home

 

Bijuteriile Oceanului Indian

 

MADAGASCAR - MAURITIUS

 

Antananarivo - Behenjy - Ambatolampy - Antsirabe - Ambositra - Parcul National Ranomafana - Fianarantsoa - Ambalavo - Parcul Anja - Ranohira - Parcul National Isalo - Parcul National Zombitse - Toliara - Ifati - Rezervatia Reniala - Port Louis - Chamarel - Cele 7 pamanturi Colorate - La Rhumerie de Chamarel - Grand Bassin - Black River Gorges - Trou aux Cerfs - Parcul Natural La Vanille - Gris Gris Souillac - Pointe-aux-Roches - Baie du Cap Maconde - Morne Brabant Beach

 

Va invitam intr-un circuit de neuitat, in care veti vizita Madagascarul, patria baobabilor, a vaniliei si a lemurienilor, "bijuteria Oceanului Indian", unic pe planeta, al carui element definitoriu este exotismul absolut si Mauritius, insula trestiei de zahar din Oceanul Indian, despre care se spune ca este "modelul lui Dumnezeu pentru Paradis". in Madagascar sau "Marea Insula Rosie", tara care a stat mai mult de patru decenii sub semnul steagului negru cu cap de mort al piratilor, veti avea prilejul de a afla cate ceva din traditiile şi obiceiurile vechi de sute de ani ale triburilor de aici, cultura lor fiind inca cufundata in magie şi practici tabu. Vom vizita cele mai importante parcuri nationale, unde vom descoperi unul dintre cele mai bogate ecosisteme de pe glob, deoarece nicaieri in lume nu mai exista atatea specii de ierbivore şi carnivore, unele unice, precum lemurienii şi nu in ultimul rand, atatia baobabi! in Mauritius veti putea "lenevi" pe plajele cu nisip fin alb, mangaiate de apele turcoaz şi de coralii bine conservati in care se ascund peştişorii tropicali. Adaugati la toate acestea, arhitectura oraşelor in stil colonial cu un amestec fascinant cultural si cu siguranta nu veti regreta aceasta aventura in Oceanul Indian.

 

Perioada: 24.07 - 06.08.2024

 

Ziua 1 / 24.07.2024: Bucureşti - Istanbul

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 19:30 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:40 / 23:10).

Ziua 2 / 25.07.2024: Istanbul - Antananarivo

Din Istanbul vom pleca cu zborul TK 160 (01:55 / 14:35) spre Antananarivo, oraş al carui nume provine de la cuvintele "antana", care in traducere din limba malgaşa este "oraş" şi "arivo", care inseamna "mii", denumire data in amintirea celor o mie de razboinici care protejau regina in epoca Dinastiei Merina. Fondat in anul 1625 de Regele Andrianjaka, oraşul a fost pentru o vreme, incepand cu anul 1793, capitala regilor Merina, iar dupa ce Regele Radama I a cucerit insula, unificand micile regate, Antananarivo a devenit capitala intregii insule. Capturat in anul 1895 de catre francezi, oraşul a fost incorporat in Protectoratul Madagascar. Acesta a fost construit pe trei niveluri: Palatul Reginei - Queen's Palace, alaturi de Satul Regal - Royal Village sau Rova care domina oraşul, fiind o zona rezidentiala in care se afla casele foştilor nobili, nivelul intermediar cunoscut şi sub denumirea de Platoul Colbert şi centrul, partea de jos (vechea mlaştina). intalnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cina si cazare la Hotel Novotel 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 26.07.2024: Antananarivo - Behenjy - Ambatolampy - Antsirabe

Mic dejun. in aceasta zi vom merge pe celebrul drum RN7 (Route Nationale 7, cel mai important drum national din tara, utilizat frecvent in tururile turistice şi nu numai) care traverseaza zona muntoasa malgaşa. Traseul pe care-l vom urma ne va incanta prin peisajele frumoase cu remarcabile culturi de orez terasate, iar in Behenjy, oraşul foie-gras-ului, vom putea degusta diferite sortimente din acest aliment delicios. Dupa-amiaza vom ajunge in Ambatolampy, unde vom avea ocazia de a observa tehnica de prelucrare a aluminiului. in continuarea zilei vom pleca spre Antsirabe, oraş colonial francez, cu aerul sau de "belle epoque", al treilea oraş ca marime din Madagascar. Datorita altitudinii ridicate, aprox. 1.500 m, este cel mai racoros loc de pe insula, climatul fiind probabil motivul pentru care misionarii norvegieni au ales acest loc pentru a se stabili aici in anul 1872. Numele oraşului inseamna "locul cu multa sare", facandu-se referire la numeroasele izvoare termale ale oraşului care i-au conferit denumirea de "Vichy Malgaşa". Cina şi cazare in Antsirabe la Hotel Arotel 3* (sau similar 3*), camere superioare.

