home

         

Calatorie spre centrul Pamantului

 

PANAMA - COLUMBIA -

ECUADOR - GALAPAGOS

 

Panama City - Bogota - Cartagena - Quito - Monumentul Ecuatorial - Parcul National Cotopaxi - Cuenca - Guayaquil - Galapagos

 

O adevarata aventura a cunoaşterii, cu un itinerar de invidiat pentru orice devorator de turism, destinatii pereche menite sa va incante şi sa va cucereasca spiritul şi imaginatia, care va incepe cu spectaculosul Canal Panama, va continua cu Columbia, una dintre cele mai "fierbinti" destinatii din America de Sud, care se mandreste cu munti maiestuoşi, zone de coasta şi jungla, situri arheologice impresionante şi care se va termina in Ecuador, o Elvetie tropicala cu peisaje incredibil de frumoase, care include Arhipelagul Galapagos, un loc unic in lume, faimos datorita bogatiei faunei salbatice de o diversitate uimitoare, principala sursa de inspiratie pentru celebra "Origine a speciilor", arhipelag despre care Charles Darwin spunea ca "nici un epitet nu este suficient de graitor pentru a descrie senzatiile de delectare pe care le traieşti aici".

 

Perioada: 10.04 - 25.04.2024

 

Ziua 1 / 10.04.2024: Bucureşti - Amsterdam - Panama City

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55), de unde vom pleca spre Panama City, cu zborul KL 757 (12:55 / 16:50). Transfer pentru cazare la Hotel Gran Evenia 5* (sau similar 5*).

Ziua 2 / 11.04.2024: Panama City

Mic dejun. Dimineata vom porni intr-un tur panoramic şi pietonal al oraşului vechi Panama, zona "Casco Antiguo", listata in Patrimoniul Mondial UNESCO, care pastreaza cladiri din anul 1673, renovate impecabil cu ocazia celebrarii Centenarului Canalului Panama. Vom face un popas in Piata Franceza pentru a admira cladirile cu arhitectura spaniola, italiana şi franceza. in continuare vom putea admira Amador Causeway, cu stop pentru fotografii la Biomuseum, cladire proiectata de faimosul arhitect Frank Gehry. De asemenea, vom descoperi ruinele Panama la Vieja, primul oras spaniol intemeiat de catre conquistadori la Oceanul Pacific, in anul 1519 si distrus de catre vestitul pirat Henry Morgan in anul 1671. Dupa dejun (inclus), ne vom indrepta catre ecluza Miraflores a Canalului Panama, element de legatura a doua oceane, care separa totodata continentele. Sistemul de ecluze cu doua trepte de la Miraflores are 305 m lungime şi 33,5 m latime, avand o diferenta totala de altitudine de 16,5 m la jumatatea mareei. Din complexul muzeal, o adevarata incursiune in istoria zbuciumata a Canalului ce coincide cu istoria tarii, vom putea admira navele remorcate cu locomotive electrice cum traverseaza canalul. Cazare la Hotel Gran Evenia 5* (sau similar 5*). Optional, cina la un restaurant traditional insotita de un spectacol folcloric cu muzica şi dansuri panameze.

Ziua 3 / 12.04.2024: Panama City - Bogota

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Copa Airlines, zbor CM 332 (09:25 / 11:00) spre Bogota, capitala Columbiei, cu 9 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2.640 m, in regiunea andina. Tur panoramic şi pietonal al capitalei columbiene care va include La Candelaria, partea veche a oraşului, cu parcuri pitoreşti, cu case coloniale pictate in culori pastelate, cu ferestre din otel şi uşi solide din lemn. Vom ajunge in Piata Bolivar, dominata de statuia lui Simon Bolivar, unde se afla Catedrala si principalele cladiri istorice precum Palatul Nariño, sediul presedintelui Columbiei, Biserica El Sagrario, Muzeul Santa Clara, Casa de los Comuneros, Capitoliul, sediul congresului columbian şi Biserica del Carmen. in continuare vom vizita Muzeul Aurului, care gazduieşte cea mai mare colectie de artefacte prehispanice din lume, cu aprox. 38.000 de exponate, printre care şi o importanta colectie de arta precolumbiana a aurului. Cina şi cazare la Hotel Opera 5* (sau similar 5*).

