home

De Paște în Cuba – Havana & Varadero 29 aprilie – 10 mai 2024, 10 nopți/ 12 zile

image image

Ziua 1 – Luni, 29 aprilie | Iași - Madrid

Ora 13:30 – Întâlnire pe aeroportul din Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Madrid. Decolare la ora 15:35 din Iași, sosire la Madrid la ora 19:00. Transfer către hotel pentru odihnă. Cazare la hotel Madrid Barajas 4* sau similar.


Ziua 2 – Marți, 30 aprilie | Madrid

După micul dejun, alături de ghidul local, începem explorarea celui mai mare oraș al Spaniei și vom incepe cu un tur pietonal. Vom admira Piaţa Puerta del Sol, Piaţa Mayor, Poarta Alcala, bulevardul Gran Via și Catedrala Almudena. Continuăm să explorăm orașul și vizităm Piata Cibeles, Piaţa Espana cu monumentele lui Cervantes și personajelor sale celebre, Don Quijote și Sancho Panza și admirăm Palatul Regal (vizită exterioară). După-amiază timp liber. Cazare la hotel Madrid Barajas 4* sau similar.


Ziua 3 – Miercuri, 01 mai | Madrid – Cuba

Mic dejun. Transfer către aeroportul din Madrid pentru efectuarea formalităților de check-in pentru zborul către Havana. Decolare la ora 16:05 și aterizare în Havana la ora 19:50 ora locală. Bun venit în Cuba! Transfer către cazare pentru odihnă. Frumoasa insulei a Cubei este una dintre cele mai atrăgătoare destinații de călătorie din întreaga lume. O insula vastă cu plaje fascinante, recife de corali care se aprind în apele turcoaz, dar și peisaje luxuriante a insulei care au oferit un refugiu revoluționarilor și a inspirat scriitori din înreaga lume, precum Hemingway. Suntem în Havana, capitala care este așezată într-un golf adăpostit și care deține o adevărata moștenire culturală și arhitecturală de pe vremea coloniștilor spanioli. Havana este o adevărată bijuterie arhitectonica, iar din anul 1920, UNESCO a declarant orașul vechi parte a Patrimoniului Mondial. Cazare la hotel Tryp Habana Libre 4* sau similar.


Ziua 4 – Joi, 02 mai | Havana (Opțional Turul orașului Havana)

După micul dejun pornim în descoperirea orașului Havana. În turul nostru panoramic vom descoperi cartierul Miramar, o veche zonă rezidențială cu promenade, conace și multe ambasade. Următoarea oprire o vom face la Piața Revoluției unde vom avea timp pentru a face fotografii. Continuăm pe strada La Rampa, una dintre cele mai renumite străzi pentru viață de noapte, cinematografe și restaurante. Vom face o oprire și în partea coloniala a orașului, trecând pe lângă Clădirea Capitolului Național, Marele Teatru din Havana, bulevardul “El Prado”, fostul Palat Presidențial și Parcul Central. Turul va continua pietonal prin vechiul centru istoric al Havanei, parte a Patrimoniului Unesco, unde vom vizita Piața Catedralei, Piața San Francisco de Asis și Piața Veche. În Cazare la hotel Tryp Habana Libre 4* sau similar.


Ziua 5 – Vineri, 03 mai | Havana (Opțional Valea Vinales & Pinar del Rio)

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională la Valea Vinales & Pinar del Rio. Pornim într-o aventură de 1 zi spre celebra Vale Vinales parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1999 și situate la o distanță de 140 km de Havana. Celebra vale este localizată în provincia Pinar del Rio, una dintre cele mai frumoase zone din Cuba, cu

peisaje pitorești, unde se află centrul industriei faimoaselor trabucuri cubaneze și numeroase fabrici de producere a romului. Vom admira celebra pictura Mural de la Prehistoria care măsoara 120 m, pictură ce reprezintă evoluția animalelor și oamenilor din această zonă montană. Continuăm către Peștera Indianului, un spectaculos complex de galerii subterane modelate în diverse forme de apele râului, loc pe care îl vom străbate cu barca. Următoarea popas îl vom face la “Mirador Los Jazmines” pentru a ne bucura de minunatul peisaj oferit de Vale Vinales. Înainte de întoarcerea spre Havana, vom vizita o plantație de tutun și o fabrica de trabucuri și țigarete, unde vom observa procedeul de confecționare a celor mai renumite trabucuri din Cuba. Cazare la hotel Tryp Habana Libre 4* sau similar.


