home

 

Magia taramului inghetat american si pitorescul canadian

 

CROAZIERA in ALASKA SI

CANADA DE LA EST LA VEST

 

Vancouver - Croaziera Alaska: Pasajul Interior - Ketchikan - Sitka - Juneau - Icy Strait Point - Ghetarul Hubbard - Seward - Anchorage - Rocky Mountaineer: Kamloops - Banff - Lake Moraine -

Parcul National Yoho - Lake Louise - Parcul National Banff -

Calgary - Montreal - Quebec - Toronto


 

Va invitam sa participati la un program inedit, care va incepe cu o croaziera de lux, pe unul dintre cele mai spectaculoase vase de croaziere, Celebrity Summit, prilej de a va bucura de mirajul unui loc mai putin accesibil, Alaska, supranumita "Sahara inghetata a Terrei", care se talmaceste prin marea intindere de zapada, tinutul eschimosilor, fosta provincie tarista, devenita apoi Noul El Dorado al Statelor Unite ale Americii. Programul va continua cu partea de vest a Canadei, prilej de a explora maiestuosii Munti Stancosi din British Columbia cu faimosul Rocky Mountaineer, si se va incheia cu cele mai frumoase orase canadiene, din partea de est a Canadei. Toate aceste locuri va "invita" sa petreceti un sfarsit de vara incantator pe meleaguri nord-americane!

 

Perioada: 18.07 - 08.08.2024

 

Ziua 1 / 18.07.2024: Bucuresti - Istanbul - Vancouver

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 07:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (09:35 / 11:00), de unde se va pleca cu zborul TK 075 (14:25 / 16:30) spre Vancouver, cea mai mare zona metropolitana din Canada de Vest, oras renumit pentru frumusetea sa naturala, fapt datorat amplasarii intre Muntii de Coasta si Oceanul Pacific. Dupa sosire, transfer pentru cazare la Hotel Sheraton Vancouver Wall Centre 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 19.07.2024: Vancouver - imbarcare pe vasul de croaziera Celebrity Summit

Mic dejun. Dimineata vom descoperi unul dintre cele mai spectaculoase orase ale lumii intr-un tur panoramic al Vancouverului, care va include Universitatea British Columbia, cu o traditie de peste un secol, Robson Street, renumita pentru multitudinea de organizatii non-profit care isi au sediul pe aceasta strada, fiind a 22-a cea mai scumpa strada din lume, cartierul Gastown cu o arhitectura pitoreasca, locul unde acest oras a luat nastere, un mix perfect de boutique-uri, cafenele, galerii si cladiri din sec. al XIX-lea, Gas Street unde vom putea face o scurta plimbare, Podul Lions, unul dintre cele mai frumoase poduri din zona, care face legatura cu Parcul Stanley si Prospect Point, locul de panorama din Parcul Stanley. Vom face o oprire la cele opt Totemuri din Parcul Stanley, minunate exemple ale artei aborigene, transmisa din generatii in generatii, ca o modalitate de conservare a patrimoniului nativ si de a onora ritualurile tribale. Dupa turul parcului vom reveni in oras, pentru a parcurge China Town, vibrantul cartier chinezesc, cu cladirile sale din sec. al XIX-lea, dupa care vom fi transferati in port pentru imbarcarea pe vasul de croaziera Celebrity Summit, al companiei Celebrity Cruises, care va ridica ancora la ora 17:00. Vom porni intr-o fascinanta croaziera in care, timp de o saptamana, vom avea ocazia de a admira frumusetile peisajelor din Alaska, ne vom lasa captivati de privelistea deosebita oferita de ghetari si ne vom lasa rasfatati la bordul vasului, bucurandu-ne de toate facilitatile oferite. Seara ne vor astepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Dejun, cina si cazare la bord.

Ziua 3 / 20.07.2024: Pasajul Interior (navigare)

in aceasta zi vom naviga de-a lungul coastei sudice a Alaskai, prin zona numita Pasajul Interior, prilej cu care vom putea admira peisajele care au facut ca tara sa devina o destinatie atat de indragita si captivanta: insule de ghetari, paduri vechi de sute de ani invaluite in ceata si fiorduri de un albastru ireal. Format de forta uluitoare a ghetarilor masivi cu milioane de ani in urma, Pasajul Interior al Alaskai se mandreste cu fiordurile pline de salbaticie si cu peisajul luxuriant. Apele oceanului sunt pline de vietuitoare precum balene cu cocoasa, lei de mare, orci si vidre de mare. Oriunde vom privi, spectacolul naturii ne va incanta. Alaska este cel mai mare stat al Statelor Unite din punct de vedere al suprafetei geografice, de doua ori cat Texas-ul, o exclava despartita de 800 km de teritoriul canadian fata de cel mai nordic stat american, care a fost cumparata de la Imperiul Rus, in anul 1867, pe o suma derizorie, care in prezent este echivalenta cu aprox. 70 centi pe hectar. Teritoriul a suferit transformari administrative fundamentale de-a lungul timpului, devenind datorita frumusetii inegalabile a peisajelor naturale, una dintre cele mai exotice atractii turistice din lume. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a ne familiariza cu facilitatile acestuia: piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, sauna si tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale si numeroase baruri. Seara ne vor astepta diverse spectacole de teatru, animatie, muzica live si bineinteles, discoteca. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 4 / 21.07.2024: Ketchikan

La ora 07:00 vasul va ajunge in portul Ketchikan, un orasel rustic din sudul Alaskai, inconjurat de munti cu piscuri inzapezite, considerat a fi capitala mondiala a somonului. Vom putea descoperi frumusetea acestui loc unic alegand una dintre numeroasele excursii optionale organizate la bordul vasului sau pe cont propriu. Puteti incepe turul cu Creek Street, principala strada din centrul orasului si cea mai populara zona turistica. Printre cele mai importante obiective ale orasului se numara Tongass Historical Museum, unde veti avea prilejul de a afla istoria orasului incepand de la momentul infiintarii sale pana in prezent, Totem Heritage Center, muzeu infiintat in anul 1976, in care este expusa cea mai mare colectie de totemuri autentice din lume, precum si un tezaur cu artefacte vechi ale diferitelor culturi native din Alaska si Southeast Alaska Discovery Center, care expune o frumoasa colectie de arta indigena. Vasul va parasi portul la ora 15:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 5 / 22.07.2024: Sitka

Vasul va acosta la ora 07:00 in portul din Sitka, foarte important pentru istoria Alaskai, deoarece aici a avut loc in ziua de 18 octombrie 1867 ceremonia transferului acesteia de la Rusia la Statele Unite. in perioada stapanirii rusesti acest mic orasel, cu aproximativ 8500 de locuitori, se numea Noul Arhangelsk, in timp ce numele actual provine din limba populatiei bastinase Tlingit. Printre obiectivele turistice din Sitka se afla Parcul Istoric National cu interesanta Alee a Totemurilor, Centrul Culktural Sitka, Catedrala Ortodoxa Sf. Mihail, una dintre putinele biserici rusesti care mai exista in Alaska, Casa Episcopului Rus, Dealul Castelului, pe care in anul 1867 a fost arborat pentru prima data drapelul american, Centrul Rapitoarelor din Alaska, unde pot fi vazute diverse specii de pasari de prada (vulturi, bufnite, soimi). Vasul ofera o gama larga de excursii, care va vor dezvalui atractiile orasului si ale imprejurimilor sale, cu peisaje exceptionale si fauna bogata. Iata cateva dintre variantele posibile: tururi de oras, incursiuni in natura (pe jos, cu bicicleta, cu jeepul sau pe apa) pentru a vedea in mediul lor natural ursi, vidre si alte animale salbatice, partide de pescuit, explorarea coastei vulcanice la bordul unei ambarcatiuni speciale. Vasul va ridica ancora la ora 15:30. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 6 / 23.07.2024: Juneau (Alaska)

Sosire la ora 07:00 in capitala Alaskai, Juneau, oras fondat in timpul "goanei dupa aur" in anul 1880. Vom putea face o plimbare prin aceasta capitala atipica, ce ofera vizitatorilor sai o multime de activitati culturale si care se bucura de o asezare de exceptie, langa munti impaduriti, care se inalta abrupti la inaltimi de mii de metri, zona unde ursii se plimba in voie. Vom avea intreaga zi la dispozitie pentru a explora acest oras minunat, care paradoxal, nu este legat prin drumuri de restul tarii, accesul facandu-se doar pe calea aerului sau pe apa. Oras cu o clima oceanica subarctica, marginit de lanturi muntoase inalte si de Oceanul Pacific, Juneau se remarca printr-un farmec specific, cu strazi neaglomerate, piete largi, aerisite, fiind un punct de oprire obligatoriu pentru turistii care ajung in Alaska. Centrul orasului este compact si accesibil pietonal, aici gasindu-se diverse magazine cu suveniruri locale. Marea atractie insa o constituie Ghetarul Mendenhall, falnic si grandios, la care se poate ajunge, optional, cu autocarul sau elicopterul. O alta excursie optionala fascinanta este o plimbare cu vaporasul prin stramtoarea padurii Tongass pana la minele originare de aur de altadata, locuri istorice care au determinat in trecut o frenezie teribila in goana continua dupa metalul galben. Puteti vizita si Alaska State Museum, care gazduieste un tezaur care contine 32.000 de obiecte, artefacte indigene si exponate de istorie naturala. Vasul va ridica ancora la ora 21:30. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 7 / 24.07.2024: Icy Strait Point (Alaska)

La ora 07:00 vom acosta in Icy Strait Point, o zona izolata din apropierea satului Hoonah, aflat la 48 km distanta fata de Juneau, unde se afla cei mai multi indigeni din tribul Tlingit, foarte aproape de Parcul National Glacier Bay. Printre atractiile de la Icy Strait Point se numara muzeul amenajat intr-o fosta fabrica de conserve de peste si tiroliana, considerata cea mai mare din lume, cu sase cabluri de peste 1600 m lungime si peste 400 m diferenta de nivel. Veti avea posibilitatea sa explorati grandoarea naturii pe cont propriu sau puteti opta pentru una dintre excursiile pe apa, pe uscat sau in aer, propuse la bordul vasului. De exemplu, veti putea opta pentru un spectaculos tur aerian al Parcului National Glacier Bay, unul dintre locurile cu cei mai multi ghetari din lume, care are aprox. 12 ghetari de coasta, din care se desprind constant aisberguri ce sunt "aruncate" in mare sau pentru tururi de observare a vietuitoarelor marine sau terestre. Vasul va ridica ancora la ora 17:00. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 8 / 25.07.2024: Ghetarul Hubbard (navigare)

Vasul va ajunge in jurul orei 06:00 la Ghetarul Hubbard, cel mai lung "fluviu de gheata" din America de Nord, unul dintre cei mai activi ghetari de acest fel din Alaska. Monumental si dramatic, ghetarul inainteaza constant, intr-un ritm atipic, putand la un moment dat sa blocheze intrarea in Russel Fjord, creand astfel cel mai mare lac glaciar din toate timpurile. De oriunde de pe puntea vasului, vom putea admira frumusetea magnifica a acestei minuni naturale formata din 2.000 km≤ de gheata albastra, translucida. Vom avea ocazia de a experimenta un strigat la unison, al carui zgomot va reverbera aerul, putand sa determine desprinderea de bucati mari de gheata din formatiunile glaciare, care se prabusesc in ocean. La ora 11:00 vasul isi va continua traseul spre Seward. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 9 / 26.07.2024: Seward - Anchorage

