home


Cinque Terre, Florența & Pisa 13 – 17 martie 2024, 4 nopți/ 5 zile


image


Ziua 1 – Miercuri, 13 martie | Iași – Bologna - Pisa

Ora 11:15 – Intâlnire pe aeroportul Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Bologna. Decolare la ora 13:25, sosire la Bologna la ora 14:40. După preluarea bagajelor vom pleca către Pisa pentru vizitarea celebrului turn înclinat. Turnul a fost planificat ca o campanilă pentru Domnul din Pisa. După 12 ani de la punerea pietrei la temelie, în 1173 când construcţia ajunsese la etajul al 3-lea, datorită proastei calităţi a solului, constituit din noroi argilos şi nisip, turnul începea să se încline. Următoarele patru etaje au fost construite oblic, pentru a compensa partea înclinată. Cazare la hotel Pisa Marinara 4* sau similar.


Ziua 2 – Joi, 14 martie | Pisa – Cinque Terre - Montecatini Terme

Mic dejun. Ne îndreptăm către gara din Levanto și ne îmbarcăm în trenul cu direcția Cinque Terre, pentru a admira cele cinci orăşele amplasate spectaculos pe terase abrupte. Zona este iubită de turişti din lumea întreagă pentru priveliştea spectaculoasă a satelor cu case colorate care se caţără pe stâncile abrupte deasupra Mării Lingurice, cu grădini suspendate care nu încetează să farmece privitorii. Vom petrece toată ziua pentru vizitarea celor cinci sate magice Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza şi Monterosso al Mare care fac parte din patrimonial UNESCO. Spre seară ne îndreptăm către Montecatini Terme. Cazare la hotel Ercolini & Savi 4* sau similar.


Ziua 3 – Duminică, 17 martie | Montecatini Terme - Florența – Montecatini Terme

Mic dejun. Astăzi este despre Florența, unul dintre cele mai frumoase și romantice orașe din lume. Plin cu oameni primitori și prietenoși, clădiri cu o arhitectură impresionantă, te vei îndrăgosti cu siguranță de acest oraș minunat cu atmosfera sa feerică. Începem vizitarea orașului. Vom putea admira Palatul Medici, Basilica di San Lorenzo, Capelele Medici, Domu, Catedrala Santa Maria del Fiore, Baptistierul, Casa lui Dante, Piaţa Signoria, Galeria Uffizi, Palatul Pitti, Puntea Veche si Piața Michelangelo. Timp liber la dispoziție pentru plimbări sau cumpărături. Cazare la hotel Ercolini & Savi 4* sau similar.


Ziua 4 – Sâmbătă, 16 martie | Montecatini Terme (Opțional Siena & San Gimignano)

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională la Siena și San Gimignano. Prima oprire o vom face la Siena, un oraș în zona centrală a Toscanei, distins prin clădirile medievale din cărămidă. Vom admira Piazza del Campo, Palazzo Publico, Torre del Mangia și Domul. Continuăm itinerariul către San Gimignano, un oraș cetate datând din secolul al XIII-lea. Cunoscut ca orașul celor cinci turnuri, San Gimignano este faimos pentru arhitectura medievală și unică, dar și datorita celebrului serial Game of Thrones, care a avut ca platou de filmare minunata cetate. După vizitarea orașului revenim în Montecatini Terme. Cazare la hotel Ercolini & Savi 4* sau similar.

Ziua 5 – Duminică, 17 martie | Montecatini Terme – Bologna – Iași

Mic dejun. Ne îndreptăm către aeroportul din Bologna pentru returul spre casă. Zbor direct din Bologna către Iași. După-amiază, transfer către aeroportul Bologna pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Iași. Decolare la ora 14:00, sosire la Iași la ora 17:10.


Tarife:


Adult în cameră dublă

595 Euro

Adult în cameră single

745 Euro


Tariful include:

 • 4 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*

 • Bilet de avion Iași – Bologna – Iași

 • Taxele de aeroport

 • Bagaj de cală de 10 kg

 • Transport autocar

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice și ghizii locali

 • Taxa de oraș

 • Bacșis/tips


  Excursii opționale:

 • Siena & San Gimignano – 30 euro/persoană


  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau pașaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informații suplimentare:

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 200 euro la înscriere

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare