home

 

De la palatele şi zeitatile Ceylonului intr-un mirific atol

 

SRI LANKA & MALDIVE

 

Colombo - Dambulla - Polonnaruwa - Parcul National Minneriya - Sigiriya - Matale -Kandy - Peradeniya - Pinnawala - Nuwara Eliya - Ella - Parcul National Yala -

Yala - Galle - Waikkal - Male - Nord Male Atoll

 

O invitatie de nerefuzat intr-o minunata vacanta in Oceanul Indian, o inedita combinatie de cateva zile de odihna in mirificul atol Nord Male al Maldivelor, magnet pentru toti iubitorii de plaje idilice şi ape cristaline şi o interesanta incursiune in vechiul Ceylon, actuala Sri Lanka unde veti descoperi o fascinanta pagina din manuscrisul culturii şi istoriei universale care trebuie parcursa şi trecuta neaparat in palmaresul oricarui devorator de turism. Locurile unde poveştile despre moguli, printese şi zeitati fantastice prind viata in umbra somptuoaselor palate şi a tainicelor temple, mirodeniile şi plantatiile de ceai unice prin traditie seculara, va vor cuceri sufletul şi mintea deopotriva.

 

Perioada: 20.08 - 01.09.2024

 

Ziua 1 / 20.08.2024: Bucureşti - Doha

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 15:45 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (18:45 / 23:15).

Ziua 2 / 21.08.2024: Doha - Colombo - Dambulla

Din Doha vom pleca spre Colombo cu zborul QR 664 (01:20 / 09:00). Sosire in Colombo şi deplasare spre Dambulla unde ne vom caza la Hotel Jetwing Lake 4+* (sau similar 4+*). Dupa-amiaza vom vizita cel mai mare si mai bine conservat complex de pesteri din Sri Lanka, Peştera Templu din Dambulla, cunoscut si sub numele de Templul de Aur al orasului Dambulla, construit in sec. I i.Hr. de catre legendarul rege Walagambahu. Complexul listat in Patrimoniul Mondial UNESCO are peste 80 de pesteri, insa principalele atractii sunt raspandite pe parcursul a cinci pesteri, care sunt proiectate in mod complex cu sculpturi, statui si picturi care ilustreaza viata lui Buddha. intregul ansamblu gazduieste 153 de statui si picturi murale care povestesc despre tentatiile lui Mara, demonul si predica lui Buddha, uimind prin intinderea sa si prin faptul ca peretii sunt pictati aproape in totalitate. Cina şi cazare la Hotel Jetwing Lake 4+* deluxe room (sau similar 4+*).

Ziua 3 / 22.08.2024: Dambulla - Polonnaruwa - Parcul National Minneriya - Dambulla

Mic dejun. Plecare spre Polonnaruwa, a doua capitala a Sri Lankai intre sec. al XI-lea şi al XII-lea, care in prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, unde vom vizita cateva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatra cu celebrele statui ale lui Buddha in cele 4 ipostaze diferite, sala de audiente, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage şi Galpotha. in continuarea zilei vom pleca spre zona central-nordica a tarii pentru a ne bucura de o experienta inedita participand la un jeep safari in Parcul National Minneriya, situat in centrul asa numitului "triunghi cultural", ce face parte impreuna cu parcurile Kaudulla si Wasgamuwa din "coridorul elefantului", motiv pentru care este bine cunoscut pentru spectacolul faunei salbatice, dar mai ales pentru "Elephant Gathering", cel mai mare loc de intalnire a peste 300 de elefanti salbatici. Aceasta zona protejata care se intinde pe o suprafata de 8.889 ha, populata de o fauna diversa, printre care 24 de specii de mamifere, 9 specii de amfibieni, 25 specii de reptile, 26 specii de peşti, 160 de specii de pasari şi peste 75 de specii de fluturi, a fost declarat rezervatie nationala in anul 1997. Elefantii salbatici pe care vom avea ocazia de a-i admira indeaproape, maimutele langur cu fata purpurie, macacii, diversele specii de caprioare si cu putin noroc chiar leoparzii, ne vor incanta cu siguranta. intoarcere la Dambulla pentru cina şi cazare la Hotel Jetwing Lake 4+* deluxe room (sau similar 4+*).

