home

Experiente de cunoastere andine

PERU - BOLIVIA

 

Lima - Cusco - Valle Sagrado de los Incas - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Andahuaylillas - Pucara - Raqchi - Puno - Lacul Titicaca - Copacabana - Insula Soarelui - La Paz - Sucre - Potosi - Uyuni - Deşertul Uyuni - Insula Incahuasi - - Laguna Colorada - Arbol de Piedra - Tiwanaku

 

Peru si Bolivia: 2 tari spectaculoase din America de Sud, care merita vizitate impreuna. Veti trai o experienta de cunoaştere "andina" unica, paşind pe urmele enigmaticei civilizatii Tiahuanacao, descoperind comorile incredibile lasate de civilizatia Imperiului Inca, ajungand pana la "Oraşul pierdut al incaşilor", Machu Picchu, una dintre cele şapte minuni ale lumii, apoi pe lacul sacru Titicaca, cel mai mare de pe cuprinsul Americii de Sud, unde, in Insula Soarelui, veti paşi pe urmele vechilor civilizatii precolumbiene, urmase ale marelui Imperiu Inca care in trecut s-a intins şi pe aceste teritorii, pana la spectaculoasa aşezare a oraşului La Paz din Bolivia. Veti continua cu capitala Sucre, celebrul oraş Potosi, vestit pentru bogatiile ascunse in zacamintele sale, indelung jinduite de catre puterile colonizatoare si veti incheia cu misteriosul deşert Uyuni cu faimoasa intindere de sare, cea mai mare din lume, care face parte din campia inalta boliviana numita Altiplano.

 

Perioada: 22.03 - 04.04.2024

Ziua 1 / 22.03.2024: Bucureşti - Paris - Lima

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:15 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:20 / 08:40), de unde se va pleca spre Lima cu zborul AF 480 (13:15 / 20:00). Sosire in Lima, capitala şi cel mai mare oraş din Peru, important centru comercial, financiar, industrial şi cultural al tarii, care se intinde pe malurile raurilor Lurin, Chillon şi Rimac, in partea de vest a tarii, aproape de portul Xallao de la Oceanul Pacific. Transfer şi cazare la Hotel Dazzler Miraflores 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 23.03.2024: Lima - Cusco - Valle Sagrado de los Incas - Ollantaytambo

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Cusco, stravechea capitala a Imperiului Incaş si capitala turistica a Perului, unde dupa sosire ne vom deplasa in afara orasului pentru a vizita impresionanta fortareata de la Sacsayhuaman, constructie asezata strategic pe o colina, pentru a proteja orasul, in prezent locul unde anual se desfasoara Festivalul Inti Raymi si Qenko, un templu incas cunoscut pentru altarul de sacrificii si celebrele bai incase de la Tambomachay. Vom pleca in continuarea zilei spre Valle Sagrado de los Incas - Valea Sacra a Incasilor, strabatuta de Raul Rio Urubamba, afluent al Amazonului si vom ajunge in Ollantaytambo, unde vom descoperi structura orasului construit de incasi sub forma unor terase suprapuse, pentru a se proteja de invazia populatiilor venite din jungla. Dejun la un restaurant local. Transfer pentru cazare la Hotel Tierra Viva 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 24.03.2024: Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Ollantaytambo - Cusco

