home

 

Asia autentica si Perla din Kedah

 

MALAEZIA - MARELE CIRCUIT si SEJUR in INSULA LANGKAWI

 

Kuala Lumpur - Parcul National Taman Negara - Cameron Highlands - Kuala Kangsar - George Town - Langkawi - Putrajaya

 

Va invitam in Malaezia, unul dintre "tigrii asiatici", un mix de culturi eterogene, o imbinare fericita intre exotic si modern, unde veti trai una dintre cele mai frumoase experiente turistice. Paduri tropicale si recife colorate, munti semeti si minarete, zgarie-nori impozanti si sampane, toate intr-un singur loc, in Malaezia, cu adevarat o parte vie a Asiei. Veti avea prilejul de a vizita cosmopolita capitala Kuala Lumpur, monument al ingeniozitatii si determinarii malaeziene, veti admira tinuturile inalte Cameron Highlands, care inca pastreaza farmecul englezesc, veti ajunge in faimosul oras George Town, recunoscut de UNESCO ca fiind unul dintre cele mai bine conservate orase coloniale si veti petrece cateva zile de relaxare intr-un sejur de vis, pe plajele idilice ale exoticului arhipelag malaezian Langkawi, unde frumusetea naturala si salbaticia locurilor va vor cuceri cu siguranta. Toate acestea vor alcatui un veritabil colier de amintiri, in albumul dumneavoastra cu fotografii!

 

Perioada: 16.02 - 28.02.2024

 

Ziua 1 / 16.02.2024: Bucureşti - Istanbul

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 19:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:15 / 23:40), de unde se va pleca spre Kuala Lumpur cu zborul TK 60 (01:50 / 17:05).

Ziua 2 / 17.02.2024: Istanbul - Kuala Lumpur

Sosire la ora 17:05 in Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, unde modernul coabiteaza in mod inedit cu traditionalul, zgarie-norii impresionanti inaltandu-se falnic langa temple şi cladiri istorice, palmierii şi vegetatia luxurianta dandu-i un farmec exotic aparte, iar mall-urile in care am putea sa petrecem zile intregi, reprezinta o atractie irezistibila. Emblema Malaeziei, Turnurile Petronas şi Menaka KL (turnul de telecomunicatii) le vom zari de departe, noaptea oferind un spectacol mirific. O sa ne convingem ca acesta este un oraş in care oricat de mult ai poposi, nu poti spune ca ai vazut totul. Transfer pentru cazare la Hotel Ramada Suites by Wyndham Kuala Lumpur City Centre 4* (sau similar 4*). Dupa cazare vom avea timp liber la dispozitie pentru odihna sau plimbari individuale. Seara vom putea vizita Piata de Noapte din Chinatown, un veritabil bazar unde vom gasi o multitudine de obiecte artizanale lucrate manual. Cina cu spectacol traditional la un restaurant local.

Ziua 3 / 18.02.2024: Kuala Lumpur - Malacca - Kuala Lumpur

Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Malacca, cel mai vechi oraş din Malaezia, situat in sudul peninsulei malaeziene. Fosta colonie portugheza, olandeza şi britanica, cunoscuta prin farmecul canalelor pitoreşti, stradutelor inguste cu temple şi case vechi, Malacca face parte in prezent din Patrimoniul Mondial UNESCO. Dupa dejun la un restaurant local, vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom vedea Biserica Sf. Petru, cea mai veche biserica crestina din Malaezia, marele cimitir chinez care dateaza din sec. al XVII-lea, faimoasa Porta de Santiago, dovada ocupatiei portugheze, ruinele bisericii Sf. Paul, locul unde Francisc Xavier a infiintat prima şcoala moderna din Malaezia şi Piata Olandeza, unde vom vedea cea mai veche biserica protestanta din tara, Biserica lui Hristos si Turnul cu ceas, ridicat langa Fantana construita de britanici in memoria reginei Victoria. Vom vizita apoi cel mai vechi templu functional chinez din Malaezia, Cheng Hoon Teng, fondat in anul 1645, singurul templu unde exista trei doctrine majore ale credintei chineze: taoism, buddhism şi confucianism. intoarcere in Kuala Lumpur si cazare la Hotel Ramada Suites by Wyndham Kuala Lumpur City Centre 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 19.02.2024: Kuala Lumpur

Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Kuala Lumpur, ale carui principale atractii turistice se concentreaza in doua mari zone de interes: Centrul Orasului si Triunghiul de Aur. insotiti de ghidul local vom porni intr-un tur panoramic de oras, care va include: Piata Independentei - Dataran Merdeka, Monumentul National - Tugu Negara, construit in memoria soldatilor cazuti in timpul luptei pentru independenta Malaeziei, Curtea Federala, construita in stil maur, templul hindus Sri Mahamariamman, Moscheea Masjid Negara, una dintre cele mai mari din Asia de Sud-Est, Poarta Palatului Regal, Gara Centrala, construita conform arhitecturii mahomedane, Chinatown, unul dintre cele mai colorate şi vibrante cartiere din oraş, Turnurile Gemene Petronas, inalte de 452 m, care sunt cele mai reprezentative constructii de arta moderna si postmoderna (pana nu demult cele mai inalte din lume, depasite in prezent de "Taipei 101 Tower" si Burj Dubai). in continuarea zilei vom vizita Pesterile Batu, o populara atractie turistica, aflata la o distanta de 13 km nord fata de oras. in pestera principala se afla un templu hindus, la care se ajunge urcand 272 de trepte, iar intr-o pestera mai mica, aflata la baza dealului, este gazduita o interesanta expozitie despre mitologia malaeziana. Optional, cina in Revolving Tower, turnul care ofera o splendida panorama asupra oraşului luminat. Cazare la Hotel Ramada Suites by Wyndham Kuala Lumpur City Centre 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 20.02.2024: Kuala Lumpur - Parcul National Taman Negara

Mic dejun. Plecare spre Parcul National Taman Negara, o padure tropicala care exista de peste 130 milioane de ani, fiind cea mai veche din lume. Cercetarile au aratat ca aceasta padure nu a fost niciodata influentata de epoca de gheata si de alte mari schimbari in timp. Cu peste 4000 de km², acesta este cel mai mare parc national din Malaezia, fiind distribuit pe trei regiuni din Malaezia peninsulara: Pahang, Terengganu si Kelantan. Pe parcusul drumului ne vom opri la Sanctuarul elefantilor Kuala Gandah, un centru educativ si distractiv, care adaposteste elefanti endemici salvati din salbaticie. Sosire in parc si cazare la Mutiara Taman Negara Resort 4* (sau similar 4*). Dupa cina tip bufet, vom participa la un tur de noapte in care vom afla mai multe amanunte despre plantele si insectele nocturne, vom incerca sa surprindem anumite animale, precum cerbi sau porci spinosi.

Ziua 6 / 21.02.2024: Parcul National Taman Negara

Mic dejun. insotiti de ghidul local, vom face in prima parte a zilei o plimbare prin jungla pana la Taman Negara Canopy Walk, cel mai lung pod suspendat din lume (530 de m lungime, aflat la 50 de m inaltime), de unde ne vom bucura de privelisti spectaculoase, dupa care vom ajunge la Dealul Teresek, de unde vom putea admira Muntele Tahan. Dupa dejun, vom participa la o plimbare cu barca pe Raul Tahan spre Lata Berkoh, unde vom putea inota sau hrani pestisorii. Cina tip bufet si cazare la Mutiara Taman Negara Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 22.02.2024: Parcul National Taman Negara - Cameron Highlands

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Cameron Highlands, cea mai mare zona de plantatii de ceai din Malaezia, situata la o altitudine de 1542 m, care ofera peisaje superbe de culoarea smaraldului si o clima mai rece decat in restul tarii, fiind printre cele mai populare destinatii turistice. Zona muntoasa Cameron a fost numita dupa William Cameron, un explorator britanic care a descoperit locul in anul 1885, ulterior acesta devenind un punct de interes pentru coroana britanica pentru cultivarea ceaiului. Vom vizita in aceasta zona o plantatie si o fabrica de ceai, dupa care ne vom caza la Strawberry Park Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 23.02.2024: Cameron Highlands - Kuala Kangsar - George Town

