home

Croaziera "ciresilor infloriti" cu excursii exclusive pentru grupul  

CHINA - JAPONIA - COREEA DE SUD

          Hong Kong - Shanghai - Kagoshima - Nagasaki - Busan -

Hakata / Fukuoka - Stramtoarea Kanmon - Himeji - Osaka -

Shimizu - Yokohama - Tokyo - Nikko

BINE ATI VENIT la bordul vasului de croaziera Westerdam, care apartine renumitei companii americane de croaziere Holland America Line. Va invitam sa porniti intr-o croaziera plina de spiritualitate si aventura in Asia. Desi toata lumea asociaza ciresii infloriti numai cu Japonia, in fiecare primavara, atat in China, cat si in Coreea de Sud au loc festivaluri dedicate acestui eveniment. in Shanghai are loc sarbatoarea ciresilor infloriti din Parcul Gucun, iar marii iubitori ai florilor de cires; nu pot rata de asemenea Ciresii din Coreea de Sud sau din Shinjuku Gyoen Park din Tokyo. Veti calatori experimentand echilibrul dintre yin si yang din bucataria distinctiva a Asiei, una dintre putinele destinatii de pe pamant unde imaginatia se aliniaza cu realitatea.

Perioada:  28.02 - 18.03.2024

Ziua 1 / 28.02.2024:  Bucuresti - Istanbul

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 14:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:10 / 23:35).

Ziua 2 / 29.02.2024Istanbul - Hong Kong (China)

Din Istanbul vom pleca cu zborul TK 70 (02:00 / 17:00) spre Hong Kong, fost dominion britanic care, dupa razboiul opiumului din anul 1840, a intrat in componenta statului chinez in anul 1997 si dintr-un simplu sat de pescari a devenit in timp unul dintre cele mai cosmopolite orase, unde Estul se intalneste cu civilizatia Vestului. Insula Hong Kongului este in prezent mai atragatoare decat Manhattanul New York-ului, cu zgarie-nori care parca rasar din mare si cu un relief colinar de un farmec aparte. intalnire cu reprezentantul local pentru transfer si cazare la Hotel Metropark Kowloon 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 01.03.2024:  Hong Kong (China)

Mic dejun. Dimineata ne vom intalni cu ghidul local alaturi de care vom porni intr-un tur de o jumatate de zi al Hong Kong-ului, oras; cosmopolit unde diferite culturi se impletesc armonios cu traditiile chinezesti si cu influentele exotice. Turul va incepe cu o plimbare pana in varful muntelui Victoria cunoscut si sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zona rezidentiala de lux, unde de la o inaltime de 554 m vom admira o frumoasa panorama asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon si a imprejurimilor. Turul va continua cu vizitarea celei mai populare plaje din sudul insulei, datorita nisipului fin si a apei clare, situata in Golful Repulse (Golful Rusinii), dupa care vom vizita Piata Stanley (Chek Chue) si satul pescaresc Aberdeen, denumit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kong-ul, o asezare traditionala unica in lume datorita ambarcatiunilor sale din lemn, numite sampan si datorita unei mici comunitati care "traieste pe apa".

Retur pentru cazare la Hotel Metropark Kowloon 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 02.03.2024Hong Kong (China)

Mic dejun. Timp liber pentru a explora pe cont propriu spectacolul strazii din aglomeratul si cosmopolitul Hong Kong. Dupa-amiaza vom fi transferati in port pentru imbarcarea pe vasul de croaziera Westerdam al companiei Holland America Line, care va parasi portul la ora 21:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 5 / 03.03.2024:  Navigare

Zi de navigare, prilej de relaxare la bordul vasului, de a ne familiariza cu zonele de rasfat ale acestuia: piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, sauna si tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale si numeroase baruri. Seara veti putea asista la spectacole de teatru, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa. Programul de activitati pe care il veti gasi in cabina in fiecare seara, va va permite sa alegeti cum veti petrece ziua urmatoare. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 6 / 04.03.2024:  Navigare

in aceasta zi vom continua sa navigam spre Shanghai, in ritmul muzicii de pe Music Walk™, inclusiv Lincoln Center Stage, Clubul Blues King's si Billboard Onboard. Vom fi invitati sa participam la nenumarate activitati si jocuri ce vor avea loc pe puntea superioara, sa ne bucuram de soare si de gama variata de servicii la bordul vasului de croaziera. Seara veti putea asista la un spectacol, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa la discoteca. La bordul unui vas de croaziera, mai ales sub briza marii, nu aveti cum sa va plictisiti niciodata! Pensiune completa si cazare la bord.  

