home

 

Contrast si culoare, sacru si profan

 

INDIA: RAJASTHAN - TRIUNGHIUL DE AUR - VARANASI

 

Delhi - Bikaner - Jaisalmer - Jodhpur - Ranakpur - Udaipur - Pushkar - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Lucknow - Varanasi

 

Va propunem o calatorie de neuitat in India, tara contrastelor in care sacrul se impleteste cu profanul, bogatia opulenta coexista langa saracia lucie, iar turistul este atras intr-o experienta senzoriala ametitoare care uimeste si fascineaza deopotriva! Este de ajuns o impreunare a mainilor, o usoara inclinare a corpului spre inainte si o privire directa si veti fi primiti intr-o lume fascinanta, colorata si bine condimentata daca ne gandim ca din India provin 70% din condimentele lumii. "Orasul de aur" - Delhi, "orasul albastru" - Jodhpur, "orasul roz" - Jaipur, fabulosul Taj Mahal cu povestea sa de dragoste dincolo de moarte, safari cu camile si rasaritul de soare de pe Gange, sunt doar cateva dintre locurile si experientele unice pentru care va asteptam alaturi de noi in acest circuit. Indiferent in care din cele peste 850 de limbi si dialecte vorbite uzual veti interactiona, cu siguranta veti simti ospitalitatea, spiritul si caldura unei culturi fascinante si memorabile!

 

Perioada: 20.03 - 04.04.2024

 

Ziua 1 / 20.03.2024: Bucuresti - Istanbul - Delhi

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 12:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1040 (14:55 / 17:25), de unde se va pleca spre Delhi cu zborul TK 716 (20:50 / 05:15).

Ziua 2 / 21.03.2024: Delhi

Sosire la New Delhi la 05:15 si dupa formalitatile de viza vom fi transferati pentru cazare la Hotel ITC Welcomhotel Dwanrka 5* (sau similar 5*). Mic dejun. Dimineata vom incepe vizitarea contrastantului Delhi, unde vom putea admira cel mai bine din toata India imbinarea dintre vechi si nou. Delhi, format din 7 orase stravechi construite de-a lungul anilor, intre sec. al XI-lea si al XX-lea, este considerat a fi cel mai diversificat oras din punct de vedere al stilurilor arhitecturale. Vom merge in vechiul Delhi (Old Delhi), oras construit pe malurile raului Yamuna, la inceputul sec. al XVII-lea, fosta capitala a Imperiului Mughal in timpul domniei imparatului Shah Jehan, astazi etalon al arhitecturii indo-islamice. Vom face o plimbare cu rickshaw pe stradutele pitoresti pana la Chandni Chowk - Scuarul Argintului, odinioara centrul Delhi-ului, o piata exotica si colorata, o zona aglomerata si plina de bazare, magazine si diverse ateliere, Dariba Kalan - Bazarul argintului, Kinari Bazaar si Paranthawalla Gali. in timpul turului panoramic vom trece pe langa istoricul Fort Rosu, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cel mai important monument al orasului, palat al Imperiului Mughal, vom vedea Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construita in anul 1656 de acelasi imparat Shah Jahan, in a carei curte interioara pot fi adunati aprox. 25.000 de credinciosi. in continuare vom vizita Raj Ghat, locul de incinerare a lui Mahatma Gandhi devenit Memorialul Gandhi, "Parintele Natiunii". Vom continua explorarea metropolei cu vizitarea orasului nou (New Delhi), care a fost capitala Indiei britanice, construit de englezul Luyten ca un oras simetric, cu strazi largi, gradini ingrijite, vile moderne si edificii guvernamentale. Turul panoramic va include Poarta Indiei - India Gate, un maiestuos Arc de Triumf inalt de 42 m, memorial ridicat in cinstea soldatilor indieni cazuti in Primul Razboi Mondial, Palatul Prezidential - Rashtrapati Bhawan, zona diplomatica si zona comerciala de langa Connaught Place. in continuare vom vizita Mormantul lui Humanyu, sursa de inspiratie pentru Taj Mahal si apoi complexul arheologic Qutub, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unde vom vedea Qutub Minar, cel mai inalt minaret de caramida din India, un exemplu elocvent al arhitecturii indo-islamice, minaretul sultanului Alau-ud-din Khilji, Quwwatu'l-Islam, cea mai veche moschee din nordul Indiei si o coloana din fier care nu a ruginit de-a lungul secolelor, motiv pentru care este privita ca o curiozitate. Cina si cazare la Hotel ITC Welcomhotel Dwanrka 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 22.03.2024: Delhi - Mandawa