Mic dejun. Traseul zilei ne va purta spre Penang, insa pe parcurs vom vizita Templul Ipoh Cave, cel mai mare templu din tara, construit intr-o pestera care adaposteste diferite statui ale lui Buddha ce pot fi descoperite printre stalactite si stalagmite. in continuare ne vom indrepta spre orasul Kuala Kangsar, unde vom face un tur panoramic de oras, prilej cu care vom vedea Moscheea Ubudiah, Palatul Iskandariah si Istana Kenanga. Dupa dejun, vom continua deplasarea spre Penang, traversand al patrulea cel mai lung pod din lume. Supranumita in prima jumatate a secolului trecut "Perla Orientului", aceasta este una dintre cele mai faimoase insule ale Asiei, frumusetea sa naturala si patrimoniul istoric atragand vizitatori din toate colturile lumii. Vom ajunge in George Town, unde vom sesiza cum noul si vechiul se completeaza si creeaza armonie in acest port vibrant, care este in egala masura si oras istoric. Vom vedea Fortul Cornwallis, cel mai bine conservat fort din Malaezia, unde capitanul Francis Light si echipajul sau au debarcat in anul 1786, Turnul cu ceas Regina Victoria, Clan Jetty, asezarile traditionale ale imigrantilor chinezi stabiliti pe insula, Templul Wat Chayamangkalaram, unde se gaseste a patra cea mai mare statuie a lui Buddha intins din lume si Templul birmanez Dhammikaram. Vom vizita un magazin local cu ciocolata, ne vom opri pentru fotografii pe faimoasa Strada a Artei, intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO si ne vom plimba pe Strada Armoniei, unde moschei, biserici vechi de sute de ani, temple chinezesti si indiene care stau unele langa altele, completeaza tabloul multicultural al insulei. Cazare la Jen Hotel Georgetown 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 24.02.2024: Insula Penang

Mic dejun. intalnire cu ghidul local, alaturi de care vom vizita Parcul National Penang, unde maimutele parca zboara din copac in copac, vulturii de mare stau de paza, iar broastele testoase Hawksbill isi urmeaza rabdatoare drumul catre apa oceanului. in continuarea zilei, vom vizita Templul Kek Lok Si, cel mai mare templu budist din Asia de Sud Est, care incorporeaza elemente arhitecturale chinezesti, thailandeze, sau burmeze. Apoi vom face o plimbare cu funicularul catre Dealul Penang, situat la 823 m deasupra nivelului marii in nordul insulei Penang. in varful dealului, ne vom putea bucura de o vedere panoramica spectaculoasa asupra intregii insule. Cazare la Jen Hotel Georgetown 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 25.02.2024: George Town - Insula Langkawi

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre aeroport pentru zborul spre Langkawi, unde vom descoperi o vegetatie luxurianta tropicala, cu mangrove si pesteri in care de-a lungul timpului apa a creat impresionante figurine in formatiunile calcaroase, cu paduri tropicale fascinante si sate neobisnuite. Arhipelagul care cuprinde aprox. 100 de insule raspandite in Marea Andaman, este situat in partea de nord a peninsulei Malaezia, fiind o combinatie de lux, frumusete naturala si salbaticie, imbinate artistic parca de mana naturii insasi, intr-o maniera eleganta. La 1 iunie 2007 Langkawi a primit statutul de World Geopark de la UNESCO. Desi doar 2 insule sunt locuite, respectiv Langkawi si Tuba, acestea sunt reprezentative si delecteaza iubitorii de natura, care se pot bucura de zone muntoase, cu jungla bogata si plaje cu nisip alb, scaldate de valurile unei mari turcoaz. Numele arhipelagului poate fi tradus ca "Taramul vulturilor", deoarece si in prezent se mai poate vedea aici vulturul-pescar African cu piept alb. Totusi, traducerea cea mai cunoscuta este "Insulele legendelor", cea mai populara dintre ele fiind legenda lui Mahsuri, o femeie frumoasa care a blestemat insula pentru sapte generatii, fiind acuzata pe nedrept de adulter si ucisa din acest motiv. Sosire pe insula principala, unde ne vom intalni cu ghidul local, alaturi de care vom face un tur panoramic, care va include Piata Vulturilor, Mormantul printesei Mahsuri, Plaja Black Sand si vechiul debarcader de pescuit. Vom avea apoi timp si pentru o sesiune de cumparaturi la Kuah Town. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Villa Beach Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 26.02.2024: Insula Langkawi

