home

 

Soukuri şi medine, deşert, oaze şi Insula Djerba

 

TUNISIA - MARELE CIRCUIT

 

Tunis - Cartagina - Sidi Bou Said - Kairouan - Gafsa - Tozeur - Oazele Tamerza & Chebika - Ong Jamel - Chott el Djerid - Douz - Matmata - Insula Djerba - Gabes -

El Djem - Sousse - Monastir - Port El Kantaoui - Hammamet

 

Tunisia este fara doar şi poate una dintre cele mai interesante tari ale Magrebului şi ale intregului continent african. Cucerita şi stapanita mai intai de fenicieni, apoi de romani, vandali, bizantini, arabi, turci şi in final de francezi, tara are moşteniri culturale de la fiecare in parte. Siturile arheologice de o valoare inestimabila aflate pe teritoriul Tunisiei va vor oferi o calatorie in timp, avand mai bine de 3000 de ani de istorie, dezvaluindu-va o lume demult uitata. Veti descoperi cultura araba foarte bine reprezentata prin medinele tunisiene si cele aprox. 700 de monumente care includ palate, moschei, şcoli islamice şi fantani care stau marturie acestui trecut glorios. Cadrul natural al acestei tari va va dezvalui aproape toate formele de relief, cu peisaje de o frumusete extraordinara, de la oazele naturale din Muntii Atlas, pana la cei 1300 km de coasta la Marea Mediterana, de la dunele nesfarşite ale Deşertului Sahara pana la Chott el Djerid, cel mai mare lac sarat secat din Nordul Africii care ofera vizitatorilor culori care se schimba de la o ora la alta. Cu peste 300 de zile insorite pe an, Tunisia va aşteapta sa petreceti zile de neuitat in Insula Djerba, un paradis cu plaje intinse, o insula care reflecta diferitele fatete ale acestei tari fascinante.

 

Perioada: 26.02 - 08.03.2024

 

Ziua 1 / 26.02.2024: Bucureşti - Paris - Tunis

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:20 / 08:40), de unde se va pleca spre Tunis cu zborul AF 1184 (13:05 / 15:30). Sosire in capitala tarii, a carei istorie dateaza din vremuri antice, atunci cand in urma cu aprox. 3000 de ani a fost fondata aşezarea feniciana Tunes, apartinand statului Cartaginez. Ocuparea acestor teritorii in anul 695 de catre arabi şi construirea canalului care leaga aşezarea de mare a dus la dezvoltarea capitalei, Tunisul devenind astfel oraş-port. intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-un tur de oraş panoramic, in timpul transferului catre hotel. Cina şi cazare la Hotel Ramada Plaza 5* (sau similar 5*).

