home


Elveţia și Castelele Bavariei

02 – 11 iulie 2024, 9 nopți/ 10 zile


image image


Ziua 1 – Marți, 02 iulie | Iași - Budapesta

Întâlnire miercuri dimineață la ora 04:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 05:00. Plecare pe traseul Iași – Vatra Dornei – Dej – Satu Mare - Budapesta unde vom ajunge în cursul serii. Scurt tur parnoarmic din autocar unde vom admira Citadela, Opera, Piața Eroilor, Parlamentul, Palatul Regal, Catedrala Regală. Cazare la hotel Novotel City 4* sau similar.


Ziua 2 – Miercuri, 03 iulie | Budapesta – Melk - Memmingen

Mic dejun. Plecăm către Tirol, cu o oprire pentru a vizita Abatia Melk. Considerată a fi “Leagănul Austriei” sau “Perla Barocului”, Abatia Melk impresionează prin măreția sa și farmecul deosebit al zonei în care se află. Aici se află una dintre cele mai importante biblicoteci din lume. Continuăm excursia către Memmingen unde vom ajunge în cursul serii. Cazare la hotel Draxler’s Park 4* sau similar.


Ziua 3 – Joi, 04 iulie | Memmingen – Castelele Bavariei – Memmingen

Mic dejun. Plecăm către Castelul Neuschwenstein și Hohenschwangau. Castelele au aparținut lui Ludovic al II-lea și sunt unele dintre cele mai frumoase din Europa. Un simbol al stilului renascentist, Castelul Neuschwenstein ne amintește de basmele copilariei, fiind o sursă de inspirație pentru castelul Frumoasei din Pădurea Adormită de la Disneyland. Ne continuăm excursia către Memmingen unde vom ajunge după-amiază. Cazare la hotel Draxler’s Park 4* sau similar.


Ziua 4 – Vineri, 05 iulie | Memmingen – Cascadele Rinului - Zurich

Mic dejun. Continuăm traseul către Elveţia, îndreptându-ne spre Schaffhausen pentru a admira cascadele spectaculoase ale Rinului ce au lăţime de 150 metri şi o înălţime de 23 metri. Plecăm spre Zurich, unde facem cunoștință cu cel mai mare oraș al Elveției și unul dintre cele mai vii din Europa. În Zurich vizităm biserica Fraumunster cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall și catedrala protestantă Gossmunster fondată de Carol cel Mare, Banca Națioanală, Opera și Lacul. Cazare în zona Zurich la hotel Dorint 4* sau similar.


Ziua 5 – Sâmbătă, 06 iulie | Zurich – Lucerna - Berna – Chamonix

Mic dejun. Ne continuăm călătoria către Lucerna, un oraș situat pe malul Lacului celor 4 Cantoane. Facem un tur pietonal prin centru vechi medieval bine conservat, cu poduri de piatră și promenade pe malul râului, orașul este de un romantism fantastic. În Lucerna vom vizita principala atracție a orașului Kapellbrcuke, o construcție din lemn a secolului XIV. Părăsim Lucerna și ne îndreptăm către Berna, capitala Elveţiei. Vom admira turnul cu ceas, străduţele pietonale Marktgasse şi Kramgasse, străjuite de numeroase cafenele, arcade comerciale şi magazine, Primăria şi Clădirea Parlamentului. După-amiază ne îndreptăm spre Chamonix. Cazare în Chamonix la hotel Ibis Sallanches Porte du Mont Blanc 3* sau similar.

Ziua 6 – Duminică, 07 iulie | Chamonix – Mont Blanc – Geneva

Mic dejun. Bună dimineața din spectaculoasa stațiune Chamonix, considerată „Mecca” aplinismului și al sporturilor montane, locul unde tărâmul stâncilor sunt veșnic înzăpezite de unde putem admira masivul Mont Blanc care are o altitudine de 4810 m. De aici se poate face o ascensiune cu telecabina pe celebrul Aiguille du Midi 3842 m. Continuăm excursia către Geneva, orașul cu cele mai multe sedii de instituții internaționale, printre care Organizația Mondială a Comerțului, Organizația Mondială a Sănătății, dar și faimosul centru de cercetare CERN și acceleratorul său de particule. Vom începe turul de oraş unde vom putea admira Muzeul Crucii Roșii, Primăria, sediul ONU dar și centrul vechi al orașului. Cazare în zona Annemasse la hotel Ace Annemasse Geneve 3* sau similar.


Ziua 7 – Luni, 08 iulie | Geneva (Opțional Laussane și Montreux)

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională. Ziua de astăzi este dedicată marelui tur al lacului Leman. După micul dejun ne deplasăm către Montreux unde vom vizita Castelul Chillon, care este construit pe o stancă ce practic iese din adâncul lacului foarte aproape de mal, ce îmbrățișează deopotriva apele line, curate și atât de albastre ale lacului Leman. Continuăm cu un tur pietonal în Montreux, una dintre cele mai frumoase stațiuni Elvețiene. Următoarea oprire este în Lausanne, capitala cantonului Vaud, locul unde își are sediul Comitetul Olimpic Internațional. Vom face un tur pietonal unde vom putea vizita Catedrala din Lausanne. Cazare în zona Annemasse la hotel Ace Annemasse Geneve 3* sau similar.


Ziua 8 – Marți, 09 iulie | Geneva – Tasch – Klein Matterhorn 3883m – Milano Bergamo

Mic dejun. Ne îndreptăm către celebra staţiune Zermatt, la poalele masivului Matterhorn ce are o altitudine de 4478

m. In Zermatt vehiculele cu motor sunt interzise, ca urmare porţiunea de traseu Tasch – Zermatt se parcurge cu trenuleţul. Timp liber la dispoziţie în Zermatt pentru urcare la gheţarul Klein Matterhorn 3883 m. După-amiază plecăm către Italia prin Pasul Simplon, străbatem un peisaj mirific prin Alpii Italieni şi ajungem în Milano Bergamo. Cazare în zona Milano Bergamo la hotel Airport Bergamo 4* sau similar.


Ziua 9 – Miercuri, 10 iulie | Milano Bergamo - Budapesta

Mic dejun. Plecăm către Budapesta, iar în drumul nostru vom face un popas la cel mai mare lac din Europa Centrală,

lacul Balaton. Cazare la hotel Novotel City 4* sau similar.


Ziua 10 – Joi, 11 iule | Budapesta - Iași

După micul dejun, ne îndreptăm către Iași, unde vom ajunge în cursul serii. Tarife:

Adult în cameră dublă

895 euro

Adult în cameră single

1175 euro


Tariful include:

 • 9 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice și ghizii locali

 • Taxele de oras

 • Bacșiș/tips


  Excursie opțională

  Turul lacului Leman – Montreux şi Lausanne – 35 euro/persoană (minim 25 de participanţi)

  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau pașaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informatii suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 200 euro la înscriere

 • 300 euro cu 60 de zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 20 de zile înainte de plecare