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre orasul Mandawa situat in regiunea Shekhawati din Rajasthan, un oras fermecator, care atrage vizitatorii cu istoria sa bogata, arhitectura splendida si mostenirea culturala captivanta. Deseori denumita "Galeria de arta in aer liber", Mandawa este renumita pentru haveli (vile traditionale) frumos conservate, impodobite cu fresce elaborate si picturi ornamentale. Un tur de vizitare a obiectivelor turistice din Mandawa te poarta intr-o calatorie fascinanta inapoi in timp, "haveli", datand din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea si prezinta un amestec exceptional de stiluri arhitecturale Rajasthani si Mughal cu picturi pe pereti si tavane care redau povesti mitologice si scene din viata de zi cu zi. Cina si cazare la Hotel Aangan Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 23.03.2024: Mandawa - Bikaner

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Bikaner care a fost un bogat oras comercial situat intr-o regiune independenta, fondat in anul 1488 de catre Rao Bhikaji, fiul lui Rao Jodha, fondatorul orasului Jodhpur. Vom vizita Fortul Junagarh cocotat pe un varf de munte de unde domina orasul, construit in anul 1588. Lal Niwas, bogat decorat in rosu si auriu, este cel mai vechi dintre cele 37 de palate din cadrul fortului si gazduieste o biblioteca de carti sanscrite si persane. Armura arata si palancinele lui Maharajas. Palatul Lalgarh, construit din gresie rosie si proiectat de Sir Swinton Jacob, are o colectie impresionanta de trofee si fotografii de vanatoare si ofera o privire fascinanta asupra vietii Maharajilor din sec. al XX-lea. in continuarea zilei vom vizita Centrul de Cercetare al Camilelor, infiintat ca urmare a importantei camilei in dezvoltarea socio-economica a zonelor aride si semi-aride, concentrandu-se asupra cercetarii fundamentale si aplicate asupra dromaderului. Cina si cazare la Hotel Lallgarh Palace 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 24.03.2024: Bikaner - Jaisalmer

Mic dejun. Plecare spre Jaisalmer, "Orasul de Aur", asa cum a ajuns sa fie cunoscut acest loc maiestuos din Rajasthan, cu un fort impunator, palate stravechi si havelis-uri care parca te transpun in povestile si legendele locului. Fortareata imensa situata pe Dealul Trikuta care domina centrul orasului parca inca vegheaza rutele caravenelor de camile ce strabateau odinioara desertul. Dunele de nisip situate nu departe de oras sunt astazi un punct de atractie turistica si pentru a simti cu adevarat mirajul desertului, seara vom face o plimbare cu camile pe dunele de nisip. Cina si cazare la Hotel Rang Mahal 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 25.03.2024: Jaisalmer

Mic dejun. Va puteti bucura de Holi, cunoscut si ca Festivalul Culorilor, una dintre cele mai vibrante si vesele sarbatori din India si dintre comunitatile hinduse din intreaga lume. Acest festival stravechi are loc la inceputul primaverii, pentru a saluta sosirea primaverii si a-ti lua ramas bun de la iarna. Punctul culminant al Festivalului Holi este jocul exuberant de culori, cand oameni de toate varstele se aduna si inarmati cu pulberi colorate si baloane pline cu apa se angreneaza intr-o lupta plina de savoare si veselie. Atmosfera este vibranta, cu muzica, dans si voie buna, in timp ce participantii se ung reciproc pe fete cu o serie de nuante stralucitoare, simbolizand victoria binelui asupra raului si triumful bucuriei si iubirii.

