home

 

Cultura, temple, palate si natura paradisiaca

 

INDONEZIA

INSULELE JAVA & BALI

 

Jakarta - Jogjakarta - Borobudur - Prambanan - Jombang - Sukapura -Muntele Bromo - Surabaya - Denpasar - Ubud - Turul Kintamani -

Nusa Dua - Turul Mengwi - Insula Lembongan

 

O calatorie exotica in Indonezia, intr-o lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica intr-un caleidoscop viu colorat, in timpul careia vom vizita Java, cu minunatele temple Prambanan si Borobudur, Trowulan, fosta capitala a imperiului Majapahit, muntele "vrajit" Bromo, cunoscut pentru rasariturile sale spectaculoase de soare si pentru privelistile maiestuoase pe care le ofera si care se va incheia in Insula Bali, faimoasa pentru plajele minunate, luxuriantele paduri tropicale, sculpturile in lemn, pesterile sacre si nu in ultimul rand pentru mostenirea culturala a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibila in cele peste 20.000 de temple si altare, motiv pentru care mai este cunoscuta si ca "Insula celor 1000 de temple".

 

Perioada: 01.11 - 13.11.2024

 

Ziua 1 / 01.11.2024: Bucuresti - Istanbul

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 07:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (10:10 / 12:40).

Ziua 2 / 02.11.2024: Istanbul - Jakarta

Plecare spre spre Jakarta cu zborul TK 508 (15:20 / 06:45). Sosire la ora 06:45 la Jakarta, capitala Republicii Indonezia, oras cosmopolit, vibrant, considerat a fi poarta principala de acces catre restul tarii. Frematand de activitate, este cunoscuta pentru obiectivele turistice impresionante, evenimente, dar si pentru cumparaturi. Orasul infiintat in sec. al IV-lea ca un mic port comercial pentru regatul Sunda a devenit ulterior capitala Bataviei sub dominatia olandeza, iar in ultimii ani, acesta s-a dezvoltat rapid din punct de vedere al populatiei, fiind clasat pe locul 17 din 200 in lume, astfel incat aglomeratia face parte din peisajul zilnic al acestei metropole a contrastelor si a diversitatii culturale si etnice. intalnire cu reprezentantul local pentru o plimbare in Parcul Taman Mini Indonesia Indah, in care vom descoperi frumusetea si diversitatea culturii indoneziene. Transfer si cazare la Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*) in camera deluxe.

Ziua 3 / 03.11.2024: Jakarta

Mic dejun. intalnire cu ghidul local care ne va insoti in turul panoramic al orasului Jakarta, care va include Palatul Merdeka, Monumentul National, Moscheea Istiqlal, Catedrala, Piata Fatahillah si Muzeul de Istorie din Jakarta, cunoscut si sub numele de Muzeul Batavia sau Muzeul Fatahillah. Dejun in timpul vizitelor. Transfer pentru cazare la Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*) in camera deluxe.

Ziua 4 / 04.11.2024: Jakarta - Jogjakarta - Prambanan - Jogjakarta

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Citylink, zbor ID 6368 (06:00 / 07:10) spre Jogjakarta, capitala sultanatului cu acelasi nume. intalnire cu reprezentantul local care ne va insoti in timpul unui tur panoramic de oras, prilej cu care vom vizita Palatul Sultanului, construit in anul 1970 de catre Sultanul Hamengkubowono I, Castelul de Apa Taman Sari, cu motive atat indoneziene cat si portugheze, precum si manufacturile de papusi si argintarie. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei vom admira Templul Prambanan, templul hindus dedicat zeului Shiva, unul dintre cele mai frumoase temple din lume, situat si el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Templul, o adevarata capodopera a sculpturii in piatra, dateaza din sec. al X-lea si a fost restaurat cu acuratete dupa secole de o totala parasire. Vom fi incantati de simetria sa perfecta, de gratia si detaliile sculpturale, care pun in evidenta scene din epopeea Ramayana (templul se poate vizita doar din exterior). intoarcere la Yogyakarta pentru cazare la Hotel Santika Premier Jogja 4* (sau similar 4*) in camere deluxe.

Ziua 5 / 05.11.2024: Jogjakarta - Borobudur - Jogjakarta

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom indrepta spre Templul Borobudur, cel mai mare si mai impresionant templu budist din lume, cu o vechime de aprox. 1.200 de ani, care a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1991. De-a lungul timpului a fost acoperit de cenusa vulcanica si de jungla, dar ulterior, dupa ani de zile, a fost in totalitate recuperat. in prezent este cel mai admirat monument din Indonezia, loc important de pelerinaj pentru budisti, fiind ultimul popas pe traseul urmat de pelerini cu ocazia Vesak-ului, sarbatoarea nationala a nasterii si mortii in Indonezia (templul se poate vizita doar din exterior). Dejun in timpul vizitelor. Dupa ce vom vizita si Templul Mendut, ne vom intoarce la Jogja pentru cazare la Hotel Santika Premier Jogja 4* (sau similar 4*) in camere deluxe.

