home

 

6 tari intr-o singura incursiune

Incursiune in AMERICA DE SUD

 

PERU - BOLIVIA - CHILE -

ARGENTINA - URUGUAY - BRAZILIA

 

Lima - Cusco - Ollantaytambo - Aguas Calientes - Machu Picchu - Andahuaylillas - La Raya - Raqchi - Pucara - Puno - Titicaca - Copacabana - Insula Soarelui -

La Paz - Santiago de Chile - Valparaiso - Vina del Mar - Buenos Aires -

Montevideo - Iguassu - Rio de Janeiro

 

O invitatie de nerefuzat intr-o incursiune extraordinara in exotica America de Sud, care va incepe cu experienta de cunoastere "andina", unica, pasind pe urmele enigmaticei civilizatii Tiahunacao, descoperind comorile incredibile lasate de civilizatia Imperiului Inca, ajungand pana la "Orasul pierdut al incasilor", Machu Picchu, pe lacul sacru Titicaca, pana la spectaculoasa asezare a orasului La Paz din Bolivia. Incursiunea va continua cu orasul care pastreaza inca amintirea imperiului colonial spaniol, Santiago de Chile, cu asezarile invecinate, Valparaiso si Vina del Mar, adevarate bijuterii intrate in Patrimoniul Mondial UNESCO. Veti patrunde insotiti de acordurile tangoului argentinian "Caminito" in Buenos Aires, veti fi vrajiti de minunile naturale ale cascadelor Iguassu si veti termina incursiunea in cea mai frumoasa metropola din lume, Rio de Janeiro, strajuita de una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne, statuia lui Iisus de pe Muntele Corcovado.

 

Perioada: 14.04 - 30.04.2024

 

Ziua 1 / 14.04.2024: Bucuresti - Amsterdam - Lima

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:30 / 08:45), de unde se va pleca spre Lima cu zborul AF 486 (10:15 / 15:50). Sosire in Lima, capitala si cel mai mare oras din Peru, important centru comercial, financiar, industrial si cultural al tarii care se intinde pe malurile raurilor Lurin, Chillon si Ramac, in partea de vest a tarii, aproape de portul Xallao de la Oceanul Pacific. Transfer si cazare la Hotel Crowne Plaza Miraflores 5* (sau similar 5*).

Ziua 2 / 15.04.2024: Lima - Cusco

Mic dejun. in aceasta zi vom explora Lima, supranumit "orasul regilor", intemeiat de conchistadorul Francisco Pizzaro in anul 1535, metropola care s-a extins pe zone largi de desert si pe numeroase vai, fiind considerat orasul cu cel mai mare teritoriu desertic, dupa Cairo. Tur panoramic de oras care va incepe cu centrul istoric, unde vom putea admira Piata Mare, Plaza de Armas inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Prezidential, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, cu catacombele sale. Turul va continua in Lima moderna cu cartierele rezidentiale si comerciale, cu Miraflores - Parcul Central si Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru si un bun punct de belvedere catre ocean. Dupa dejun vom vizita in continuarea zilei Muzeul Larco Herrera, unde ne vom putea face o imagine de ansamblu asupra trecutului antic din Peru, aici gasindu-se cea mai vasta colectie privata de arta precolumbiana din tara. Muzeul expune cronologic sute de piese ceramice, textile, metalice si pietre pretioase, precum si tezaurul unde sunt pastrate bucati de pietre pretioase de aur, argint si pietre semipretioase. Muzeul Larco este unul dintre putinele muzee din lume care permite accesul la toate exponatele sale, in acest caz fiind in jur de 45.000 de piese. O alta atractie a muzeului si de mare interes pentru vizitatori este expozitia de arta erotica precolumbiana. Ne vom deplasa apoi la aeroport pentru zborul spre Cusco. Transfer pentru cazare in Cusco la Hotel San Augustin Dorado 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 16.04.2024: Cusco - Ollantaytambo - Aguas Calientes (Machu Picchu Village)

Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic al centrului Imperiului Incas, Cusco, prilej cu care vom admira frumoasele cladiri coloniale din Piata Mare, Catedrala si Templul Soarelui numit Korikancha. Ne vom deplasa apoi in afara orasului pentru a vizita impresionanta fortareata de la Sacsayhuaman, constructie asezata strategic pe o colina, pentru a proteja orasul, in prezent locul unde anual se desfasoara Festivalul Inti Raymi. Dejun, dupa care vom pleca in continuarea zilei spre Valle Sagrado de los Incas - Valea Sacra a Incasilor, strabatuta de Raul Rio Urubamba, afluent al Amazonului si vom ajunge Ollantaytambo de unde vom incepe o calatorie de aprox. 2 ore cu trenul spre Aguas Calientes, punctul de plecare spre faimoasa cetate Machu Picchu, cunoscut sub denumirea de "Orasul Pierdut al Incasilor". Calatoria este un spectacol in sine, deoarece vom strabate peisaje salbatice, traversand abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Cazare in Aguas Calientes (Machu Picchu Village) la Hotel Tierra Viva 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 17.04.2024: Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa timp de aprox. 20 de minute cu microbuze speciale, pe un drum serpuit, pana la incredibila asezare de la Machu Picchu, enigmaticul "Oras Sfant al Incasilor". Orasul in stanca al incasilor este considerat o minune arhitecturala si o sursa permanenta de mistere si ipoteze, care si in prezent reprezinta una dintre marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una dintre cele "7 minuni ale lumii moderne". Extraordinarele ruine precolumbiene ale "Orasului Pierdut al Incasilor", care se intind pe o suprafata de 18 km2 si care reprezinta constructiile terasate de odinioara, legate intre ele prin aprox. 3.000 de trepte, sunt situate intr-o zona muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de Cusco. Vizita va include un tur ghidat al cetatii, prilej cu care vom vedea Piata principala, Turnul Circular, Ceasul Solar Incas - Intihuatana, Templul Soarelui, dedicat Zeului Soare - Inti, Camerele Regale, Templul Condorului, numit astfel datorita pietrei uriase interioare taiata in forma de condor, Templul celor Trei Ferestre, unde soarele patrunde prin ferestrele trapezoidale luminand astfel piata sacra etc.. Ne vom intoarce la Aguas Calientes, pentru dejun, dupa care vom lua trenul spre Ollantaytambo, de unde vom fi transferati cu autocarul la Cusco. Cazare la Hotel San Augustin Dorado 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 18.04.2024: Cusco - Andahuaylillas - La Raya - Raqchi - Pucara - Puno

Mic dejun. Dimineata devreme, vom pleca spre Puno, localitate aflata pe malul lacului Titicaca. Pe parcursul calatoriei care ne va purta peste piscuri si vai situate la altitudini de peste 4.300 m, vom vizita Biserica San Pedro de Andahuaylillas, cunoscuta si sub numele de Capela Sixtina a Americii, datorita superbului plafon decorat cu aur. Vom trece prin Pasul La Raya, punctul cel mai inalt din Anzi care face legatura intre Cusco si Puno, pe parcurs facand o oprire la Raqchi, unde vom vizita un sanctuar Inca, o constructie spectaculoasa dedicata marelui zeu Inca Wiracocha, constructie dominata de un mare perete central, a carei baza din piatra este o mostra de fina arhitectura Inca. Traseul spre Puno va trece prin oraselul Pucara, in care vom descoperi alte "urme" ale incasilor. Dejun inclus pe traseu. Sosire in Puno si cazare la Hotel Sonesta Posada 4* (sau similar 4*).

 

 

Ziua 6 / 19.04.2024: Puno - Titicaca - Copacabana - Insula Soarelui - Copacabana

Mic dejun matinal. Croaziera pe lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, pentru a admira insulele plutitoare populate de tribul Uros Indians. Aceste stravechi asezari ale locuitorilor lacului, cunoscuti si sub denumirea de "tribul apei", sunt in realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numita "totora", din care acestia isi confectioneaza atat casele, cat si barcile. Dupa ce vom parasi legendarul lac, ne vom indrepta catre frontiera cu Bolivia si, dupa indeplinirea formalitatilor de trecere a frontierei dintre Peru si Bolivia, ne vom continua traseul prin nemarginitele intinderi ale platoului bolivian strajuit de varfurile maiestuoase ale Anzilor Cordilieri. Vom pleca in continuarea zilei spre Copacabana, localitatea de la care a fost "imprumutat" numele celei mai renumite plaje din Rio de Janeiro, care in afara faptului ca se afla situata intr-o frumoasa zona geografica este si un important centru de pelerinaj religios, unde se pastreaza vie cultura stramosilor Aymaras. Aici vom vedea Statuia Fecioarei din Copacabana care este icoana cea mai venerata din intreaga America de Sud. Dupa dejun inclus, optional deplasare cu barca cu motor pentru vizitarea Insulei Soarelui, situata la o ora distanta de Copacabana, cea mai mare din intregul arhipelag. Pe insula se afla numeroase vestigii arheologice precum Templul Pilkokaina, Scara Sfanta si Labirintul Chicana. Transfer pentru cazare in Copacabana la Hotel Rosario 3* (sau similar 3*).

