home


Cipru – Insula Afroditei

17 – 20 mai 2024, 3 nopți/ 4 zileimage


Ziua 1 – Vineri, 17 mai | Iași – Larnaca

Ora 10:45 – Intâlnire pe aeroportul Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizzair cu destinația Larnaca. Decolare la ora 12:45, sosire la Larnaca la ora 15:15. Transfer privat de la aeroportul din Larnaca către hotel. Începem descoperirea oraşului Larnaca, oraş vizitat de foarte mulţi turişti din toate colţurile lumii. Larnaca este un oraş situat pe coasta de sud a Ciprului şi este al 3-lea oraş ca mărime după Nicosia şi Limassol. Cel mai important festival organizat în acest oraş este Festivalul inundaţiilor, sărbătorit la începutul verii, cu o serie de evenimente culturale. În prima partea a zilei vom face un tur pietonal în oraşul Larnaca unde vom vizita Biserica Sf. Lazăr construită în secolul al IX-lea pentru a adăposti mormântul lui Lazăr, admirăm Fortul Medieval şi Catedrala Sf. Ecaterina care a fost transformată în moschee. Continuăm plimbarea pe malul mării pe bulevardul Athenon Avenue. Cazare la hotel Frangiorgio 3* sau similar.


Ziua 2 – Sâmbătă, 18 mai | Larnaca (Opțional Paphos, pe urmele Afroditei & Limassol)

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau vă invităm într-o excursie de o zi în Paphos. Ne vom îndrepta spre Petra tou Romiou, în limba greacă „stânca grecului”, locul mitic de naștere al Afroditei, o formațiune geologică interesantă de roci uriașe de-a lungul uneia dintre cele mai frumoase linii de coastă a insulei în sud-vestul districtului Paphos. Potrivit legendei, din spuma mării de aici s-a născut zeița greacă antică a iubirii și frumuseții, Afrodita. Continuăm itinerariul către Pahpos unde vom vizita Casa lui Dionysos care conține cele mai impresionante mozaicuri, majoritatea reprezentându-l pe Dionysos, zeul antic preluat de greci de la traci. Casa a fost construită spre sfârșitul secolului al 2-lea d.Hr. și se presupune că a fost distrusă și abandonată după un cutremur devastator care au lovit insula. După-amiază timp ne îndreptăm către Limassol, al doilea oraș ca mărime al Ciprului, principalul port al insulei și o stațiune de vacanță plină de viață. De la bijuteria unui port de agrement cu monumentele arheologice impresionante, până la vasta fâșie de coastă de 15 km lungime presărată cu restaurante, baruri, cafenele, magazine și unități de divertisment. Vom începe descoperirea orașului cu Catedrala din Limassol, cu splendida fațadă în stil baroc și centrul vechi cu străduțe pitorești împânzite cu cafenele și restaurante locale. Vom vedea apoi Castelul Limassol pe locul unei construcții bizantine anterioare. Spre seară revin în Larnaca. Cazare la hotel Frangiorgio 3* sau similar.

Ziua 3 – Duminică, 19 mai | Larnaca (Opțional Nicosia)

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau vă invităm într-o excursie de o zi în Nicosia, capitala Republicii Cipru, singurul oraș străbătut de un zid, similar fostului “zid al Berlinului”. Această capitală este divizată de o “Linie Verde”, la nord partea turcească iar la sud partea greceacă, o zonă demilitarizată de ONU. Vom începe descoperirea orașului de la poarta Famagusta si Monumentul Libertății, vom vizita Catedrala Sf. Ioan Evanghelistul, dedicată celui ce a fost cel mai iubit dintre apostolii lui Iisus. Lângă biserică se află Palatul Arhiepiscopal, cândva reședința fostului președinte Makarios. Continuăm plimbarea în centrul orașului unde vom descoperi strada Ledra, centrul magazinelor de unde ne vom putea cumpăra suveniruri. Timp liber pentru masă și suveniruri. După-amiază revenim în Larnaca. Cazare la hotel Frangiorgio 3* sau similar.


Ziua 4 – Luni, 20 mai | Larnaca - Iasi

Mic dejun. Timp liber pentru cumpărături şi plimbări individuale. Transfer către aeroportul din Larnaca pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizzair cu destinația Iași. Decolare la ora 15:50, sosire la Iași la ora 18:30.


Tarife:


Adult în cameră dublă

575 euro

Adult în cameră single

675 euro


Tariful include:

 • 3 nopți de cazare cu mic dejun la Hotel Frangiorgio 3* sau similar

 • Bilet de avion Iași – Larnaca – Iași

 • Taxele de aeroport

 • Bagaj de mână şi prioritate la îmbarcare (Troller 55x40x23 cm, maxim 10 kg şi poşeta/rucsac 40x30x20 cm)

 • Transfer privat aeroportul Larnaca – hotel și retur

 • Tur de oras Larnaca

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice

 • Taxa de oraş


  Excursii opționale:

 • Paphos, pe urmele Afroditei & Limassol – 45 euro/persoană - transport autocar, ghid local (minim 25 persoane)

 • Nicosia – 35 euro/persoană – transport autocar, ghid local (minim 25 persoane)


  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau pașaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informații suplimentare:

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 200 euro la înscriere

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare