home

 

tara ghetarilor şi a vulcanilor sub luminile nordului

 

ISLANDA sI AURORA BOREALA

 

Reykjavik - Golden Circle - Geysir - Secret Lagoon - Fludir - Reynisfjara - Skaftafell - Parcul National Skaftafell - Laguna Jokulsarlon - Egilsstadir - Lacul Myvatn - Akureyri - Dalvik - Siglufjordur - Laugarbakki - Borgarfjorour - Laguna Albastra - Peninsula Reykjanes

 

Sunteti invitati in spectaculoasa Islanda in cautarea Aurorei Boreale despre care veti afirma ca "v-a luminat" viata. Va fi WOW pentru ca temperaturile nu vor cobori la cel mai scazut nivel, insa noaptea va incepe sa puna stapanire devreme pe intinderile de gheata şi peste vulcani, astfel incat in fiecare seara, cand nastrusnica Aurora va aparea, veti avea senzatia ca o veti putea atinge. Iar pentru un rasfat intr-un peisaj de vis, va veti balaci la Secret Lagoon, prima piscina amenajata cu ape termale sau la Blue Lagoon, considerata a fi cea mai mare atractie a Islandei, renumita in intreaga lume pentru puterile sale vindecatoare. Veti descoperi o tara dominata de peisaje care uneori par desprinse de pe alta planeta şi fenomene naturale unice. Vulcanii neliniştiti, ghetarii maiestosi, cascadele coplesitoare, incredibilele gheizere si nu in ultimul rand Aurora Boreala, cel mai ravnit spectacol de lumina al Mamei Natura, care-si incepe stagiunea pe aceste meleaguri de la inceputul lunii octombrie si tine pana la sfarsitul lui martie, sunt o parte dintre motivele care va vor determina sa nu ratati aceasta aventura intr-o tara de poveste, unde trolii şi elfii nu sunt doar fiinte fantastice, ci de-ai locului!

 

Perioada: 27.02 - 06.03.2024

 

Ziua 1 / 27.02.2024: Bucuresti - Frankfurt - Reykjavik

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Lufthansa Airlines). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa Airlines, zbor LH 1423 (06:10 / 07:50), de unde se va pleca spre Reykjavik cu zborul LH 856 (11:15 / 14:10). Sosire in Reykjavik, cel mai mare oraş al tarii, care numara aprox. 115.000 de locuitori, aproape o jumatate din populatia Islandei, prima aşezare locuita din Islanda, numele sau traducandu-se ca "Golful Fumurilor", cel mai probabil din cauza aburilor care se ridica deasupra izvoarelor fierbinti. Transfer pentru cazare in Reykjavik la Fosshotel Baron 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 28.02.2024: Reykjavik - Golden Circle - Geysir - Secret Lagoon - Fludir

Mic dejun. in aceasta zi vom porni in aventura noastra in Islanda, tara mistica a elfilor şi a celebrilor vikingi, care surprinde prin climatul moderat, vulcani magnifici, ghetari impresionanti, gheizere fierbinti, iceberguri uriaşe şi cascade de poveste, care va incepe cu Golden Circle (Golden Circle). Vom face pentru inceput o vizita in Parcul National Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez in anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersectia placilor tectonice Nord-Americana şi Eurasiatica. Ne vom indrepta apoi catre "cascada de aur" Gullfoss, un simbol al tarii, una dintre cele mai impresionante cascade din Europa, formata pe Raul Hvita şi alimentata de Ghetarul Langjökull, unul dintre cei mai mari din tara. Vom pleca apoi catre regiunea Geysir, faimoasa pentru izvoarele fierbinti care taşnesc la anumite intervale de timp. in urma acestui fenomen, toate celelalte izvoare din lume au fost denumite dupa Marele Geysir. Aici vom vedea Gheizerul Strokkur, unul dintre cele mai active gheizere din zona, care ofera un minunat spectacol vizitatorilor, aruncand la fiecare 5-6 minute un jet de apa fierbinte la o inaltime de 20-25 m. Vom avea de asemenea ocazia sa vizitam Craterul Kerid, care masoara 55 m adancime, 170 m latime si 270 m in circumferinta si care se pare ca are o vechime de aprox. 3000 de ani. Lacul din crater este superficial, adancimea fiind in functie de precipitatii si alti factori, dar ca urmare a mineralelor provenite din solul din jur, apa are o nuanta unica albastruie si izbitor de vie. Ne vom indrepta apoi spre Fludir, unde ne vom bucura de apele termale de la Secret Lagoon (taxa de intrare este inclusa). Construita in anul 1891, aceasta este prima piscina amenajata cu ape termale din Islanda, departe de "lumea dezlantuita", locul ideal de relaxare dupa incursiunea in Golden Circle, din timpul zilei. Cazare in Fludir la Hotel Fludir 3* (sau similar 3*).