Vom incepe vizitarea orasului Jaisalmer cu Tankul Gadisar, din partea de sud-est a orasului, apoi vom continua cu Fortul Jaisalmer cocotat pe Dealul Trikuta de unde vom avea o frumoasa panorama asupra orasului. Peretii exteriori ai fortului, construiti intre anii 1633 si 1647, au o inaltime de aprox. 9 m si numara 99 de bastioane. in interiorul fortificatiei vom vedea un templu Jain, vom observa usile frumoase si balcoanele caselor mici ocupate de peste cei 1.000 de locuitori ai orasului, ceea ce il face sa fie unicul "fort viu" din India. Ne vom plimba prin aceasta cetate din desert, pe strazile sale inguste unde vom descoperi havelis-uri incantatoare sculptate in aceeasi gresie de culoarea mierii, ca a fortaretei si magazinase de unde vom putea cumpara suveniruri. in continuare vom vizita Palatul Juna Mahal unul dintre cele mai vechi palate din Rajasthan care are sapte etaje si templele Jain, unde vom admira peretii sculptati, infatisand diferite zeitati Jain si Hindu. Ziua va continua cu vizitarea unui alt minunat palat, Salim Singh-ki Haveli, construit in sec. al XVII-lea, situat langa intrarea in fortareata si cu vizitarea Patwon-ki Haveli, care nu este o cladire singulara ci un grup de havele, fiecare unica prin arhitectura si design. Turul se va incheia cu o vizita la cenotafe, locul ideal pentru a privi un minunat apus de soare. Cina si cazare la Hotel Rang Mahal 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 26.03.2024: Jaisalmer - Jodhpur

Mic dejun. Plecare spre "orasul albastru" Jodhpur, fondat in anul 1459, cel mai vechi oras din Rajputana, ce reflecta grandoarea vremurilor de mult apuse, fiind ridicat cu 30 de ani inainte de Bikaner, cu o suta de ani inainte de Udaipur si cu aproape trei secole mai vechi decat Jaipur. Vom vizita Fortul Meherangarh, unul dintre cele mai impunatoare si fascinante forturi ale statului, cu cele 7 porti in spatele carora vom descoperi Motimahal - Palatul Perlelor, Phool Mahal - Palatul Florilor si Sukh Mahal - Palatul Placerilor. in continuarea zilei vom avea timp sa exploram piata locala cu artizanatul specific, cu bijuterii din argint, tablouri, obiecte din piele, marionete, textile etc.. Cina si cazare in Jodhpur la Hotel Park Plaza 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 27.03.2024: Jodhpur - Ranakpur - Udaipur

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Udaipur, cel mai pitoresc oras al Rajasthanului, considerat "bijuteria" regatului Mewar, condus de dinastia Sisodia timp de 1.200 de ani. Pe parcurs vom vizita Templul de la Ranakpur, faimos pentru cel mai mare complex de temple Jain din India: Templul Chaumukha sau Templul cu 4 Fete, templu principal, construit din marmura, avand 29 de incaperi si 1.444 de pilastri, frumos sculptati, niciunul identic cu celalalt, fiind dedicat lui Adinath, primul tirthankara, cel care a pus bazele jainismului, una dintre cele mai vechi religii si filozofii ale lumii. Dupa aceasta vizita, ne vom indrepta catre Udaipur, cel mai romantic oras din Rajasthan, cunoscut sub numele de "Venetia estului" sau "Orasul Lacurilor". in anul 2009 a fost desemnat ca fiind "cea mai frumoasa destinatie pentru turisti". Palatele de marmura, caleidoscopul de stradute, templele, gradinile frumos aliniate si lacurile, fac ca Udaipurul, "Orasul Zorilor", sa para un miraj. Cina si cazare in Udaipur la Hotel Justa Rajputana 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 28.03.2024: Udaipur

Mic dejun. Dimineata vom vizita City Palace, cel mai mare complex de palate din India, care cuprinde 11 palate construite timp de peste 400 de ani prin contributia mai multor Maharajaha din dinastia Mewar. Legenda palatului magnific construit din granit stralucitor si marmura care se ridica maiestuos deasupra lacului Pichola, spune ca acesta a fost inceput in anul 1553, de Maharana Udai Singh II la indemnul inteleptului Harit care l-a asigurat ca nu va fi niciodata cucerit de inamici. Vom vizita apoi Templul Jagdish, dedicat lui Vishnu, cel mai mare si mai venerat templu din Udaipur, construit in anul 1651 in stil indo-arian. Vom face in continuare o placuta plimbare prin Saheliyon-Ki-Bari, o gradina cu frumoase fantani, piscine cu lotusi si chioscuri cu elefanti sculptati in marmura. Turul se va incheia cu o plimbare cu barca pe apele romanticului lac Pichola pentru a admira apusul de soare. Maretia lacului este accentuata de Lake Palace situat pe Insula Jag Niwas, simbolul turistic al orasului, de Lake Garden Palace sau de Jag Mandir. Cina si cazare in Udaipur la Hotel Justa Rajputana 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 29.03.2024: Udaipur - Pushkar - Jaipur

Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre Pushkar, orasul sacru din Rajasthan, celebru pentru frumusetea peisajului si a celor peste 400 de temple. Vom vizita principalele atractii turistice, faimosul lac Pushkar si singurul templu din India dedicat lui Brahma, Templul Savitri sau Templul Rangnath. Anual, la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie, se desfasoara una dintre cele mai mari piete de camile din lume, devenita una din marile atractii din Pushkar. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Jaipur, capitala Rajasthanului, pentru a continua vizitarea asa-numitului "Triunghi de Aur": Delhi - Agra - Jaipur. Cina si cazare in Jaipur la Hotel Sarovar Premiere 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 30.03.2024: Jaipur

Mic dejun. Vom incepe vizitarea "orasului roz", a carui culoare de bun venit a fost data cladirilor cu ocazia vizitei Printului Albert, oras construit dupa reguli de planificare urbana Hindu, alcatuit din 9 zone de cladiri bine delimitate de strazi largi, fiind astfel singurul oras din lume care reflecta cele 9 diviziuni ale Universului, pe care il putem considera oglinda a tot ce reprezinta Rajasthanul: cultura, traditie, societate si cel mai important, oamenii. Vom vizita Fortul Amber, fosta capitala a Rajasthanului pana in anul 1728, un exemplu impresionant de arhitectura Rajput, cu terase si turnuri impresionante care se reflecta in Lacul Maota. in aceasta zi ne vom simti ca niste regi, deoarece, pastrand vechea traditie, vom urca dealul catre Fort Amber pe elefanti, asa cum membrii familiilor regale o faceau odinioara. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereti acoperiti de minunate picturi murale, pietre pretioase si oglinzi, a fost construit de catre Man Singh I in anul 1592 si completat de catre descendentul sau, Jai Singh I. Dincolo de aspectul sau exterior robust, interiorul surprinde prin rafinamentul artistic. in interior vom vizita Sukh Niwas sau Palatul Placerilor, Jai Mandir sau Holul Victoriei, care adaposteste Sheesh Mahal - Sala Oglinzilor, Diwan-i Am sau Holul pentru audiente publice, Diwan-i-Khas, Holul audientelor private, diverse porti frumos decorate si Gradina Charbagh. in continuarea zilei vom face un stop pentru fotografii la Hawa Mahal - Palatul Vantului, special prin fatada sa cu cele 953 de ferestre prin care doamnele curtii puteau sa observe viata cotidiana a orasului fara a fi vazute, dupa care vom vizita City Palace - Palatul Maharajahului din centrul orasului vechi, o imbinare intre arta Rajasthani si cea Mughal, impartit in mai multe curti interioare, gradini si cladiri, dintre care o parte s-a transformat in muzeu. O ultima vizita o vom face la Jantar Mantar, cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh in sec. al XVIII-lea. Cina si cazare in Jaipur la Hotel Sarovar Premiere 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 31.03.2024: Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