Ziua 4 / 13.04.2024: Bogota - Cartagena

Mic dejun. Dimineata ne vom aventura intr-un "zbor" cu telefericul, plutind deasupra oraşului pana la o inaltime de 3.190 m, pe Cerro de Monserrate, cea mai buna ocazie de a admira panorama uimitoare a metropolei. Colina era considerata sacra in perioada precolumbiana de catre indigenii Muisca, astfel ca in sec. al XVII-lea a fost ridicata o biserica, vizitata de atunci pana in prezent de o multime de pelerini. Vom continua cu vizitarea Muzeului Botero, care adaposteşte sculpturi şi tablouri ale artistului, precum şi lucrari ale altor artişti, cum ar fi Pablo Picasso, Miro, Degas Edgar sau Claude Monet Timp liber pentru plimbari individuale şi cumparaturi. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Avianca, zbor AV 9752 (17:45 / 19:22) spre Cartagena, oraş inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat pe tarmul Marii Caraibilor, in trecut fiind unul dintre primele sanctuare ale sclavilor eliberati din America. Transfer pentru cazare la Hotel Intercontinental Cartagena de Indias 5* (sau similar 5*).

Ziua 5 / 14.04.2024: Cartagena

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face un tur de oras, insotiti de ghidul local, care va debuta cu vizitarea Fortului San Felipe, a carui cetate puternica construita in sec. al XVII-lea domina imaginea oraşului şi a Manastirii La Popa, situata pe o colina, de unde vom avea o priveliste superba asupra orasului, a marii si asupra unuia dintre cele mai importante porturi de la Marea Caraibilor. Deoarece din Cartagena era expediata "prada" spaniolilor catre Europa, comorile inestimabile ale incasilor, aurul si argintul adus din minele din Peru si Bolivia, au devenit tinta sigura pentru pirati, motiv pentru care orasul s-a dezvoltat in interiorul unei fortarete. in continuarea zilei vom face o plimbare pietonala in partea veche a oraşului, prin labirintul stradutelor din interiorul fortaretei care pastreaza inca ceva din misterul povestilor cu piratii de odinioara, prilej de a admira conacele sale magnifice, Turnul cu Ceas considerat in trecut poarta principala de intrare in cetate, situat intre Plaza de Independencia si Plaza de los Coches, Parque Bolivar, Las Bovedas, Plaza Santo Domingo, Plaza de la Aduana, Biserica Iezuita si Manastirea San Pedro Claver. Cazare la Hotel Intercontinental Cartagena de Indias 5* (sau similar 5*).

Ziua 6 / 15.04.2024: Cartagena - Bogota - Quito

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bogota cu compania Copa Airlines, zbor CM 203 (07:02 / 08:20), de unde se va pleca spre Quito, cea mai veche capitala sud-americana, cu zborul CM 829 (09:28 / 11:31). Sosire in Quito, oraş fondat in anul 1534 pe ruinele unei vechi aşezari incase, situat la 2.800 m altitudine, primul oraş din lume intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Oraşul aşezat la poalele vulcanului Pichincha, intr-o vale manoasa a Anzilor, pastreaza aparenta unui oraş colonial construit pe principiul unei piete centrale inconjurata de piatete, gradini şi stradute inguste pavate cu piatra. Arhitectura spaniola in stilul baroc, caracteristica oraşului, este prezenta prin numeroase cladiri importante, precum catedrala din sec. al XVII-lea, biserici şi manastiri stravechi. intalnire cu reprezentantul local şi transfer la hotel. Cina şi cazare la Hotel Alameda Mercure 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 16.04.2024: Quito - Monumentul Ecuatorial - Parcul National Cotopaxi

