home


Croația, Muntenegru și Serbia 20 – 29 iunie 2024, 9 nopți/ 10 zileimage


Ziua 1 – Joi, 20 iunie | Iași - Timișoara

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Plecăm pe traseul Iași

– Borsec – Tg. Mureș – Alba Iulia – Timișoara. Sosire la Timișoara seara târziu. Cazare la hotel Ibis Timișoara 3* sau similar.


Ziua 2 – Vineri, 21 iunie | Timișoara – Belgrad – Zlatibor

Mic dejun. Excursia continuă către Belgrad, un oraș primitor și mare, fiind al 3-lea oraș ca mărime de pe malurile Dunării după Viena și Budapesta. Începem vizitarea orașului cu Catedrala Sf. Sava, considerată cea mai mare biserică ortodoxă din lume. Ne îndreptăm către Fortăreața Kalemegdan care datează din secolul al XVIII-lea, parcurgând strada Knez Mihailova, principala stradă pietonală plină de magazine și de spectacole stradale. După-amiază ne îndreptăm către Zlatibor, cea mai importantă zonă turistică montană din Serbia. Cazare la hotel Ali Zlatibor Inn 4* sau similar.


Ziua 3 – Sâmbătă, 22 iunie | Cacak – Canionul Tara – Podgorica

Mic dejun. Continuăm itinerariul spre Podgorica, Muntenegru. Pe traseul nostru, trecem Canionul Tara, un pod impresionant care leaga două masive muntoase. Canionul Tara se întinde pe o lungime de peste 80 km și are o adâncime de 1300 m. Este al 2-lea ca mărime din lume. După-amiază ajungem în Podgorica, un oraș aflat la intersecția culturală a mai multor drumuri, importante din punct de vedere istoric, lângă râurile Zeta, Moraca, Cijevna, Ribnica și Sitnica. Vizităm Biserica Învierea Domnului și continuăm cu un tur panoramic al orașului. Cazare în Podgorica la hotel Philia 4* sau similar.


Ziua 4 – Duminică, 23 iunie | Podgorica – Fiordul Kotor – Dubrovnik – Neum

Mic dejun. Părăsim orașul Podgorica și ne îndreptăm către Dubvrovnik, iar pe traseu vom putea admira cel mai sudic fiord din lume, Fiordul Kotor. Ajungem în Dubrovnik, oraș cunoscut ca perla turismului croat ce a reprezentat întotdeauna tezaurul bogației arhitectonice și culturale pentru turiști. Începem vizitarea orașului cu Poarta Pile și Mănăstirea Franciscana. Ajungem pe strada Stradun, care este strada principală a orașului, cea mai lungă reprezentând mândria localnicilor. Ne îndreptăm către Piața Luza de unde putem admira Turnul cu Clopot. Tot în această piață

regăsim și Columna lui Orlando, Biserica Sf. Blaise dar și Palatul Sponza. Continuăm către Palatul Rectorilor, care a fost Palatul Consiliului Major, iar astăzi funcționează ca Muzeu de Istorie. Spre seară vom ajunge în Bosnia și Hertegovina în stațiunea Neum. Cazare la hotel Marea 4* sau similar.


Ziua 5 – Luni, 24 iunie | Neum (Zi liberă de plajă și relaxare pe malul Mării Adriatice)

Mic dejun. Astăzi dedicăm întreaga zi relaxării. Suntem în Neum, o stațiune mica dar cochetă la malul Mării Adriatice. Aici vom aveam timp de plajă și de plimbări pentru reîncarcarea bateriilor. Cazare la hotel Marea 4* sau similar.


Ziua 6 – Marți, 25 iunie| Neum – Split – Sibenik

Mic dejun. Cu bateriile încărcate, ne îndreptăm către Split, pe care îl putem considera nu doar un oraș medieval, ci chiar un oraș antic locuit până în prezent. Vizităm Catedrala Sf. Dominus care este un complex religios format din biserica dedicată Fecioarei Maria, un mausoleu imperial otoman și două clopotnițe. Continuăm vizita către Poarta de Aur, intrarea principală a Palatului lui Dioclețian. Ultimul obiectiv, este Palatul lui Dioclețian, o operă monumentală datorită dimensiunii sale. Părăsim orașul Split și ne îndreptăm către Sibenik. Cazare la hotel Panorama 4* sau similar.


Ziua 7 – Miercuri, 26 iunie | Sibenik – Parcul National Plitvice – Zagreb

Mic dejun. Părăsim orașul Sibenik și ne îndreptăm către Zagreb, capitala Croației. În drumul nostru, vom face un popas în Parcul Național Plitvice, format dintr-o salbă de lacuri limpezi, și cascade amplasate într-o zona de o frumusețe și sălbăticie rară. Vom petrece aproximativ 3-4 ore. Putem admira lacul, canionul Limestone, cele două cascade impresionante și vegetația sălbatică. Dupa ce ne încărcăm bateriile în acest minunat parc vom continua drumul către Zagreb. Ajungem în Zagreb și vizităm Catedrala din Zagreb, Piața Ban Jelacic, Poarta Fecioarei Maria. Continuăm cu admirarea Parlamentului, Biserica Sf. Mark, Turnul Lotrščak și Teatrul Național. Cazare la hotel Diplomat 4* sau similar.


Ziua 8 – Joi, 27 iunie | Zagreb (Optional Ljubljana)

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau excursie opţională în capitala Sloveniei, Ljubljana. Pornim împreună să vedem cu ochii noştri cum se integrează într-un prezent virbrant şi viu. Verdeaţa oraşului te lasă uimit, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Vizităm Podul Triplu care face legătura dintre oraşul nou şi centrul vechi, Podul Dragonilor, Catedrala din Ljubliana – Sfântul Nicolae, fântâna Robba, Primăria şi Castelul Ljubljana, care datează din secolul al XV-lea ce se află pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Cazare la hotel Diplomat 4* sau similar.


Ziua 9 – Vineri, 28 iunie | Zagreb – Lacul Balaton - Oradea

Mic dejun. Plecăm către Oradea, iar în drumul nostru vom face un popas la cel mai mare lac din Europa Centrală, lacul Balaton. Cazare la hotel Impero 3* sau similar.


Ziua 10 – Sâmbătă, 29 iunie | Oradea - Iași

După micul dejun, ne îndreptăm către Iași, unde vom ajunge în cursul serii.


Tarife:


Adult în cameră dublă

790 euro

Adult în cameră single

990 euro

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

590 euro

Tariful include:

 • 9 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

 • 2 cine la Neum

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice & ghizii locali

 • Taxele de oraş

 • Bacșis/tips


  Excursie opţională:

 • Ljubljana – 30 euro/persoană (minim 25 de persoane)


  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau pașaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informaţii suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 150 euro la înscriere

 • 250 euro cu 60 zile înainte de plecare

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare