home

Sărbători Pascale în Corfu 01 – 07 mai 2024, 6 nopți/ 7 zile

image image


Ziua 1 – Miercuri, 01 mai | Iași – Giurgiu – Sofia

Întâlnire la ora 04:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 05:00 pe traseul Iași - Giurgiu – Ruse – Sofia. Cazare la hotel Garmi 4* sau similar.


Ziua 2 – Joi, 02 mai | Sofia – Salonic - Cascadele Edessa

Mic dejun. Ne deplasăm către Grecia, prin punctul de frontieră Kulata – Promachonas. Poposim în orașul Salonic pentru a vizita Catedrala Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Timp liber pentru masa de prânz. Continuăm spre localitatea Edessa, supranumită și Orașul Apelor, datorită frumoaselor cascade naturale care s-au format în jurul secolului al XIV-lea, în urma unui cutremur. Cascada Karanos, alintată de unii Niagara Greciei, are o cădere spectaculoasă de 70 metri și este cea mai mare cascadă din țară. Cazare în Edessa, la hotel Alfa 3* sau similar.


Ziua 3 – Vineri, 03 mai | Edessa – Ioanina – Igoumenitsa – Insula Corfu

Mic dejun. Ne deplasăm către Ioannina, capitala și cel mai mare oraș din regiunea Epir. Vom pătrunde în zona veche pentru a admira faimosul ceas din centrul orașului și cea mai veche fortăreață bizantină, construită de Împăratul Justinian în secolul al VI-lea. Continuăm cu lacul Pamvotis, ale cărui țărmuri sunt presărate de cafenele și restaurante. Timp liber pentru masa de prânz. Continuăm traseul spre Igoumenitsa pentru a lua ferry-boat-ul spre insula Corfu, parte din Arhipelagul Ionian. Cazare în Kavos, la hotel Mediterranean Blue 3* sau similar.


Ziua 4 – Sâmbătă, 04 mai | Insula Corfu

Mic dejun. Paștele este sărbătorit în Corfu într-un mod cu totul deosebit față de alte locuri din Grecia, fiind o sinteză a istoriei zbuciumate a insulei din care nu lipsesc obiceiurile religioase tradiționale. Sâmbăta Mare este o zi cu o semnificație aparte pentru corfioți. Este ziua când, de la balcoane, oamenii aruncă oale de lut de diferite dimensiuni, pentru a aduce noroc. Pe străzi, este o forfotă de nedescris, localnicii aprind lumânări peste tot, merg la biserică și așteaptă cu nerăbdare momentul Învierii. Învierea este celebrată zgomotos, cu un spectacol de artificii. Cazare în Kavos, la hotel Mediterranean Blue 3* sau similar.


Ziua 5 – Duminică, 05 mai | Insula Corfu

Hristos a Înviat! După micul dejun, profităm de atmosfera de sărbătoare pentru a descoperi câteva dintre cele mai spectaculoase peisaje ale insulei. Vom vizita cocheta Mănăstire Vlaherne, construită în secolul al XII-lea pe o mică insulă stâncoasă, fiind conectată de țărm doar printr-un pod îngust. Este unul dintre cele mai fotografiate locuri din întreaga insulă. Continuăm spre celebra localitate Paleokastritsa, care ne va încânta cu plajele sale. Chiar dacă vremea în luna mai nu e pretabilă pentru înot, peisajele sunt

încântătoare aici mereu, marea și muntele “dându-și mâna” în cel mai frumos mod cu putință. Spre prânz, revenim la cazare pentru prâznul Pascal. Cazare în Kavos, la hotel Mediterranean Blue 3* sau similar.


Ziua 6 – Luni, 06 mai | Insula Corfu - Sofia

Mic dejun. Ne îndreptăm către port pentru a ne îmbarca pe ferry-boat-ul cu destinația Igoumenitsa. Astăzi reintrăm în Bulgaria, prin același punct vamal Kulata - Promachonas și ajungem spre seară în Sofia. Cazare în Sofia la hotel Garmi 4* sau similar.


Ziua 7 – Marţi, 07 mai | Sofia - Iași

După micul dejun pornim spre Romania. Pe drum, vom face un scurt popas pe valea râului Lom, la Mănăstirea Rupestră din Basarbovo, aflată în peștera în care a trăit. Sf. Dumitru cel Nou, patronul spiritual al Bucureștiului. Ajungem în Iași spre seară, funcție de formalitățile vamale și trafic.


Tarife


Adult în cameră dublă

475 euro

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

450 euro

Adult în cameră single

635 euro

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

385 euro


Tariful include:

 • 6 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* și 4*

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Biletele de ferry-boat – 35 euro

 • Prânzul în prima zi de Paște – 35 euro

 • Taxa de oraș


  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau pașaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoană însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informații suplimentare:

  Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 150 euro la înscriere

 • Restul de plată cu 20 de zile înainte de plecare