Ziua 4 / 27.07.2024: Antsirabe - Ambositra - Parcul National Ranomafana

Mic dejun. Dimineata vom face un tur cu pousse-pousse (similar ricşei din India) pentru a vizita centrul acestui vechi oraş, Antsirabe, prilej cu care vom vedea Piata Antsena Kely, Catedrala, cladirea garii, cateva cladiri coloniale franceze, Bulevardul Independentei şi Hotelul des Thermes. Vom vizita apoi un atelier in care se slefuiesc si se prelucreaza pietre semipretioase, dupa care ne vom indrepta spre sudul insulei, catre Ambositra, capitala artizanatului malgaş şi totodata centrul industriei lemnului din Madagascar, care se caracterizeaza prin arhitectura deosebita a caselor cu balcoane din lemn sculptat şi obloane vopsite in culori stralucitoare. Ambositra este o zona populata in mare parte de triburile Zafimaniry, numiti şi "locuitorii padurilor". Numele oraşului Ambositra inseamna "locul cu eunuci", probabil datorita faptului ca in urma cu cateva secole, tribul Merina a castrat toti razboinicii invinşi ai tribului local Zafimaniry. Influenta culturala a acestui trib poate fi regasita in motivele traditionale ale caselor locale, cu sculpturi complicate. Vom avea prilejul de a intra intr-un centru de artizanat, care expune sculpturi infatişand scene din viata malgaşa, mobilier etc., de unde vom putea achizitiona obiecte traditionale. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Parcul National Ranomafana, unul dintre cele mai spectaculoase parcuri nationale de pe insula. Datorita accesului facil şi a apropierii de drumul RN7, acest parc a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri de pe insula, fiind inclus pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO. Cina si cazare la Hotel Thermal 3* (sau similar 3*), situat la intrarea in parc. Cei care doresc vor putea face dupa lasarea intunericului o plimbare in parc, pentru a observa diversele specii de animale nocturne.

Ziua 5 / 28.07.2024: Parcul National Ranomafana - Fianarantsoa

Mic dejun. Ziua va debuta cu explorarea unuia dintre cele mai spectaculoase parcuri nationale de pe insula, Parcul National Ranomafana, numele sau insemnand "apa calda" in limba malgaşa. Vom admira cu acest prilej padurea tropicala, numeroase parauri care se varsa in frumosul Rau Namorona, diferite specii de plante care se folosesc in scop curativ şi multe pasari, dintre care majoritatea sunt endemice. Plimbarea va dura aprox. 2 ore, prilej de a vedea cateva specimene dintre cele 12 specii de lemuri, cameleoni şi alte animale, Ranomafana fiind parcul cu cele mai multe specii de lemuri din Madagascar. O mare parte a padurii este acoperita de bambusi giganti, 118 tipuri de orhidee, iar in zonele inalte ale padurii, copacii sunt acoperiti cu muschi si licheni, ceea ce transforma peisajul intr-unul de poveste. in continuarea zilei vom pleca spre Fianarantsoa, "poarta de acces" catre sud, "capitala" triburilor Betsileo, care este totodata centru religios catolic, cu multe şcoli importante. Oraşul este considerat şi capitala vinului in Madagascar, aici fiind cea mai mare zona viticola a tarii, motiv pentru care sunt prezente multe fabrici de imbuteliere a vinului. Cina si cazare in Fianarantsoa la Hotel Pietra 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 29.07.2024: Fianarantsoa - Ambalavao - Parcul Anja - Ranohira

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face o scurta vizita a oraselului Fianarantsoa, iar in continuarea zilei ne vom indrepta catre Ambalavao, centru comercial si mestesugaresc din sudul regiunii Betsileo, unde vom vedea fabrica de hartie Antemoro, vestigiu al civilizatiei arabe din insula. Similara cu papirusul, hartia este impregnata cu flori şi frunze şi apoi este folosita pentru albume, abajururi sau ca decoratiuni de perete. Vom putea vedea, cu aceasta ocazie, cum femeile care lucreaza aici produc hartie manual din coaja de copac. Itinerariul zilei ne va purta spre Parcul Anja, unde vom avea posibilitatea de a vedea lemurul cu coada inelata in alb şi negru, dar şi diverse tipuri de cameleoni. Vom face o plimbare de aprox. 2 ore prilej cu care vom trece pe langa faimoasele "3 Coline" si muntele "Pelerina Arhiepicopului", loc sacru pentru localnici. Ne vom deplasa apoi catre Ranohira poarta de intrare in Parcul National Isalo, pe parcurs avand avea ocazia de a admira peisajele dominate de diverse specii de arbusti, dar si de arbori de baobab. Vom opri de asemenea la celebrele morminte ale tribului Mahafaly şi Antandroy, adevarate mausolee in culori vii, construite pentru şefii de triburi şi regii de odinioara. Acestea sunt construite din pietre mari de forma patrata, surmontate de sculpturi de lemn şi coarne de zebu. Cu cat era mai importanta persoana care era ingropata, cu atat era mai mare sculptura şi mormantul mai bogat. Cina si cazare in Ranohira la Isalo Rock Lodge (sau similar).

Ziua 7 / 30.07.2024: Ranohira - Parcul National Isalo - Parcul National Zombitse - Toliara - Ifati

Mic dejun. Dimineata vom intra in Parcul National Isalo, care include Masivul Isalo, un munte spectaculos din gresie, puternic erodat de vant şi apa, precum şi multe piscine naturale inconjurate de un peisaj fascinant. Acest peisaj de tip "Jurassic Park" atrage din ce in ce mai multi turişti, care se aduna aici pentru a admira culorile uluitoare oferite de peisaj, dar şi pentru o baie inedita intr-una dintre piscinele naturale din parc. Drumul pana la piscinele naturale se strabate pe jos, timp de o ora şi jumatate, pe parcursul caruia vom avea ocazia sa admiram diferite specii de plante, forme ciudate sapate in piatra, izvoare, paraiaşe, dar şi rauri bordate cu vegetatie de un verde stralucitor, sifakas - lemurii maro sau lemurii cu coada inelata, numeroase specii de pasari şi reptile. Dejun picnic pe traseu. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Toliara, traversand Parcul National Zombitse care este constituit din trei areale intinse pe 36 km2 de padure si savana: Zombitse, Vohibasia si Isoky Vohimena. Primele doua fac tranzitia intre zona masivului calcaros (in care se afla Isalo) si padurile uscate spinoase din sud, constituind ultimele marturii ale padurii ce se intindea aici pe suprafete ample pana acum 150 ani, inainte de a fi afectate de agricultura. Cele doua rauri care traverseaza parcul, Onilahy si Mangoky, servesc drept rezervor de apa pentru regiune. Acest areal constituie habitatul a peste jumatate din numarul speciilor de pasari endemice din Madagascar. Ne vom deplasa in continuare catre Toliara, cunoscut in trecut şi sub numele de Tulear, zona cea mai uscata a insulei, dominata de diferite specii de cactuşi şi baobabi, un oraşel relativ nou, infiintat in anul 1895 de un arhitect francez, care a insistat sa se planteze multi copaci in oraş pentru protectia impotriva soarelui arzator. Vom ajunge apoi in Ifati, un fost sat pescaresc, zona celebra pentru plajele sale. Cina şi cazare in Ifati la Hotel Dunes d'Ifaty 3* (sau similar 3*).

Ziua 8 / 31.07.2024: Ifati - Rezervatia Reniala - Antananarivo

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom indrepta spre Rezervatia Reniala ce adaposteste un habitat unic in lume, cu numeroase specii de plante si pasari endemice, unde vom putea vedea cel mai batran baobab din Madagascar care are un diametru de 12 metri. Vom fi transferati apoi la aeroportul de langa Toliara pentru zborul spre Antananarivo, oraş al carui nume provine de la cuvintele "antana", care in traducere din limba malgaşa este "oraş" şi "arivo", care inseamna "mii", denumire data in amintirea celor o mie de razboinici care protejau regina in epoca Dinastiei Merina. Fondat in anul 1625 de Regele Andrianjaka, oraşul a fost pentru o vreme, incepand cu anul 1793, capitala regilor Merina, iar dupa ce Regele Radama I a cucerit insula, unificand micile regate, Antananarivo a devenit capitala intregii insule. Capturat in anul 1895 de catre francezi, oraşul a fost incorporat in Protectoratul Madagascar. Acesta a fost construit pe trei niveluri: Palatul Reginei - Queen's Palace, alaturi de Satul Regal - Royal Village sau Rova care domina oraşul, fiind o zona rezidentiala in care se afla casele foştilor nobili, nivelul intermediar cunoscut şi sub denumirea de Platoul Colbert şi centrul, partea de jos (vechea mlaştina). Dupa sosire vom fi transferati pentru cina şi cazare in Antananarivo la Hotel Le Louvre Hotel 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 01.08.2024: Antananarivo - Mauritius

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face un tur panoramic al oraşului Tana, denumirea prescurtata pentru Antananarivo. Vom vedea orasul colonial şi cartierele sale celebre, Isoraka şi Analakely, Gara Soarano, principala gara din oraş, numele sau insemnand "apa buna", denumirea fiind probabil influentata de faptul ca a fost construita langa o fantana. Vom vedea apoi Biserica Martirilor, Lacul Anosy, Palatul Primului Ministru, dupa care vom fi transferati la aeroport pentru zborul companiei Air Mauritius spre Insula Mauritius, situata in estul Oceanului Indian, o bijuterie naturala unica pe planeta, un inedit amestec al trecutului cu prezentul, al noului cu vechiul, o expozitie de peisaje exotice de o frumusete copleşitoare. Insula ofera un peisaj dramatic, cu piscuri salbatice şi un platou de vegetatie luxurianta, care aluneca uşor spre plajele cu nisip alb, in majoritate protejate de recif de corali. Scriitorul Mark Twain spunea ca "Mauritius a fost facut mai intai, apoi raiul a fost copiat dupa el", iar cei care au fost macar o data aici vor fi de acord cu scriitorul. Odata sositi in Port Louis, capitala insulei Mauritius, vom fi transferati pentru cina şi cazare la Hotel Ravenala Attitude 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 02.08.2024: Mauritius

Mic dejun. Zi libera dedicata relaxarii la plaja, vizitelor individuale sau excursie optionala pentru descoperirea oraşului Port Louis, capitala insulei Mauritius, al carui centru gazduieşte un numar de cladiri in stil colonial, care sunt pastrate datorita valorii lor istorice. Port Louis are de asemenea cateva cladiri religioase remarcabile, care merita a fi vazute. Moscheea Jummah dateaza din mijlocul sec. al XIX-lea fiind cea mai mare de pe insula, cu un amestec de stiluri arhitectonice indiene, creole şi islamice. Alte cladiri interesante sunt Catedrala St. James, Catedrala St. Louis, Monumentul Marie Reine de la Paix, care atrage multi pelerini şi ofera privelişti frumoase asupra oraşului. Cina şi cazare la Hotel Ravenala Attitude 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 03.08.2024: Mauritius - Chamarel - Cele 7 pamanturi Colorate - La Rhumerie de Chamarel - Grand Bassin - Black River Gorges - Trou aux Cerfs - Mauritius

