home

 

Simfonie de apa şi culoare pe taramurile vikingilor

 

NORVEGIA - DANEMARCA - SUEDIA

 

Oslo - Lillehamer - Svingvoll - Ruta de Aur: Valea Romsdal - Drumul Trolilor -Drumul Vulturilor - Geiranger - Hellesylt - Innvik - Fjærland - Sognefjord - Flam -Gudvangen - Bergen - Fiordul Hardanger - Platoul Hardangervidda -

Geilo - Copenhaga - Hillerod - Helsingor - Jonkoping - Stockholm

 

Va invitam sa faceti o calatorie de neuitat, ca o simfonie de apa şi lumina, sa descoperiti Scandinavia cu locurile sale incarcate de istorie, de la castelele medievale din Danemarca, pana la Bergenul hanseatic, cu peisajele sale de exceptie, cu fiorduri impresionante, cascade marete şi ghetari care par veşnici, cu vestita Ruta de Aur alcatuita din Drumul Vulturilor si celebrul Drum al Trolilor, cu oraşele pitoreşti şi nu in ultimul rand, cu cele mai frumoase capitale din nordul Europei.

 

Perioada: 17.07 - 27.07.2024

 

Ziua 1 / 17.07.2024: Bucureşti - Varsovia - Oslo - Lillehamer - Svingvoll (315 km)

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 03:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Lot Polish Airlines). Plecare spre Varsovia cu compania Lot Polish Airlines, zbor LO 644 (05:25 / 06:15), de unde se va pleca cu zborul LO 481 (07:50 / 09:15) spre Oslo, capitala Norvegiei. Situat intre fiordul cu acelasi nume si padure, Oslo este fara indoiala capitala europeana cea mai apropiata de natura. Itinerariul zilei ne va conduce spre Lillehamer, renumit pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarna din anul 1994. Aerul curat, peisajele variate, evenimentele culturale, muzeele cu tematici diferite precum Muzeul de Arta, Muzeul de Automobile şi Muzeul Olimpic, fac din Lillehammer un oraş al culturii, al expozitiilor şi al festivalurilor, fiind in acelaşi timp şi o renumita statiune de schi datorita pozitionarii sale intr-una dintre cele mai frumoase zone montane ale tarii. Timp liber in centrul vechi, pitoresc datorita caselor din lemn care dateaza din sec. al XIX-lea şi principalei strazi pietonale, Storgata unde vom putea cauta suveniruri in numeroasele magazinaşe cu specific. Ne vom indrepta apoi spre zona Svingvoll pentru cazare la Hotel Thon Skeikampen (sau similar).

Ziua 2 / 18.07.2027: Svingvoll - Ruta de Aur: Valea Romsdal - Drumul Trolilor - Drumul Vulturilor - Geiranger - Hellesylt - Innvik (375 km)

Mic dejun. Prima parte a traseului zilei va fi alcatuita din extraordinara Ruta de Aur compusa din Valea Romsdal, Drumul Trolilor si Drumul Vulturilor. Ne vom deplasa spre spectaculoasa Vale Romsdal, foarte apreciata de catre pasionatii de catarare, aici aflandu-se unele dintre cele mai spectaculoase trasee turistice de catarare pe versantii care in unele locuri ale vaii au abrupturi de peste 1000 m. serpuind pe pante abrupte inguste de munte, marginite cu balustrade de piatra, drumul montan Trollstigen - Drumul Trolilor s-a deschis in anul 1936 si este o marturie a abilitatilor extraordinare de inginerie si constructie, folosind cele mai simple instrumente din anii ‘30. Vom poposi in partea de sus a drumului pentru scurte plimbari pe terasele special amenajate, pentru a admira si fotografia maretia naturii. Traseul zilei va continua prin peisajul alpin cu lacuri glaciare, morene şi ghetari, vom traversa Norddalsfjord de la Linge la Eidsdal, dupa care vom parcurge Drumul Vulturilor, o secventa incredibila de serpetine care ne va oferi privelişti spectaculoase asupra Fiordului Geiranger descris adesea ca fiind cel mai frumos fiord din intreaga Norvegie, care apare deseori pe listele celor mai spectaculoase locuri din lume, pe care vom avea ocazia de a-l admira intr-o croaziera mirifica de la Geiranger pana la Hellesylt. Peisajele deosebite au facut ca intreaga zona sa fie inclusa in Patrimoniul Mondial Natural UNESCO, iar printre atractiile pe care le vom vedea sunt celebrele cascade "De syv sostrene" - Cele sapte surori, "Friaren" - Pretendentul si "Brudesloret" - Voalul Miresei. Vom admira aceasta creatie uluitoare a Mamei Natura, subliniata de vointa omului de a-si castiga existenta pe partile abrupte ale muntelui la fermele ce se regasesc in peisaj. De la Hellesylt ne vom indrepta spre Innvik pentru cina si cazare la Innvikfjord Hotel (sau similar).