Ziua 3 / 29.02.2024: Fludir - Reynisfjara - Skaftafell

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom indrepta spre gratioasa Cascada Seljalandsfoss, una dintre putinele cascade prin spatele careia ne vom putea plimba, dupa care vom ajunge la o alta cascada, Skogafoss, una dintre cele mai mari şi mai frumoase cascade din Islanda, in aproprierea careia vom vedea şi Ghetarul Myrdalsjokull care o domina. in continuarea zilei ne vom apropia de Sólheimajökull, unul dintre cei mai accesibili ghetari ai Islandei, pe care vom putea face cativa paşi, prilej de a admira spectacolul sloiurilor ce se desprind din blocul imens de gheata. Traseul zilei va continua catre frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanica şi spre impresionantele formatiuni stancoase de la Reynisfjara, dupa care ne vom indrepta pentru cazare in zona Skaftafell la Hotel Skaftafell 3* (sau similar 3*), situat departe de luminile orasului, langa Cascada Norafoss. Seara vom porni intr-o prima "vanatoare" a jocurilor de lumini ale Aurorei Boreale. Luminile Nordului işi pot face aparitia pe neasteptate, insa pentru a ne bucura din plin de simfonia culorilor, ne vom aventura timp de aprox. 2 ore in imprejurimile salbatice, de unde cu putin noroc vom putea admira magia Aurorei Boreale. intoarcere pentru cazare la Hotel Skaftafell 3* (sau similar 3*).

Ziua 4 / 01.03.2024: Skaftafell - Parcul National Skaftafell - Laguna Jokulsarlon - Egilsstadir

Mic dejun. Plecare spre Parcul National Skaftafell, o frumoasa oaza verde aflata sub Oraefajokull, cel mai inalt varf muntos din Islanda. Considerat a fi cel mai mare parc national european, este şi cel mai vizitat loc din Islanda, care incanta turiştii prin spectacolul oferit de diversitatea peisajului: canioane, iceberguri, vai suspendate, lacuri glaciare etc.. Ne vom deplasa catre laguna glaciara Jokulsarlon, unde iceberguri imense, care se desprind din Ghetarul Breiðamerkurjökull, parte a ghetarului Vatnajökull, plutesc pe apa liniştita şi adanca a lagunei. Pe langa "dansul icebergurilor", laguna ofera şi un spectacol splendid datorita schimbarii culorii bucatilor de gheata in functie de culoarea cerului şi de momentul zilei, pe care-l vom putea admira intr-o fascinanta plimbare cu barca printre iceberguri. in continuarea zilei vom porni de-a lungul litoralului East Fjords bucurandu-ne de peisaje minunate, indreptandu-ne spre Egilsstadir, unde ne vom caza la Hotel Berjaya Iceland Herad 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 02.03.2024: Egilsstadir - Lacul Myvatn - Akureyri

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa spre Lacul Myvatn, un adevarat paradis pentru cei carora le place sa admire diverse specii de pasari, peisajul fiind deosebit de interesant datorita formatiunilor geologice şi vulcanice, fiind asemanat cu cel martian. Vom intelege aceasta asociere, deoarece pe traseu ne vom opri la caldera Krafla, situata la marginea placilor tectonice Eurasiatica si Americana, unde vom vedea fumegand campul de lava Leirhnjukur. in aceeaşi zona de desert artic uimitor, vom vedea intinderea de izvoare termale şi bazine de noroi Namaskard, zona muntelui Hverfell şi vom explora formatiunea vulcanica Dimmuborgir. in continuarea zilei vom vizita Cascada Godafoss, unde legenda spune ca zeii nordici antici Ooinn şi Por vegheaza asupra bunastarii tarii. Vom pleca apoi spre Akureyri, oraş care se afla la doar 100 km distanta fata de cercul Arctic, o regiune surprinzator de verde, cu multa vegetatie şi o gradina botanica faimoasa, care pentru multi localnici, reprezinta cel mai frumos oraş al tarii. Cazare in zona Akureyri la Hotel Kjarnalundur 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 03.03.2024: Akureyri - Dalvik - Siglufjordur - Laugarbakki