Mic dejun. Dimineata va debuta cu turul panoramic al oraşului Quito, care va include Biserica El Sagrario, Gran Colombia Avenue, San Juan Mirador, de unde vom avea o minunata privelişte asupra oraşului, Piata Independentei, unde vom putea admira Catedrala, Palatul Guvernului, Palatul Arhiepiscopal şi statuia Mareşalului Sucre. Turul va continua cu vizitarea Bisericii Iezuite La Compañía, unul dintre cele mai bogate şi mai impresionante temple din America de Sud, un exemplu magnific de abilitate artistica a artizanilor ecuadorieni, care se reflecta in numeroase picturi şi basoreliefuri ale faimoasei Scoli de Arta din Quito şi in sculpturile sofisticate ale altarelor, acoperite in intregime cu foite din aur. Vom vizita apoi Biserica San Francisco, construita in sec. al XVII-lea, dupa care vom urca pe Varful Pancecillo, un "deal" de origine vulcanica, cu inaltimea de 3.000 m, unde se afla statuia Fecioarei Maria. Ne vom deplasa in continuare catre Monumentul Ecuatorial, situat la latitudinea de 00'.00', care marcheaza pozitia geodezica a Ecuatorului, prilej unic de a ne afla in cele doua emisfere in acelaşi timp. La distanta de cateva minute este Ecuatorul real, aşa cum a fost masurat prin Sistemul de Pozitionare Globala (GPS) şi tot aici vom vizita Muzeul in aer liber Ini Nan, loc in care vom putea participa la diferite experimente distractive, care pot avea loc numai aici, cum ar fi cel de a putea tine in echilibru un ou pe varfurile degetelor. in finalul zilei ne vom indrepta catre micul oraşel Lasso, in apropierea caruia se afla Parcul National Cotopaxi, unde se afla faimosul vulcan Cotopaxi. in aceasta seara vom trai o experienta unica care va ramane o amintire de neuitat a Anzilor, deoarece ne vom caza intr-una dintre cele mai vechi proprietati coloniale din Ecuador situata in "fustele" lui Cotopaxi, unde vom simti poezia timpurilor trecute, vegheati de coplesitoarea imagine a vulcanului. Cina si cazare in pitoreasca Hacienda La Ciénega 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 17.04.2024: Parcul National Cotopaxi - Quito - Cuenca

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom apropia de Vulcanul Cotopaxi, cel mai inalt vulcan activ din lume, cu o inaltime de 5.897 m, pentru a trai o experienta unica, incercand sa ne apropiem cat mai mult de varful acestuia. Vom vizita Muzeul Sucre, unde vom afla lucruri interesante despre flora si fauna parcului, precum si despre ariile protejate ale acestuia. Daca vremea va permite, drumul va continua pana la altitudinea de 4.500 m, de unde se vede refugiul Jose Rivas, situat la o altitudine de 4.800 m aceeaşi altitudine pe care o are Montblanc, cel mai inalt varf din Europa. Dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam Airlines, zbor LA 1405 (18:45 / 19:37) spre Cuenca al treilea oras ca marime din Ecuador, considerat a fi cel mai frumos oras colonial al Americii de Sud, care ii face concurenta capitalei Quito, la capitolul frumusete si eleganta. Cina şi cazare la Hotel El Dorado 4*+ (sau similar 4*+).