Ziua 7 / 20.04.2024: Copacabana - La Paz

Mic dejun. in aceasta zi vom continua calatoria spre La Paz, capitala guvernamentala a Boliviei, "cel mai inalt oras din lume", fiind situat la o altitudine de 3.660 m. Orasul a fost fondat in anul 1548 de catre spaniolul Alonso de Mendoza, primul nume dat orasului fiind "La Ciudad de Nuestra Senora de La Paz", pentru a celebra sfarsitul Razboiului Civil din Peru. Vom face o scurta incursiune in partea sudica a orasului, in Valea Lunii, unde vom intalni un peisaj similar cu cel de pe luna, format in decursul timpului prin eroziune. Valea Lunii a fost descoperita de catre celebrul astronaut Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Luna si care, aflat in vizita in La Paz, a fost impresionat de asemanarea peisajului cu cel selenar. Vom continua cu vizitarea capitalei aflate la cea mai mare altitudine, adapostita in peisajul de o frumusete dramatica al muntilor intre care se remarca Masivul Illimani, acoperit permanent de zapada. Vom vizita centrul orasului, unde vom vedea Piata Murillo in care se gaseste Palatul Guvernului si Palatul Prezidential, vom vizita biserica Sf. Francisc si Calle de la Brujas cunoscuta sub denumirea de "Targul vrajitoarelor". Transfer pentru cazare la Hotel Mitru 5* (sau similar 5*).

Ziua 8 / 21.04.2024: La Paz - Santiago de Chile

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Santiago de Chile, capitala aflata pe malul raului Mapocho, la poalele vulcanului Tupungato, inalt de 6.570 m, oras care pastreaza amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales in centrul istoric. Dupa sosire ne vom intalni cu ghidul local alaturi de care vom porni intr-un tur panoramic de oras care va include Palatul Prezidential, Piata Armelor cu Catedrala si vechea cladire a Postei, Muzeul National de Istorie si Casa Colonial, fosta resedinta a guvernatorului in perioada coloniala. Vom putea admira apoi orasul de pe dealul Cerro San Cristobal, aflat in Parcul Metropolitano(urcarea se va face cu teleferic). Turul va continua cu deplasarea catre una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom gasi o multime de magazine si restaurante. Transfer pentru cazare la Hotel Almacruz & Convention Center 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 22.04.2024: Santiago de Chile - Valparaiso - Vina del Mar - Santiago de Chile

Mic dejun. Plecare spre pitorescul oras Valparaiso, bogat in arhitectura autohtona, sursa de inspiratie pentru artisti si poeti, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Orasul, situat la o distanta de 120 km fata de Santiago de Chile, este unul dintre cele mai importante porturi ale tarii, supranumit si "San Francisco al Americii de Sud" datorita faptului ca este cladit pe pantele Anzilor, cu fata la Pacific. in timpul turului panoramic in Valparaiso, vom admira cladirile viu colorate, Piata Sotomayor si Cladirea Parlamentului. in continuarea zilei ne vom indrepta spre orasul invecinat, Vina del Mar, "orasul gradina", cu plaje desprinse parca din paradis, fiind astfel cea mai importanta statiune din Chile si una dintre principalele statiuni din America de Sud. Tur panoramic al "bijuteriei" de la Oceanul Pacific care se afla la o distanta de numai 9 km nord-vest de Valparaiso, care ofera toate facilitatile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscuta si sub denumirea de "Capitala Turismului Chilian". intoarcere pentru cazare in Santiago de Chile la Hotel Almacruz & Convention Center 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 23.04.2024: Santiago de Chile - Buenos Aires

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Buenos Aires, capitala Argentinei, unde dupa sosire ne vom intalni cu ghidul local alaturi de care vom porni intr-un tur panoramic de oras care va incepe cu cartierele Palermo si Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, gradini imense, locuinte si cladiri luxoase. in cartierul Palermo se afla cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie intins pe o suprafata de 3 km2, care imbina armonios lacuri, sculpturi si monumente. Ne vom indrepta apoi spre cartierul La Racoleta, care demonstreaza ca Buenos Aires este "Parisul Americii Latine", cartier in care se afla si cimitirul unde este inmormantata celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat in anul 1908 si Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume (intrarea nu este inclusa). Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfasurarii celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primaria Cabildo, Catedrala Metropolitana in adiacenta careia se afla si casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Cladirea Guvernului "Casa Rosada", Sediul Congresului National, o cladire spectaculoasa cu o suprafata de 9.000 m, realizata de catre arhitectul Victor Meano. Vom vizita in continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu cladiri albe cu balcoane din fier forjat si La Boca, cartier italian cu faimoasa strada care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viata cartierului. Seara, optional, cina cu spectacol de tango argentinian la un restaurant cu specific. Cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 24.04.2024: Buenos Aires - Montevideo - Buenos Aires

Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau, optional, excursie de o zi la Montevideo. Transfer in port pentru imbarcare pe ferry-boat-ul spre Montevideo. Tur panoramic al capitalei Uruguayului, numita si "Elvetia Sud-Americii", care va include partea veche a orasului, Piata Constitutiei cu Catedrala Matriz, cea mai veche cladire publica din oras, Paetonal Sarandi, strada pitoreasca coloniala cu diverse magazine de suveniruri si restaurante, Teatrul Solis, Piata Independentei cu Monumentul Artigas (Erou National), Mausoleul, principala strada comerciala 18 Iulie, Cladirea Congresului, Meadow, faimoasa gradina de trandafiri si Monumentul Diligentei. Vom urca apoi pe dealul Montevideo pentru a admira o frumoasa priveliste panoramica a golfului Montevideo si pentru a vedea fostul Fort Colonial. Turul panoramic va continua cu Parcul Bataliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat de fotbal in anul 1930, zona rezidentiala Carrasco's si cu trecerea in revista a plajelor ce "inlantuie" orasul. intoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 25.04.2024: Buenos Aires - Iguassu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Iguassu, oras situat la granita cu Argentina si Paraguay, renumit datorita cascadelor spectaculoase. Cascadele Iguassu si-au primit numele din limba bastinasilor Guarani, denumire care se poate traduce prin "apa mare". Mare este insa un cuvant mic pentru a descrie grandoarea acestor cascade care te fac sa te simti insignifiant in comparatie cu forta pe care o degaja. Iguassu reprezinta in fapt o serie de 275 de cascade care se intind pe o distanta de aproximativ 3 km si care, intr-o perioada normala din an, au debitul de 1.800 de m3 de apa pe secunda. Volumul de apa al cascadei depaseste in medie 10 milioane de litri pe secunda, iar in anumite perioade din sezonul ploios, Iguassu este cea mai mare cascada din lume din punct de vedere al debitului de apa, fiind intrecuta doar la media anuala de Cascada Niagara. Deoarece este intr-adevar o minune a naturii, in anul 1986 UNESCO a adaugat intreaga zona a cascadelor pe lista Patrimoniului Natural Mondial. Vom vizita partea argentiniana a cataractelor, care combina intreaga esenta a Parcului National Iguassu, atat prin spectacolul de neegalat al cascadelor San Martin si Gargata do Diablo, in traducere Gatlejul Diavolului, cea mai inalta parte a cascadei, cat si prin aventura in sine a traseului. Accesul dinspre partea argentiniana este facilitat de trenul ecologic al padurii tropicale, care ne va duce la diferite pasarele. Dintre toate cascadele Iguassu, La Gargata do Diablo este cea mai impresionanta si demarca granita dintre Argentina si Brazilia. Vom traversa apoi granita in Brazilia, pentru cazare la Hotel Viale Cataratas 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 26.04.2024: Iguassu - Rio de Janeiro

Mic dejun. Dimineata vom vizita partea braziliana a cataractelor, intrand in Parcul National, inscris si el in Patrimoniul Natural Mondial UNESCO, strabatand un drum spectaculos de aprox. 1 km, prin padurea tropicala, pe carari si poduri printre cascade, pana vom ajunge in punctul cel mai apropiat de marea cadere de apa. Pentru a evita efortul si intoarcerea pe acelasi drum, vom reveni la drumul principal folosind un lift special amenajat pentru acest lucru. Optional, zbor de agrement cu elicopterul, pentru o vedere panoramica unica asupra cascadei Iguassu, prilej de a admira de sus atat partea braziliana, cat si partea argentiniana a cascadei. in continuarea zilei ne vom deplasa la aeroport pentru zborul spre Rio de Janeiro. Transfer pentru cazare la Hotel Windsor Excelsior 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 27.04.2024: Rio de Janeiro

