home

 

tara superlativelor si a traditiilor seculare

 

ELVETIA

 

Zurich - Basel - Berna - Interlaken - Jungfraujoch - Neuchatel - Lausanne - Geneva - Vevey - Montreux - Tasch - Zermatt - Lucerna

 

in constiinta generala a civilizatiei contemporane, Elvetia este tara superlativelor, o tara mica ce a devenit un etalon in multe domenii, in care cele mai puternice si mai respectate simboluri sunt: principiul suveran al echitatii, profunzimea valorilor umaniste, natura si precizia ceasornicelor. Toate aceste repere si multe altele sunt cuprinse in circuitul dedicat acestei tari, un circuit dozat in mod echilibrat, care pune in valoare polivalenta culturala, in balanta cu frumusetea si complexitatea naturii.

 

Perioada: 01.08 - 09.08.2024

 

Ziua 1 / 01.08.2024: Bucuresti - Zurich - Basel

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Swiss International Airlines). Plecare cu compania Swiss International Airlines, zbor LX 1887 (07:00 / 08:20) spre Zurich, liderul mondial in ce priveste calitatea vietii, capitala culturala a Elvetiei si capitala bancara a lumii, orasul in care a aparut curentul dadaist si in care James Joyce a scris capodopera Ulise. Dupa sosire, transfer spre Basel, cel mai vechi oras universitar al tarii, al treilea oras ca numar de locuitori din Elvetia situat pe Raul Rhin, foarte aproape de Muntii Jura, la granita cu Franta si Germania, unde se afla si sediul Federatiei Internationale de Fotbal - FIFA. Vom descoperi Baselul, care a inflorit tragandu-si seva din cele doua culturi, devenind un centru al gandirii umaniste si al artelor. Orasul vechi este plin de maiestoase turle gotice si stradute care au ramas neschimbate din sec. al XVII-lea. Vom face un tur pietonal, prilej cu care vom admira Catedrala construita in sec. al XIII-lea, care adaposteste mormantul scriitorului Erasmus, Primaria, cu fatada ornata cu fresce in culori vii, zidurile Portii Spalen, construita la mijlocul sec. al XIX-lea si Fantana Tinguely, cu cele zece sculpturi mecanice mobile care exprima jocurile de apa. Cazare in Basel la Pullman Hotel Europe Basel 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 02.08.2024: Basel - Berna

Mic dejun. Plecare spre Berna, capitala tarii fondata in anul 1911 de catre Ducele Bertold al V-lea de Zahringen. Situat pe o peninsula, avand in apropiere Raul Aare, Berna este un oras linistit, cu stradute pietruite, cu cladiri in stil vechi ce par sa nu se fi schimbat deloc in ultimele cinci secole. Vom face un tur pietonal in centrul istoric, prilej cu care vom admira fantanile medievale, Catedrala gotica Münster, cea mai inalta din Tara Cantoanelor, Turnul Ceasului, situat in centrul orasului vechi, Casa Memoriala Einstein, Palatul Parlamentului si groapa cu ursi. Ne vom plimba prin orasul vechi care evoca gloria seculara a cetatii, bazata pe forta ei militara, un exemplu tipic al arhitecturii urbanistice medievale, care a fost inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1983. Cazare in Berna la Hotel Best Western Plus Hotel Bern 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 3 / 03.08.2024: Berna - Interlaken - Jungfraujoch - Interlaken

Mic dejun. Vom pleca spre statiunea Interlaken, situata pe malul a doua lacuri alpine, Thun si Brienz. Odata ajunsi ne vom putea bucura de pitorescul peisajelor, de cumparaturi sau veti putea opta pentru "Nasul tuturor excursiilor la mare altitudine", celebrul traseu cu trenul spre Jungfraujoch pana la gara situata la cea mai mare altitudine din Europa, la 3.454 m. Pe "Acoperisul Europei", la Jungfraujoch Terminus se afla un pavilion stralucitor din otel si sticla, de unde intinderile de stanca si gheata se developeaza in fata ochilor uimiti ai turistilor care regandesc conditia umana efemera in raport cu sublima si eterna maretie a muntelui. O completare la aceasta experienta va fi ascensiunea cu liftul, inca 110 m, pana la Terasa Sfinxului, unde panorama este completa: in sud se intinde vastul ghetar Aletsch, in nord-est se inalta culmile Monch si Eiger, iar la sud-vest, atat de aproape incat parca ati vrea sa-l atingeti, se afla Varful Jungfrau. intoarcere la Interlaken pentru cazare la Hotel Central Continental 3* (sau similar 3*).