Ziua 7 / 05.03.2024:  Shanghai (China)

Vasul de croaziera va ajunge la ora 08:00 in Shanghai, oras; cosmopolit de care se leaga istoria Chinei moderne, fiind in prezent un oras; ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Vom porni intr-un tur de oras dedicat exclusiv grupului  , prilej cu care vom vedea promenada Bund, care se intinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, strajuita de cladiri in stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este si centrul financiar al oras;ului si ai carui zgarie-nori au devenit simbolul oras;ului. in continuare vom vizita Parcul Gucun, prima oprire de pe "traseul ciresilor infloriti", unde vom putea admira aprox. 80 de soiuri de ciresi in numar de aprox. 12.000. Vom vizita in continuare Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, in care sunt expuse doua dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentandu-l in pozitie culcata si una din jad verde in pozitie de meditatie. Ne vom indrepta apoi spre Gradina Mandarinului Yu, construita in sec. al XVI-lea in stilul arhitectural al dinastiei Ming de catre un ofiter chinez. Scopul acestei gradini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu insemnand a face fericit, este de a induce o stare de liniste, de a crea placere vizitatorului care descopera nenumarate pavilioane si chios;curi, precum si mici curti care rasar de o parte si de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care serpuieste in interiorul gradinii. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 8 / 06.03.2024:  Shanghai (China)

Timp liber pentru a continua explorarea orasului Shanghai pe cont propriu. Va recomandam sa vizitati Muzeul de Istorie din Shanghai, inaugurat in anul 1952. Muzeul este unul dintre cele mai mari din lume si este renumit datorita colectiei impresionante de obiecte din bronz care apartin dinastiilor Shang si Zhou. De asemenea, acesta gazduieste picturi antice chinezesti si obiecte din ceramica, avand cele mai bune colectii de artefacte din istoria Chinei si a oras;ului, inclusiv descoperiri arheologice din anul 1949 pana in prezent. in continuarea zilei veti putea face o inedita croaziera pe Fluviul Huangpu sau o plimbare prin oras;ul vechi, unde se afla si un impresionant centru comercial, urmata de o incursiune pe celebra strada comerciala Nanjing, unde veti putea asista la Ceremonialul Ceaiului intr-una din renumitele ceainarii de aici. Cei care sunt interesati pot urca, pentru o priveliste unica asupra oras;ului, in Shanghai Tower, in prezent a doua cea mai inalta cladire din lume, care masoara 632 m inaltime. Vasul va parasi portul la ora 18:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 9 / 07.03.2024:  Navigare

O alta zi de navigare, prilej de relaxare la bordul vasului in care va sfatuim sa participati la diversele programe de animatie si divertisment. De asemenea, va vor astepta numeroase activitati de petrecere a timpului printre care si degustari de vin sau demonstratii culinare, care va vor invata cum sa preparati diverse specialitati servite la bord. Cu siguranta, echipele de animatie ne vor pregati o multime de surprize! Seara veti putea asista la un spectacol, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa la discoteca. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 10 / 08.03.2024:  Kagoshima (Japonia)

Dimineata la ora 08:00 vom ajunge in Kagoshima, in varful sudic al Japoniei. Desi orasul a fost fondat oficial in anul 1889, istoria lui coboara mult in timp, pana in vremurile samurailor. Veti putea opta pentru o excursie achizitionata de la bordul vasului sau individual, veti putea explora muzeul dedicat pilotilor kamikaze care au zburat din Kagoshima, Acvariul orasului, Muzeul Restaurarii Meiji cu exponatele sale care reflecta istoria locala si Muzeul de Arta al orasului, a carui coletie acopera atat arta locala contemporana, cat si cea mai veche. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 18:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 11 / 09.03.2024:  Nagasaki (Japonia)