Mic dejun. Plecare spre Fatehpur Sikri, oras inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, construit in gresie rosie de imparatul Akbar cel Mare, unul dintre cele mai stralucitoare exemple de arhitectura, realizat in anul 1578 in onoarea sfantului sufist Sheikh Salim Chishti pentru implinirea rugaciunilor de a avea un descendent masculin la tron. Arhitectura care surprinde prin bogata decoratie a palatelor sale "vorbeste" despre toleranta religioasa a lui Akbar, fiind o minunata compozitie de stiluri hindu si musulmane. Vom avea prilejul de a admira palatul cu cinci etaje Panch Mahal, mormantul lui Sheikh Salim Chishti si Moscheea Jama Masjid, una dintre cele mai mari si mai frumoase moschei din lume, despre care se spune ca este o copie a moscheii din Mecca. Fosta capitala a imparatului moghul Akbar, a fost insa abandonata dupa doar 12 ani din cauza lipsei de apa, devenind dintr-o nestemata arhitectonica un "oras fantoma". Traseul va continua spre Agra, fosta capitala a mogulilor, celebra in intreaga lume pentru faimosul Taj Mahal, "visul in marmura alba", eternul monument al dragostei, construit de imparatul mogul Shah Jahan in memoria iubitei sale sotii, sau cum spunea poetul englez Edwin Arnold, "dragostea unui imparat incrustata in piatra". in Agra vom vizita Fortul Agra, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, construit in perioada mogula, intr-un stil arhitectonic eclectic, pe malul raului Yamuna, in anul 1565. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli, este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Fiecare imparat si-a adus contributia sa, devenind astfel un adevarat "oras in oras". imparatul Shah Jahan a fost exilat in acest fort de catre propriul sau fiu, petrecandu-si aici ultimii ani din viata, cu singura mangaiere ca putea privi indelung catre Taj Mahal, locul in care se odihnea iubita sa sotie. Cina si cazare in Agra la Hotel Clarks Shiraz 5* (sau similar 5*).

Ziua 13 / 01.04.2024: Agra - Lucknow

Mic dejun. Dimineata devreme vom vizita celebrul Taj Mahal, o adevarata bijuterie a artei islamice in India, una dintre capodoperele universale, definita ca fiind o "lacrima pe fata eternitatii". Monumentul atesta dragostea eterna a unui barbat, respectiv imparatul Shah Jahan, pentru iubita sa sotie, Mumtaz Mahal. Constructia Mausoleului a inceput in anul 1631 si a durat 22 de ani, timp in care 20.000 de lucratori au muncit la acest impresionant monument. Cu siguranta, Taj Mahal, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO este cel mai vizitat monument al Indiei si va reprezenta momentul de maxima emotie al acestui tur. Conform legendelor, Shah Jahan dorea sa construiasca o replica a Taj Mahal-ului in marmura neagra, care sa-i serveasca drept mormant, insa aceasta dorinta a ramas doar un vis, imparatul fiind ulterior inmormantat alaturi de sotia sa, in Taj Mahal. Plecare spre Lucknow, capitala si cel mai mare oras din statul Uttar Pradesh, faimos prin arhitectura, cultura si istoria sa. Vom face un tur panoramic de oras, prilej cu care vom admira Rumi Darwaza, o frumoasa poarta mughala, vom vizita Templul Bara Imambara construit in sec. al XVIII-lea si Bhool Bhulaiyaa, un labirint de tuneluri inguste de unde se poate vedea orasul de la balcoanele de sus. Turul se va incheia cu o vizita la turnul cu ceas construit in stil victorian. Cina si cazare in Lucknow la Hotel Novotel Gomti Nagar 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 02.04.2024: Lucknow - Varanasi