Mic dejun. Transfer la gara, de unde vom incepe o calatorie de aprox. 2 ore cu trenul spre Aguas Calientes, punctul de plecare spre faimoasa cetate Machu Picchu, cunoscut sub denumirea de "Oraşul Pierdut al Incaşilor". Calatoria este un spectacol in sine, vom strabate peisaje salbatice, traversand abisuri spectaculoase pline de vegetatie. in continuarea zilei ne vom deplasa timp de aprox. 20 de minute cu microbuze speciale, pe un drum şerpuit, pana la incredibila aşezare de la Machu Picchu, enigmaticul "Oraş Sfant al Incaşilor". Oraşul in stanca al incaşilor este considerat o minune arhitecturala şi o sursa permanenta de mistere şi ipoteze, care şi astazi reprezinta una dintre marile atractii şi curiozitati ale planetei, declarata oficial una dintre cele "7 minuni ale lumii moderne". Extraordinarele ruine precolumbiene ale "Oraşului Pierdut al Incaşilor", care se intind pe o suprafata de 18 km2 şi care reprezinta constructiile terasate de odinioara, legate intre ele prin aprox. 3.000 de trepte, sunt situate intr-o zona muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de Cusco. Vizita va include un tur ghidat al cetatii, prilej cu care vom vedea Piata principala, Turnul Circular, Ceasul Solar Incas - Intihuatana, Templul Soarelui, dedicat Zeului Soare - Inti, Camerele Regale, Templul Condorului, numit astfel datorita pietrei uriaşe interioare taiata in forma de condor, Templul celor Trei Ferestre, unde soarele patrunde prin ferestrele trapezoidale luminand astfel piata sacra etc.. Ne vom intoarce la Aguas Calientes, pentru dejun, dupa care vom lua trenul spre Ollantaytambo, de unde vom fi transferati cu autocarul la Cusco. Cazare la Hotel San Agustin Dorado 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 25.03.2024: Cusco

Mic dejun. Zi dedicata vizitelor in Cusco, centrul Imperiului Incaş, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1983, unde vom face un tur pietonal, prilej cu care vom admira frumoasele cladiri coloniale din Piata Mare - Plaza de Armas, considerata de catre indigeni "buricul pamantului", Catedrala, construita cu blocuri de piatra preluate de la situl Sacsayhuaman şi de la Palatul Viracocha şi Templul Soarelui - Korikancha, care alcatuieşte baza Bisericii Santo Domingo. Cazare la Hotel San Agustin Dorado 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 26.03.2024: Cusco - Andahuaylillas - Pucara - Raqchi - Puno

Mic dejun. Plecare spre Puno, localitate aflata pe malul lacului Titicaca, cunoscuta şi sub denumirea de capitala folclorica a tarii, datorita numeroaselor tipuri de dansuri create in zona, precum şi numeroaselor biserici şi cladiri frumoase care dateaza din perioada coloniala. infiintata in anul 1668 de catre viceregele Pedro Antonio Fernandez ca reşedinta administrativa a provinciei Paucarcolla, cu numele de San Juan Bautista de Puno, acest nume i-a fost schimbat ceva mai tarziu in San Carlos de Puno, in onoarea regelui Carol al II-lea al Spaniei. Traseul zilei ne va purta catre Andahuaylillas, unde vom vedea principala atractie a localitatii, Biserica San Pedro de Andahuaylillas, cunoscuta si sub numele de Capela Sixtina a Americii, datorita superbului plafon decorat cu aur. Vom ajunge apoi in punctul cel mai inalt al traseului, La Raya, zona de delimitare a culturilor quechua şi aymara, prilej de a admira panoramele spectaculoase cu piscuri inzapezite. Pe parcursul drumului vom vizita siturile arheologice Pucara si Raqchi, unde vom vedea un sanctuar Inca, o constructie spectaculoasa dedicata marelui zeu Inca Wiracocha, constructie dominata de un mare perete central, a carei baza din piatra este o mostra de fina arhitectura inca. Dejun pe parcursul drumului. Cazare in Puno la Hotel Sonesta Posada del Inca 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 27.03.2024: Puno - Titicaca - Copacabana

Mic dejun matinal. Croaziera pe lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, pentru a admira insulele plutitoare populate de tribul Uros Indians. Aceste stravechi aşezari ale locuitorilor lacului, cunoscuti şi sub denumirea de "tribul apei", sunt in realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numita "totora", din care aceştia işi confectioneaza atat casele, cat şi barcile. Dupa ce vom parasi legendarul lac, ne vom indrepta catre frontiera cu Bolivia şi, dupa indeplinirea formalitatilor de trecere a frontierei dintre Peru şi Bolivia, ne vom continua traseul prin nemarginitele intinderi ale platoului bolivian strajuit de varfurile maiestuoase ale Anzilor Cordilieri. Vom pleca in continuarea zilei spre Copacabana, localitatea de la care a fost "imprumutat" numele celei mai renumite plaje din Rio de Janeiro, care in afara faptului ca se afla situata intr-o frumoasa zona geografica este şi un important centru de pelerinaj religios, unde se pastreaza vie cultura stramoşilor Aymaras. Dejun la un restaurant local, dupa care vom vedea Statuia Fecioarei din Copacabana care este icoana cea mai venerata din intreaga America de Sud. Transfer pentru cazare in Copacabana la Hotel Rosario 3* (sau similar 3*).

