home


Annecy, Geneva, Lyon & Mont Blanc 06 – 09 martie 2024, 3 nopți/ 4 zile


image


Ziua 1 – Miercuri, 06 martie | Iași – Bergamo - Novara

Ora 17:00 – Intâlnire pe aeroportul Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Bergamo. Decolare la ora 19:00, sosire la Bergamo la ora 20:30. Transfer privat de la aeroportul din Bergamo către Novara. Cazare la hotel B&B Novara 3* sau similar.


Ziua 2 – Joi, 07 martie | Novara – Geneva – Annecy

După micul dejun vom pleca spre Geneva prin tunelul Mont Blanc. Geneva este orașul cu cele mai multe sedii de instituții internaționale, printre care Organizația Mondială a Comerțului, Organizația Mondială a Sănătății, dar și faimosul centru de cercetare CERN și acceleratorul său de particule. Vom începe turul de oraş unde vom putea admira Muzeul Crucii Roșii, Primăria, sediul ONU dar și centrul vechi al orașului. Continuăm excursia către Annecy sau Mica Veneție, un oraș aflat la mică distanță de Geneva. Annecy este un oraș cu canale înguste, mărginite de străduțe pitorești, cu case de piatră împodobite cu flori roșii, străjuit de munți bogat împăduriți. Din loc în loc, biserici impozante, clădiri renascentiste zugrăvite în nuanțe pastelate. După cazare vom face o plimbare pe malul lacului Annecy. Cazare la hotel B&B Annecy 3* sau similar.


Ziua 3 – Vineri, 08 martie | Annecy (Opțional Lyon)

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională în Lyon, al doilea oraş din Franţa după Paris, vestit pentru ruinele antice presărate printre clădiri renascentiste şi cartierele medievale ce se întind pe malurile râurilor Ron şi Saone, dar şi pentru gastronomia sa rafinată, pentru universităţile de top, magazinele şic, evenimentele culturale şi artistice găzduite aici pe tot parcursul anului. În centrul Lyonului vom admira o colecţie uimitoare de monumente medievale, renascentiste sau moderne: Catedrala Sfântului Ioan, cea mai veche din Lyon, Place Bellecour, cea mai mare piaţă din Europa sau splendida Opera din Lyon. După tur vom avea timp liber la dispoziție. Spre seară revenim în Annecy. Cazare la hotel B&B Annecy 3* sau similar.


Ziua 4 – Sâmbătă, 09 martie | Annecy – Mont Blanc - Bergamo - Iași

Mic dejun. Continuăm itinerariul către spectaculoasa stațiune Chamonix, considerată „Mecca” aplinismului și al sporturilor montane, locul unde tărâmul stâncilor sunt veșnic înzăpezite de unde putem admira masivul Mont Blanc care are o altitudine de 4810 m. De aici (dacă vremea permite) se poate face o ascensiune cu telecabina pe celebrul Aiguille du Midi 3842 m. După-amiază, transfer către aeroportul Bergamo pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Iași. Decolare la ora 20:55, sosire la Iași la ora 00:15.

Tarife:


Adult în cameră dublă

595 Euro

Adult în cameră single

725 Euro


Tariful include:

 • 3 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*

 • Bilet de avion Iași – Bergamo – Iași

 • Taxele de aeroport

 • Bagaj de cală de 10 kg

 • Transfer privat aeroport – hotel și retur

 • Însoțitor de grup


  Tariful nu include:

 • Intrările la obiectivele turistice și ghizii locali

 • Taxa de oraș

 • Bacșis/tips


  Excursii opționale:

  Lyon – 30 euro/persoană (include transport și ghid)


  Acte Necesare:

  Carte de identitate sau pașaport valabil

  Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


  Informații suplimentare:

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


  Condiții de plată:

 • 150 euro la înscriere

 • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare