home

 

tara ghetarilor şi a vulcanilor

 

ISLANDA FASCINANTA

 

Reykjavik - Parcul National Thingvellir - Geysir - Insulele Vestmannaeyjar - Reynisfjara - Vik - Canionul Fjadrargljufur - Parcul National Vatnajokull - Breiddalsvik - Lacul Myvatn - Akureyri - Dalvik - Siglufjordur - Blonduos - Borgarfjorour - Borgarnes - Peninsula Reykjanes

 

Islanda este ultimul loc de pe Pamant unde s-au stabilit oameni, iar daca dati curs invitatiei noastre de a o vizita, va veti convinge ca au facut o alegere foarte inspirata. Deşi are doar putin peste 360 de mii de locuitori, este o tara spectaculoasa dominata de peisaje şi fenomene ale naturii unice, care uneori par desprinse de pe alta planeta. Vulcanii neliniştiti, ghetarii care se topesc, cascadele care iti taie rasuflarea, incredibilele gheizere şi apele termale situeaza Islanda in topul celor mai cautate destinatii de calatorie din Europa. Veti avea ocazia sa vedeti locul situat la intersectia placilor tectonice Nord-Americana şi Eurasiatica, "Cascada de aur", Gheizerul Strokkur, cel care arunca apa fierbinte la o inaltime de 20-25 m, simpaticele pasari "puffin", ale caror inimi sunt delicatese pentru localnici, balene şi multe alte minunatii ale naturii! Iar pentru un rasfat intr-un peisaj de vis, nu ar trebui sa ratati Laguna Albastra, considerata a fi cea mai mare atractie a Islandei, renumita in intreaga lume pentru puterile sale vindecatoare. O tara de poveste, in care trolii şi elfii nu sunt doar fiinte fantastice, ci de-ai locului!

 

Perioada: 04.08 - 12.08.2024

 

Ziua 1 / 04.08.2024: Bucuresti - Viena - Reykjavik

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 17:00 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 782 (16:05 / 16:45), de unde se va pleca spre Reykjavik cu zborul OS 327 (21:00 / 23:20). Dupa sosirea in Reykjavik, cea mai nordica capitala din lume aflata foarte aproape de cercul polar, transfer pentru cazare la Hotel Center Plaza 3* (sau similar 3*).

Ziua 2 / 05.08.2024: Reykjavik - Parcul National Thingvellir - Geysir - Hella

Mic dejun. Dimineata vom porni in turul Islandei, tara mistica a elfilor şi a celebrilor vikingi, care surprinde prin climatul moderat, vulcani magnifici, ghetari impresionanti, gheizere fierbinti, iceberguri uriaşe şi cascade de poveste. Vom vizita Parcul National Thingvellir, locul unde s-a intrunit Parlamentul Islandez in anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersectia placilor tectonice Nord-Americana şi Eurasiatica, fenomen geologic pe care-l vom putea observa de pe platformele special amenajate. Ne vom indrepta apoi catre "cascada de aur" Gullfoss, un simbol al tarii, una dintre cele mai impresionante cascade din Europa, formata pe Raul Hvita şi alimentata de Ghetarul Langjokull, unul dintre cei mai mari din tara. Dupa vizitarea cascadei vom pleca catre regiunea Geysir, faimoasa pentru izvoarele fierbinti care taşnesc la anumite intervale de timp. in urma acestui fenomen, toate celelalte izvoare din lume au fost denumite dupa Marele Geysir. Aici vom putea vedea unul dintre cele mai active gheizere din zona, Gheizerul Strokkur, care ofera un minunat spectacol vizitatorilor, aruncand la fiecare 5-6 minute un jet de apa fierbinte la o inaltime de 20-25 m. Vom avea de asemenea ocazia sa vizitam Craterul Kerid, care masoara 170 m latime, 270 m in circumferinta si 55 m adancime si are o vechime de 3000 de ani. Lacul din crater este superficial, adancimea fiind in functie de precipitatii si alti factori, dar ca urmare a mineralelor provenite din solul din jur, apa are o nuanta unica albastrie si izbitor de vie. Ne vom indrepta apoi spre Hella, pentru cazare la Hotel Stracta 3* (sau similar 3*).