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie de exceptie pentru a descoperi partea de sud-vest a insulei. Ne vom deplasa pana la Chamarel, un satuc de munte pitoresc si apoi la fascinanta atractie geologica "Cele 7 pamanturi colorate", o varietate mare de nisip colorat, presarat cu particule de sol de natura vulcanica, de culoare albastra, verde, rosie si galbena despre care se crede ca s-a format prin racirea cu viteze diferite a straturilor de roca vulcanica, in urma cu milioane de ani. Dupa aceasta vizita ne vom indrepta spre distileria de rom La Rhumerie de Chamarel, una dintre putinele distilerii functionale care isi cultiva propria trestie de zahar, unde vom degusta romul local. Vom lua apoi dejunul la un restaurant local care oferta si o priveliste superba. Ne vom indrepta in continuarea zilei spre Grand Bassin, un lac natural sacru pentru religia hindu, unde mii de pelerini se strang anual pentru a celebra Maha Shivratree. Statuia zeului hindus Shiva, inalta de 33 m, strajuieste intrarea spre cele cateva temple pline de culoare si miresme. Vom face apoi un scurt popas la Black River Gorges, cu peisaje luxuriante, tipice padurilor tropicale, habitatul unor specii de pasari si plante endemice si la vulcanul stins Trou aux Cerfs. intoarcere la hotel pentru cina şi cazare la Hotel Ravenala Attitude 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 04.08.2024: Mauritius - Parcul Natural La Vanille - Gris Gris Souillac - Pointe-aux-Roches - Baie du Cap Maconde - Morne Brabant Beach - Mauritius

Mic dejun. Timp liber dedicat relaxarii la plaja şi vizitelor individuale. in aceasta zi va propunem o excursie optionala pentru a vizita sudul insulei. Veti incepe cu fabrica de ceaiuri Nouvelle France, veti continua cu Parcul La Vanille, rezervatie cunoscuta si sub numele de "Crocodile Park", locul unde isi duc viata mii de crocodili adusi din Nil, singurul loc din lume in care se imperecheaza broastele testoase Aldabra. Veti putea vedea si maimute, porci mistreti si numeroase specii de insecte. Va veti indrepta apoi spre coasta sudica a insulei, facand un scurt popas la Gris Gris Souillac, unde veti remarca forta valurilor care ajung la tarm trecand prin singurul pasaj din bariera de corali care inconjoara insula. Optional, pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza veti admira Cascada Rochester, cu o inaltime de 10 m, care se formeaza pe o stanca de bazalt, apoi plaja perfecta de la Pointe-aux-Roches. Superbul drum de coasta, cu peisaje magnifice, va va conduce pana la Baie du Cap Maconde. in final veti avea timp de relaxare si baie pe cea mai frumoasa plaja din Mauritius, Morne Brabant Beach. intoarcere la hotel pentru cina şi cazare la Hotel Ravenala Attitude 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 05.08.2024: Mauritius - Istanbul

Mic dejun. Pana la ora 12:00, cand se vor elibera camerele, va veti putea bucura de timp liber pentru plaja, plimbare sau cumparaturi (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru "late check-out", contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 177 (20:05 / 04:55).

Ziua 14 / 06.08.2024: Istanbul - Bucuresti

Sosire la Istanbul la ora 04:55, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (07:00 / 08:15).

 

TARIF: 4150 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 840 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 140 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucureşti - Istanbul - Antananarivo si Port Louis - Istanbul - Bucureşti cu compania Turkish Airlines

- transport continental cu avionul pe rutele: Toliara - Antananarivo si Antananarivo - Port Louis

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul adaptat la nr. de turişti

- 11 nopti cazare in hoteluri de 4* şi 3*

- mesele mentionate in program: 11 mic dejunuri si 10 cine

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- intrarile in parcuri şi rezervatii

- vizitarea Parcului National Ranomafana

- vizitarea Parcului Anja

- vizitarea Parcului National Isalo

- traversarea Parcului National Zombitse

- vizitarea Rezervatiei Reniala

- vizitarea orasului Antsirabe

- vizitarea oraşului Ambositra

- vizitarea oraşului Fianarantsoa

- vizitarea oraşului Ambalavo

- vizitarea orasului Antananarivo

- excursie de o zi cu dejun inclus pentru a descoperi partea de sud-vest a insulei Mauritius

- ghid local vorbitor de limba engleza

- ghizi locali in parcuri şi rezervatii

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza Madagascar: 30 euro/pers. (se achita la agentie)

- late check-out in ultima zi in hotelul din Mauritius

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri: 50 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai putin pentru bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei, NU se accepta pasapoarte temporare

- copie pasaport scanata color in format JPEG

- fotografie color tip pasaport in format JPEG

- in cazul neobtinerii autorizatiei K-ETA se aplica penalizarile aferente momentului/zilei in care se efectueaza retragerea

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>