home

 

Calatorie in lumea faraonilor si a piramidelor

Desert & Cultura

 

EGIPT, OAZE & CROAZIERA PE NIL

 

Cairo - Gizah - Sakkara - Memphis - Alexandria - Oaza Baharia - Desertul Negru - Desertul Alb - Oaza Farafra - Oaza Dakhla - Oaza Kharga - Karnak - Luxor - Edfu - Kom Ombo - Aswan - Abu Simbel

 

Va propunem un program cu adevarat regal, o calatorie in timp, diversa si unica prin locurile pe care numai putini le stiu sau si le imagineaza cand se gandesc la aceasta destinatie, care a fascinat si va fascina si in viitor. Aceasta vacanta in Egipt este o performanta in domeniul turismului cultural, care reuseste sa cuprinda obiective din epoci diferite ale unei istorii de peste cinci mii de ani: arhitectura faraonica, colectii de arta veche, vestigii din epocile greaca si romana, monumente crestine, moschei, palate musulmane si edificiile "belle epoque". Ce s-a intamplat in zorii omenirii si cum au aparut mari infaptuiri de-a lungul mileniilor pe malurile Nilului? Aceasta este intrebarea care i-a determinat pe multi sa-si consacre intreaga viata studiului egiptologiei, cel mai complex domeniu al istoriei vechi. Nisipul le-a pastrat mii de ani, iar savantii le-au redat intelesurile uitate: piramide si temple funerare grandioase, fresce cu simboluri religioase, basoreliefuri evocatoare cu aspecte cotidiene, motive ornamentale in piatra, obeliscuri de granit, statui stilizate cu chipuri de zei si faraoni, hieroglife si siluete cioplite pe ziduri, morminte, insemne ale puterii, bijuterii, sarcofage si mumii. Arta egipteana e forma sublima a aspiratiei permanente a oamenilor la nemurire, iar noi va invitam sa o descoperiti intr-un program de exceptie, unic pe piata turistica din Romania.

 

Perioada: 29.03 - 11.04.2024

 

Ziua 1 / 29.03.2024: Bucuresti - Istanbul - Cairo

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 14:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1040 (16:00 / 17:20), de unde se va pleca spre Cairo cu zborul TK 4626 (18:50 / 20:00). Dupa formalitatile de viza de pe aeroport vom avea transfer pentru cazare la Hotel Steigenberger Tahrir 4+* (sau similar 4*+).

Ziua 2 / 30.03.2024: Cairo - Gizah - Sakkara - Memphis - Cairo

Mic dejun. Zi dedicata descoperirii piramidelor de la Gizah. Cu o vechime de peste 4.500 de ani, Complexul Funerar Gizah are drept simbol suprem trei structuri colosale, mormintele de forma piramidala ale faraonilor Regatului Vechi: Keops, Kefren si Mykerinos. Alaturi de legendarul Sfinx, piramidele sunt cele mai uimitoare creatii ale unei spiritualitati complexe si enigmatice, cel mai cunoscut reper cultural al omenirii, care i-a fascinat pe eruditi de-a lungul vremii. De altfel, Marea Piramida a lui Keops este singura dintre cele sapte minuni ale lumii antice care a rezistat timpului, pe care vom putea sa o vizitam si in interior (taxa de intrare nu este inclusa). Ne vom deplasa apoi spre Necropola Sakkara, unde vom contempla prima piramida construita vreodata pe Pamant, denumita Piramida in Trepte a faraonului Djoser, din sec. al XXVII-lea i.Hr.. Al treilea complex arheologic din programul zilei va fi Memphis, un muzeu in aer liber, care etaleaza cateva statui de granit si alabastru, de mari dimensiuni, pe locul primei capitale a Egiptului Faraonic. in incheierea zilei vom vizita un atelier de papirusuri, unde sunt expuse reproduceri ale unor lucrari stravechi, cu tematica mitologica si istorica, dar si un laborator de parfumuri traditionale. Cina si cazare in Cairo la Hotel Steigenberger Tahrir 4+* (sau similar 4+*).

