home

 

Metropole, Zgarie-Nori şi o minune a naturii

 

SUA - COASTA DE EST

 

New York - Newport - Plymouth - Boston - Cascada Niagara -

Lancaster - Philadelphia - Baltimore - Washington D.C.

 

Sunteti invitati intr-o calatorie extraordinara pentru a explora captivanta Coasta de Est a Statelor Unite, o regiune plina de repere, comori istorice si orase cu o importanta cruciala in istoria Americii, acolo unde natiunea americana şi-a trait primele momente. Aventura va incepe in vibrantul New York, cu reperele sale emblematice precum Times Square, Rockefeller Center sau Memorialul 9/11, va continua cu Boston sediul celei mai prestigioase universitati americane, cu magnifica Cascada Niagara şi, ca o surpriza deosebita, in Lancaster veti afla care sunt valorile dupa care se ghideaza vietile uneia dintre cele mai interesante şi mai izolate comunitati, cea a credincioşilor Amish. Va veti indrepta apoi catre fermecatorul oras Philadelphia, locul de nastere al independentei americane si catre Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite, ca in final, adanciti in istoria si cultura bogata a puterii politice veti ajunge in capitala Washington D.C., unde veti avea posibilitatea de a vedea emblematica Casa Alba, maiestuosul Capitoliu si National Mall, marginit de monumente impresionante care aduc un omagiu marilor lideri ai natiunii. Toate, aşa cum v-am obişnuit, intr-un circuit la superlativ, marca .

 

Perioada: 16.04 - 27.04.2024

 

Ziua 1 / 16.04.2024: Bucuresti - Amsterdam - New York

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei KLM). Plecare cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55) spre Amsterdam, de unde se va pleca spre New York cu zborul KL 641 (13:25 / 15:25). Dupa sosirea la New York, transfer pentru cazare in Manhattan la Hotel Holiday Inn Express Midtown West (sau similar).

Ziua 2 / 17.04.2024: New York

Mic dejun. Zi dedicata New Yorkului, cunoscut şi sub denumirea de "The Big Apple", metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite, care are peste 19,2 milioane de rezidenti pe o arie de 830 km≤. Tur panoramic de oraş cu ghid local care va include cele mai reprezentative obiective turistice ale New Yorkului, printre care Empire State Building, cea mai inalta cladire din New York, Times Square, unul dintre locurile in care ne vom convinge ca oraşul parca nu doarme niciodata, un loc plin de viata, cunoscut pentru reclamele imense dar şi pentru numeroasele teatre şi cinematografe de pe Broadway, celebra arena Madison Square Garden, emblematicul Central Park, Cladirea Flatiron, una dintre primele cladiri din lume in care s-a folosit otelul deschizandu-se astfel era zgarie-norilor, vestitul Rockefeller Center care gazduieşte 19 cladiri comerciale, Radio City Music Hall, unde au loc concerte şi spectacole celebre, centrul financiar Wall Street, New York Public Library, impresionanta biblioteca publica a oraşului, Sediul Natiunilor Unite, Bryant Park, unde au loc celebre prezentari de moda primavara şi toamna si unde vara se pot viziona gratuit filme clasice, Union Square, locul obişnuit al oratorilor locali, Lincoln Center, complex dedicat diferitelor arte interpretative, Chelsea şi Districtul Flower. Dupa-amiaza timp liber pentru activitati individuale sau cumparaturi. Seara veti putea admira reclamele luminoase din Times Square, va veti putea bucura de fantastica panorama a oraşului, cu toate luminile sale stralucitoare, de la ultimul etaj al cladirii Empire State Building sau din Rockefeller Center. De asemenea, veti putea participa la unul dintre numeroasele spectacole de pe Broadway (pretul biletelor variaza in functie de spectacol). Cazare in Manhattan la Hotel Holiday Inn Express Midtown West (sau similar).