Ziua 4 / 23.08.2024: Dambulla - Sigiriya - Matale - Kandy

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Complexul de la Sigiriya, denumit şi "Fortareata Cerului", obiectiv inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO şi celebrele fresce "Chipurile Cereşti de la Sigiriya". Fortareata face parte dintr-un complex urban antic, care se intindea pe o suprafata de aprox. 70 ha şi care cuprindea o multime de temple şi gradini. Acest complex a fost construit cu rol strategic şi de aparare de catre regele Kashyapa intre anii 477 - 495. Citadela se ridica maiestuos la o inaltime de aprox. 200 m, pe Stanca Leului unde doritorii pot ajunge dupa parcurgerea a aprox. 1.200 de trepte, denumire datorata prezentei unui impunator leu la intrarea in fortareata. Pe varful acesteia se afla fundatiile a ceea ce a fost odata un palat somptuos şi gradinile sale, completate de un bazin. Pe una dintre caile de acces s-a mai pastrat singura lucrare antica a picturilor seculare din Sinhaia, fresce de dimensiuni mari in culori originale pline de prospetime şi delicatete. Ne vom indrepta apoi catre Matale, unde vom vizita o gradina de condimente şi mirodenii, aceasta fiind printre cele mai vestite din Sri Lanka. Aici vom descoperi secretele cultivarii şi prelucrarii condimentelor şi mirodeniilor folosite in rafinata bucatarie indiana. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Kandy, cunoscuta şi ca "citadela de pe deal", intrata şi ea in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind ultima capitala a regilor sinhalezi, unde anual are loc procesiunea Perahera. Cina şi cazare la Hotel Amaya Hills 4* deluxe room (sau similar 4*).

Ziua 5 / 24.08.2024: Kandy - Peradeniya - Pinnawala - Kandy

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre "orfelinatul" de elefanti de la Pinnawala, o experienta unica care ne va impresiona in mod deosebit. Vom afla detalii despre aceste animale inteligente şi fascinante pe care le vom admira in habitatul lor natural. Ferma a inceput sa functioneze ca orfanagiu in anul 1975 pentru 7 pui de elefanti abandonati, iar intre timp s-a transformat intr-un centru de cercetare şi studii asupra elefantilor, cu sprijinul cercetatorilor locali şi internationali. Plecare apoi spre Peradeniya, unde vom vizita Gradinile Botanice Regale infiintate de regele Sinhala şi extinse de britanici in timpul epocii coloniale. Acestea se intind pe o suprafata de 147 de acri, pe malul raului Mahaweli şi prezinta o diversitate impresionanta de copaci, plante, condimente şi flori exotice, orhideele fiind cele mai admirate. in continuarea zilei vom vizita Templul Dintelui Sacru, unde s-ar putea sa fim invitati sa participam la o ceremonie "Puja". Tempul a fost astfel denumit deoarece, in sec. al IV-lea, dintele lui Buddha a fost adus in Sri Lanka, ascuns in parul printesei Orissan pentru a nu fi atins de mainile profanilor şi aşezat in acest templu. Relicva a devenit in timp foarte pretuita in Sri Lanka şi in lumea budista, in prezent fiind considerata cea mai pretioasa relicva a locului. intoarcere in Kandy pentru a vizita un centru de artizanat şi muzeul pietrelor pretioase. Cina şi cazare la Hotel Amaya Hills 4* deluxe room (sau similar 4*).