Ziua 3 / 31.03.2024: Cairo

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Muzeul de Egiptologie care adaposteste cea mai bogata colectie de arta antica egipteana, unde vom face cunostinta cu istoria milenara a acestor locuri admirand multitudinea de artefacte si capodopere ale diferitelor perioade si dinastii. Printre statui si vasta colectie de obiecte gazduite de salile muzeului, vom vedea comoara din mormantul lui Tutankhamon, cu masca sa mortuara confectionata din aur masiv. Turul ghidat va cuprinde mai multe galerii cu sarcofage si colosi din epocile Regatului de Mijloc si Regatului Nou (Amenhotep al III-lea, Ramses al II-lea) si sala Tell al Amarna, dedicata faraonului monoteist Akenaton, dupa care vom avea liber pentru a explora, pe cont propriu, alte galerii importante ale muzeului, precum Sala Mumiilor (care presupune bilet suplimentar). Apoi vom vizita unul dintre cele mai reprezentative repere culturale ale capitalei egiptene, o dimensiune culturala definitorie pentru Cairo, respectiv complexul istoric de biserici crestine copte. Aici vom vizita Biserica Suspendata, una dintre cele mai vechi lacasuri crestine ale orasului, Biserica Sf. Gheorghe, precum si Biserica Abu Sergah unde si-a gasit adapost Sf. Familie. Vom vizita apoi partea islamica a orasului, reprezentata prin Citadela lui Saladin, Moscheea de Alabastru si Bazarul Khan el Khalili - echivalentul pesterii lui Ali Baba, pentru cumparaturi. Cina si cazare in Cairo la Hotel Steigenberger Tahrir 4+* (sau similar 4+*).

Ziua 4 / 01.04.2024: Cairo - Alexandria - Cairo

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale sau excursie optionala de o zi la Alexandria, "capitala stiintifica a antichitatii", oras situat pe tarmul Marii Mediterane. Portul glorios al suveranilor Ptolemei a fost darul lui Alexandru cel Mare, cel care a venit in Egipt ca eliberator in anul 332 i.Hr. si care s-a lasat condus de semne mistice spre locul confirmarii originii sale divine, de catre preotii egipteni. Semnele maretiei apuse ale acestui oras sunt inca prezente, dar nu atat de evidente, dar le veti descifra plasand in context simbolurile disparute ale antichitatii: istoriile Farului si Bibliotecii, amintirea Cleopatrei, a templelor romane, intelepciunea filozofilor si teologilor care au trudit in acest sanctuar al cunoasterii. Alexandria de astazi este un spectacol al decadentei in nota romantica, cu o faleza impresionanta, lunga de 20 km si o bogatie remarcabila de edificii neoclasice, neobaroce sau Art Nouveau, sufocate de patima unui secol al dezmostenirii. Veti vedea Fortul Qaitbey (exterior), construit cu piatra Farului disparut, Palatul si Gradinile Montazah, Columna lui Pompei, Teatrul Roman, Catacombele din Kom as-Suqqafa si Biblioteca cea noua (interior, exceptand muzeele). Seara, intoarcere la Cairo pentru cina si cazare la Hotel Steigenberger Tahrir 4+* (sau similar 4+*).

Ziua 5 / 02.04.2024: Cairo - Oaza Baharia

Mic dejun. Plecare catre Oaza Baharia, inconjurata de munti, renumita pentru numeroasele sale izvoare termale. Pe traseu vom face o scurta oprire pentru a vizita satul Abu Sherouf, un loc cu o istorie impresionanta inca din Antichitate, fiind situat pe ruta principala a caravanelor pe care romanii le foloseau pentru a transporta curmale si masline in tot imperiul. Sosire in Bahariya, unde alaturi de ghidul local vom admira Casa Engleza, nume dat unei cetati construite in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial de catre englezi si australieni pentru a servi drept punct de supraveghere asupra miscarilor trupelor germane conduse de generalul nazist Erwin Rommel, cunoscut sub numele de "Vulpea Desertului" si Templul Ain El Muftella, situat in centrul oazei, ce a fost candva centrul vechiului oras El Qasr, fiind construit in timpul celei de-a 26-a dinastii a Noului Regat al Egiptului. Templul este format dintr-un ansamblu de patru capele in care pot fi admirate imagini ce prezinta scene din timpul constructiei templului, imagini din Noul Regat precum si imagini din timpul stapanirilor grecesti, greco-romane si romane asupra Egiptului. Vom vizita apoi una dintre cele mai apreciate atractii turistice ale oazei, Valea Mumiilor de Aur, o necropola ce dateaza din perioada stapanirii greco-romane, care a fost descoperita in anul 1996. Aici au fost dezgropate circa 250 de mumii vechi de aprox. doua mii de ani, impreuna cu o serie de artefacte ce includ piese de ceramica si bijuterii. Transfer pentru cina si cazare la Hotel Hot Spring 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 03.04.2024: Oaza Baharia - Desertul Negru - Desertul Alb