Mic dejun. Plecare spre Varanasi, unul dintre cele mai vechi orase din lume cunoscut si ca Benares sau Kashi, situat pe malurile Gangelui. Pentru credinciosii hindusi, Varanasi, orasul sfant, este nu numai unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din India, ci si singurul loc in care multi dintre ei vin aici special pentru a-si sfarsi zilele, caci daca in orice alt loc din lume sfarsitul este asteptat cu teama, aici, in Varanasi, pe malurile Gangelui, moartea este asteptata cu speranta, deoarece numai aici, conform credintei, ea constituie adevarata mantuire. Hindusii cred ca cei care mor aici, pe malurile fluviului sfant, sunt izbaviti de povara reincarnarilor (samsara), ies din lantul Karmic si reusesc sa atinga starea supremei eliberari, Nirvana. Dupa sosire vom intra in atmosfera acestui oras mai vechi decat istoria, vizitand Templul Bharat Mata, in traducere India Mama, dedicat patriei si venerat de toti indienii, indiferent de casta sau de apartenenta religioasa. Templul este ridicat pe 5 piloni, fiecare dintre ei simbolizand focul, apa, pamantul, cerul si vantul si adaposteste o harta tridimensionala a Indiei sculptata in marmura. in timpul turului panoramic vom trece pe langa Benares Hindu University si Templul Vishwanath. Seara, daca se doreste, vom vizita Dasaswamedh Ghat, aflata pe malul Gangelui, pentru a asista la "rugaciunea de seara" care incepe imediat dupa apus. "Spectacolul" este de neuitat, o imbinare de sunet si lumini provenite de la lampile credinciosilor, un ceremonial religios cu radacini in ritualurile vedice ale focului, insotit de incantatiile brahmanilor si de cantecele pelerinilor prezenti. Cina si cazare in Varanasi la Hotel Hindustan International 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 03.04.2024: Varanasi - Delhi

Mic dejun. Dimineata devreme, vom avea parte de o experienta unica plutind cu barca la rasarit de soare pe fluviul sacru Gange, prilej de a admira ghat-urile in lumina diminetii, unde mii de pelerini participa la ritualurile de rugaciune si imbaiere purificatoare in apele sfinte ale fluviului. Clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt, vor face din aceasta plimbare o experienta unica, dupa care ne vom intoarce la hotel pe stradutele labirintice ale orasului. Mic dejun si deplasare la Sarnath, "locul cu caprioare", unde Buddha a tinut prima sa predica dupa iluminare. Transfer la aeroport pentru zborul spre Delhi. Cina si cazare in Delhi la Hotel ITC Welcomhotel Dwarka 5* (sau similar 5*).

Ziua 16 / 04.04.2024: Delhi - Istanbul - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 717 (06:20 / 10:40), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1039 (13:45 / 15:00).

 

TARIF: 2750 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 750 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 20 turisti; pt. 19-15 turisti, tariful se va majora cu 190 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Delhi si retur cu compania Turkish Airlines

- transport continental cu avionul pe ruta: Varanasi - Delhi

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- taxa de viza si procesare pentru India

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 3 nopti de cazare in hoteluri de 5* si 12 nopti de cazare in hoteluri de 4*

- mesele mentionate in program: 14 mic dejunuri si 14 cine

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- plimbare cu rickshaw in Old Delhi

- plimbare pe camile in Jaisalmer

- plimbare cu barca pe Lacul Pichola in Udaipur

- urcarea cu elefanti la Fortul Amber in Jaipur

- plimbare cu barca pe Fluviul Gange in Varanasi

- tour escort din India pe durata intregului circuit

- ghizi locali vorbitori de limba engleza pentru tururile si vizitele mentionate in program

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi (in cazul in care se aplica)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 75 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- 1 fotografie in format digital color, pe fundal alb, format JPEG

- copie electronica in format PDF dupa prima pagina a PASAPORTULui cu detalii personale

- aplicatia pentru viza de India se face online de catre agentie

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie in functie de disponibilitati si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>