Ziua 3 / 18.04.2024: New York

Mic dejun. Pentru ca ne-am facut o imagine de ansamblu a New York-ului, dimineata vom putea opta pentru o vizita intr-unul dintre faimoasele muzee ale oraşului, precum Muzeul Metropolitan de Arta, Muzeul de Arta Moderna - MoMA, Muzeul Guggenheim sau Muzeul de Arta Naturala. Dupa-amiaza, impreuna cu insotitorul de grup vom putea traversa cu ferry-boat-ul pentru a vedea indeaproape cel mai cunoscut reper al New York-ului, Statuia Libertatii situata pe Insula Ellis. Aceasta a fost amplasata in anul 1886 la intrarea in portul de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american. Statuia este un cadou al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la castigarea independentei si inaugurata de presedintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Veti avea apoi timp liber pentru cumparaturi la Macy's, cel mai mare magazin din lume vestit pentru scarile rulante din lemn care sunt functionale şi astazi, sau la Century 21, cel mai bun magazin cu haine de designer la reducere, pentru ca New York-ul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune destinatii pentru cumparaturi. Chiar daca nu veti cumpara nimic, veti putea admira produsele din vitrinele frumos decorate, ceea ce in acest oraş este o activitate in sine. Cazare in Manhattan la Hotel Holiday Inn Express Midtown West (sau similar).

Ziua 4 / 19.04.2024: New York - Newport - Plymouth - Boston

Mic dejun. in aceasta zi vom incepe turul pe Coasta de Est a Statelor Unite deplasandu-ne spre Newport, "Orasul Caselor Albe de Vara", localitate faimoasa pentru cladirile istorice, dar mai ales pentru incantatoarele conace apartinand familiilor importante din societatea americana. Vom vizita conacul familiei Vanderbild "The Breakers" si Biserica St. Mary in care a fost oficiata casatoria senatorului J. F. Kennedy cu Jacqueline Bouvier. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Boston, cu o oprire in Plymouth, cea mai veche colonie engleza cu locuire continua, fondata de emigrantii sositi in anul 1620 la bordul corabiei Mayflower. Vom face o scurta vizita in centrul istoric, unde vom vedea printre altele, "Plymouth Rock", care marcheaza locul unde se presupune ca au debarcat primii colonisti. Plecare spre Boston, capitala si cel mai mare oras din Statul Massachusetts, unul dintre cele mai vechi orase din Statele Unite. Cazare in Boston la Hotel Wyndham Boston Beacon Hill (sau similar).

Ziua 5 / 20.04.2024: Boston

Mic dejun. Dimineata va fi dedicata vizitarii oraşului Boston care acum aprox. 400 de ani se infiinta ca o capitala a primei colonii de puritani veniti din Anglia in Massachusetts Bay, devenind peste ani cel mai mare oraş şi capitala statului Massachusetts. Bostonul este supranumit şi leaganul Americii moderne, in special datorita faptului ca aici se gasesc cele mai prestigioase universitati de pe continent dar şi cele mai moderne cladiri care impanzesc oraşul de la un capat la celalalt. Se spune ca Bostonul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din State, unul dintre oraşele in care oricine şi-ar dori sa traiasca. Vom face un tur panoramic de oraş cu ghid local care va include zona istorica a oraşului cu Freedom Trail, "poteca" de caramida roşie de aprox. 4 km, care strabate cartierele oraşului legate de istoria Revolutiei Americane, Harvard, cea mai veche universitate din SUA, Piata Copley si gradinile publice Boston Common, vechiul cartier Beacon Hill construit in stil englezesc, Back Bay, un alt cunoscut cartier construit in stil victorian, Trinity Church, una dintre cele mai frumoase catedrale din SUA, Old State House, fostul sediu al Adunarii legislative din Massachusetts, Quincy Market, simbolul oraşului Boston, care in sec. al XIX-lea era una dintre cele mai mari piete din SUA, Cambridge Common, parcul in care se plimbau studentii de la Harvard. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite si activitati individuale. Dintre numeroasele muzee din Boston puteti alege, in functie de preferinte, Muzeul Plutitor Boston Tea Party, unde sunt ancorate vasele restaurate Beaver si Eleanor, implicate in evenimentele declansate de impunerea taxei pe ceai din anul 1773, care au condus la declansarea Revolutiei Americane, Muzeul de Arta, cu bogatele sale colectii de arta din intreaga lume, din toate timpurile si de o mare diversitate (pictura, sculptura, instrumente muzicale, bijuterii etc.), Muzeul Isabella Stewart Gardner, deschis in 1903 intr-un palat de inspiratie venetiana, cu o bogata colectie de arta europeana, asiatica si americana, Muzeul de stiinta, fondat in anul 1830 sau Acvariul. Cazare in Boston la Hotel Wyndham Boston Beacon Hill (sau similar).