Ziua 3 / 06.08.2024: Hella - Insulele Vestmannaeyjar - Reynisfara - Vik

Mic dejun. Transfer in port unde ne vom imbarca pe ferry-boat-ul care ne va duce la Insulele Vestmannaeyjar, un arhipelag vulcanic situat in largul coastei de sud, care inglobeaza 15 insule, dintre care doar una locuita. Denumite pe scurt Vestmanna, insulele sunt supranumite "Pompeiul Islandei", deoarece au fost acoperite de cenuşa in urma eruptiei vulcanice din anul 1973. Aici ne vom bucura de un peisaj aproape ireal şi vom putea vedea simpaticele pasari "puffin". Vom vizita Muzeul Eldheimar, a carui expozitie se concentreaza asupra eruptiei vulcanice din anul 1973, fara indoiala una dintre cele mai mari catastrofe naturale din Islanda. in continuarea zilei ne vom intoarce in portul de unde am plecat pentru a continua itinerarul zilei spre Cascada Seljalandsfoss situata pe Raul Seljalandsa, care are aprox. 40 m inaltime, dupa care ne vom indrepta spre Cascada Skogafoss, una dintre cele mai mari şi mai frumoase cascade din Islanda, dominata de Ghetarul Myrdalsjokull. Traseul zilei ne va duce apoi la frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanica şi impresionantele formatiuni stancoase de la Reynisfara. Cazare la Hotel Dyrholaey 3* (sau similar 3*).

Ziua 4 / 07.08.2024: Vik - Canionul Fjadrargljufur - Parcul National Vatnajokull - Breiddalsvik

Mic dejun. Plecare spre Parcul National Vatnajokull, cel mai mare parc national din Islanda, care s-a format in anul 2008 prin unirea parcurilor Skaftafell si Jokulsargljufur. Pe traseu vom face un stop pentru a admira spectaculosul canion Fjadrargljufur, adanc de 100 m si lung de 2 km, care dateaza de acum 9000 de ani, din timpul ultimei Epoci de Gheata. Vom face o placuta plimbare pe o carare amenajata, pentru a surprinde in fotografii inedite minunatele privelisti oferite de canion. Vom continua traseul zilei spre Parcul National Vatnajokull, frumoasa oaza verde aflata sub Oraefajokull, cel mai inalt varf muntos din Islanda. Salbaticia parcului face ca acesta sa fie cel mai vizitat loc din Islanda, care incanta turiştii prin spectacolul oferit de diversitatea peisajului: canioane, ghetari, vai suspendate, lacuri glaciare si nu in ultimul rand, Ghetarul Vatnajökull, cel mai mare din Europa. Atractia parcului este Laguna Glaciara Jokulsarlon, unde iceberguri imense, care se desprind din Ghetarul Breidamerkurjokull, parte a ghetarului Vatnajokull, plutesc pe apa liniştita şi adanca a lagunei. Pe langa "dansul icebergurilor", laguna ofera şi un spectacol splendid datorita schimbarii culorii bucatilor de gheata in functie de culoarea cerului şi de momentul zilei, pe care-l vom putea admira intr-o fascinanta plimbare cu barca printre iceberguri. Ne vom indrepta apoi catre "Plaja cu diamante" unde esueaza iceberguri mai mici sau mai mari ce par adevarate diamante pe plaja cu nisip negru foarte fin si unde cu putin noroc vom putea vedea bronzandu-se la soare o colonie de foci. Itinerariul zilei ne va purta apoi de-a lungul litoralului East Fjords bucurandu-ne de peisaje minunate in timp ce ne vom indrepta spre Breiddalsvik, pentru cazare la Hotel Breiddalsvik 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 08.08.2024: Breiddalsvik - Lacul Myvatn - Akureyri