Ziua 6 – Sâmbătă, 04 mai | Havana – Varadero

După micul dejun ne îmbarcăm în autocar și plecăm către Varadero care se află la o distanță de 145 km. Situată în partea de nord-vest a Cubei, Varadero este o fâșie de litoral cu o lățime de doar 1,2 km. Este cea mai frumoasă plajă a Cubei. Cu mulți ani în urmă a fost un port comercial, dar astăzi este una dintre cele mai animate și apreciate stațiuni din lume datorită peisajelor, a nisipului fin și a apelor cristaline. Timp liber pentru relaxare și plajă. Cazare în sistem All Inclusive la hotel Paradisus Varadero Resort & Spa 5*.


Ziua 7 – Duminică, 05 mai | Varadero (Opțional Croazieră cu catamaranul pe insula Cayo Blanco)

Mic dejun. Timp liber la plajă sau excursie opțională cu catamaranul pe insula Cayo Blanco. Ne îmbarcăm din Varadero Marina și vom naviga către celebra insulă. Ne vom bucura de soare, ape cristaline, nisip auriu și de un program interactiv cu delfinii. Vom avea ocazia sa facem si snorkeling unde vom admira un recif de corali. După câteva ore de plajă pe insula Cayo Blanco vom reveni în Varadero. Cazare în sistem All Inclusive la hotel Paradisus Varadero Resort & Spa 5*.


Ziua 8 – Luni, 06 mai | Varadero

Timp liber la hotel. Cazare în sistem All Inclusive la hotel Paradisus Varadero Resort & Spa 5*.


Ziua 9 – Marți, 07 mai | Varadero

Timp liber la hotel. Cazare în sistem All Inclusive la hotel Paradisus Varadero Resort & Spa 5*.


Ziua 10 – Miercuri, 08 mai | Varadero

Timp liber la hotel. Cazare în sistem All Inclusive la hotel Paradisus Varadero Resort & Spa 5*.


Ziua 11 – Joi, 09 mai | Varadero – Madrid

Timp liber la hotel. Transfer către aeroportul din Havana pentru efectuarea formalităților de check-in pentru zborul către Madrid. Decolare la ora 21:50. (zbor de noapte)


Ziua 12 – Vineri, 10 mai | Madrid – Iași

Aterizare în Madrid la ora 12:45 ora locală. La ora 19:45 ne îmbarcăm pe zborul către Iași care aterizeaza la ora 00:50.


Tarife


Adult în cameră dublă

2590 euro

Adult în cameră single

2990 euro


Tariful include:

 • 2 nopți de cazare cu mic dejun în Madrid la hotel Madrid Barajas 4* sau similar

 • 3 nopți de cazare cu mic dejun în Havana la hotel Tryp Habana Libre 4* sau similar

 • 5 nopți de cazare cu All Inclusive în Varadero la hotel Paradisus Varadero Resort & Spa 5* sau similar

 • Bilet de avion Iasi – Madrid – Cuba și retur

 • Taxele de aeroport

 • Bagaj de cală și de mână

 • Transfer aeroport – hotel – aeroport și transfer Havana - Varadero

 • Însoțitor de grup

  Tariful nu include:

 • Taxa de viză – 45 euro

 • Tips pentru ghid și șofer

 • Excursiile opționale

 • Asigurarea medicală


  Excursii opționale

  Turul orașului Havana 50 euro/persoană

  Valea Vinales & Pinar del Rio – 95 euro/persoană

  Excursie pe Catamaran, interacțiune cu delfinii și prânz – 130 euro/persoană


  Acte Necesare:

  Pașaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informatii suplimentare:

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 500 euro la înscriere

 • 800 euro cu 60 zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 20 de zile înainte de plecare