Ziua 9 / 18.04.2024: Cuenca - Guayaquil

Mic dejun. Tur panoramic al oraşului Cuenca, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fondat de conchistadorul spaniol Ramirez Devalos pe ruinele infloritorului oraş incaş Tumibamba, distrus in totalitate in timpul razboiului civil incaş. in compensatie, Cuenca are privilegiul de a fi poate singurul oraş din aceasta zona care nu a suferit distrugeri in urma cutremurelor şi care pastreaza aproape intacta arhitectura spaniola. Cuenca este vestit pentru inalta calitate a produselor manufacturiere: broderii, ceramica, şi faimoasele "palarii de Panama" (care aici se produc de fapt). Cu stradutele sale inguste pavate cu piatra cubica şi acoperişurile roşii ale cladirilor, cu muzeele şi piatetele pline de flori, Cuenca are aerul fermecator al unui oraş de provincie. Vom face un tur care va include Piata San Sebastian, Casa Moderatiei, stabiliment destinat tratamentului persoanelor alcoolice, oprire la un atelier unde sunt confectionate manual faimoasele palarii de Panama, Piata de Flori, Catedrala, Curtea de Justitie, Palatul Municipal, Palatul Guvernatorului şi Biserica El Sagrario. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Guayaquil, cel mai mare oras din Ecuador, principalul port al tarii si poarta catre splendidele plaje ale Oceanului Pacific. Cina şi cazare la Hotel Grand Guayaquil 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 19.04.2024: Guayaquil - Galapagos

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam Airlines, zbor LA 1415 (10:03 / 11:28), catre Galapagos, arhipelag format din 13 insule principale şi 6 insulite, situat la 1.000 km vest de continentul sud-american, care, impreuna, cumuleaza aprox. 50.000 km² de ocean. Acest arhipelag este un loc unic in lume, faimos datorita bogatiei faunei salbatice de o diversitate uimitoare, care a stat la baza cercetarilor lui Darwin, materializate in Teoria Selectiei Naturale. Dupa aterizarea pe Insula Baltra vom fi conduşi in zona de tranzit unde vom prezenta paşapoartele şi vom achita taxa de 100 usd pentru intrarea in Parcul National Galapagos (singura forma de plata acceptata este cash, la fata locului). intalnire cu reprezentantul local şi transfer la hotelul din Puerto Ayora, cel mai important oraş din arhipelag. Pe parcursul drumului ne vom opri la Santa Cruz pentru o prima intalnire cu giganticele broaste testoase de Galapagos. Dupa dejun la o ferma locala, vom vizita Centrul de Cercetare Charles Darwin, unde oamenii de ştiinta din intreaga lume işi desfaşoara cercetarile in domeniul biologiei şi realizeaza proiecte de conservare a speciilor, aici fiind cel mai potrivit loc pentru a observa broaştele testoase de uscat. Cina şi cazare la Hotel Silberstein 3* (sau similar 3*).

Ziua 11 / 20.04.2024: Galapagos

Plecare matinala catre Insula Bartolome care ofera unele dintre cele mai frumoase peisaje din arhipelag. Mic dejun la bordul navei. Pe Insula Bartolome vom avea impresia ca am ajuns pe Luna, deoarece aceasta insula este ostila fata de cele mai multe plante şi animale. Insula este formata dintr-un vulcan stins, cu o varietate de culori: roşu, portocaliu, verde şi formatiuni vulcanice de un negru stralucitor. Conul vulcanic uşor de escaladat, ofera privelişti minunate asupra celorlalte insule. Tot aici se afla Pinnacle Rock, cel mai reprezentativ reper din arhipelagul Galapagos. Vom putea face snorkerling cu pinguini, testoase marine şi peşti tropicali (wet landing on the beach). Golful este de asemenea un loc excelent pentru a inota şi cu putin noroc, vom putea fi alaturi de pinguini. Dejun la bord. intoarcere pentru cina şi cazare la Hotel Silberstein 3* (sau similar 3*).