Ziua 4 / 04.08.2024: Interlaken - Neuchatel - Laussane - Geneva

Mic dejun. in cursul diminetii ne vom indrepta spre Neuchatel, oras fondat in sec. al XI-lea de catre contii de Neuenburg, situat in vestul tarii, pe malul lacului cu acelasi nume. Descris de Alexandre Dumas ca "un oras cu aspectul unei imense jucarii unse cu unt", Neuchatel pare desprins dintr-o poveste. Aici a fost prezentat pentru prima data, in anul 1948, ceasul elvetian cu cuart, iar in anul 1967 tot aici s-a trecut la timpul atomic international. Vom face un scurt tur pietonal de oras, prilej cu care vom admira cateva obiective impresionante precum Biserica Colegiala construita in stil romanic si gotic burgund, impunatorul Hotel DuPeyrou, Turnul inchisorii si Fantana Banneret, cea mai veche fantana instalata in afara primelor granite ale orasului. Ne vom indrepta apoi spre Laussane, capitala cantonului Vaud, sediul Comitetului Olimpic International, unde vom face un tur panoramic care va include Catedrala Notre-Dame, cea mai mare din tara, construita in stil gotic in sec. al XIII-lea pe dealul vechiului oras, pasajul scarilor de lemn, Palatul Rumine, cladirea Primariei devenita celebra incepand cu anul 1864 cand aici a intrat in legalitate Crucea Rosie, Piata St. Francois si zona falezei Quay d'Ouchy, cu gradini si muzee. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Geneva, cel mai cosmopolit oras elvetian situat pe malul lacului Leman, un important centru financiar european, capitala internationala a pacii, titulatura obtinuta datorita culturii si traditiilor sale umanitare. Cazare in Geneva la Hotel Novotel Geneve 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 05.08.2024: Geneva - Vevey - Montreux - Tasch

Mic dejun. Alaturi de un ghid local vom descoperi Geneva, un oras al armoniei si al unificarii valorilor internationale, cu un aspect cosmopolit si monumente memorabile. Vom face un tur panoramic si pietonal care va contine cateva teme principale, reprezentative pentru spiritul orasului. Tema Reformei protestante a bisericii lui Jean Calvin, din sec. al XVI-lea ne va invita sa vizitam catedrala Saint Pierre, cea mai veche cladire din oras si Monumentul Reformei. Tema gandirii liberale si a valorilor umaniste ne va purta pasii spre monumentele ducelui de Brunswick, al lui Rousseau si Henry Dunant (fondatorul Crucii Rosii). Tema elegantei aristocratice ne va indrepta pasii spre malul lacului, pentru a admira hoteluri-palate si vapoare de epoca sau tema modernitatii si globalizarii ne va propune, pe parcursul turului panoramic, Palatul Natiunilor si sediile organizatiilor internationale. Ne vom indrepta apoi catre Vevey, orasul in care Charlie Chaplin a trait ultimii 24 de ani ai vietii sale, una dintre cele mai frumoase statiuni de pe riviera elvetiana, oras vechi cunoscut inca de pe vremea romanilor sub numele de Viviscus. in aceasta statiune se gaseste una dintre putinele statui ale lui Mihai Eminescu aflate in afara Romaniei si tot aici Dostoievski a scris "Jucatorul". Dupa o scurta vizita in centrul vechi al orasului ne vom indrepta spre Montreaux, una dintre cele mai selecte statiuni elvetiene de pe coasta lacului Geneva, unde vom admira aspectul "Belle Epoque" al cladirilor cu gradinile luxuriante aferente si hotelurile in stil Art Nouveau. Ne vom deplasa in continuarea zilei pe un traseu spectaculos spre Tasch, unde ne vom caza la Hotel Modern Rooms by Tascherhof 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 06.08.2024: Tasch - Zermatt - Tasch - Lucerna