Mic dejun. Zi dedicata unei experiente de safari in care vom strabate peisajele nesfarsite ale Desertului Alb si Desertului Negru. Vom face o prima oprire pentru o serie de fotografii deasupra uneia dintre cele mai inalte dune de nisip din intinderea desertica, o duna ce atinge o inaltime de aprox. 50 m. in continuarea zilei, vom calatori prin inima peisajelor desertice pentru a ajunge pe teritoriul Desertului Negru, unde vom putea admira un munte nisipos acoperit de pietre negre si minerale precum carbune si fier, cunoscut local sub numele de Muntele El Marsos, peisaj rezultat in urma actiunii vulcanilor care dateaza din perioada preistorica. in continuarea zilei vom strabate Valea Agabat, o regiune renumita in Egipt pentru peisajele sale spectaculoase ce constau in dealuri de calcar si formatiuni asemanatoare unor sculpturi. Numele vaii inseamna "Valea cu Obstacole" si isi are originile inca din vremurile stravechi cand era nevoie de aproape trei zile intregi pentru traversarea acestei zone cu ajutorul unei camile. Vom face o ultima oprire in Desertul Negru pentru a admira Muntele de Cristal, renumit pentru formatiunile de pietre precum sticla care il acopera. in cea de-a doua parte a zilei, inainte de apusul soarelui, vom ajunge in Desertul Alb, un peisaj spectaculos care ne va uimi cu frumusetea sa si care ne va da impresia ca pasim pe suprafata lunii, datorita nisipului alb ca zapada, precum si a numeroaselor stanci de calcar ce au fost erodate de-a lungul timpului de vanturile aspre, luand forme dintre cele mai ciudate, de la capete umane, la forme de ciuperci si plante. Vom avea ocazia sa admiram un apus de soare spectaculos si sa facem o serie de fotografii unice care vor surprinde frumusetea neatinsa a acestui colt de planeta. Sosire pentru cazare in Desertul Alb, la Camp Shahrazad 3* (sau similar 3*), unde vom petrece noaptea in corturi, sub cerul instelat. Vom incheia seara experimentand renumita ospitalitate beduina si o cina cu preparate traditionale in jurul focului de tabara.

Ziua 7 / 04.04.2024: Desertul Alb - Oaza Farafra - Oaza Dakhla

Mic dejun. Ne asteapta o noua zi dedicata explorarii peisajelor spectaculoase ale desertului. Ne vom deplasa spre Oaza Farafra, renumita pentru plantatiile de palmieri si izvoarele termale, precum si pentru satul vechi in care vom putea admira casele traditionale egiptene construite din caramizi din noroi, dar si Muzeul Caramizilor de Noroi, un proiect unic al artistului local Badr. in continuarea zilei vom face o vizita la Cimitirul Roman Mezzawaqqah si la Templul Roman Deir El Hagar, al carui nume se traduce ca "Manastirea din Piatra". Templul a fost construit in timpul domniei imparatului roman Nero fiind construit in principal pentru a fi dedicat triadei tebane alcatuita din zeii Amon-Ra, Mut si Khonso. Urmatoarea oprire a zilei va fi in satul islamic Al Qasr, unde vom vizita ruinele unei moschei construite in timpul dinastiei Ayyubide. Traseul zilei ne va conduce catre Oaza Dakhla, renumita pentru peisajele sale cu vegetatie luxurianta. Cina si cazare la Hotel Desert Lodge 3* (sau similar 3*).

Ziua 8 / 05.04.2024: Oaza Dakhla - Oaza Kharga

Mic dejun. in aceasta zi vom calatori spre Oaza Kharga, cunoscuta drept "Oaza de Sud" pentru vechii egipteni, cea mai mare oaza din Desertul Libian aflat pe teritoriul Egiptului. Pe traseu vom vizita Templul Roman din Hibis, cel mai mare si cel mai bine conservat templu din perioada vechiului Egipt, precum si singura structura ce dateaza din perioada persana (554 - 404 i.Hr.). Templul a fost dedicat unui sincretism a doua forme locale ale zeitatii Amun, "Amun din Hibis" si "Amun-Ra din Karnak care locuieste in Hibis". Ultima vizita a zilei va fi Templul Nadora, construit in timpul domniei imparatului roman Hadrian, in anul 138 d.Hr., ridicat in cinstea zeului Amon, renumit pentru scenele murale ce prezinta muzicieni care canta la instrumente de percutie. Sosire in Kharga, transfer pentru cina si cazare la Hotel Pioneer 3* (sau similar 3*).

