home

Periplu vietnamez si plaja la Marea Chinei de Sud

 

VIETNAM - MARELE CIRCUIT

 

Hanoi - Hoa Lu - Tam Coc - Ninh Binh - Halong Bay - Da Nang - Hoi An - My Son - Bana Hills - Hue - Ho Chi Minh - Cai Be - Delta Mekongului - Cu Chi

 

Va invitam intr-un circuit care imbina in mod armonios vizitarea celor mai importante atractii turistice ale Vietnamului cu relaxarea si bucuria date de un sejur pe plajele insorite ale Marii Chinei de Sud. Veti incepe periplul vietnamez in Hanoi, capitala tarii, veti fi vrajiti de frumusetea nepamanteasca a golfului Halong care va va indemna la reverii in cursul noptii pe care o veti petrece pe un vas ancorat printre uimitoarele formatiuni calcaroase. Veti avea prilejul sa va relaxati in Hoi An, intr-una din statiunile care au pus Vietnamul la loc de cinste pe harta celor care doresc sa isi petreaca cateva zile relaxante pe plajele scaldate de soare ale Asiei de Sud-Est, dupa care va veti indrepta spre sud, catre Ho Chi Minh, fostul Saigon, care pastreaza inca aerul boem al unui coltisor de Franta.

 

Perioada: 28.03 - 11.04.2024

 

Ziua 1 / 28.03.2024: Bucureşti - Doha - Hanoi

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 08:30 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (10:50 / 16:30), de unde se va pleca spre Hanoi cu zborul QR 982 (20:45 / 07:20).

Ziua 2 / 29.03.2024: Hanoi

Sosire la ora 07:20 in Hanoi, oraş legendar, fondat in anul 1010, chintesenta a civilizatiei orezului din delta raului Roşu. intalnire cu ghidul local alaturi de care vom vizita Cetatea Imperiala Thang Long, un loc de interes deosebit nu numai pentru capitala, ci si pentru tara in ansamblu si Pagoda Tran Quoc, cel mai vechi templu budist din Hanoi, situat pe o mica insula langa malul de sud-est al Lacului de Vest din Hanoi. Transfer pentru odihna la Hotel MK Premier Boutique 4* (sau similar 4*), camere luxury. Cina la un restaurant local. Cazare in Hanoi la Hotel MK Premier Boutique 4* (sau similar 4*), camere luxury.

Ziua 3 / 30.03.2024: Hanoi

Mic dejun. Tur panoramic si vizite in Hanoi, capitala tarii şi al doilea oraş ca marime din Vietnam, a carui arhitectura s-a dezvoltat in perioada secolelor XIX-XX, prilej cu care ne vom convinge ca zona construita in stil francez a ramas in mare parte intacta. Vom vedea Mausoleul şi fosta reşedinta a lui Ho Chi Minh (exterior), situate in centrul Pietei Ba Dinh, locul de unde liderul vietnamez a citit Proclamatia de Independenta a Vietnamului la 2 septembrie 1945, punand astfel bazele Republicii Democratice Vietnam. Vom vizita apoi Pagoda cu un singur stalp, o pagoda care se sprijina pe un singur pilon de piatra, ca o floare de lotus, simbolul puritatii la budişti, care a fost construita de Regele Ly Thai To in anul 1049 drept multumire pentru sotia sa care i-a daruit un fiu. in continuarea zilei vom vizita Templul Literaturii dedicat lui Confucius. Desi denumirea poseda multiple valente si poate sa induca in eroare, templul este mai degraba un locas unde se onoreaza oamenii invatati care si-au adus aportul la dezvoltarea sistemului administrativ birocratic, bazat pe invataturile confucianiste, prin care a fost condusa sute de ani China imperiala. Asezamantul care a jucat si rol de universitate, atrage de foarte multe ori elevi si studenti aflati in cautarea unui model care sa ii inspire in desavarsirea studiilor lor. Dupa-amiaza vom vizita Muzeul de Etnografie un bun prilej de a afla informatii despre cele 54 de grupuri etnice recunoscute in Vietnam. Vom descoperi apoi oraşul intr-o plimbare inedita cu ciclo-ricşa, iar seara, vom participa la un spectacol de marionete pe apa, o forma interesanta de arta vietnameza. Cina la un restaurant local. Cazare in Hanoi la Hotel MK Premier Boutique 4* (sau similar 4*), camere luxury.