Mic dejun. Dimineata vom urca cu trenul electric la Zermatt, statiune de renume mondial, situata la o altitudine de 1616 m, unde nu circula nici un autovehicul, cu exceptia celor electrice ce deservesc hotelurile, locul unde toti impatimitii de munte se inchina idolului suprem, Matterhorn (4478 m). Acest varf din Alpi, emblema ciocolatei Toblerone este cel mai temut si admirat pentru aspectul sau ireal si pentru aparenta inaccesibilitate, fiind privit drept cea mai mare provocare pentru profesionistii escaladei alpine, inabordabil pana in anul 1865, cand a fost cucerit de alpinistul englez Whimper. Vom putea urca optional, cu trenul alpin catre Gornergrat (3089 m), pe un traseu feeric, pentru privelisti panoramice, cu vai create de ghetari si cu multe piscuri de peste 4000 m. intoarcere cu trenul in Tasch, de unde vom pleca catre zona din Elvetia Centrala, din jurul lacului Lucerna, una dintre cele mai placute surprize a circuitului nostru, datorita peisajului unic cu sate bucolice insirate ordonat in jurul centrelor medievale, cu case vopsite in culori pastelate, cu flori la ferestre si cu capitala Lucerna, un oras fermecator situat intr-un golf adanc, flancat de munti inalti. Vom ajunge in Lucerna, orasul dintre cele patru cantoane, unde vom vizita partea veche a cetatii care strajuieste, de-o parte si de alta, albia ingusta a raului Reuss, dupa ce acesta se desparte de Lacul Lucerna. Vom descoperi un centru istoric calm, la fel ca apele care clipocesc printre pilonii stravechilor sale poduri de lemn, precum Podul Capelei construit in anul 1365, cel mai vechi pod de lemn din Europa, care impreuna cu turnul de apa al orasului este cea mai fotografiata constructie din Lucerna. Orasul se mandreste si cu Primaria veche, Piata de vin, Spreuerbrucke, podul acoperit, ornat cu picturi de secol XVII si cu multe case cu peretii exteriori pictati in maniera baroca, dispuse in piete romantice, decorate cu fantani. Cazare in Lucerna la Hotel Ibis Styles Luzern City 3* (sau similar 3*).

Ziua 7 / 07.08.2024: Lucerna - Zurich

Mic dejun. Plecare spre Zurich, unde vom face un tur pietonal in Altstadt, cartierul grandios si luxos din centrul medieval, de unde, traversand de mai multe ori Canalul Limat, vom avansa spre Lacul Zurichsee, cu mai multe popasuri la casele breslelor, primaria baroca, bisericile gotice Fraumunster, Wasserkirche si Grossmunster, pana la cladirea neoclasica a operei. Optional, vom putea face o croaziera cu o durata de o ora si jumatate prilej de a admira zona resedintelor selecte de pe malul lacului. Cazare in Zurich la Hotel Holiday Inn Zurich Messe 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 08.08.2024: Zurich - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale. Eliberarea camerelor se va face la ora 12:00. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucuresti cu compania Swiss International Airlines, zbor LX 1886 (20:50 / 00:10).

Ziua 9 / 09.08.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:10.

 

TARIF: 2140 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 520 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. 15-24 turisti, tariful se va majora cu 120 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucuresti - Zurich - Bucuresti cu compania Swiss International Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- tur panoramic cu ghid local in Geneva

- tururi panoramice si pietonale cu insotitorul de grup in Basel, Neuchatel, Lausanne, Berna, Vevey, Lucerna si Zurich

- bilet de tren clasa a II-a pe ruta: Tasch - Zermatt - Tasch

- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras (unde se percep) se achita individual la receptia hotelurilor

- taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 20 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • Bilet de tren pe ruta: Zermatt - Gornergrat - Zermatt: aprox. 160 Euro/pers. (rezervare si plata in agentie)
  • Bilet de tren pe ruta: Interlaken - Jungfraujoch - Interlaken: aprox. 260 Euro/pers. (rezervare si plata in agentie)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL sau cartea de identitate in curs de valabilitate

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>