home

 

Cele mai frumoase secrete ale Indiei

 

INDIA DE SUD - INSULELE ANDAMAN si NICOBAR

 

Bangalore - Mysore - Cochin - Allepey - Madurai - Trichy - Tanjore - Kumbakonam - Pondicherry - Chennai -

Port Blair - Insula Havelock - Insula Ross

 

Considerata pe buna dreptate un loc al contrastelor, India surprinde de fiecare data si provoaca reactii si emotii puternice. Poate sa iti placa sau nu, te poate uimi sau intriga, dar cu siguranta nu te va lasa indiferent. Va invitam sa descoperiti o noua fata a acestei tari fabuloase, sudul Indiei, o regiune mai bogata, cu o infrastructura superioara celei din nord, care adaposteste nu mai putin de 9 monumente listate in Patrimoniul Mondial UNESCO si unele dintre cele mai bogate temple. Croaziera in zona "Kerala backwaters", o retea de rauri, lacuri, canale si lagune, pe una din celebrele ambarcatiuni traditionale "Kettuvallom", folosite in antichitate pentru transportul marfurilor scumpe si al mirodeniilor si apoi zilele de relaxare pe plajele minunate ale insulelor Andaman si Nicobar, cel mai frumos secret al Indiei din Golful Bengal, considerat paradisul pe pamant, sunt inca doua argumente pentru a va convinge ca acest circuit va fi o incantare pentru dumneavoastra!

 

Perioada: 19.03 - 01.04.2024

 

Ziua 1 / 19.03.2024: Bucuresti - Doha - Bangalore

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 08:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (10:50 / 16:30), de unde se va pleca spre Bangalore cu zborul QR 572 (19:45 / 02:20).

Ziua 2 / 20.03.2024: Bangalore

Dupa sosirea in Bangalore, intalnire cu ghidul local si transfer pentru cazare la Hotel Fortune Park JP Celestial 4* (sau similar 4*). Mic dejun. Dupa o bine meritata odihna, vom face un tur panoramic al orasului Bangalore "gradina Indiei", cum mai este denumita capitala provinciei Karnataka, care va include Palatul Vidhana Soudha, sediul administratiei provinciei Karnataka, Palatul lui Tipu Sultan, Bull Temple (Templul Taurului), construit in stil dravidian, cladirea neoclasica Attara Kacheri, construita in 1864, sediul inaltei Curti si Gradina Botanica. Cina si cazare la Hotel Fortune Park JP Celestial 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 21.03.2024: Bangalore - Mysore - Bangalore (290 km)

Mic dejun. in aceasta zi vom pleca sa descoperim maiestuosul Mysore sau "orasul palatelor". Vom vizita Palatul Amba Vilasa, cel mai important palat al orasului, a carui frumusete si grandoare sunt puse in evidenta in zilele festive si seara in special, de aprox. 97.000 de becuri luminoase, Palatul Jaganmohan, construit cu mai bine de 150 de ani in urma, un exemplu elocvent al stilului hindu, biserica catolica Sf. Filomena, o copie a Domului din Koln, dupa care ne vom indrepta spre dealurile Chamundi. intoarcere la Bangalore pentru cina si cazare la Hotel Fortune Park JP Celestial 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 22.03.2024: Bangalore - Cochin

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul spre Cochin, "palmierul verde" sau "Regina Marii Arabiei", denumit astfel pentru sarmul sau unic. Frumusetea si pozitia favorabila a acestui oras au fermecat numerosi comercianti inca din timpuri stravechi. Chinezi, europeni, evrei, arabi si indieni au gasit aici un placut mod de viata simbiotic, ale carui marturii stau in stilul arhitectonic al cladirilor din oras. Vom face turul capitalei comerciale a Keralei, care va incepe cu vizitarea Palatului Mattancherry, un palat construit initial de portughezi, preluat si extins ulterior de olandezi, motiv pentru care mai este cunoscut si ca Dutch Palace - Palatul Olandez, unde vom admira in sala de incoronare picturile murale inspirate din Ramayana. Vom vedea apoi Biserica Sf. Francisc, prima biserica cu influente europene, numita initial Sf. Anton, patronul Portugaliei, care adaposteste piatra funerara din anul 1524 a celebrului explorator portughez Vasco da Gama. Turul va continua cu Fortareata, Basilica Santa Cruz (exterior), cartierul evreiesc, Sinagoga construita in anul 1568 si zona veche portuara, unde vom vedea plasele pentru pescuit, un sistem ingenios de franghii, greutati si scripeti, introdus in sec. al XIV-lea. Seara va invitam sa va bucurati de o reprezentatie artistica a celebrilor dansatori traditionali Kathakali, emblematici pentru aceasta parte a Indiei. Spectacolele de dans Kathakali sunt un "must see" pentru oricine ajunge in Kerala, deoarece sunt considerate a fi unele dintre cele mai interesante forme teatrale ale imaginatiei si creativitatii locale, atat prin tematica abordata dar si prin costumele de dans supradimensionate completate de machiajele intens colorate. Cina si cazare la Hotel Holiday Inn 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 23.03.2024: Cochin - Allepey (60 km)

Mic dejun. Deplasare spre Allepey, supranumit si "Venetia Estului", pentru a ne imbarca pentru o croaziera pe un "Kettuvallom", una dintre celebrele ambarcatiuni traditionale folosite in antichitate pentru transportul marfurilor scumpe si al mirodeniilor. Vasul este dotat cu camere duble si tot confortul necesar pentru a ne simti ca niste adevarati moguli. in aceasta croaziera in zona cunoscuta sub denumirea "Kerala backwaters", o retea de rauri, lacuri, canale si lagune, vom descoperi sate traditionale indiene, tainica atractie a templelor stravechi, precum si frumusetea debordanta a naturii inconjuratoare. Pensiune completa si cazare o noapte la bordul micului vas de croaziera Lake and Lagoons Houseboat (sau similar).

Ziua 6 / 24.03.2024: Allepey - Madurai (280 km)

Mic dejun. Dupa debarcare, ne vom indrepta catre Madurai, oras stravechi cunoscut ca "Atena estului", care dateaza din sec. al VI-lea, fosta capitala a puternicului imperiu Pandyan, unde a luat fiinta acum 2.000 de ani una dintre cele mai vechi universitati indiene. Cand vom ajunge in "Orasul templelor", asa cum mai este denumit Maduraiul, cel de-al doilea oras ca marime din Tamil Nadu, vom vizita Templul Meenakshi, cel mai important templu din India de Sud, un oras in interiorul orasului, un labirint de coridoare si sali, un extraordinar exemplu de arhitectura dravidiana, unde vom participa la ceremoniile de seara. Cina si cazare in Madurai la Hotel Heritaje Madurai 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 25.03.2024: Madurai - Trichy - Tanjore - Kumbakonam (230 km)

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Palatul Thirumalai Nayak construit in anul 1636 si restaurat de Lordul Napier, dupa care vom pleca spre Trichy, oras antic si deopotriva cosmopolit, construit in jurul unei fortarete, unde vom vizita Templul Srirangam, cel mai mare templu hindu activ din lume si Rock Fort - Templul Fortaretei. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Tanjore, vechea capitala a dinastiei Chola, granarul si "bolul de orez" al Tamil Nadu, unde vom vizita Palatul Tanjore, care gazduieste o biblioteca, un muzeu si o galerie de arta, dupa care vom vizita Templul Brihadeeshwara, construit in sec. al X-lea de Raja Raja, considerat o capodopera a vechii arhitecturi Chola. Ne vom indrepta in continuare spre Kumbakonam pentru cina si cazare la Hotel CGH Mantra Koodam 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 26.03.2024: Kumbakonam - Pondicherry - Chennai (280 km)

Mic dejun. Dimineata vom vizita Templul Airvatesvar, faimos prin superbele sculpturi in piatra, construit in timpul dinastiei Chola, templu dedicat lui Shiva, denumit dupa elefantul alb al lui Indra, dupa care vom vizita un alt templu dedicat lui Shiva, Templul Darasuram, unul dintre cele 18 mari temple hinduse din epoca medievala din zona Kumbakonam. Ne vom deplasa apoi spre Pondicherry unde vom face un tur panoramic, prilej cu care vom descoperi statuia lui Joseph Francois Duplex, memorialul primului razboi mondial, parcul Bharti, statuia lui Gandhi, Biblioteca Romain Rollando, dar si atmosfera diferita datorata arhitecturii tipic franceze. Vom vizita Sri Aurobindo Ashram, locul unde Sri Aurobindo (scriitorul, filozoful si yoghinul indian de limba engleza care a luptat pentru eliberarea Indiei de sub tutela britanica) a trait ultima parte a vietii sale, Muzeul Pondicherry, unde se regaseste una dintre cele mai rafinate colectii de arhitectura si sculptura si Cartierul Auroville (proiectat de arhitectul francez Roger Anger) fondat dupa moartea lui Sri Aurobindo de catre Mirra Alfassa, cunoscuta sub pseudonimul de "Mama", colaboratorul spiritual al maestrului. Ne vom indrepta in continuarea zilei spre Chennai. Deasupra efervescentei si aglomeratiei tipice oraselor indiene, Madrasul, asa cum era cunoscut inainte orasul Chennai, ni se va descoperi ca una dintre delicatele piese ale mozaicului urban indian. Temple magnifice si stravechi isi poarta seculara existenta alaturi de cladiri moderne din perioada coloniala. Cina si cazare la Hotel Raintree Annasalai 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 27.03.2024: Chennai - Port Blair

Dis-de-dimineata vom vizita Catedrala Sf. Apostol Toma, ridicata pe mormantul celui de-al 12-lea apostol al lui Iisus Hristos, Toma, despre care se spune ca aici si-a suferit martiriul in dorinta sa de a crestina aceste locuri, dupa care ne vom intoarce la hotel. Mic dejun. Plecare spre aeroport pentru zborul spre Port Blair, capitala administrativa a insulelor Andaman care a fost transformata in colonie penitenciara de catre britanici. Dupa sosire vom vizita monumentala inchisoare Cellular, construita de britanici din caramida adusa din Birmania, simbol al luptei pentru libertate a indienilor, declarata Monument National. Prizonierii politici, luptatori pentru libertatea si independenta Indiei au fost inchisi in acest edificiu care a fost martor mut al atrocitatilor suportate de condamnati. Seara are loc un spectacol interesant de sunet si lumina care prezinta inchisoarea si povesteste despre lupta crancena pentru castigarea libertatii. Cina si cazare la Hotel Sea Shell 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 28.03.2024: Port Blair - Insula Havelock

Mic dejun. Plecare spre debarcaderul de unde ne vom imbarca pe feribotul care ne va duce la Insula Havelock unde se afla una dintre cele mai frumoase plaje din Asia, renumita pentru elefantii sai inotatori si recife de neegalat. Pentru iubitorii de plaja, Insula Havelock este paradisul, cu peste sapte plaje tropicale idilice. Dupa sosire, transfer la hotelul unde vom innopta. Dupa-amiaza excursie la Radhanagar Beach, cunoscuta ca Plaja nr. 7 care a fost nominalizata in anul 2004 de Time Magazine ca cea mai buna plaja asiatica, faimoasa pentru serenitatea si frumusetea sa fascinanta. Vom petrece momente relaxante, vom inota si vom admira un superb apus de soare. Cina si cazare la Hotel Symphony Palm 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 29.03.2024: Insula Havelock

Mic dejun. in aceasta zi vom face plaja intr-un loc unic, pe Plaja Elephanta, un paradis cu nisip alb si cei mai frumosi corali ai insulei, la care se poate ajunge numai cu barca. Plaja este ideala pentru sporturi nautice snorkeling si pentru cei care doresc sa faca scuba diving, fiind atractiva si pentru practicantii incepatori in aceste sporturi. Snorkelingul printre pesti va fi o experienta pe care nu o veti uita niciodata. Dupa-amiaza intoarcere la hotel pentru cina si cazare la Hotel Symphony Palm 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 30.03.2024: Insula Havelock - Port Blair - Insula Ross - Port Blair

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre debarcaderul de unde ne vom imbarca pe feribotul cu care ne vom intoarce la Port Blair, de unde vom naviga spre una dintre cele mai populare insule ale arhipelagului Andaman si Nicobar, Insula Ross, cunoscuta si sub denumirea de Subhash Chander Bose Island care ofera peisaje fermecatoare dar care are si un iz istoric, caci de aici britanicii guvernau Insulele Andaman si Nicobar pana la declararea independentei Indiei. O fasie ingusta de nisip uneste insulele gemene Ross & Smith, iar nisipurile albe si padurile de pe ambele maluri o fac absolut splendida, fapt pentru care aceasta este catalogata ca fiind numarul unu dintre plajele din Andaman. Interesant este ca aceasta fasie de nisip este sub apa in timpul mareelor si astfel cele doua insule par separate. intoarcere in Port Blair pentru cina si cazare la Hotel Sea Shell 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 31.03.2024: Port Blair - Chennai

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Port Blair pentru zborul spre Chennai unde vom face un tur panoramic care va include Fortareata St. George, amprenta a epocii coloniale britanice, construit pentru a securiza comertul cu mirodenii din zona, Catedrala Sf. Maria, cea mai veche biserica anglicana din India, Templul Kaplaeeshwara, care este renumit prin coloratul sau gopuram - turnul de la intrare si Marina Beach, cea mai lunga plaja naturala urbana la Golful Bengal din India. Cina si cazare la Hotel Raintree Annasalai 5* (sau similar 5*).

Ziua 14 / 01.04.2024: Chennai - Doha - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 529 (04:20 / 06:15), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul QR 221 (08:15 / 13:15).

 

TARIF: 3230 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 780 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se va majora cu 195 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Bangalore si Chennai - Doha - Bucuresti cu compania Qatar Airways

- transport continental cu avionul pe rutele: Bangalore - Cochin si Chennai - Port Blair - Chennai

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 2 nopti de cazare in hoteluri de 5*, 10 nopti de cazare in hoteluri de 4*

- 1 noapte de cazare pe un "Kettuvallom", o ambarcatiune traditionala din zona "Kerala backwaters"

- vizitarea Ashramului Sri Aurobindo din Pondicherry

- vizitarea Catedralei Sf. Apostol Toma din Chennai

- plaja pe Radhanagar Beach, ce a fost nominalizata in anul 2004 de Time Magazine ca cea mai buna plaja asiatica

- plaja pe Plaja Elephanta, la care se poate ajunge numai cu barca

- excursie pe Insula Ross din Arhipelagul Andaman si Nicobar

- mesele mentionate in program: 12 mic dejunuri, 1 dejun si 12 cine (conform program)

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- transferurile, tururile, croazierele si excursiile mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza India si procesare documente: 90 euro/pers. (se achita in agentie)

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 60 usd/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- aplicatia pentru viza de India se va face online de catre agentie

- 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb, format JPEG

- copie electronica in format PDF dupa prima pagina a PASAPORTULui cu detalii personale

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>