Ziua 7 / 28.03.2024: Copacabana - Insula Soarelui - La Paz

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa cu barca cu motor pentru a vizita Insula Soarelui, situata la o ora distanta de Copacabana, cea mai mare din intregul arhipelag. Pe insula se afla numeroase vestigii arheologice precum Templul Pilkokaina, Scara Sfanta şi Labirintul Chicana. Dejun la un restaurant local. Ne vom continua calatoria spre La Paz, capitala guvernamentala a Boliviei, "cel mai inalt oraş din lume", fiind situat la o altitudine de 3.660 m. Oraşul a fost fondat in anul 1548 de catre spaniolul Alonso de Mendoza, primul nume dat oraşului fiind "La Ciudad de Nuestra Senora de La Paz", pentru a celebra sfarşitul Razboiului Civil din Peru. Transfer pentru cazare la Hotel Mitru 5* (sau similar 5*). Optional, cina cu spectacol traditional.

Ziua 8 / 29.03.2024: La Paz - Sucre

Mic dejun. Alaturi de ghidul local, vom vizita La Paz, capitala aflata la cea mai mare altitudine, adapostita in peisajul de o frumusete dramatica al muntilor intre care se remarca Masivul Illimani, noscuta sub denumirea de "Targul vrajitoaracoperit permanent de zapada. Vom admira centrul oraşului, unde vom vedea Piata Murillo in care se gaseşte Palatul Guvernului şi Palatul Prezidential, vom vizita biserica Sf. Francisc şi Calle de la Brujas cuelor". in continuarea zilei vom face o incursiune in partea sudica a oraşului, in Valea Lunii, unde vom intalni un peisaj similar cu cel de pe luna, format in decursul timpului prin eroziune. Valea Lunii a fost descoperita de catre celebrul astronaut Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Luna şi care, aflat in vizita in La Paz, a fost impresionat de asemanarea peisajului cu cel selenar. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Sucre, capitala constitutionala a Boliviei unde se afla Curtea Suprema de Justitie. Situata in partea sud-centrala a tarii, aşezarea se afla la o altitudine de 2.750 m şi a fost fondata sub numele de Ciudad de La Plata de la Nueva Toledo de catre Pedro Anzures, Marques de Campo Redondo. Cina la un restaurant local si cazare Hotel Mi Pueblo Samary Boutique 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 30.03.2024: Sucre - Potosi