Vasul va ancora la ora 06:00 in Seward, oras situat in Peninsula Kenai, a carui istorie a inceput in anul 1793, cand pe aceste locuri a fost infiintat un centru de colectare a blanurilor. Orasul a fost denumit astfel in onoarea fostului secretar de stat al Statelor Unite, William H. Seward, care a negociat cumpararea Alaskai. Orasul ocupa locul 7 in industria pescuitului din Statele Unite, iar datorita pozitiei portului cu iesire la Golful Alaska, unde acosteaza vasele de croaziera, a devenit in prezent un important centru turistic. Dupa debarcare ne vom indrepta catre Anchorage, cel mai nordic oras important al Statelor Unite, situat intre munti si mare, fiind cel mai mare oras din Alaska, principalul centru economic si cultural-turistic al zonei. Pe parcurs vom vizita Alaska Wildlife Conservation Center, unde vom putea admira fauna rara, precum ursii bruni, negri si ursii grizzly, elani, bizoni, vulpi etc.. Ajunsi la Anchorage vom fi surprinsi de numarul mare de restaurante excelente, de muzee si teatre, vom vedea ca apele golfuletului Cook sunt bogate in somon, iar varfurile impozante ale muntilor din Chugach Park si drumetiile sunt atractii pentru orice fel de turist care iubeste natura. Datorita faptului ca zborurile scurte cu hidroavionul deschid posibilitati multiple de aventura, Lacul Hood din apropierea orasului a devenit cea mai aglomerata baza de hidroavioane din lume. Vom face alaturi de ghidul local un tur panoramic al orasului care va include printre altele si Parcul Earthquake, situat intr-o padure in care un intreg cartier s-a cufundat in ocean in timpul celui mai puternic cutremur al ultimului secol. Cazare la Hotel Sheraton Anchorage 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 27.07.2024: Anchorage - Vancouver

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale pana la ora transferului la aeroport pentru plecarea cu compania Air Canada, zbor AC 1080 (16:40 / 20:50) spre Vancouver. Dupa sosire, transfer pentru cazare la Hotel Sheraton Vancouver Wall Centre 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 28.07.2024: Vancouver

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau optional excursie in orasul Victoria. Veti fi transferati in portul de unde va veti imbarca pe ferry-boat-ul cu care timp de o ora si jumatate veti strabate Stramtoarea Georgia printre minunatele Insule Gulf, spre orasul Victoria. Pe parcurs veti admira nu doar un peisaj deosebit ci, cu putin noroc si cateva exemplare ale faunei locale, precum vulturi plesuvi, foci si chiar balene. Sosire in elegantul oras Victoria, cel mai "britanic" oras canadian, renumit pentru atmosfera de moda veche data de abundenta ghivecelor de flori suspendate si a jardinierelor ce decoreaza felinarele, balcoanele sau vitrinele. Orasul a fost denumit in onoarea Reginei Angliei si este unul dintre cele mai vechi orase din nord-vestul Canadei. Veti face un tur panoramic al Victoriei, orasul gradina, capitala provinciei British Columbia, care va include Parcul Beacon Hill, Piata Bastion, Cladirea Parlamentului, Government Street, Chinatown, Beach Drive, Portul Inner si Hotelul Fairmont Empress Victoria, un simbol al orasului din sec. al XIX-lea. Daca timpul va permite (in functie de ferry-boat), se va putea vizita paradisul botanic alcatuit din cele patru minunate gradini Butchart, renumite la nivel mondial pentru remarcabila colectie de plante rare care se regasesc in Gradina Scufundata, Gradina de Trandafiri, Gradina Japoneza si in cea Italiana (plata intrarii la fata locului). Dupa-amiaza transfer cu ferry-boat-ul la Vancouver. Cazare in Vancouver la Hotel Sheraton Vancouver Wall Centre 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 29.07.2024: Vancouver - Kamloops (Rocky Mountaineer)

Mic dejun. Transfer la gara din Vancouver pentru a ne imbarca la bordul trenului Rocky Mountaineer catre Kamloops, oras situat in inima interiorului Columbiei Britanice. in aceasta calatorie vom vedea schimbari dramatice ale peisajului, de la campurile verzi luxuriante ale Vaii Fraser, prin paduri si canioane serpuitoare ale raurilor inconjurate de varfurile muntilor, pana la peisajele asemanatoare desertului din interiorul British Columbia. Printre punctele de atractie se numara apele zgomotoase ale Hell's Gate din Canionul Fraser si versantii abrupti de stanca de-a lungul raului Thompson. Ziua se va termina in timp ce trenul ne va purta de-a lungul malului lacului Kamloops. Cazare in zona Kamloops.