Mic dejun. Zi dedicata explorarii zonei de nord a tarii unde se afla Akureyri, acest oras amplasat intre munti si ocean, suficient de mare pentru a oferi o bogata selectie multiculturala, dar si suficient de mic pentru a fi considerat bucolic. Ne vom bucura de panorama catre ocean din partea inferioara a Fiordului Eyjafjörður si vom fi uimiti de cat de abrupte sunt unele dintre strazile orasului, care pe masura ce a crescut, s-a putut extinde doar in sus, pe munti. Vom pleca apoi spre Hauganes, unde veti putea opta pentru o excursie pe mare pentru a observa balenele si spre Dalvik, orasel pescaresc aflat in paradisul natural al Peninsulei Tröllaskagi (sau Peninsula Trolilor). in continuarea zilei vom ajunge in Siglufjordur, un orasel istoric cu case vesel colorate, aflat la mai putin de 40 km de Cercul Polar, care a crescut in anii '50, cand a avut loc o ascensiune uluitoare in domeniul pescuitului de hering. Optional veti putea vizita aici si premiatul muzeu maritim si industrial Era Herring, care surprinde zilele de "glorie" ale orasului, intr-un trio de expozitii elaborate, amplasate in trei cladiri situate in portul deosebit de pitoresc. Dupa-amiaza ne vom indrepta spre Laugarbakki pentru cazare la Hotel Laugarbakki 3* (sau similar 3*).

Ziua 7 / 04.03.2024: Laugarbakki - Borgarfjorour - Laguna Albastra - Reykjavik

Mic dejun. Plecare spre Reykjavik, trecand prin Tunelul Hvalfjordur, aflat sub fiordul cu acelasi nume, unul dintre cele mai lungi şi mai adanci fiorduri din Islanda. Vom ajunge in Borgarfjorour, unde vom vedea splendida cascada de la Hraunfossar, sau "cascada de lava" si apoi Barnafoss sau "cascada copiilor", despre care legenda spune ca doi baieti au pierit in incercarea de a trece caderea apei peste un pod din piatra naturala. Vizita inclusa la legendara Laguna Albastra, considerata a fi cea mai mare atractie a Islandei, renumita in intreaga lume pentru puterile sale vindecatoare, unde ne vom putea bucura de 1 ora de "balaceala" in apele fierbinti ale lagunei care au o temperatura de aprox. 37-39°C. Cazare in Reykjavik la Hotel Center Plaza 3* (sau similar 3*).

Ziua 8 / 05.03.2024: Reykjavik - Peninsula Reykjanes - Reykjavik

Mic dejun. in aceasta zi vom face un tur panoramic si pietonal al oraşului Reykjavik care va include Primaria, utilizata deseori pentru expozitii de arta, Cladirea Parlamentului, Catedrala, Casa Höfði, locul in care s-a tinut summit-ul din anul 1986, Centrul Vechi, Lacul Tjornin, punctul de belvedere The Perlan, vechiul port, precum şi principalul punct de reper al oraşului, Biserica Luterana Hallgrímskirkja. in continuarea zilei ne vom deplasa catre Peninsula Reykjanes, unde vom vedea zona termala Krysuvik, satul pescaresc Grindavik, cel mai vechi far din Islanda - Farul Reykjanes si Hafnir, podul care se afla deasupra intersectiei placilor tectonice Americane cu cele Euroasiatice. Cazare in Reykjavik la Hotel Center Plaza 3* (sau similar 3*). Transfer la aeroport pentru plecarea spre Viena.

Ziua 9 / 06.03.2024: Reykjavik - Viena - Bucuresti

Plecare spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 328 (14:15 / 19:15), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul OS 787 (21:15 / 23:50).

 

TARIF: 2670 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 700 EUR

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pt. un grup minim de 19 de turişti; pt. 18-15 turişti, tariful se va majora cu 250 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:     

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Frankfurt - Reykjavik si Reykjavik - Viena - Bucureşti cu compania Lufthansa si Austrian Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 8 nopti cazare in hoteluri de 4* si 3*

- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- excursia Circuitul de Aur - Golden Circle cu vizitarea Parcului National Thingvellir, a gheizerelor si Cascadei Guffoss

- taxa de intrare la Secret Lagoon

- vizitarea plajelor cu nisip negru şi a formatiunilor stancoase de la Reynisfjara

- vizitarea Parcului National Skaftafell

- plimbare cu barca pe laguna glaciara Jokulsarlon

- excursie la Lacul Myvatn

- vizitarea Lagunei Albastre

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras (unde se percep) se achita la receptia hotelurilor

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- excursiile optionale, care se rezerva şi se achita din tara, se pot realiza cu un numar minim de 10 de participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local:

· excursie pe mare pentru observarea balenelor: aprox. 110 euro/pers.      

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>