Ziua 6 / 25.08.2024: Kandy - Nuwara Eliya

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Nuwara Eliya. Pe parcursul calatoriei vom vizita o plantatie şi o fabrica de ceai, unde doritorii vor putea participa la recoltarea ceaiului dar şi la o degustare a faimosului ceai de Ceylon. Dupa aceasta experienta unica, vom parcurge zone pitoresti, unde campurile agricole apar in mod inedit printre colinele verzi acoperite de plantatii de ceai si printre mici caderi de apa. Ajunsi in Nuwara Eliya, orasel situat la o altitudine de 2000 m deasupra nivelului marii, celebru pentru intinsele plantatii de ceai, dar şi pentru peisajele naturale superbe, vom porni intr-un tur panoramic, prilej cu care vom vedea constructiile de influenta coloniala care il fac sa semene mai degraba cu un frumos oraşel englezesc decat cu unul asiatic, motiv pentru care este deseori numit "Mica Anglie". intemeiat de catre Samuel Baker ca loc de vacanta pentru clasa aristocratica engleza, Nuwara Eliya era locul preferat pentru expeditiile de vanatoare de vulpi, dar şi pentru jocurile de cricket şi polo, in epoca colonizarii engleze din sec. al XIX-lea. Cina şi cazare la Hotel Araliya Red 4* deluxe room (sau similar 4*).

Ziua 7 / 26.08.2024: Nuwara Eliya - Ella - Parcul National Yala - Yala

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa catre Ella, un mic oras frumos, inconjurat de verdele racoritor al plantatiilor de ceai. Vom face apoi o scurta oprire la Cascada Ravana, una dintre cele mai largi cascade din Sri Lanka, cu o lungime de peste 25 de metri. Cascada a fost denumita dupa regele Ravana, cunoscut din celebra epopee sanscrita Ramayana, care conform legendelor antice, a rapit-o pe printesa Seeta si a ascuns-o intr-o pestera din spatele cascadei. Ne vom indrepta apoi spre Parcul National Yala, al doilea ca marime din Sri Lanka, fiind cel mai vizitat din tara. Amenajat in anul 1900 ca un refugiu pentru viata salbatica, acesta se intinde pe o suprafata totala de 979 km≤ şi este format din cinci zone, dintre care numai doua sunt deschise in prezent publicului. Vom face un jeep safari in parcul care adaposteste 44 de specii de mamifere precum elefanti, mistreti, bivoli, urşi, caprioare, crocodili etc., aici aflandu-se si cea mai mare densitate de leoparzi din lume. De asemenea aici se gasesc aprox. 215 specii de pasari precum pelicani, flamingo, berze cu gatul negru, porumbei, egrete, lopatari, gainuşele de balta, batlani, dar si şase specii endemice. Plecare spre Yala pentru cina şi cazare la Hotel Ekho Safari 4*+ deluxe room (sau similar 4+*).

Ziua 8 / 27.08.2024: Yala - Galle - Colombo - Waikkal

Mic dejun. Deplasare spre Galle, cel de-al patrulea mare oras al insulei, dupa Colombo, Kandy si Jaffna, resedinta administrativa a regiunii sudice, sub numele de Gimhathiththa. in prezent, Galle este considerat cel mai remarcabil exemplu de oras care a fost consolidat initial de catre colonistii portughezi, iar ulterior de catre cei olandezi. De altfel, aceasta amprenta a trecutului este imprimata in cladirile ce alatura stilului arhitectural colonial motivele traditionale asiatice. Vom vedea Fortul Galle care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, considerat a fi cea mai mare fortareata construita de europeni in Asia, dupa care vom strabate pietonal stradutele acestuia, pentru a descoperi linistea ce se ascunde intre zidurile solide, arhitectura deosebita, muzeele, bisericile si pietele ce pulseaza in fiecare zi la amiaza. Ne vom indrepta apoi catre Colombo, unde vom participa la un tur panoramic care va include una dintre cele cateva biserici creştine, Biserica Olandeza in Wolfendaal, fortul, Cinnamon Gardens, fostul centru administrativ britanic si garnizoana, Moscheea Davatagaha, un templu budist, un templu hindus, zona comerciala a oraşului cu Pettah Bazar, Universitatea şi Piata Independentei. Ne vom deplasa apoi spre Waikkal pentru cina şi cazare la Club Hotel Dolphin 4* superior room (sau similar 4*).