Ziua 6 / 06.11.2024: Jogjakarta - Jombang - Sukapura

Mic dejun la pachet. Transfer la gara pentru calatoria cu trenul spre Jombang, unde vom vizita situl istoric Trowulan care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, un sit arheologic care acopera aproximativ 100 km≤, despre care se spune ca a fost capitala omonina a Imperiului Majapahit, mentionat de Mpu Prapanca in sec. al XIV-lea in poemele sale si in mai multe surse istorice chineze ale sec. al XV-lea. Sapaturile din jurul sitului Trowulan au aratat ca anumite parti din vechea asezare sunt ingropate in prezent sub pamantul vulcanic al zonei, un rezultat al frecventelor eruptii ale Muntelui Kelud aflat in apropiere. Numeroase ruine arheologice sunt imprastiate in jurul satului Trowulan, unele dintre acestea fiind deteriorate, in timp ce altele au fost reconstruite din caramida rosie. Sir Thomas Stamford Raffles, guvernatorul-general al Indiilor de Est Olandeze, a descoperit ruinele in sec. al XIX-lea si a fost atat de impresionat de ceea ce a vazut, incat a afirmat ca situl Trowulan este "mandria insulei Java". Dupa dejun ne vom deplasa spre oraselul Sukapura, aflat la baza muntelui Bromo, unde ne vom caza la Jiwa Jawa Bromo (sau similar) in camere deluxe.

Ziua 7 / 07.11.2024: Sukapura - Muntele Bromo - Surabaya - Denpasar (Bali) - Ubud (Bali)

in cursul diminetii, ne vom deplasa cu jeep-urile spre Muntele Bromo care are o inaltime de 2.329 m, pentru a surprinde un superb rasarit de soare. Bromo face parte din masivul Caldera Tengger si este singurul vulcan activ care contine sapte centre eruptive, fiind usor de recunoscut pentru ca intreaga parte de sus a fost spulberata, iar din interiorul craterului ramas iese constant fum sulfuros albicios. Muntele Bromo este, de asemenea, cea mai cautata destinatie turistica din Java de Est, renumit pentru privelistile ireale asupra vailor verzi din imprejurimi. Ajunsi la baza Muntelui Bromo vom urca 245 de trepte pana la marginea craterului si ne vom cufunda in atmosfera de poveste, admirand celebrul rasarit de soare la Penanjakan, dupa care vom avea ocazia sa facem o plimbare cu poneii. Ne vom intoarce la hotel pentru mic dejun si dupa o binemeritata odihna, vom fi transferati la aeroportul din Surabaya pentru plecarea cu compania Lion Air, zbor JT 920 (16:55 / 18:55) spre Denpasar, capitala Insulei Bali. intalnire cu ghidul local impreuna cu care ne vom indrepta spre Ubud, un remarcabil centru cultural si artistic. Cazare la Hotel Ubud Wana Resort 4* (sau similar 4*) in camere cu vedere la gradina.

Ziua 8 / 08.11.2024: Ubud

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala in timpul careia veti putea vizita situl arheologic Goa Gajah sau "Pestera Elefantului", care dateaza din sec. al XI-lea, construit ca un loc spiritual pentru meditatie, cu sculpturi superbe in piatra, o pestera centrala, bazine de inot si fantani, veti intra in Monkey Forest (padurea maimutelor), unde traiesc multi macaci, veti vedea Palatul Ubud (Sari Saren Agung), casa familiei regale, Templul Tirta Empul, un templu hindus balinez si Piata Sukawati. in continuarea zilei va veti opri la Tegalalang pentru a vedea frumoasele terase de orez pentru care Ubud este celebru. Dejun in timpul vizitelor. intoarcere la Nusa Dua pentru cazare la Hotel Ubud Wana Resort 4* (sau similar 4*) in camere cu vedere la gradina.

Ziua 9 / 09.11.2024: Ubud - Turul Kintamani - Nusa Dua (Bali)

Mic dejun. Vom incepe Turul Kintamani cu vizitarea unuia dintre cele mai vechi si mai mari monumente antice din Bali, complexul de temple Gunung Kawi, cunoscut ca templul sacrei fantani, construit in sec. al XI-lea in mijlocul unei paduri luxuriante, unde vom putea admira cele 10 altare taiate in stanca, considerate a fi un elogiu adus membrilor familiei regale. Ne vom indrepta apoi spre Kintamani pentru a ne bucura de panorama splendida oferita de vulcanul activ al muntelui Batur si de o uluitoare priveliste asupra celui mai mare lac din Bali format in craterul vulcanului, Lacul Batur. Dupa dejun vom vizita Templul Besakih sau "Templul Mama", cel mai mare templu hindus din Bali, un complex format din 24 de temple care gazduieste ramasite ancestrale ale culturilor hinduse si balineze situat la poalele muntelui Agung, cel mai inalt vulcan din Bali, care are o semnificatie spirituala fantastica pentru oamenii de pe insula. Legenda spune ca Agung a fost creat atunci cand zeul hindus Pasupati a rupt Muntele Meru, axa spirituala a Universului. Ultima vizita o vom face la situl Kertagosa situat in mijlocul unui iaz, un complex precolonial unde se judecau in trecut faradelegile. Transfer in Nusa Dua pentru cazare la Sadara Boutique Resort 4* (sau similar 4*) in camere premier.

Ziua 10 / 10.11.2024: Nusa Dua (Bali) - Turul Mengwi - Nusa Dua (Bali)

Mic dejun. Dimineata, vom avea timp liber la dispozitie pentru plaja si alte activitati individuale. Dupa-amiaza, optional, veti putea participa pentru o jumatate de zi la Turul Mengwi catre zona centrala a insulei, traversand campurile de orez, catre stravechiul Regat Mengwi. Veti vizita uriasul templu Pura Taman Ayun care a servit drept templu regal in sec. al XVIII-lea, in cadrul regatului Mengwi. Situat intr-un parc pitoresc, cu numeroase iazuri, templul care in traducere inseamna "prea-frumoasa gradina", este unul dintre cele mai frumoase din insula, cu o arhitectura unica balineza. Veti vizita in final unul dintre cele mai venerate temple balineze, Templul Tanah Lot sau in traducere "pamant pe mare". Unul dintre cele sapte temple pe mare din Insula Bali, inchinate zeilor marilor, situat intr-o superba locatie, in varful unei insulite stancoase, este unul dintre cele mai fotografiate obiective din Bali. Cazare la Sadara Boutique Resort 4* (sau similar 4*) in camere premier.

Ziua 11 / 11.11.2024: Nusa Dua (Bali) - Croaziera spre Insula Lembongan - Nusa Dua (Bali)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja si alte activitati individuale sau transfer in Portul Benoa pentru imbarcarea pe vasul cu care veti putea face o croaziera optionala de o zi cu dejun inclus pe Insula Lembongan, situata la cativa kilometri de Coasta Sanur. Calatoria cu catamaranul de lux dureaza o ora si jumatate pe sens, trecand prin impresionanta stramtoare Badung. Insula este un mic paradis tropical, renumita pentru minunatele plaje de nisip alb umbrite de palmieri, pentru abundenta de culori vii, pentru mlastinile de mangrove, pentru apele clare turcoaz si pentru viata marina bogata. Veti putea face plimbari in interiorul insulei sau plimbari in barci cu fundul de sticla. Mai veti putea opta pentru o experienta unica, plina de adrenalina: rafting pe Raul Ayung (dejun inclus). Va veti putea bucura cu aceasta ocazie de peisajele spectaculoase oferite de padurea tropicala densa, de stancile falnice, de caderile de apa si de intinderile campurilor de orez. Va veti intalni cu maimute gri sau negre si cu o multime de pasari exotice. Cazare la Sadara Boutique Resort 4* (sau similar 4*) in camere premier.

Ziua 12 / 12.11.2024: Nusa Dua (Bali) - Istanbul

Mic dejun. Pana la ora 12:00, cand se vor elibera camerele, va veti putea bucura de timp liber pentru plaja, plimbare sau cumparaturi (exista posibilitatea de a rezerva camera pentru "late check-out", contra cost, cu minim o luna inainte de inceperea circuitului). Transfer la aeroportul din Denpasar pentru plecarea cu compania Turkish Airlines, zbor TK 67 (21:25 / 05:40), spre Istanbul.

Ziua 13 / 13.11.2024: Istanbul - Bucuresti

Din Istanbul vom pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (08:30 / 08:50).

 

TARIF: 2350 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 390 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup maxim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 95 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Jakarta si Denpasar - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- transport continental cu avionul pe rutele: Jakarta - Jogjakarta si Surabaya - Bali

- transport cu trenul pe ruta: Jogjakarta - Mojokerto

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti cazare in hoteluri de 4* si lodge

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri si 5 dejunuri

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- tur panoramic de oras cu ghid local in Jakarta

- tur panoramic de oras cu ghid local in Jogjakarta

- vizitarea exterioara a templului Prambanan

- vizitarea exterioara a templului Borobudur

- vizitarea templului Mendut

- vizitarea sitului Trowulan

- jeep safari la Muntele Bromo si plimbare cu poneii

- sejur in Bali

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de iesire de pe aeroporturi (daca se aplica)

- taxa de viza pentru Indonezia (viza se obtine si se achita la sosire, pe aeroport: aprox. 35 usd/pers.)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 55 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 10 participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • Vizite in Ubud: aprox. 45 euro/pers.
  • Turul Mengwi: aprox. 45 euro/pers.
  • Croaziera spre Insula Lembongan: aprox. 140 euro/pers.
  • Rafting pe Raul Ayung: aprox. 70 euro/pers.
  • "late check-out" pana la ora 18:00 la hotelul din Bali: aprox. 25 euro/pers./camera dubla; 50 euro/pers./camera single

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>