Vasul va ajunge la ora 08:00 in Nagasaki, oras;ul deasupra caruia, in data de 9 august 1945 la ora 11:02, a explodat a doua bomba atomica, grabindu-se astfel capitularea Japoniei si sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aici veti putea vizita Parcul Pacii, Memorialul Victimelor si Muzeul Bombei Atomice. De asemenea veti putea vizita Parcul Glover, locul unde s-au stabilit negustorii straini odata cu deschiderea tarii, in a doua jumatate a sec. al XIX-lea. Situat pe un deal, parcul include mai multe cladiri, dintre care cea mai importanta este Resedinta Glover, ce i-a apartinut unui investitor scotian, fiind in momentul de fata cea mai veche locuinta construita in stil european din Japonia, care atrage vizitatorii mai ales datorita asocierii sale cu povestea nefericita a lui Madame Butterfly (Cio-Cio-San), cunoscuta lumii intregi prin opera lui Giacommo Puccini, cu acelasi nume. in apropierea parcului veti putea vizita si Biserica Oura, cea mai veche catedrala din Japonia, construita imediat dupa inceperea politicii de tolerare a crestinismului inceputa odata cu deschiderea tarii spre lumea exterioara. Veti putea urca cu funicularul pe Muntele Inasa, de unde veti putea admira o superba panorama asupra golfului Nagasaki. in jurul orei 18:00 vasul de croaziera va parasi portul. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 12 / 10.03.2024:  Busan (Coreea de Sud)

La ora 08:00 vom ajunge in Busan, principalul port si al doilea oras; ca marime din Coreea de Sud, care a devenit renumit odata cu gazduirea Jocurilor Asiatice din anul 2002. Busanul a fost de asemenea unul dintre orasele gazda pentru FIFA World Cup 2002 si reprezinta centrul de conventii internationale din Coreea. Vom porni alaturi de ghidul local intr-un tur de oras dedicat exclusiv grupului   care va include o vizita la Turnul Busan situat in Parcul Yongdusan, ce ofera o priveliste spectaculoasa asupra vechiului port si Podul Gwangan-daegyo care are o lungime de 7,4 km, fiind cel mai lung pod bi-nivel din Coreea, peste ocean. Pe langa faptul ca permite o modalitate rapida de deplasare, podul ofera privelisti uluitoare ale atractiilor din apropiere, respectiv Insula Oryukdo, Muntele Hwangnyeongsan, Plaja Gwangalli, Insula Dongbaekseom si Dealul Dalmaji. Dotat cu mii de beculete, podul prezinta o frumoasa expozitie de lumini pe timp de noapte care se schimba odata cu anotimpurile. in continuarea zilei vom vedea Piata de peste Jagalchi, una dintre cele mai mari din lume, unde pescarii isi vand marfa proaspata, iar clientii negociaza pentru un pret cat mai bun, dupa care vom vizita Casa APEC, care se refera la sala de conferinte APEC - Cooperarea Economica Asia - Pacific. Vom vedea apoi Plaja Haeundae, cea mai faimoasa plaja cu nisip alb din tara, unde se tin numeroase evenimente culturale si festivaluri de-a lungul anului. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 17:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 13 / 11.03.2024:  Hakata / Fukuoka (Japonia)

Vom ajunge in Hakata / Fukuoka la ora 08:00, cel mai mare oras din Kyushu. Initial doua entitati separate, Fukuoka in vest si zona comerciala Hakata la est, acestea au fost unite in 1889. Va veti putea bucura de atmosfera moderna si plina de viata a orasului ce are o arhitectura urbana impresionanta realizata de arhitecti internationali, inclusiv Rem Koolhaas, César Pelli, Emilio Ambasz si Aldo Rossi, precum si o serie de atractii culturale si muzee precum Muzeul de Arta Asiatica Fukuoka. Canal City este un complex cu utilizare mixta proiectat de americanul Jon Jerde, care contine hoteluri, cinematografe, restaurante si magazine ce dau orasului un aer futurist, la fel ca impresionantul Turn Fukuoka de 234 de metri. Din punct de vedere istoric, situri precum Altarul Kushida si ruinele Castelului Fukuoka ofera perspective traditionale si culturale. Iazul din centrul orasului, Ōhori, din cel mai mare parc din Fukuoka, a facut parte in trecut din santul castelului Fukuoka. Aici veti gasi gradini in care veti putea vedea ciresi infloriti. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 23:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 14 / 12.03.2024:  Stamtoarea Kanmon (Japonia)

in aceasta zi vom traversa cu vasul de croaziera Stramtoarea Kanmon, un canal ingust de apa care separa doua dintre principalele insule ale Japoniei: Honshu si Kyushu. Canalul a fost mult timp important pentru transportul maritim si pentru navele de marfa deoarece leaga Marea Japoniei de Marea Interioara. Feriboturile pentru pasageri si masini leaga orasele-port Shimonoseki si Kitakyushu. Aici a avut loc batalia dintre marinele americane si cele japoneze, care a prevestit campania Shimonoseki din 1863 care, in cele din urma, a dus la deschiderea Japoniei catre puterile occidentale. Un eveniment important din zona stramtorii Kanmon este focul de artificii anual, cel mai mare din Japonia, cu peste 13.000 de rachete trase de pe ambele maluri ale stramtorii. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 15 / 13.03.2024:  Himeji (Japonia)