Ziua 3 / 19.07.2024: Innvik - Fjærland - Sognefjord - Flam - Gudvangen - Bergen (485 km)

Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta catre zona Fjærland unde vom intalni cel mai usor accesibil si spectaculos dintre bratele ghetarului Jostedalsbreen, respectiv Ghetarul Boyabreen din Fjærland. De aici traseul zilei va continua spre cel mai lung şi cel mai adanc fiord din Norvegia, al doilea ca marime din lume, Sognefjord - Fiordul Rege. Vom traversa aceasta maiestuoasa intindere de apa de la Mannheller la Fodness, de unde ne vom indrepta spre Flam, strabatand Tunelul Lærdal, unul dintre cele mai lungi tunele din lume, cu o lungime de 24,5 km. Odata ajunşi in Flam, se poate participa optional la o croaziera de aprox. 2 ore, prilej de a admira o alta perla a fiordurilor norvegiene, Fiordul Næroy. Participantii la croaziera vor debarca in localitatea Gudvangen, unde se vor intalni cu cei care nu au participat la croaziera şi care s-au deplasat de la Flam cu autocarul. Ne vom indrepta apoi spre Bergen, unul dintre cele mai frumoase oraşe port din Norvegia, de un farmec aparte, inconjurat de 7 dealuri şi tot atatea fiorduri. Numit si "poarta catre fiorduri", Bergen se numara printre cele mai renumite locuri turistice din lume, farmecul sau unic fiind oferit de modul ideal in care combina natura, cultura, istoria si viata urbana foarte animata. Cazare in Bergen la Magic Hotel Kloverhuset (sau similar).

Ziua 4 / 20.07.2024: Bergen - Fiordul Hardanger - Platoul Hardangervidda - Geilo (490 km)

Mic dejun. Dimineata va fi dedicata vizitarii orasului Bergen, care a reusit sa pastreze atmosfera unui oras hanseatic al carui farmec il vom descoperi intr-un tur pietonal. Ne vom intoarce in timp parcurgand strazile inguste, intunecate si misterioase din Bryggen, fostul cartier hanseatic, o parte istorica vie a orasului inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ne vom muta apoi in atmosfera plina de viata din pitoreasca Piata de peste, una dintre cele mai vizitate piete in aer liber din Norvegia. Timp liber pentru vizite individuale si cumparaturi. Optional, se poate vizita Fortareata Bergenhus, acvariul sau se poate face o excursie cu funicularul pana in varful Muntelui Floyen (320 m), care ofera o splendida panorama asupra oraşului, imprejurimilor şi fiordului. Dupa-amiaza ne vom indrepta spre un alt fiord celebru, caci daca Sognefjord este regele fiordurilor din vestul Norvegiei, Hardangerfjord este cu siguranta regina. Fiordul Hardanger lung de 179 km ofera un peisaj care il va fermeca chiar si pe cel mai experimentat calator. inainte de ajunge pe malurile acestuia, vom face un scurt popas la Steinsdalsfossen, una dintre cele mai spectaculoase cascade din Norvegia. Vom continua deplasarea pe malurile fiordului pe care-l vom traversa pe modernul pod suspendat Hardangerbrua, cel mai lung de acest gen din Norvegia, dupa care vom strabate drumul finalizat in anul 1916, care ne va conduce la Cascada Voringsfossen, cea mai inalta din Norvegia, ce are o cadere libera de 145 m si o cadere totala de 182 m. Dupa o pauza de fotografii ne vom indrepta spre Geilo traversand Platoul Hardangervidda, cel mai mare platou de mare altitudine din Europa. Cu cei 8.000 km², Hardangervidda este cel mai mare parc national din Norvegia cunoscut pentru peisajele sale incredibil de frumoase, dar si pentru turmele de reni salbatici. Vom continua pitorescul traseu trecand prin Geilo, una dintre primele si cele mai mari statiuni de schi din Norvegia. Accesul facil datorat liniei de cale ferata inaugurata la sfarsitul sec. al XIX-lea, mai intai intre Bergen si Voss, ulterior extinsa pana la Oslo, a dus la transformarea localitatii Geilo intr-o destinatie de top care atrage un numar mare de turisti atat in timpul sezonului de iarna cat si pe durata verii. Cazare in Geilo la Hotel Ustedalen (sau similar).