Ziua 4 / 31.03.2024: Hanoi - Hoa Lu - Tam Coc - Ninh Binh

Mic dejun. Plecare spre Ninh Binh, o zona a Vietnamului considerata a fi una dintre cele mai frumoase, cu o multime de peisaje dramatice si temple istorice. Datorita peisajului extrem de verde format din numeroase campuri de orez, zona este cunoscuta popular sub denumirea de "Golful Sec Halong". Vom traversa peisaje cu campuri verzi de orez si sate traditionale, cu o prima oprire la Hoa Lu, fosta capitala a Vietnamului in sec. al XI-lea, unde vom vizita Templul Dinh-Le, locul unde vietnamiezii il venereaza pe fondatorul Vietnamului, cel care a stabilit capitala la Ninh Binh, inainte de a fi transferata la Hanoi, de cei din dinastia Ly. Aici vom afla amanunte despre razboiul Vietnamului cu China si despre primul guvern vietnamez. Dejun la un restaurant local. Ne vom imbarca apoi intr-un mic sampan pentru a vizita Tam Coc, care inseamna literalmente "trei pesteri". in continuarea zilei vom ajunge la Ninh Binh, localitate situata in Delta Fluviului Rosu, la o distanta de 70 km fata de Hanoi. Cazare in Ninh Binh la Hotel Hidden Charm 4* (sau similar 4*), camere superioare.

Ziua 5 / 01.04.2024: Ninh Binh - Halong Bay

Mic dejun. Plecare spre Halong Bay, celebrul golf de la Halong, care face parte din Golful Tonkin, unde vom ajunge in jurul pranzului, pentru a ne imbarca pe un vas pentru o croaziera mirifica intr-un cadru natural unic, printre miile de insule şi insulite care rasar din apa de smarald a golfului, o veritabila opera de arta a naturii, captivanta şi uimitoare, intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO. Dejun şi cina cu specific pescaresc la bord. Vom avea ocazia de a vizita o grota naturala şi vom avea, de asemenea, posibilitatea de a face baie in apele limpezi ale golfului. Cazare pe vas.

Ziua 6 / 02.04.2024: Halong Bay - Hanoi - Da Nang - Hoi An

Mic dejun. Ziua va incepe cu navigarea prin Halong Bay spre Insula Hon Dau, spre grotele de la Luon, Bai Tu Long, Bai Tho. Golful Halong cuprinde sute de insule de calcar, botezate dupa forma lor, aşa cum este cazul Insulei Banana sau al Insulei Broasca testoasa, insa foarte multe nu au fost inca explorate şi botezate. Dejun. intoarcere in port, de unde ne vom deplasa catre aeroportul din Hanoi pentru zborul spre Da Nang. Cina la un restaurant local, dupa care vom fi transferati pentru cazare in Hoi An la Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*), camere superior garden view.

Ziua 7 / 03.04.2024: Hoi An - My Son - Hoi An

Mic dejun. in aceasta zi vom explora Hoi An-ul printr-un tur pietonal, prilej de a descoperi stralucirea acestui oraşel antic, construit intr-o armonie de stiluri arhitecturale, cu stradute inguste, case joase cu aspect chinezesc, temple de clan, vechi de sute de ani şi pagode viu colorate. Vom putea vedea vechile case medievale, dar şi superbe lucrari arhitectonice din sec. al XV-lea, precum Podul Japonez cu acoperişul din tigla sau Templul Phuc Kien, locul de intalnire a congregatiei chinezilor cantonezi. in continuarea zilei, vom porni intr-un pelerinaj catre "tinutul Sfant" My Son, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe care istoricii francezi l-au denumit "Valea Regilor", unde se gasesc ruinele disparutului Regat Champa, a carui era de aur a fost in perioada sec. VII - XVI. Cina la un restaurant local. intoarcere la Hoi An pentru cazare la Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*) camere superior garden view.

Ziua 8 / 04.04.2024: Hoi An - Bana Hills - Hoi An

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau excursie optionala in statiunea turistica Bana Hills, situata la o altitudine de 1489 m pe Muntele Nui Chua. Pentru ascensiune si pentru deplasarea intre diferitele zone ale complexului, veti folosi un sistem modern de telecabine, prilej de a admira de la inaltime peisajul inconjurator care se desfasoara spectaculos pana spre orasul Da Nang, situat pe malul marii. Bana Hills, adeseori comparata cu sora sa mai mare Da Lat, a fost infiintata in anul 1919 de catre puterea coloniala franceza, care in acea vreme stapanea Indochina. De aceea, una dintre principalele atractii o constituie zona europeana a complexului, care cuprinde printre altele Satul Francez, alcatuit din cladiri cu o arhitectura clasica franceza. Dar poate cel mai fotografiat obiectiv de aici este Golden Bridge, un pod pietonal deschis in anul 2018, lung de 150 m si sustinut de doua maini gigantice, adeseori comparate cu Mainile lui Dumnezeu. Pe parcursul vizitei veti ajunge si in zona asiatica a statiunii, unde veti vizita Pagoda Linh Ung, a carei principal punct de referinta il constituie o statuie inalta de 27 m, reprezentandu-l pe Buddha Sakyamuni, care "priveste cu calm" peisajul care se intinde de la baza muntilor catre mare. intoarcere la Hoi An pentru cazare la Hotel Palm Garden Resort 5* (sau similar 5*) camere superior garden view.