Ziua 2 / 27.02.2024: Tunis - Cartagina - Sidi Bou Said - Kairouan

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom indrepta spre Cartagina, oraş dezvoltat dintr-o colonie feniciana din primul mileniu i.Hr. intr-o capitala superba a unui mare imperiu. in prezent, numele de Cartagina este purtat de cartierul de lux al oraşului Tunis, unde se afla şi Palatul Prezidential. Cartagina a fost intemeiata de catre negustorii fenicieni in anul 814 i.Hr. şi conform legendei, de catre printesa Dido (sau Elisa), sora lui Pigmalion. Cetatea a avut o istorie tumultoasa, fiind cucerita de toate marile puteri ale vremurilor, printre care ii putem enumera pe romani, vandali, bizantini, arabi şi turci. Deşi a fost ravnita, disputata şi chiar rasa de pe fata pamantului in sec. al II-lea i.Hr., cetatea a fost reconstruita ori de cate ori a fost necesar controlul Africii de Nord dintr-un singur loc. Colonia a ajuns sa aiba o mare importanta economica, ce rivaliza cu cea a metropolelor feniciene. intre anii 650 - 308 i.Hr. forma de guvernamant a fost monarhia, iar intre anii 308 - 146 i.Hr., a fost republica oligarhica condusa de un senat cartaginez. in jurul ei s-a format un adevarat imperiu, cea mai mare forta maritima din Mediterana Occidentala pana la Razboaiele Punice cu Republica Romana. Vom vizita vechiul port, baia antonina şi teatrul. Ne vom deplasa apoi spre satul maur Sidi Bou Said cu casutele sale albe cu albastru care pastreaza farmecul şi liniştea din trecut. Timp liber pentru a savura o cafea sau pentru a va plimba pe stradutele pitoreşti. Itinerariul zilei ne va purta spre Kairouan, fosta capitala a Maghrebului, al IV-lea oraş ca importanta religioasa in lumea islamica dupa Mekka, Medina şi Ierusalim. Oraşul Kairouan a fost fondat de renumitul general arab Okba Ibn Nafa, care la sfarşitul sec. al VII-lea a cucerit in numele Islamului tot teritoriul nordului Africii. Denumirea de Kairouan provine de la cuvantul Kairwan, care se traduce din limba araba ca baza militara. Deşi acesta era scopul initial al infiintarii asezarii, aceasta a devenit in scurt timp unul dintre cele mai importante centre ale vremii, astfel ca in sec. al X-lea rivaliza cu oraşe precum Cairo, Damasc sau Cordoba, atat in frumusete cat şi ca importanta culturala. in zilele noastre oraşul este capitala guvernoratului cu acelaşi nume, fiind renumit pentru maiestria cu care sunt tesute covoarele, dar şi pentru un deliciu culinar numit Makroud, o prajitura cu pasta de curmale. Cina şi cazare la Hotel La Kasbah 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 28.02.2024: Kairouan - Gafsa - Tozeur

Mic dejun. Dimineata vom vizita Marea Moschee Sidi Okba, un adevarat punct de reper pentru arhitectura islamica, fosta şcoala religioasa din sec. al XVII-lea, bazinele Aghlabite, prin care apa era adusa in oraş, reprezentand unele dintre cele mai importante elemente locale de inginerie hidraulica din Evul Mediu, Mausoleul Sidi Sahib, locul in care se afla ramaşitele pamanteşti ale unuia dintre prietenii profetului Mohamed şi bazarul medinei unde vom vedea faimoasele covoare de Kairouan. Ziua va continua cu deplasarea prin Gafsa spre Tozeur, unde vom vizita medina si souk-ul din Tozeur, recunoscute pentru arhitectura traditionala si mestesugurile pe care le vom regasi in obiectele artizanale locale. Cina şi cazare la Hotel Palm Beach Palace 5* (sau similar 5*).

Ziua 4 / 29.02.2024: Tozeur - Oazele Tamerza & Chebika - Ong Jamel - Chott el Jerid - Douz

Mic dejun. in aceasta zi vom porni intr-o excursie cu jeep-urile pana la oazele Tamerza şi Chebika cu superbele cascade naturale. La marginea oazelor se afla linia de fortificatie care traversa tot sudul Magrebului din Libia şi pana in Maroc. Excursia va continua pana la renumitul canion Mides, unde vom face o oprire pentru a admira peisajul. in aceasta aventura vom vedea si dunele Lariguett, unde s-au filmat scene din filmele Pacientul Englez. Aventura cu jeep-urile va continua pana la renumitul Ong Jamel unde vom recunoaste decorul natural din Razboiul Stelelor. Ne vom continua deplasarea spre Chott El Djerid, cel mai mare lac sarat secat din Nordul Africii. Cu o suprafata de aprox. 5.000 km², aceasta depresiune inchisa, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tunisia cu peisaje care se schimba de la un kilometru la altul şi de la o ora la alta, lumina creand pe straturile de sare culori şi umbre roz, verzi, bleu şi albe, transformand lacul intr-o experienta la granita dintre real şi imaginar. Oprire pentru fotografii. Ne vom indrepta in continuare spre Douz, unde veti putea face optional o plimbare pe camila, o experienta de aprox. 1 ora, in care veti simti cu adevarat Deşertul Sahara cu dunele sale nesfarşite de nisip. Cina şi cazare la Hotel Sun Palm 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 01.03.2024: Douz - Matmata - Insula Djerba