Ziua 9 / 06.04.2024: Oaza Kharga - Karnak - Luxor

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Luxor, iar in jurul pranzului ne vom imbarca pe vasul de croaziera, intr-o etapa a circuitului nostru care reconstituie fidel programul primelor croaziere brevetate de compania de turism britanica "Thomas Cook & Son", din sec. al XIX-lea. in acea perioada se naviga incet, cu vapoare cu aburi, timp de saptamani, iar zilele de trandaveala pe punte alternau cu excursii la vestigiile antice de pe malurile fluviului. in prezent, singurele diferente sunt standardele de confort ale camerelor unui hotel modern de 5* si viteza de deplasare, pastrandu-se insa obiceiul englezesc al lui "five o'clock". Vom vizita Karnak-ul care a ramas sinteza practicilor religioase a doua milenii, o culme a transfigurarii artistice a miturilor ancestrale egiptene. Complexul intins pe o suprafata de 40 ha, a fost domeniul inchis al sacerdotilor care indeplineau ritualurile de venerare a Triadei Tebane. Aici era casa lui Amon Ra, zeitatea suprema a Egiptului de Sus, devenit in timp zeu universal in bazinul Mediteranei Orientale. Cei mai puternici faraoni au contribuit la desavarsirea monumentelor, intre care se remarca Hipostilul - marea sala cu 134 de coloane gigantice, acoperite cu basoreliefuri ce redau suma tuturor elementelor care compun Universul guvernat de zeul solar Amon Ra. Zona orasului Luxor, cuprinde cea mai mare concentrare de monumente si vestigii antice, care evoca in mod exemplar complexitatea credintelor si simbolurilor religioase ale vechilor egipteni. Numele vechi al asezarii era Teba, capitala faraonilor Regatului Nou, o epoca care s-a intins timp de cinci secole si care a cuprins cele mai glorioase trei dinastii din istorie, intre anii 1550 si 1069 i.Hr.. Templele monumentale Luxor si Karnak erau renumite in toata lumea antica si atrageau vizitatori inca din perioadele greaca si romana. Vom vizita, la ora asfintitului, Templul Luxor, unde coloanele lui Amenhotep al III-lea, colosii lui Ramses al II-lea, basoreliefurile lui Alexandru cel Mare si sfincsii de pe aleea sacra compun un tablou magnific, potentat de lumina reflectoarelor. Dejun, cina si cazare pe vasul M/S Concerto 5* (sau similar 5*).

Ziua 10 / 07.04.2024: Luxor - Edfu

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Valea Regilor, necropola dintre munti, unde vom vedea morminte elaborate, sapate in piatra si decorate cu scene din mituri care descriu drumul faraonului spre nemurire. Trei astfel de morminte pe care le vom putea vizita, au fresce perfect conservate, iar cel mai faimos si singurul descoperit intact, este cel al lui Tutankhamon (intrare optionala). Pe acelasi mal vestic al Nilului (malul celor adormiti), vom mai admira alte situri importante, precum Templul Funerar al Reginei Hatshepsut, Valea Reginelor si Colosii lui Memnon. Dejun, cina si cazare pe vasul M/S Concerto 5* (sau similar 5*).

Ziua 11 / 08.04.2024: Edfu - Aswan

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre Aswan, cel mai sudic oras egiptean situat in cea mai incantatoare parte a Nilului, unde desertul se opreste chiar in malul fluviului, oras care se bucura de o atmosfera relaxanta si de vecinatatea multor atractii diverse, care ii confera un exotism aparte. Vom vizita Templul Edfu, care este cel mai bine conservat templu antic din Egipt, dedicat zeului Horus, cel care l-a redat vesniciei pe tatal sau Osiris si care simboliza triumful perpetuu al dinastiei faraonice. Vom vizita apoi Templul Kom Ombo ce a reprezentat in antichitate un centru religios inchinat binomului Sobek - Haroeris, un zeu crocodil si altul soim, care simbolizau dimensiunile complementare, telurica si celesta, contopite in unitatea sacra a Lumii. Dejun, cina si cazare pe vasul M/S Concerto 5* (sau similar 5*).