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face un tur panoramic al oraşului Sucre, prilej de a admira cartierele coloniale, Casa Libertatii, locul unde s-a semnat Declaratia de Independenta a tarii şi care a fost initial manastire iezuita, fondata in anul 1621, Plaza de la Recoleta, Muzeul Tezaurului şi Universitatea, cel mai important reper istoric şi arhitectonic al tarii. Istoria complexa a orasului Sucre este pusa in evidenta şi de numele pe care le-a avut de-a lungul timpului. Astfel, inainte de venirea spaniolilor, s-a numit Characas, in timpul dominatiei spaniole a devenit La Plata (argint), cand a dobandit independenta s-a transformat in Chuquisaca, iar in anul 1839, dupa ce orasul a devenit capitala Boliviei, acesta a fost redenumit in onoarea revolutionarului Antonio Jose de Sucre devenit al 4-lea preşedinte al Peru şi al 2-lea al Boliviei. Afectat dupa declinul economic cauzat de caderea industriei sale de argint, a pierdut statul de capitala in favoarea oraşului La Paz, in anul 1898. Dupa-amiaza ne vom indrepta spre Potosi, unul dintre oraşele situate la cea mare inaltime din lume, respectiv 4.090 m, oras situat la baza lui Cerro Rico, muntele cel bogat care a avut depozite atat de mari de argint incat o lunga perioada de timp localnicii spuneau ca este in intregime alcatuit din pretiosul metal. Cunoscut in perioada colonizarii spaniole datorita faptului ca de aici pleca spre Europa cea mai mare parte a argintului extras din America de Sud, Potosi s-a dezvoltat şi a ajuns unul dintre oraşele coloniale cele mai bogate din regiune. Argintul era transportat cu magari sau cu lame pana la coasta Oceanului Pacific de unde era imbarcat pe vase şi transportat la Istmul Panama, de unde era din nou transportat cu magari pana la Portobelo, unde era imbarcat pe vasele care-l duceau in Spania. Din cauza exploatarii intensive, dupa anul 1800 rezervele de argint s-au epuizat, singurul metal care a mai fost extras ramanand cositorul. Numeroase cladiri pastreaza şi in prezent farmecul şi caracteristicile coloniale, atragand anual mii de turişti. impreuna cu ghidul local, vom face o vizita la o mina de argint din zona oraşului, unde vom descoperi obiceiuri şi traditii ale mineritului din zona. Vom afla poveşti emotionante despre mineri şi despre CONDITIIle grele in care lucreaza. Echipati cu echipament de protectie vom patrunde in interiorul minei, unde vom vedea galerii şi cateva dintre altarele ridicate de mineri in amintirea colegilor care au murit din cauza bolilor profesionale. Cina si cazare in Potosi la Hotel Coloso 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 31.03.2024: Potosi - Deşertul Uyuni - Insula Incahuasi - Uyuni

Mic dejun. Plecare spre Uyuni vizitand pe parcursul drumului citimirul de Trenes, dupa cum ii spune si numele, un loc cu trenuri vechi, abandonate, un simbol al maretiei artificiale si, de asemenea, al decaderii. Dejun pe parcursul vizitelor. Vom continua apoi calatoria catre Deşertul Uyuni pentru a ajunge la Insula Incahuasi (Insula Peştilor), unde se afla cea mai mare specie de cactus din lume. in ciuda numelui sau, aici nu se afla nicio insula şi de asemenea nu exista nici peşti, formatiunea izolata facuta din corali pietrificati şi acoperita cu cactuşi, primind acest nume datorita formelor care seamana cu un peşte. Dejun pe parcursul vizitelor. Vom putea urca in cea mai inalta zona a insulei de unde vom vedea spectaculoasa intindere de sare a deşertului si un superb apus de soare, Salar de Uyuni transformandu-se intr-o oglinda chiar inainte de amurg. Atmosfera este impregnata de violet si roz, orizontul devine incetosat fiind practic imposibil sa se distinga cerul de pamant. Cazare in Uyuni la Hotel Jardines de Uyuni 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 01.04.2024: Uyuni - Laguna Colorada - Arbol de Piedra - Uyuni

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie de o zi pentru a vedea Laguna Roşie, cunoscuta şi sub numele de Laguna Colorada, un lac de adancime mica unde traiesc numeroase pasari flamingo. Culoarea roşie a lagunei este data de pigmentul unor alge şi este scoasa in evidenta de multitudinea de insulite de borax care impanzesc lacul. Dejun picnic pe parcursul vizitelor. Ne vom indrepta apoi catre Valle de Rocas, o vale lunga situata in Rezervatia Nationala Andina si adiacenta intinderii de sare Salar de Uyuni. Aceasta vale este plina de roci neobisnuite si captivante, formate ca urmare a activitatii vulcanice si a secolelor de eroziune eoliana. in acest loc vom vedea si faimoasa Arbol de Piedra, o formatiune izolata din piatra de forma unui arbore care masoara 7 m inaltime, unul dintre cele mai fotografiate obiective din Altiplano. intoarcere in Uyuni pentru cazare la Hotel Jardines de Uyuni 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 02.04.2024: Uyuni - Tiwanaku - La Paz

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre La Paz. Dupa sosire, vom pleca spre situl arheologic preincaş Tiwanaku, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 2000. Cunoscut ca centru spiritual si politic al culturii numite tot Tiwanaku, situl are o arhitectura monumentala, caracterizata de pietre mari cioplite intr-un mod exceptional. intoarcere in La Paz, dejun si timp liber pentru plimbari si eventuale cumparaturi. Cazare la Hotel Mitru 5* (sau similar 5*).