Mic dejun. Plecare catre Matmata, unde vom vizita zona renumitelor locuinte troglodite. Cunoscuta pentru

peisajul selenar, Matmata este poate cea mai renumita zona din Deşertul Sahara, datorita berberilor care au decis sa locuiasca aici in case sapate in pamant. in realitate, construite dupa modelul vilelor romane, aceste case pastreaza o temperatura medie de 22o C de-a lungul anului, indiferent de temperaturile extreme ale deşertului, prea ridicate vara sau prea scazute iarna. Locul, de un pitoresc aparte, l-a inspirat pe Steven Spielberg care a filmat aici scene din filmul Indiana Jones. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Insula Djerba, situata in Golful Syrta Mica, un paradis cu plaje intinse, o insula care reflecta diferitele fatete ale Tunisiei si care datorita pozitiei sale a urmat in linii mari istoria acestui tinut, fiind rand pe rand colonie cartagineza şi romana. Cina şi cazare la Hotel Royal Garden Palace 5* (sau similar 5*).

Ziua 6 / 02.03.2024: Insula Djerba

Mic dejun. Prima parte a zilei o veti putea dedica optional vizitarii celor mai cunoscute atractii ale zonei Ksar-urilor, in traducere sate fortificate, ce sunt situate in inima tinuturilor berbere. Veti traversa El Kantra, podul care are o lungime de 6 km ce leaga insula de continent si veti strabate o zona de desert stancos pana la Cheneni, un ksar de munte unde berberii inca traiesc in locuinte sapate in piatra folosind amfore pentru depozitarea alimentelor. Veti reveni apoi pe Insula Djerba, un paradis pentru cei care cauta liniste, plaje intinse si clima mediteraneana, cea mai mare insula din nordul Africii, care in sec. al XVI-lea a fost baza pentru piratii corsari precum Barbarossa, iar mai tarziu, in perioada franceza, a fost casa uneia dintre cele mai mari comunitati de evrei din Africa de Nord. Istoria evreilor pe insula a inceput inca din sec. al VI-lea i.Hr., cand dupa distrugerea templului lui Solomon de la Ierusalim, cativa dintre credinciosi s-au refugiat aici si au construit Sinagoga El Ghriba, in care legenda spune ca ar fi incorporata o bucata din templul lui Solomon si unul dintre cele mai vechi manuscrise ale Torei. Insula apare mentionata prima data in Iliada, cu denumirea de Insula Lotofagilor, taramul unde crestea un fruct pe care oricine il manca, uita de unde a venit si unde se indreapta. Cina şi cazare la Hotel Royal Garden Palace 5* (sau similar 5*).

Ziua 7 / 03.03.2024: Insula Djerba

Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii si activitatilor individuale, intr-un peisaj exotic si o atmosfera de neuitat. Cina şi cazare la Hotel Royal Garden Palace 5* (sau similar 5*).

