vizita Statuia Micii Sirene, una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Copenhaga. Statuia este așezată pe o stâncă cu vedere la port ce îmbie turiștii să o admire. Ne îndreptăm către Biserica Sf. Alban, iar în drumul nostru putem observa Fortăreața Kastellet care este așezată pe o insulă. Ajungem la Palatul Amalienborg care este considerat unul dintre cele mai reprezentative obiective arhitectonice daneze în stil rococo. De aici ne îndreptăm către Biserica lui Frederich, Grădina Regală și Palatul Rosenborg. Pătrundem din ce în ce mai mult în centrul orașului până ajungem la Turnul Rotund care este cel mai vechi observator astronomic în funcțiune din întreaga Europă, stelele fiind urmărite de aici încă din 1642. Cazare la hotel Good Morning Copenhagen Star 3* sau similar.


Ziua 9 – Marți, 06 august | Copenhaga – Iași

După micul dejun ne îndreptăm către aeroportul din Copenhaga pentru returul către casă. Ne îmbarcăm pe zborul direct către Iași cu compania WizzAir care decolează la ora 08:05 ora locală și aterizează la ora 11:30 în Iași.


Tarife


Adult în cameră dublă

1585 euro

Adult în cameră single

1990 euro


Tariful include:

 • 8 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

 • Taxele de aeroport

 • Bilet de avion Iași - Billund & Copenhaga - Iași

 • Bagaj de cală 20 kg

 • Croazieră pe Fiordul Geiranger

 • Transport autocar

 • Bilete feribot

 • Parcările, taxele de drum și pod

 • Însoțitor de grup

  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice și ghizii locali

 • Croazieră pe Fiordul Sognefjord – 50 euro

 • Taxele de oras

 • Bacșiș/tips


  Acte Necesare:

  Carte de identitate valabilă emisă după anul 2009 și care are înscrisă mențiunea cetățeniei române sau pașaport valabil Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți

  Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informatii suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 250 euro la înscriere

 • 500 euro cu 60 zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 20 de zile înainte de plecare