Mic dejun. Tur panoramic al celei mai frumoase metropole din lume, Rio de Janeiro, prilej cu care vom admira Golful Guanabara, Palatul Guanabara, resedinta guvernatorului statului, centrul si cartierul de afaceri, Parcul Flamenco, Catedrala San Sebastian, Biserica Candelaria, Arcul Lapa, Biblioteca Nationala, Teatrul Municipal, Muzeul de Arta, Maracana, cel mai mare stadion de pe glob, Sambadrome, locul de desfasurare al Carnavalului de la Rio si renumitele plaje Ipanema, Vidigal, Leblon si Copacabana. in continuarea zilei vom lua telecabina din Praia Vermelha catre Muntele Urca. Telecabina va face o prima oprire la Morro da Urca, unde este un minunat punct de belvedere catre Golful Botafogo, iar cea de-a doua, la o altitudine de 400 m deasupra nivelului marii, in varful dealului Sugar Loaf, denumit astfel datorita asemanarii cu o capatana de sfecla de zahar, de unde vom avea o alta priveliste asupra orasului si a Golfului Guanabara, vazute din unghiuri diferite. in continuarea zilei vizita Muntele Corcovado. Ascensiunea va incepe printr-o plimbare cu un trenulet special prin padurea tropicala Tijuca, de-a lungul lacului Rodrigo de Freitas, dupa care vom urca 220 trepte catre simbolul incontestabil al orasului, renumita statuie a Mantuitorului Iisus Hristos. Monumentul a fost recent selectionat ca facand parte din cele "7 minuni ale lumii moderne". Statuia este cea mai mare dintre statuile realizate in stil Art Deco si in acelasi timp a 5-a ca dimensiune din intreaga lume, reprezentandu-l pe Hristos, cu cei 30,5 m inaltime (cea mai mare statuie se gaseste in Lima, cu o inaltime de 37 m). De pe platforma situata la o altitudine de 710 metri deasupra nivelului marii, vom admira privelistile spectaculoase pe care le ofera Rio de Janeiro, orasul Niteroi care se afla vis-a-vis, dincolo de Golful Guanabara, Dealul Sugar Loaf, Laguna Rodrigo de Freitas, Oceanul Atlantic si plajele din sudul orasului. Cazare la Hotel Windsor Excelsior 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 28.04.2024: Rio de Janeiro - Amsterdam

Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru ultimele cumparaturi. Camere sunt disponibile pana la ora 11:00. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 706 (21:55 / 14:25).

Ziua 16 / 29.04.2024: Amsterdam - Bucuresti

Sosire la Amsterdam la ora 14:25, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1377 (21:15 / 00:55).

Ziua 17 / 30.04.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:55.

 

TARIF: 2960 EURO + 1980 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 890 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 190 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Paris - Lima si Rio de Janeiro - Amsterdam - Bucuresti cu companiile Air France si KLM

- transport continental cu avionul pe rutele: Lima - Cusco, La Paz - Santiago de Chile, Santiago de Chile - Buenos Aires, Buenos Aires - Iguassu, Iguassu - Rio de Janeiro

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- transport cu trenul pe ruta: Ollantaytambo - Aguas Calientes - Ollantaytambo

- 2 nopti cazare in hotel de 5*, 11 nopti cazare in hoteluri de 4* si 1 noapte cazare in hotel de 3*

- mesele mentionate in program: 14 mic dejunuri si 4 dejunuri

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- tur de oras in Lima cu ghid local

- vizitarea muzeului Larco din Lima

- tur de oras in Cusco cu ghid local

- vizitarea complexului Inca, Sacsayhuanam

- excursie la Machu Picchu cu ghid local

- vizitarea siturilor arheologice Pucara si Raqchi

- croaziera pe Lacul Titicaca

- tur de oras in La Paz cu ghid local

- excursie in Valea Lunii cu ghid local

- tur de oras in Santiago de Chile cu ghid local

- excursie la Valparaiso si Vina del Mar cu ghid local

- tur de oras in Buenos Aires cu ghid local

- vizitarea Cascadei Iguassu: partea argentiniana si braziliana

- tur de oras in Rio de Janeiro cu ghid local

- urcare cu telecabina pe Sugar Loaf

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de procesare viza pentru Bolivia: 45 usd/pers. (se achita la fata locului)

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 70 usd/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale, care se rezerva si se achita din tara, se pot realiza cu un numar minim de 15 de participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

excursie la Insula Soarelui: aprox. 70 usd/pers. (se achita la agentie)

cina cu spectacol tango: aprox. 95 usd/pers. (se achita la agentie)

excursie de 1 zi la Montevideo: aprox. 420 usd/pers. (se achita la agentie)

zbor de agrement cu elicopterul deasupra Cascadelor Iguassu: aprox. 200 usd/pers. (se achita la fata locului)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie, NU se accepta pasaport temporar

- pentru viza de Bolivia: copie color scanata pasaport, 2 foto tip pasaport, foto digital (format JPEG), copie scanata extras cont bancar (minim 1000 euro), formularul de viza, carte de credit/debit

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>