Ziua 6 / 21.04.2024: Boston - Cascada Niagara

Mic dejun. in aceasta zi vom calatori prin pitoreasca Noua Anglie, in drum spre oraselul Niagara Falls, numit la un moment dat "Capitala Lunilor de Miere" din America. Dupa instalarea la hotelul din Niagara Falls, daca timpul va permite, vom putea face un tur de seara la Cascada Niagara, prilej de a admira spectacolul caderilor de apa iluminate in toata splendoarea lor. Cascada Niagara, considerata de multi o minune naturala, s-a format cu mai bine de 12.000 de ani in urma, cand ghetarii s-au retras spre nord, lasand apa din Lacul Erie sa curga peste povarnisul Niagara, o linie de coasta care se intinde din sudul orasului Ontario pana la Rochester. Vom fi impresionati de forta sa datorita caderii de apa de la 53 m inaltime si de debitul sau impresionant, care ajunge in timpul verii, la 2800 m3/sec. Niagara este de fapt numele unui grup de trei cascade in defileul cu acelasi nume de la granita dintre SUA si Canada. Doua dintre cascade, American Falls si Bridal Veil Falls se afla in partea americana, in timp ce a treia, Horseshoe Falls este situata in partea canadiana. Cazare in Niagara la DoubleTree by Hilton Hotel Niagara Falls New York (sau similar).

Ziua 7 / 22.04.2024: Cascada Niagara - Lancaster

Mic dejun. Dimineata ne vom bucura de timp liber la Cascada Niagara, pentru a explora frumusetea si maretia acesteia. Optional, puteti face o plimbare cu vaporasul "Maid of the Mist" pentru o vedere panoramica de exceptie si de partea canadiana a cascadei, ocazie insa de a admira spectacolul grandios al tumultoasei caderi de apa si de a va apropia, de miezul cascadei, pentru a trai o experienta inedita trecand "pe sub cascada", simtind astfel mai mult grandoarea Niagarei. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Lancaster, unde traieste comunitatea Amish, o grupare religioasa crestina cu doctrina anabaptista, caracterizata mai ales prin felul de trai simplu si traditional si rezistenta pe care o opune in fata adoptarii obiceiurilor si utilitatilor moderne. in lume exista aproximativ 300.000 de persoane apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in 22 de localitati din SUA si Ontario, Canada. Cazare in Lancaster la Hotel Holiday Inn Lancaster (sau similar).

Ziua 8 / 23.04.2024: Lancaster - Philadelphia - Baltimore

Mic dejun. Plecare spre Philadelphia, care a fost timp de zece ani capitala tarii, unde s-au scris şi s-au adoptat doua documente de importanta majora: Declaratia de Independenta, la sfarşitul sec. al XVIII-lea şi Constitutia Statelor Unite. Vom face un tur panoramic al oraşului cu ghid local dupa care vom vizita sala in care s-a semnat Declaratia de Independenta a Statelor Unite şi pavilionul care gazduieşte "Liberty Bell". Frumoasa zona centrala, aminteste de momentele de mare intensitate traite de americani in timpul formarii primei Confederatii. Majoritatea personajelor istorice care au participat la semnarea Declaratiei de Independenta sunt evocate prin monumente şi statui, aici istoria imbinandu-se in mod armonios cu modernul reflectat de noile cladiri spectaculoase care s-au ridicat in vecinatatea centrului istoric. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite, unul dintre cele mai cunoscute porturi ale Statelor Unite situat mai aproape de marile piete de marfuri din partea centrala a tarii decat orice alt port de pe coasta de est. Aceasta pozitionare avantajoasa a jucat un rol fundamental in istoria orasului, intrucat Baltimore a fost timp indelungat atat al doilea punct de intrare maritima pentru emigrantii de pe coasta de est a Uniunii, dupa New York, precum si un mare centru industrial. Vom face un tur panoramic al orasului, dupa care vom explora Inner Harbour, principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de stiinta si unde sunt ancorate vasele istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney si submarinul U.S.S. Torsk). Cazare in Baltimore la Hotel Tru by Hilton Baltimore Harbor East (sau similar).