Ziua 13 / 03.04.2024: La Paz - Lima - Paris

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lima. Sosire si intalnire cu ghidul local, alaturi de care vom explora capitala peruana, supranumita "oraşul regilor", intemeiata de conchistadorul Francisco Pizzaro in anul 1535, metropola care s-a extins pe zone largi de deşert şi pe numeroase vai, fiind considerat oraşul cu cel mai mare teritoriu deşertic, dupa Cairo. Tur panoramic de oraş care va incepe cu centrul istoric, in care vom putea admira Piata Mare, Plaza de Armas inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Prezidential, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala şi Biserica San Francisco, cu catacombele sale. Turul va continua in Lima moderna cu cartierele rezidentiale şi comerciale, cu San Isidoro - Parcul Olivar, Miraflores - Parcul Central şi Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru şi un bun punct de belvedere catre ocean. Vom vizita in continuarea zilei Muzeul Larco Herrera, unde ne vom putea face o imagine de ansamblu asupra trecutului antic din Peru, aici gasindu-se cea mai vasta colectie privata de arta precolumbiana din tara. Muzeul expune cronologic sute de piese ceramice, textile, metalice si pietre pretioase, precum si tezaurul unde sunt pastrate bucati de pietre pretioase de aur, argint si pietre semipretioase. Muzeul Larco este unul dintre putinele muzee din lume care permite accesul la toate exponatele sale, in acest caz fiind in jur de 45.000 de piese. O alta atractie a muzeului si de mare interes pentru vizitatori este expozitia de arta erotica precolumbiana. Dejun la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 483 (18:00 / 13:25).

Ziua 14 / 04.04.2024: Paris - Bucureşti

Sosire la Paris la ora 13:25, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1588 (15:20 / 19:10).

 

TARIF: 2180 EURO + 1990 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 650 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 190 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Paris - Lima si retur cu compania Air France

- transport continental cu avionul pe rutele: Lima - Cusco, La Paz - Sucre, Uyuni - La Paz, La Paz - Lima

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- transport cu trenul pe rutele: Ollantaytambo - Aguas Callentes si retur

- 11 nopti cazare in hoteluri de 5* si 4* si 1 noapte cazare in hotel 3*

- mesele mentionate in program: 12 mic dejunuri, 9 dejunuri si 2 cine

- transferurile, tururile mentionate in program

- taxele si biletele de intrare la obiectivele mentionate in program

- vizitarea ruinelor Inca Sacsayhuaman

- excursie in Valle Sagrado de los Incas - Valea Sacra a Incasilor

- excursie la Machu Picchu

- tur panoramic de oraş cu ghid local in Cusco

- croaziera pe Lacul Titicaca

- vizitarea Insulei Soarelui

- tur panoramic de oraş cu ghid local in La Paz

- vizita in Valea Lunii

- tur panoramic de oraş cu ghid local in Sucre

- vizita la mina de argint in Potosi

- vizitarea Desertului Uyuni cu spectaculoasa intindere de sare

- vizita la situl arheologic preincaş Tiwanaku

- tur panoramic de oraş cu ghid local in Lima

- vizitarea Muzeului Larco Herrera

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- taxa de viza Bolivia: 45 usd/pers. (se achita in numerar la consulatul Boliviei din Cusco)

- bacşişuri: 65 euro/pers. pt. ghizi şi şoferi, mai putin pt. bagajişti (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in Lima); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

ACTE NECESARE:

- pasaport simplu sau electronic valabil cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>