Vasul va ajunge la ora 06:00 la Himeji, unde va recomandam sa vizitati Castelul Himeji (Hakuro-ro) supranumit Castelul Starcului Alb datorita aspectului gratios al peretilor de ipsos alb, asemanator cu un starc alb pe cale sa-si ia zborul. Acesta este un exemplu de fortificatie japoneza tipica inceputului perioadei Edo (1603 - 1867), care a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Castelul Himeji este, de asemenea, considerat unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea florile de cires din prefectura Hyogo. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 23:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 16 / 14.03.2024Osaka (Japonia)

Dimineata la ora 07:00 vom ajunge in Osaka, cel de-al doilea oras; ca marime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit si "Venetia Japoniei" sau "Manchesterul Orientului", un oras; viu, animat, plin de culoare si dinamism situat pe insula principala, Insula Honshu. Va recomand sa vizitati simbolul orasului, Castelul Osaka, pomenit si in renumitul roman Shogun al scriitorului James Clavell, cel mai mare castel construit in Japonia medievala, reconstruit in anul 1583 pe locul templului Honganji de catre Toyotomi Hideyoshi, un general in armata japoneza a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul si care a dorit ca acesta sa fie centrul si simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. Castelul este ca o bijuterie somptuoasa dotata cu lift in turnul castelului, de unde vom surprinde privelisti fantastice asupra orasului si a gradinii de o frumusete aparte, unde veti descoperi o livada cu aprox. 600 de ciresi, o casa de ceai si una de oaspeti. in prezent, in interiorul castelului exista si un muzeu unde cei interesati pot cerceta documente despre viata lui Toyotomi Hideyoshi si despre istoria castelului. in continuarea zilei va recomandam sa explorati Dotonbori, strada celebra in Osaka, in trecut "o strada a placerii", faimoasa pentru teatrele sale istorice (distruse in prezent), pentru magazine, restaurante, dar si pentru panourile publicitare luminoase, dupa care va veni momentul sa vedem cu proprii ochi cum arata de la inaltime una dintre cele mai mari aglomeratii urbane din lume, prefectura Osaka a carei populatie, conform ultimului recensamant, a depasit 9 milioane. Pentru aceasta va recomandam sa urcati pe platforma de observatie a cladirii Abeno Harukas care, masurand 300 m, este cea mai inalta cladire din Japonia, de unde veti vedea o priveliste cu totul deosebita asupra marii metropole japoneze. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 16:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 17 / 15.03.2024Shimizu (Japonia)

La ora 10:00 vasul va ajunge in portul Shimizu situat pe coasta de est a Japoniei, la doar 15 km distanta de Muntele Fuji, spre care ne vom indrepta dupa debarcare. Daca CONDITIIle meteo vor permite, vom admira spectaculoasa priveliste cu Fuji-san, cel mai inalt si venerat munte al tarii Soarelui Rasare, cu o inaltime de 3.776 m, cu un varf de o perfectiune geometrica rara, pe care budistii si adeptii sintoismului il considera un loc sfant. Pentru aceasta oprire veti avea de ales dintre excursiile optionale oferite de vas. Va recomandam sa vizitati Mishima Sky Walk, un pod pietonal suspendat de unde se deschide una dintre cele mai frumoase panorame spre Muntele Fuji. Va recomandam de asemenea o vizita la Plaja Miho-no-Matsubara, care este flancata de o padure pitoreasca de pini, de unde veti putea admira unele dintre cele mai clare vederi ale celui mai inalt munte din Japonia. Nu trebuie sa ratati vizitarea altarelor antice care inconjoara acest reper vulcanic, printre care Altarul Fujisan Hongu Sengentaisha, construit pentru a potoli zeitatea vulcanica a lui Fuji sau Altarul Kunouzan Toshogu, o capodopera a lacului si a lemnului japonez. Veti putea vizita Atelierul Sumpu Takumi Shuku, unde puteti invata cateva secrete ale mestesugului japonez Sugura folosind tehnici vechi, transmise din epoca Edo. Va puteti face propriile betisoare lacuite, veti invata cum sa vopsiti o batista cu indigo adevarat si sa creati un cos delicat Mariko Koma. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 18:00. Pensiune completa si cazare la bord.