Ziua 9 / 28.08.2024: Waikkal - Colombo - Male / Nord Male Atoll

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania SriLankan Airlines, zbor UL 101 (07:20 / 08:15) spre Male, unde dupa sosire vom fi transferati cu şalupa rapida pe Nord Male Atoll care este cel mai important atol din Maldive, aici aflandu-se aeroportul international şi capitala Male. Importanta acestui atol este data şi de locuitorii Insulei Vilingli (una dintre primele insule turistice) şi de noul oraş Hulumale, care parca se inalta din mare. Atolul Nord Male este format din 27 de insule, unele dintre ele fiind construite artificial in scop turistic, ca de exemplu Bandos (in anul 1972), Kurumba (in anul 1972), Baros (in anul 1973), Farukolufushi Club Med (in anul 1973) şi Furana (in anul 1973), care acum poarta denumirea Full Moon Beach Resort. Centru al turismului din Maldive, Atolul Nord Male are cel mai mare numar de statiuni fiind localizat pe lantul estic de atoli, la 4 km nord de Sud Male Atoll şi 48 km nord-est de Ari Atoll. Nord Male Atoll are o lungime de 60 km şi o latime la centru de 39 km, iar marginile sale exterioare sunt formate de 40 recifuri mari care inconjoara o laguna adanca de aprox. 46-64 m, in care se afla alte recifuri mai mici, insa cel mai mare recif este Dhiffushi Falhu, cu o lungime de aproximativ 13 km. Cazare in regim All Inclusive la Hotel Malahini Kuda Bandos 4* - camere cu vedere la gradina (sau similar 4*).

Ziua 10 / 29.08.2024: Nord Male Atoll

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau excursii optionale. Atractiile insulei sunt legate de viata marina şi de creaturile sale extraordinare. Daca doriti, veti putea vedea in mediul lor natural rechini-ciocan, peşti oceanici care inoata printre plancton şi chiar rechini-balena (care pot ajunge chiar şi la 15 m lungime). Cazare in regim All Inclusive la Hotel Malahini Kuda Bandos 4* - camere cu vedere la gradina (sau similar 4*).

Ziua 11 / 30.08.2024: Nord Male Atoll

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, activitati individuale sau excursii optionale. Cazare in regim All Inclusive la Hotel Malahini Kuda Bandos 4* - camere cu vedere la gradina (sau similar 4*).

Ziua 12 / 31.08.2024: Nord Male Atoll - Male

Mic dejun. Camerele vor fi disponibile pana la ora 12:00. Timp liber la dispozitie pana la ora transferului la aeroportul din Male.

Ziua 13 / 01.09.2024: Male - Doha - Bucureşti

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 671 (01:45 / 04:30), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (08:15 / 13:15).

 

TARIF: 2850 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 690 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 95 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Colombo şi Male - Doha - Bucureşti cu compania Qatar Airways

- transport continental cu avionul pe ruta: Colombo - Male cu compania SriLankan Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 7 nopti de cazare in Sri Lanka in hoteluri de 4*+ si 4*

- 3 nopti de cazare in Maldive in hotel de 4*

- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri, 7 cine si 3 zile in regim All Inclusive in Maldive

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- tur de oras cu ghid local in Colombo

- vizitarea Complexului de la Sigiriya

- vizitarea capitalei medievale Polonnaruwa

- jeep safari in Parcul National Mineriya

- vizitarea Templului Stancii de la Dambulla

- vizitarea unei gradini de condimente şi mirodenii in Matale

- vizita in Gradina Botanica din Peradeniya

- vizitarea Templului Dintelui Sacru din Kandy

- vizita la o fabrica şi plantatie de ceai

- jeep safari in Parcul National Yala

- tur pietonal in Galle si vizitarea Fortului Galle

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

PACHET BONUS:

- 2 sticle de apa minerala/pers./zi (in timpul turului)

- suvenir la plecare

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

††††††††††††††† Hotelul din Maldive nu are camere twin, ci doar camere duble matrimoniale.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de procesare si viza pentru Sri Lanka: 55 euro/pers. care se obtine on-line (se achita la INSCRIERE)

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxele de oras care se vor achita personal la receptia hotelurilor

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri: 55 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerii locali

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>