Ziua 5 / 21.07.2024: Geilo - Oslo (240 km)

Mic dejun. Plecare spre Oslo unde, insotiti de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului, care va include Holmenkollen celebra trambulina pentru sarituri cu schiurile, Akershus, cetatea medievala care nu a fost cucerita niciodata, transformata in castel in sec. al XVII-lea, ce reprezinta cel mai important monument medieval al Norvegiei, Domkirke - Catedrala, Stortinget - Parlamentul, uimitoarea Opera construita din marmura alba chiar pe malul apei, "Codul de bare", porecla primita de cladirile din cartierul de afaceri din Bjorvika, Radhuset - Primaria, unde anual, pe data de 10 decembrie, se decerneaza premiul Nobel pentru Pace, Bulevardul Karl Johans gate, principala artera a orasului care se intinde de la gara la Palatul Regal, construit in sec. al XIX-lea si unde inca locuieste familia regala. Vom vizita in continuare Parcul Vigeland, cel mai mare parc al oraşului aflat printre cele mai vizitate atractii din Norvegia, cel mai mare parc cu sculpturi din lume creat de acelasi artist, cu 192 de sculpturi in granit, bronz şi fier, totalizand 650 de figuri executate de sculptorul Gustav Vigeland, expuse in aer liber. Cazare in Oslo la Hotel Scandic Solli (sau similar).

Ziua 6 / 22.07.2024: Oslo - Copenhaga

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru explorarea individuala a oraşului si descoperirea noilor sale atractii precum impresionantul muzeu dedicat lui Edward Munch, unul dintre cele mai mari muzee din lume dedicat unui singur artist, noua biblioteca Deichman care se numara printre cele mai moderne din Europa, vechile docuri ale portului Oslo, Aker Brygge, o zona eleganta si la moda, plina cu magazine si restaurante sau Tjuvholmen, o replica ultarmoderna a Venetiei! La orele amiezii ne vom imbarca pe ferry-boat-ul cu destinatia Copenhaga. Pe vas vom avea asigurata cina cu o bautura inclusa şi cazarea in cabine interioare cu 2 paturi suprapuse. Dupa cina ne vom putea bucura de diversele mijloace de relaxare şi amuzament pentru toate varstele prezente pe vas, precum jacuzzi, discoteca, restaurante, magazine duty-free etc..

Ziua 7 / 23.07.2024: Copenhaga

Mic dejun. Dupa sosirea in Copenhaga ne vom intalni cu ghidul local, care dupa o scurta, dar interesanta introducere in atmosfera oraşului, ne va insoti intr-un tur panoramic si pietonal care va include cele mai importante obiective turistice ale oraşului. Vom porni din Slotsholmen - Insula Castelului, centrul politic al statului, vom admira Palatul Christiansborg - unde-si desfasoara activitatea Parlamentul Danez, Primul Ministru si Curtea Suprema a Danemarcei, Piata Palatului, unde se afla cea mai impunatoare statuie ecvestra din Europa, statuia lui Frederik al V-lea, Palatul Amalienborg - reşedinta de iarna a familiei regale daneze, unde zilnic la pranz are loc ceremonialul schimbarii garzii, Palatul Rosenborg - fosta reşedinta regala, Catedrala Sf. Maria, Universitatea, vechiul port Nyhaven, Piata Primariei, strada pietonala Stroget - cea mai lunga strada pietonala din Europa cu numeroase magazine, restaurante si cafenele, Fantana Gefion - cea mai mare fantana a orasului, Bursa, precum şi faimoasa statuie Mica Sirena - simbolul oraşului. Vom avea apoi timp liber la dispozitie pentru a explora individual "Venetia nordului" cum mai este denumit oraşul, deoarece putine sunt zonele nemarginite de apa, fie ca este vorba despre mare sau despre un simplu canal, strazile fiind conectate prin poduri simple sau basculante, acestea fiind de altfel unul dintre punctele de atractie ale metropolei. Veti putea vizita de asemenea vestitul Parc Tivoli, care l-a inspirat pe Walt Disney, un parc de distractii cu carusele, sali de teatru şi concerte şi numeroase restaurante. Cazare in Copenhaga la Hotel Urban House Copenhagen by Meininger (sau similar).