Ziua 12 / 21.04.2024: Galapagos

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre cea mai frumoasa plaja din Galapagos, Tortuga Bay. Deplasare cu maşina pana la intrarea in Tortuga Bay, urmata de o plimbare pe jos de aprox. 40 de minute (aprox. 2,5 km), timp in care ne vom bucura de peisajele exotice şi de diferitele specii de pasari existente in aceasta zona. Daca norocul ne va surade, vom putea admira pelicani, pasari flamingo şi iguane marine. Plaja cu nisip alb de aici este considerata de multi ca fiind cea mai frumoasa din intreg arhipelagul. Numele ei provine de la broaştele testoase care ajung aici pentru a-şi depune ouale. Ne vom putea relaxa pe aceasta plaja paradisiaca şi vom putea inota in apele limpezi ale golfului. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza timp liber pentru plimbari individuale si cumparaturi. Cina şi cazare la Hotel Silberstein 3* (sau similar 3*).

Ziua 13 / 22.04.2024: Galapagos - Guayaquil

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Guayaquil cu compania Latam Airlines, zbor LA 1414 (12:43 / 15:35). intalnire cu ghidul local, alaturi de care vom face turul panoramic al celui mai mare oras din Ecuador si principalul port, Guayaquil. Vom vizita parcul Seminario, o gradina botanica istorica, unde peluzele sunt impanzite de iguane si broastele testoase inoata in iazuri. Ne vom plimba apoi de-a lungul frumosului bulevard de coasta Malecon 200 pana la boemul Las Peñas, cu arhitectura din lemn din sec. al XIX-lea. Cina şi cazare la Hotel Grand Guayaquil 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 23.04.2024: Guayaquil - Amsterdam

Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru ultimele cumparaturi. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 755 (18:15 / 13:00).

Ziua 15 / 24.04.2024: Amsterdam - Bucureşti

Sosire la Amsterdam la ora 13:00, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1377 (20:55 / 00:35).

Ziua 16 / 25.04.2024: Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 00:35.

 

 

TARIF: 2390 EURO + 2980 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 840 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup maxim de 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se va majora cu 280 usd/pers.)

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Amsterdam - Panama City si Guayaquil - Amsterdam - Bucuresti cu compania KLM

- transport continental cu avionul pe rutele: Panama City - Bogota, Bogota - Cartagena, Cartagena - Bogota - Quito, Quito - Cuenca, Guayaquil - Galapagos - Guayaquil

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 13 nopti cazare in hoteluri de 5*, 4*+, 4* şi 3* si intr-o hacienda istorica de 4*

- mesele mentionate in program: 13 mic dejunuri, 5 dejunuri si 9 cine

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele si parcurile mentionate in program

- tur panoramic si pietonal in Panama City cu ghid local

- tur panoramic si pietonal in Bogota cu ghid local

- intrare la Muzeul Aurului

- bilet la telefericul din Bogota cu care se va urca pana la 3190 m

- intrare la Muzeul Botero

- tur panoramic si pietonal in Cartagena cu ghid local

- tur panoramic si pietonal in Quito cu ghid local

- vizitarea Muzeului in aer liber Ini Nan de la Ecuator si a Monumentului Ecuatorial

- urcare pe Vulcanul Cotopaxi si vizitarea Muzeului Sucre

- tur panoramic si pietonal in Cuenca cu ghid local

- vizitarea unui atelier unde sunt confectionate manual faimoasele palarii de Panama in Cuenca

- vizitarea Centrului de Cercetare Charles Darwin

- excursie la Insula Bartolome din Galapagos

- excursie la Tortuga Bay - Golful Testoaselor Uriase de pe Insula Santa Cruz din Galapagos

- tur panoramic si pietonal in Guayaquil cu ghid local

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de ieşire de pe aeroporturi şi taxe de oraş şi hoteliere (in cazul in care se aplica)

- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.:

  • cardul de tranzit pentru Galapagos: 20 usd/pers. (se achita din tara)
  • intrarea in Parcul National Galapagos: 100 usd/pers. (se achita la fata locului)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL electronic sau PASAPORTUL simplu valabil cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei; nu se accepta PASAPORTUL temporar

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>