Ziua 9 / 24.04.2024: Baltimore - Washington D.C.

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa spre Washinghton D.C., capitala cu cladiri marete şi cu monumente impresionante. Oraşul creat initial de arhitectul francez Pierre L`Enfant in anul 1791, are o arhitectura deosebita, cu cladiri impunatoare si spatii largi ce dau o imagine grandioasa capitalei. Washington reprezinta locul in care au fost luate cele mai importante decizii din istoria moderna a tarii si cel in care presedintii americani si Congresul american isi desfasoara activitatea. Oraşul este elegant, cu parcuri verzi, strazi largi aliniate de copaci şi foarte putini zgarie-nori, avand mai mult un aer european decat imaginea unei metropole americane. Stilurile arhitecturale neoclasic, georgian, gotic si modern pot fi regasite in zona centrala. Vom face un tur panoramic care va include cele mai importante obiective turistice, culturale şi politice: Cladirea Capitoliului, situata pe colina numita Capitol Hill, Cladirea FBI, Triunghiul Federal, Elipsa, Cladirea Arhivelor Nationale, Muzeul Smithsonian, Casa Alba, locul unde se afla resedinta si biroul presedintelui SUA, Memorialul Jefferson, Monumentul George Washington, Embassy Row şi Cimitirul Arlington. Cazare in Washington D.C. la Hotel Comfort Inn Downtown DC/Convention Center (sau similar).

Ziua 10 / 25.04.2024: Washington D.C.

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale intr-unul din numeroasele muzee ale capitalei, dintre care va recomandam National Air and Space, sau pentru plimbari prin parcurile şi magazinele orasului. Cazare in Washington D.C. la Hotel Comfort Inn Downtown DC/Convention Center (sau similar).

Ziua 11 / 26.04.2024: Washington D.C. - Amsterdam

Mic dejun. in prima parte a zilei vom avea timp liber pentru vizite individuale sau ultimele cumparaturi pana la ora transferului la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 652 (17:25 / 07:05).

Ziua 12 / 27.04.2024: Amsterdam - Bucuresti

Sosire la Amsterdam la ora 07:05, de unde vom pleca cu zborul KL 1373 (09:30 / 13:10) spre Bucuresti.

 

TARIF: 1780 EURO + 2970 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 1290 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Amsterdam - New York si Washington D.C. - Amsterdam - Bucuresti cu compania KLM

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- cazare 10 nopti:

  • 3 nopti in New York la Hotel Holiday Inn Express Midtown West (sau similar)
  • 2 nopti in Boston la Hotel Wyndham Boston Beacon Hill (sau similar)
  • 1 noapte in Niagara la Hotel DoubleTree by Hilton Hotel Niagara Falls New York (sau similar)
  • 1 noapte in Lancaster la Hotel Holiday Inn Lancaster (sau similar)
  • 1 noapte in Baltimore la Hotel Hotel Tru by Hilton Baltimore Harbor East (sau similar)
  • 2 nopti in Washington D.C. la Hotel Comfort Inn Downtown DC/Convention Center (sau similar)

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- tururi panoramice de oras cu ghid local in New York, Boston, Washington D.C.

- vizite in Plymouth, Lancaster, Philadelphia, Baltimore

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras care se platesc individual la receptia hotelurilor

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxa de viza pentru SUA (185 usd/pers. - tariful poate fi modificat de catre Consulat)

- taxa de procesare viza: 20 euro/pers. (se achita in agentie)

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program ca fiind optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri obligatorii in SUA: 10 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local:

       plimbare cu vaporasul "Maid of the Mist" la Cascada Niagara (transferuri, taxa intrare si insotitor roman): aprox. 40 usd/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei şi a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, maşina, teren etc.) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii şi ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agentie)

 

Agentia işi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu in acest program in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii

 

NOTA: in CAZUL NEOBtINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in "CONDITIIle de retragere" aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxele de viza şi programare (achitate direct de turist la banca) nu se ramburseaza.

CONDITIE SPECIALA in CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>