Ziua 18 / 16.03.2024:  Yokohama - Tokyo (Japonia)

Vasul va sosi in portul Yokohama la ora 06:30. Ne vom lua ramas bun de la vasul de croaziera, vom debarca si ne vom deplasa spre Tokyo, capitala nipona din anul 1868, dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata, fiind in prezent una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 10 milioane de locuitori. impreuna cu ghidul local, vom face intai o plimbare prin Shinjuku Gyoen Park, vestit pentru ciresii sai in floare, dupa care vom face un tur panoramic de oras pe parcursul caruia vom vizita Templul Senso-ji, aflat in districtul Asakusa o zona plina de culoare si obiceiuri traditionale. Templul, in curtea caruia se afla un cazan urias; din bronz plin cu tamaie aprinsa, imbina armonios aspectele spirituale cu cele mai pamantesti, o atractie constituind-o zona comerciala care functioneaza inca dinainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, Nakamise Shopping Arcade (galerie comerciala foarte veche) aflata chiar in fata acestuia. Turul panoramic va continua cu vestitul cartier exclusivist Ginza, loc unde cele mai renumite branduri mondiale isi disputa fiecare metru patrat de teren construit. De aici ne vom indrepta spre zona care ascunde Palatul Imperial, urmand sa facem o oprire pentru fotografii pe platforma care se afla in fata podurilor de acces. Vom vedea apoi Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi si cel mai mare loc sfant din Tokyo, care il comemoreaza pe imparatul Meiji, cel care a modernizat Japonia dupa caderea regimului shogunal. Vom ajunge la Intersectia Shibuya, cea mai mare si cea mai aglomerata intersectie din lume. Semafoarele raman pe culoarea rosu cate doua minute, timp in care aproximativ 3000 de oameni se revarsa pe cele cinci treceri de pietoni. in incheierea zilei vom admira o spectaculoasa panorama a intregului oras; din Observatorul Metropolitan, cea mai inalta cladire din Tokyo, unde in mai putin de un minut vom ajunge la platforma de observatie situata la 202 m inaltime. Cazare in Tokyo la Hotel Nikko Narita 4* (sau similar 4*).

Ziua 19 / 17.03.2024:  Tokyo - Nikko - Tokyo

Mic dejun. Timp liber pentru vizite si activitati individuale in Tokyo sau excursie optionala cu dejun inclus la Nikko, situat intr-o zona deosebit de pitoreasca, cu peisaje splendide, alcatuite din munti, lacuri, cascade si drumuri presarate cu temple budiste, unde veti vizita unul dintre cele mai frumoase altare japoneze, Altarul Toshogu, cel mai extravagant templu shinto al Japoniei, construit la inceputul sec. al XVI-lea. Acesta  face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si este locul unde se afla urna funerara a shogunului Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important in istoria Japoniei, cunoscut sub numele de Toranaga in romanul lui James Clavel, "Shogun". Veti vizita apoi Vila Imperiala Tamozawa, construita in anul 1899 pentru imparatul Taisho, vila compusa din trei parti care dateaza din perioadele Edo, Meiji si respectiv Taisho, folosita drept resedinta de vara de catre familia imperiala pana in anul 1947. Veti ajunge apoi in Parcul National Nikko si va veti indrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele muntelui sfant, Vulcanul Nantai, inactiv in prezent, unde veti fi fermecati de peisajul spectaculos. Clima blanda si cadrul natural deosebit au facut ca tarmul sa fie un loc preferat de catre ambasadele straine pentru construirea resedintelor de vacanta. in apropierea lacului veti cobori cu un lift pana la baza Cascadei Kegon care, avand o inaltime de o suta de metri este una dintre cele mai mari si mai impresionante cascade din Japonia. intoarcere la Tokyo pentru cazare la Hotel Nikko Narita 4* (sau similar 4*).  