Ziua 8 / 24.07.2024: Copenhaga - Hillerod - Helsingor - Jonkoping (420 km)

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom indrepta spre Hillerod, pentru a vizita Castelul Frederiksborg cel mai mare palat renascentist din Scandinavia ale carui interioare rafinate prezinta 500 de ani de istorie daneza printr-o colectie bogata de portrete, tablouri istorice, mobilier si arta aplicata. Traseul zilei va continua spre nordul insulei Zeelanda, parcurgand traseul numit "Whiskey belt", coasta de aur a Danemarcei, o zona cu plaje, vile de lux, paduri verzi si atractii de inalta clasa, care ne va conduce catre Helsingor, unde veti putea vizita Castelul Kronborg. Imortalizat sub numele de Elsinore in cunoscuta piesa Hamlet a lui William Shakespeare, acesta este cel mai renumit castel renascentist din nordul Europei, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita arhitecturii sale şi a rolului pe care timp de o jumatate de mileniu l-a jucat in protejarea accesului la Marea Baltica. Dupa aceasta vizita, ne vom deplasa spre sudul Suediei, traversand regiunile Scania si Smaland pentru a ajunge spre seara in Jonkoping, unde ne vom caza la Hotel Scandic Elmia (sau similar).

Ziua 9 / 25.07.2024: Jonkoping - Stockholm (320 km)

Mic dejun. Plecare spre Stockholm, vibranta capitala a Suediei, care ne va incanta prin modul in care arhitectura nordica clasica se imbina armonios cu tendintele moderne, fara ca farmecul trecutului sa fie diminuat. Farmecul oraşului este dat de reteaua de poduri şi canale, care fac legatura intre cele 14 insule ale oraşului, dar şi de monumentele, bisericile şi palatele considerate a fi unele dintre cele mai frumoase din Europa de Nord. insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic de oraş, ocazie cu care vom admira Kungliga Slottet - Palatul Regal, cea mai mare reşedinta regala din lume, care adaposteşte istoria familiei regale suedeze de la origini pana in prezent, Saint Gertrude - Catedrala Germana, Stadshuset - sediul Primariei, unde anual are loc ceremonia decernarii premiilor Nobel, Opera, Riddarholm - Biserica Cavalerilor, una dintre cele mai frumoase biserici medievale din Stockholm, Parlamentul, Piata Stortoget, Universitatea şi Djurgarden - o insula din centrul oraşului, unde se gasesc cladiri şi monumente istorice, muzee, galerii, un parc de distractii, un muzeu in aer liber, o frumoasa zona rezidentiala, un port de iahturi etc. care a devenit una dintre zonele de recreere preferate atat de locuitori, cat şi de turişti. Cazare in Stockholm la Best Western and Hotel (sau similar).

Ziua 10 / 26.07.2024: Stockholm - Varsovia - Bucureşti

Mic dejun. in prima parte a zilei vom avea timp liber in Stockholm pentru cumparaturi sau pentru vizitarea unuia dintre muzee precum Vasa Museet, unde se pastreaza nava amiral Vasa, scufundata in anul 1628 in timpul voiajului sau inaugural, recuperata din mare in anul 1961, Muzeul Nordic, Muzeul de Etnografie sau Muzeul Stiintei şi Tehnologiei. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Varsovia cu compania Lot Polish Airlines, zbor LO 458 (19:20 / 21:05), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LO 643 (23:00 / 01:45).

Ziua 11 / 27.07.2024: Bucureşti

Sosire la Bucuresti la ora 01:45.

 

TARIF: 1990 EURO / loc in camera dubla; Supliment camerssingle: 420 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 25 turişti; pt. 24-20 turişti, tariful se va majora cu 135 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Varsovia - Oslo şi Stockholm - Varsovia - Bucureşti cu compania Lot Polish Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zboruri si transferurile aeroport-hotel-aeroport (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 8 nopti cazare in hoteluri de 4* şi 3*

- 1 noapte de cazare pe ferry-boat in cabina interioara cu 2 paturi suprapuse

- mesele mentionate in program: 9 mic dejunuri, 1 cina la hotel şi 1 cina cu o bautura inclusa pe ferry-boat-ul de la Oslo la Copenhaga

- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.

- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program

- traversarile cu ferry-boat-ul

- tururi de oraş cu ghizi locali in Copenhaga, Oslo şi Stockholm

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oraş (unde se percep) se achita la receptia hotelurilor

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxele de intrare la obiectivele din program

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi

- bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali, mai putin pentru bagajişti: 50 euro/pers.; bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, anuntat de partenerul local, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local:

croaziera de la Flam la Gudvangen: aprox. 45 euro/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei sau carte de identitate valabila, emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana (cartile de identitate romaneşti emise inainte de 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si CONDITIIle contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>