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Lacul Myvatn. Pe traseu vom face un stop la Cascada Rjukandi, a carei cadere delicata pare un voal de mireasa. Vom admira in continuare peisaje cu aspect selenar, cu multe conuri de vulcani, campuri de lava si daca ziua va fi senina, vom putea zari in departare Muntele Herdubreid ce domina orizontul de la inaltimea sa de 1682 m. Pana la Lacul Myvatn, un adevarat paradis pentru cei carora le place sa admire diverse specii de pasari, ne vom mai opri pe traseu la Caldera Krafla, in interiorul careia se afla un lac cu apa de o culoare ireala, turcoaz, caldera situata la marginea placilor tectonice Eurasiatica si Americana, unde vom vedea fumegand campul de lava Leirhnjukur. in aceeaşi zona de desert artic uimitor a lacului Myvatn vom vedea intinderea de izvoare termale şi bazinele de noroi Namaskard, zona muntelui Hverfell, pseudo craterele Skutustadagigur şi formatiunea vulcanica Dimmuborgir. in continuarea zilei vom ajunge la Cascada Godafoss, unde legenda spune ca zeii nordici antici Ooinn şi Por vegheaza asupra bunastarii tarii. Vom pleca apoi spre Akureyri, care pentru multi localnici reprezinta cel mai frumos oraş al tarii, care se afla la doar 100 km distanta fata de cercul Arctic, o regiune surprinzator de verde, cu multa vegetatie şi o gradina botanica faimoasa. Cazare in zona Akureyri la Hotel Kjarnalundur 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 09.08.2024: Akureyri - Dalvik - Siglufjordur - Blonduos

Mic dejun. Zi dedicata explorarii zonei de nord a tarii unde se afla Akureyri, oras amplasat intre munti si ocean, suficient de mare pentru a oferi o bogata selectie multiculturala, dar si suficient de mic pentru a fi considerat bucolic. Ne vom bucura de panorama catre ocean din partea inferioara a Fiordului Eyjafjordur si vom fi uimiti de cat de abrupte sunt unele dintre strazile orasului Akureyri, care pe masura ce a crescut, s-a putut extinde doar in sus, pe munti. Vom pleca apoi spre Dalvik, orasel pescaresc aflat in paradisul natural al Peninsulei Trollaskagi cunoscuta ca Peninsula Trolilor. in aceasta zona veti putea opta pentru o excursie pe mare pentru a observa balenele. in continuarea zilei vom ajunge in Siglufjordur, un orasel istoric cu case vesel colorate, aflat la mai putin de 40 km de Cercul Polar, care a crescut in anii ‘50, cand a avut loc o ascensiune uluitoare in domeniul pescuitului de hering. Optional veti putea vizita aici si premiatul muzeu maritim si industrial Era Herring, care surprinde zilele de "glorie" ale orasului, intr-un trio de expozitii elaborate, amplasate in trei cladiri situate in portul deosebit de pitoresc. Dupa-amiaza ne vom indrepta spre Blonduos, o zona faimoasa pentru rasele de cai si pentru istoria sa. Ca fapt contrariant, cu timpul, caii au ajuns sa fie aici mai numerosi decat oamenii. Cazare in zona Blonduos la Hotel Mikligardur 3* (sau similar 3*).

Ziua 7 / 10.08.2024: Blonduos - Borgarfjorour - Borgarnes - Reykjavik

Mic dejun. Plecare spre Reykjavik, trecand prin Tunelul Hvalfjordur, construit sub fiordul cu acelasi nume, unul dintre cele mai lungi şi mai adanci fiorduri din Islanda. Pe parcursul drumului vom face o mica drumetie pe Craterul Grabrok, unde vom admira frumoasa panorama a vaii si unde vom descoperi campurile de lava, vom continua cu Deildartunguhver, cel mai mare izvor termal din Europa, dupa care vom ajunge in Borgarfjorour, unde vom vedea splendida cascada de la Hraunfossar, sau "cascada de lava" si apoi Barnafoss sau "cascada copiilor", despre care legenda spune ca doi baieti au pierit atunci cand au incercat sa treaca caderea de apa peste un pod din piatra naturala. Vom putea admira si fotografia aceasta minunatie naturala de pe o pasarela special construita pentru turisti. Traseul zilei va continua spre Borgarnes, un orasel pitoresc pe care-l vom vizita. Ne vom deplasa in continuare spre Reykjavik, cel mai mare oraş al tarii, care numara aprox. 115.000 de locuitori, aproape o jumatate din populatia Islandei, fiind prima aşezare locuita din Islanda, numele sau traducandu-se ca "Golful Fumurilor", cel mai probabil din cauza aburilor ce se ridica deasupra izvoarelor fierbinti. Cazare in Reykjavik la Hotel Centerhotel Plaza 3* (sau similar 3*).