Ziua 20 / 18.03.2024:  Tokyo - Istanbul - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Tokyo pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 51 (10:15 / 18:00), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1045 (19:30 / 19:50).

TARIF I4980 EURO / loc in camera dubla si cabina interioara

TARIF II5350 EURO / loc in camera dubla si cabina cu hublou

TARIF III5570 EURO / loc in camera dubla si cabina balcon

(tarife cu toate taxele incluse, valabile pentru un grup de minim 18 turisti; pentru un grup mai mic de turisti, tariful se va recalcula)

Suplimentul de single se calculeaza la cerere in functie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croaziera

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Hong Kong si Tokyo - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- taxele portuare (pot suferi modificari)

- transferuri aeroport - hotel - port - aeroport

- 2 nopti cazare cu mic dejun la Hong Kong in hotel de 4*

- 2 nopti cazare cu mic dejun la Tokyo in hotel de 4*

- tur panoramic cu ghid local in Hong Kong

- tur panoramic cu ghid local in Shanghai

- tur panoramic cu ghid local in Busan  

- tur panoramic cu ghid local in Tokyo

- 14 nopti cazare cu pensiune completa (conform program), pe vasul de croaziera Westerdam (pensiunea completa cuprinde meniuri variate de-a lungul zilei: ceai si cafea pe punte pentru cei matinali, mic dejun, dejun, ceaiul de dupa-amiaza, snack-uri, cina)

- servicii portuare

- petrecerea de bun venit oferita de capitan si seara de gala cu o cina speciala

- acces la piscine, sauna & jacuzzi

- acces la teatru, lounge-uri elegante, club si biblioteca

- programul zilnic cu evenimentele la bord si un sumar al stirilor principale

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- pachetele de bauturi sunt contra cost (pot fi achizitionate la bordul vasului, unde exista numeroase variante de pachete speciale)

- bacsisuri: 30 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti pentru serviciile la sol (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- taxe pentru servicii la bord: 20 euro/pers./zi (vor fi achitate direct de catre turisti la bordul vasului)

- excursiile optionale care se pot achizitiona de la bordul vasului

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

NOTA:

- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii de catre compania de croaziere

- taxele de port se pot modifica de catre autoritatea portuara

- pentru mai multe informatii legate de flota Holland America Lines, descrierea cabinelor, facilitatilor, etc., va rugam sa consultati site-ul oficial al companiei: www.hollandamerica.com

IMPORTANT !!!

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar)

O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aiba si cazier judiciar la iesirea din Romania.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 91 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 61 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

CONDITII DE ANULARE:

in cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 30 % din tarif daca renuntarea se face din momentul confirmarii pana cu 91 zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 50 % din tarif daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile calendaristice inainte de data plecarii

d) 100 % din tarif daca renuntarea se face cu mai putin de 60 zile calendaristice inainte de plecare sau prin neprezentare

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei   (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia   nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor 

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia  ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>

Westerdam:  www.hollandamerica.com/en_US/cruise-ships/ms-westerdam/7.html

Westerdam a castigat mai multe premii pentru cea mai buna nava de croaziera. in timpul zilei, va puteti relaxa cu un tratament spa la paradisul Greenhouse Spa & Salon®. Puteti sa incercati un joc prietenos de Pickleball at Sea, bucurandu-va de panoramele de pe puntea superioara. Nu trebuie sa ratati un spectacol la World Stage sau sa petreceti seara pe ringul de dans de la Rolling Stone Lounge.

cabina interioara

cabina are un dormitor principal cu doua paturi de o persoana ce se pot converti intr-un pat dublu, dus. Fiecare cabina este dotata cu un televizor, aer conditionat, telefon, minibar, uscator de par, seif.

cabina exterioara cu fereastra

cabina are in componenta un geam mare (acesta nu se deschide). cabina are un dormitor principal cu doua paturi de o persoana ce se pot converti intr-un pat dublu, dus. Fiecare cabina este dotata cu un televizor, aer conditionat, telefon, minibar, uscator de par, seif.

cabina exterioara cu balcon

cabina exterioara cu balcon are in componenta geamuri mari si o usa care ofera accesul spre balcon. cabina are un dormitor principal cu doua paturi de o persoana ce se pot converti intr-un pat dublu, dus, precum si un living dotat cu mobila si o canapea extensibila. Fiecare cabina este dotata cu un televizor, aer conditionat, telefon, uscator de par, minibar, seif.