Ziua 9 / 05.04.2024: Hoi An - Hue

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Muntele de Marmura pentru vizitarea satului sculptorilor de la poalele muntelui. Ne vom deplasa in continuarea zilei spre oraşul regal Hue, vechea capitala din perioada anilor 1802 - 1945, sub administratia a 13 imparati. Cina la un restaurant local si cazare in Hue la Hotel Romance 4* (sau similar 4*) camere standard.

Ziua 10 / 06.04.2024: Hue

Mic dejun. Dimineata vom descoperi Cetatea Imperiala din Hue, intrand prin Poarta Amiezii, dupa care vom vizita Palatul Armoniei, Mausoleul imparatului Khai Dinh şi Mausoleul Regelui Tu Duc, cel mai longeviv conducator al Vietnamului. Dupa-amiaza, vom face o romantica croaziera cu un vas dragon pe Raul Parfumat, dupa care vom vizita Pagoda Thien Mu, una dintre cele mai vechi şi frumoase structuri arhitectonice de cult din Hue. Cina la un restaurant local si cazare in Hue la Hotel Romance 4* (sau similar 4*) camere standard.

Ziua 11 / 07.04.2024: Hue - Ho Chi Minh

Mic dejun. Transfer la aeroportul pentru zborul spre Ho Chi Minh - fost Saigon, capitala economica a Vietnamului, cel mai mare oraş vietnamez, cu o vechime de 300 de ani, centru cultural, educational, comercial şi turistic, cunoscut candva ca "Perla Orientului indepartat", aflat la confluenta dintre Occident şi Orient. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Northern Charm 4* (sau similar 4*) camere premier deluxe.

Ziua 12 / 08.04.2024: Ho Chi Minh - Cai Be - Delta Mekongului - Ho Chi Minh

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre localitatea Cai Be, situata in inima Deltei Mekongului, unde fluviul se imparte intr-o vasta retea de canale formand astfel delta, care pentru vietnamezi reprezinta o importanta sursa de hrana. Aici vom intalni, de asemenea, culturi de orez si fructe tropicale precum durianul, rambutanul, fructul pasiunii, mango etc.. Ne vom imbarca pentru o croaziera pe Mekong pana la Vin Long, vizitand pe parcurs piata plutitoare de la Cai Be, o veche casa coloniala si un atelier de artizanat. Dejun. Dupa-amiaza ne vom intoarce la Ho Chi Minh. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Northern Charm 4* (sau similar 4*) camere premier.

Ziua 13 / 09.04.2024: Ho Chi Minh - Cu Chi - Ho Chi Minh

Mic dejun. Vom incepe ziua cu o vizita la tunelele de la Cu Chi, veritabil oraş subteran, cu o retea de peste 250 km de tunele, de unde soldatii Viet Cong işi duceau razboiul de rezistenta contra trupelor americane. Aici va veti putea plimba şi veti putea experimenta viata subterana a acestui extraordinar complex militar, dupa care ne vom intoarce la Ho Chi Minh. Vom porni intr-un tur panoramic de oras, prilej cu care vom admira Primaria, Opera, vechea cladire a Poştei, Catedrala Notre-Dame din sec. al XIX-lea, una dintre cele mai splendide şi tipice cladiri de inspiratie arhitecturala franceza, Palatul Reunificarii, un simbol al vechiului Guvern al Saigonului dinainte de anul 1975 care aminteşte de trista istorie a Razboiului Ideologic Vietnamez. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Northern Charm 4* (sau similar 4*) camere premier.

Ziua 14 / 10.04.2023: Ho Chi Minh - Doha

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Camerele sunt disponibile pana la ora 12:00 (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru "late check-out", contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 971 (19:30 / 23:15).

Ziua 15 / 11.04.2024: Doha - Bucuresti

Din Doha se va pleca spre Bucureşti cu zborul QR 219 (02:00 / 07:00).

 

TARIF: 2980 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 570 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 180 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Hanoi şi Ho Chi Minh - Doha - Bucureşti cu compania Qatar Airways

- transport continental cu avionul pe rutele: Hanoi - Da Nang şi Da Nang - Ho Chi Minh

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 3 nopti cazare in hotel de 5* şi 8 nopti cazare in hoteluri de 4*

- 1 noapte cazare pe vas la Halong Bay, in cabine cu 2 paturi

- mesele mentionate in program: 12 mic dejunuri, 4 dejunuri şi 10 cine

- excursie in Delta Mekongului

- excursie la My Son

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- taxa de procesare viza Vietnam

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- late check-out pana la ora 18:00 la hotel in Ho Chi Minh: (60 euro/camera se achita in agentie)

- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 15 participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • Excursie la Bana Hill cu Golden Bridge: aprox. 85 euro/pers. (se achita in agentie)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu minim 2 pagini libere; nu se accepta pasapoarte temporare

- 2 fotografii tip paşaport care vor fi luate in calatorie, pentru viza de Vietnam

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>