Ziua 12 / 09.04.2024: Aswan

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Barajul, Lacul Nasser si cariera de granit roz, unde a ramas "captiv", timp de 3.500 de ani, Obeliscul Neterminat. in jurul pranzului ne vom intoarce pe vasul de croaziera, iar dupa-amiaza vom mai face o iesire in zona Aswan pentru excursia la Philae - sanctuarul zeitei Isis, construit pe locul in care a fost inmormantat sotul ei, Osiris. Odata cu construirea marelui baraj de la Aswan, templul a fost amenintat cu inundarea, dar interventia UNESCO a dus la salvarea lui. Dejun, cina si cazare la bordul vasului M/S Concerto 5* (sau similar 5*).

Ziua 13 / 10.04.2024: Aswan - Abu Simbel - Cairo

Mic dejun. Debarcare de pe vasul de croaziera si plecare spre Abu Simbel, unde vom avea prilejul de a vizita templul coplesitor cunoscut si sub denumirea de "Nubian Monuments, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta a fost construit in sec. al XIII-lea i.Hr. de catre faraonul Ramses al II-lea, pentru a celebra succesul obtinut in batalia de la Kadesh, impotriva poporului hitit. Pentru multa vreme celebrul templu a fost ascuns de nisipul auriu al desertului, pana in anul 1813 cand exploratorul elvetian Jean Louis Burkhart l-a redescoperit. Remarcabilele statui din piatra care ii reprezinta pe Ramses si pe sotia sa, Nefertari au devenit emblema iconica a templului. Templul este unic si datorita faptului ca soarele patrunde in camera sacra luminand perfect chipul faraonului doar doua zile pe an, de ziua regelui pe 21 februarie si in ziua incoronarii sale, pe 22 octombrie. Transfer la aeroportul din Aswan pentru zborul companiei Egypt Air, spre Cairo. Dupa sosire transfer pentru cina si cazare la Hotel Novotel Airport 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 11.04.2024: Cairo - Istanbul - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1691 (08:55 / 12:15), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1039 (13:45 / 15:00).

 

TARIF: 3400 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 1100 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, tarif valabil pt. un grup minim de 19 turisti; pt. 15-18 turisti, tariful se va majora cu 250 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport international cu avionul pe ruta: Bucuresti - Istanbul - Cairo si retur cu compania Turkish Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile internationale si pentru zborul intern (pot suferi modificari)

- transport intern cu avionul pe ruta: Aswan - Cairo cu compania Egypt Air

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 5 nopti de cazare la Cairo in hotel de 4+*

- 1 noapte de cazare la Baharia in lodge de 3*

- 1 noapte de cazare la Desertul Alb in camp de 3*

- 1 noapte de cazare la Dakhla in hotel de 3*

- 1 noapte de cazare la Kharga in hotel de 3*

- 4 nopti de cazare pe vasul de croaziera de 5*

- mesele mentionate in program: 12 mic dejunuri, 1 cina in Oaza Baharia, 1 cina in Desertul Alb, 1 cina in Oaza Dakhla, 1 cina in Oaza Kharga, 4 cine in Cairo, 4 zile cu pensiune completa pe vas

- transferurile si tururile mentionate in program

- biletele de intrare la obiectivele turistice conform program

- vizitarea Muzeului de Egiptologie, Citadelei lui Saladin si Bazarului Khan el Khalili

- vizite cu ghid local pe Platoul Gizah, Marile Piramide, Necropola Sakkara si complexul arheologic Memphis

- vizitarea templului Abu Simbel

- croaziera pe Nil cu vas de croaziera de 5* cu urmatoarele vizite incluse:

vizitarea Barajului de la Aswan, Obeliscului Neterminat si Templului Philae

vizitarea templelor Kom Ombo si Edfu

vizitarea templelor monumentale Luxor si Karnak

excursie in Valea Regilor

intrare in Templul Funerar al Reginei Hatshepsut

excursie in Valea Reginelor si oprire la Colosii lui Memnon

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza Egipt: aprox. 30 usd/pers., care se plateste individual la sosire

- taxele de oras (unde se percep) se achita individual la receptia hotelurilor

- vizitarea orasului Alexandria cu ghid local: aprox. 140 euro/pers. (se achita in agentie)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi in cadrul meselor (cu exceptia hotelului din Hurghada, unde regimul de masa este All Inclusive) etc.

- bacsisuri: 60 euro/pers. pentru ghizi, soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport electronic valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>