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja sau alte activitati individuale. Optional excursie la Parcul Payar Marine situat la o distanta de 35 km sud de Langkawi, cu dejun inclus. Acest parc marin este alcatuit din mai multe insulite, bogate in recifuri de corali si viata marina frumos colorata. Insula principala, Payar este renumita pentru apele sale calme si limpezi, o incantare pentru cei care doresc sa faca snorkeling (echipament inclus), in timp ce in restul insulelor se pot face scufundari. Aici va veti putea bucura de intalniri palpitante cu pestele de coral neon, care inoata jucaus intre gleznele persoanelor de langa tarm. Cei care nu doresc sa se scufunde sau sa faca snorkeling, se pot bucura de spectacolul marin de pe o platforma plutitoare, construita cu o camera tip tunel, situata la baza platformei, la mai mult de 3 m sub nivelul marii. Platforma este dotata de asemenea cu o zona de luat masa, un snack bar si o terasa pentru plaja. intoarcere pentru cazare la Hotel Holiday Villa Beach Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 27.02.2024: Insula Langkawi - Kuala Lumpur - Putrajaya - Istanbul

Mic dejun. Ne vom indrepta spre aeroport pentru zborul spre Kuala Lumpur. Transfer la Putrajaya, capitala administrativa a Malaeziei, oras cu cladiri noi care respecta insa stilul traditional islamic. in anul 1999 s-a decis ca aici sa fie mutata administratia centrala malaeziana datorita supraaglomerarii din Kuala Lumpur. Numele orasului a fost dat in onoarea Primului Ministru Tunku Abdul Rahman Putra Al-Hak, cel care a avut un rol deosebit in obtinerea independentei tarii si care a fost intaiul Prim Ministru dupa obtinerea acesteia. Putrajaya este numit deseori "orasul gradina", datorita minunatelor parcuri si a lacului inconjurat de numeroase spatii verzi. insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic de oras, prilej de a admira Moscheea Putra, o constructie splendida care aminteste de moscheea Regelui Hassan din Casablanca, Perdana Putra, cladirea in care isi desfaşoara activitatea guvernul, precum si Monumentul Mileniului. Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu Turkish Airlines, zbor TK 061 (23:50 / 06:05).

Ziua 13 / 28.02.2024: Istanbul - Bucuresti

Din Istanbul vom pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (08:30 / 08:50).

 

TARIF: 1240 EURO + 1490 USD/ loc in camera dubla; Supliment single: 490 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turisti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Kuala Lumpur şi retur cu compania Turkish Airlines

- transport intern cu avionul pe rutele: George Town - Insula Langkawi si Insula Langkawi - Kuala Lumpur

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la numarul de turişti

- 3 nopti cazare in Kuala Lumpur la Hotel Ramada Suites by Wyndham Kuala Lumpur City Centre 4* (sau similar 4*)

- 2 nopti cazare in Parcul National Taman Negara la Mutiara Taman Negara Resort 4* (sau similar 4*)

- 1 noapte cazare in Cameron Highlands la Hotel Strawberry Park Resort 4* (sau similar 4*)

- 2 nopti cazare in George Town la Hotel Jen Georgetown Penang 4* (sau similar 4*)

- 2 nopti cazare in Langkawi la Hotel Holiday Villa Beach Resort 4* (sau similar 4*)

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri, 3 dejunuri şi 4 cine

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- tur de oraş cu ghid local in Kuala Lumpur

- tur de oraş cu ghid local in Kuala Kangsar

- tur de oraş cu ghid local in George Town

- tur al insulei Langkawi cu ghid local

- vizitarea pesterilor Batu

- vizitarea Parcului National Taman Negara

- vizitarea Parcului National Penang

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacşişuri: 45 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera si la excursiile optionale)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 15 participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

· cina cu spectacol traditional la un restaurant local in Kuala Lumpur: aprox. 50 euro/pers.

· cina la Restaurantul Revolving Tower in Kuala Lumpur: aprox. 120 euro/pers.

  • excursie la Parcul Payar Marine: aprox. 110 usd/pers.
  • excursie la Putrajaya: aprox. 55 usd/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si CONDITIIle contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>