Ziua 8 / 04.03.2024: Insula Djerba - Gabes - El Djem - Sousse

Mic dejun. Plecare catre Gabes, considerat a fi poarta tunisiana catre sud, o oaza de verdeata langa mare, care dateaza din timpul fenicienilor. Pe aceste locuri, coloniştii veniti din Fenicia au construit un oraş satelit al marii Cartagina. Romanii au sprijinit dezvoltarea oraşului chiar dupa caderea Cartaginei, folosindu-l ca centru de export al cerealelor şi fructelor catre Roma. Ne vom deplasa apoi catre El Djem pentru a vizita al treilea amfiteatru ca marime şi cel mai bine conservat din lume. Este cunoscut faptul ca amfiteatrul a fost construit intre anii 230 şi 238 la comanda oficialului imperial Gordian şi ca la vremea respectiva putea gazdui peste 30.000 de spectatori, insa motivul pentru care un edificiu de o asemenea capacitate a fost construit in aceasta zona teoretic fara importanta pentru Imperiul Roman este inca un mister pentru arheologi. in anul 238 Gordian s-a sinucis, iar edificiul a ramas neterminat, dar a fost extrem de bine conservat pana in zilele noastre. Aici, spre deosebire de Colosseumul de la Roma, veti putea paşi in arena care in antichitate a fost scena de lupta a gladiatorilor şi veti putea vizita incaperile din subteran in care gladiatorii aşteptau intrarea in arena. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Sousse, unde vom vizita medina locala care este inconjurata de ziduri vechi in interiorul carora sunt adapostite stradute inguste si intortocheate, veritabil patrimoniu cultural si arhitectural. in limba araba, "souk" inseamna piata, iar "medina", oraş, care in zilele noastre este inca locuita, fiind in acelaşi timp şi un enorm loc pentru cumparaturi traditionale. Cina şi cazare la Hotel Iberostar Kantaoui Bay 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 05.03.2024: Sousse - Monastir - Port El Kantaoui - Hammamet

Mic dejun. in aceasta zi vom pleca spre Monastir unde vom vizita Mausoleul lui Habib Bourghiba, primul preşedinte al Tunisiei. Oraşul Monastir, supranumit poarta paradisului, era compus la inceputul dominatiei arabe dintr-o serie de fortarete ale caror ziduri sunt in prezent intr-o perfecta stare de conservare. Ne vom deplasa apoi catre Port El Kantaoui, un sat turistic pitoresc cu plaje superbe şi arhitectura traditionala, un complex construit in jurul unui port modern pentru iahturi, dupa care vom pleca spre Hammamet, celebra statiune situata in partea de est a Capului Bon. Dupa-amiaza libera pentru relaxare pe plaja, pentru a descoperi gradinile exotice, pentru plimbari prin bazaruri sau pentru a explora pe cont propriu statiunea care a fost pana pe la inceputul sec. al XX-lea un sat pescaresc, pana cand George Sebastian, un milionar roman, a hotarat sa-şi construiasca pe plaja de aici o vila ca reşedinta de vacanta, pe care a numit-o Sebastian. La scurt timp dupa acesta au inceput sa soseasca personalitati din intreaga lume, printre care Andre Gide, Winston Churchill sau Paul Klee. Cina şi cazare la Hotel Radisson Blu 5* (sau similar 5*).

Ziua 10 / 06.03.2024: Hammamet

Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii si activitatilor individuale. Cina şi cazare la Hotel Radisson Blu 5* (sau similar 5*).

Ziua 11 / 07.03.2024: Hammamet - Tunis

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Tunis pentru a vizita Muzeul Bardo (daca este deschis), unde vom gasi una dintre cele mai importante colectii de mozaicuri din lume, dupa care vom porni intr-o calatorie fascinanta prin medina din Tunis, vechiul oraş cu stradute inguste in care vom putea descoperi frumoasele magazine ale artizanilor locali. Dupa-amiaza timp liber pentru activitati individuale si ultimele cumparaturi. Cina şi cazare la Hotel Laico 5* (sau similar 5*).

Ziua 12 / 08.03.2024: Tunis - Paris - Bucureşti

Transfer la aeroportul din Tunis pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1385 (05:10 / 07:50). Plecare spre Bucureşti cu zborul AF 1888 (09:40 / 13:30).

 

TARIF: 1800 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 265 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 15 turişti)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Paris - Tunis şi retur cu compania Air France

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 11 nopti de cazare in hoteluri de 5* si 4*

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri şi 11 cine

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- excursie cu jeep la oazele Tamerza & Chebika si la Ong Jamel

- ghid local

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oraş (unde se percep) se achita, la receptia hotelurilor, individual

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi in cadrul meselor etc.

- bacşişuri: 55 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 15 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • plimbare cu camilele in Deşertul Sahara: 15 euro/pers. (se achita la fata locului)
  • vizitarea zonei Ksar-urilor: 50 euro/pers., optiunea se face la INSCRIERE (se achita in agentie)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>