Ziua 8 / 11.08.2024: Reykjavik - Peninsula Reykjanes - Reykjavik

Mic dejun. Dimineata, insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic si pietonal de oraş care va include Primaria, utilizata deseori pentru expozitii de arta, Cladirea Parlamentului, Catedrala, Casa Hofdi, locul in care s-a tinut summit-ul din anul 1986, Centrul Vechi, Lacul Tjornin, punctul de belvedere The Perlan, vechiul port, precum şi principal punct de reper al oraşului, Biserica Luterana Hallgrimskirkja. Dupa-amiaza ne vom deplasa catre Peninsula Reykjanes, unde vom vedea zona geotermala Krysuvik, satul pescaresc Grindavik, cel mai vechi far din Islanda, Farul Reykjanes si Hafnir, podul care se afla deasupra intersectiei placilor tectonice Americane cu cele Euroasiatice. in continuarea zilei puteti opta pentru vizitarea legendarei Lagune Albastre, considerata a fi cea mai mare atractie a Islandei, renumita in intreaga lume pentru puterile sale vindecatoare. Doritorii se pot bucura de o "balaceala" in apele fierbinti ale lagunei care au o temperatura de aprox. 37-39°C. Seara, transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara.

Ziua 9 / 12.08.2024: Reykjavik - Viena - Bucuresti

Plecare spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 328 (00:10 / 06:15), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul OS 783 (09:45 / 12:20).

 

TARIF: 3100 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 850 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pt. un grup minim de 20 de turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 300 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Viena - Reykjavik şi retur cu compania Austrian Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 7 nopti cazare in hoteluri de 3*

- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri si 3 cine

- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- tur de oras in Reykjavik cu ghid local

- excursie in Parcul National Thingvellir - Gullfoss - Geysir - Craterul Kerid

- excursie in Insulele Vestmannaeyjar cu vizitarea muzeului Eldheimar

- excursie la Cascada Seljalandsfoss, Cascada Skogafoss si plaje cu nisip negru de la Reynisfara

- plimbare prin Canionul Fjadrargljufur

- excursie in Parcul National Vatnajokull

- plimbare cu barca pe Laguna Glaciara Jokulsarlon

- traversarea platoului Jokuldalsheioi spre Lacul Myvatn cu opriri la Cascada Rjukandi si la Caldera Krafla

- explorarea zonei lacului Myvatn, intinderea de izvoare termale şi bazinele de noroi Namaskard, formatiunile vulcanice Dimmuborgir si pseudo-craterele Skutustadagigur

- excursie la Cascada Godafoss

- vizitarea orasului Akureyri

- excursie in Peninsula Trollaskagi cunoscuta ca Peninsula Trolilor

- vizitarea oraselului Siglufjordur, aflat la mai putin de 40 km de Cercul Polar

- excursie la Blonduos, faimoasa zona pentru rasele de cai

- traversarea tunelului Hvalfjordur, unul dintre cele mai lungi şi mai adanci fiorduri din Islanda

- drumetie pe Craterul Grabrok

- excursie la Deildartunguhver, cel mai mare izvor termal din Europa si la cascadele Hraunfossar si Barnafoss

- vizitarea oraselului Borgarnes

- excursie in Peninsula Reykjanes cu zona geotermala Krysuvik, satul pescaresc Grindavik, Farul Reykjanes si Podul Hafnir

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras (unde se percep) se achita la receptia hotelurilor

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- excursiile optionale, care se rezerva şi se achita din tara, se pot realiza cu un numar minim de 20 de participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local:

· excursie pe mare pentru observarea balenelor: aprox. 150 euro/pers. (se achita in agentie)

· vizitarea Lagunei Albastre: aprox. 100 euro/pers. (se achita in agentie)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>