Ziua 13 / 30.07.2024: Kamloops - Banff (Rocky Mountaineer)

Mic dejun. Calatoria noastra cu trenul va continua spre est, catre puternicii Munti Stancosi Canadieni si provincia Alberta. inca o data, vom admira peisaje in continua schimbare, de-a lungul malurilor stancoase ale lacului, peste trecatori muntoase inalte si prin tunelurile remarcabile care fac parte din bogata istorie feroviara a Muntilor Stancosi Canadieni. Cele mai importante momente din aceasta zi includ Craigellachie, unde a fost cucerit ultimul varf al Canadian Pacific Railway, urcarea peste Rogers Pass, Kicking Horse Canyon, Spiral Tunnels si, desigur, ghetarii emblematici si varfurile inzapezite ale Muntilor Stancosi Canadieni. Dejun inclus. Calatoria cu trenul se va incheia in aceasta zi in statiunea Banff, unde ne vom caza la Hotel Fairmont Banff Spring 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 31.07.2024: Banff - Lake Moraine - Parcul National Yoho - Lake Louise

Mic dejun. Plecare spre Lake Moraine, renumit pentru culoarea de smarald a apei in care se oglindesc varfurile acoperite de zapada ale Muntilor Stancosi. Ne vom indrepta apoi spre Parcul National Yoho, cel mai mic dintre cele patru parcuri nationale ce alcatuiesc Muntii Stancosi Canadieni - Canadian Rocky Mountains, parc care a fost inclus in Patrimoniul Mondial Natural UNESCO datorita superbelor peisaje montane, cu varfurile impunatoare ale muntilor, cu ghetari, lacuri, cascade si pesteri de o frumusete naucitoare. Denumirea Parcului National Yoho in limba indienilor cree inseamna "veneratie", acesta intinzandu-se pe ambele laturi ale vaii raului Kicking Horse. Ne vom opri la podul natural din pietre situat peste Raul Kicking Horse, la Cascada Takakkaw precum si la Lake Emerald. Dejun inclus in timpul vizitelor. Traseul zilei va continua spre Lake Louise cu incredibile ape turcoaz, inconjurat de ghetari si munti semeti, o imagine desprinsa parca dintr-o carte postala. Vom descoperi apoi Valea celor Zece Varfuri - Valley of Ten Peaks, dupa care ne vom caza in zona Lake Louise la Hotel Fairmont Chateau Louise Lake 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 01.08.2024: Lake Louise - Parcul National Banff - Calgary

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre bijuteria Muntilor Stancosi, Parcul National Banff, cu izvoare termale, canioane adanci, ghetari spectaculosi si 6641 km2 de padure, regiune declarata Patrimoniu Mondial Natural UNESCO inca din anul 1985. Vom face un tur al parcului, prilej cu care vom vedea oraselul Banff, locul de nastere a sistemului de parcuri si rezervatii naturale din Canada, The Hoodos, formatiunile stancoase sub forma de ace, Surprise Corner, punctul de belvedere spre celebrul Hotel Fairmont Banff Springs, Lacurile Vermillon, Cascadele Bow River, Tunnel Mountain Drive si Lacul Minewanka. Optional, va veti putea bucura de o calatorie cu gondola in Muntii Sulphur, de unde veti avea posibilitatea de a admira o panorama spectaculoasa. Ne vom indrepta spre orasului Calgary, fost teritoriu al indigenilor blackfoot, situat in zona sudica a provinciei Alberta. Cunoscut datorita gazduirii jocurilor Olimpice de Iarna din anul 1988, Calgary este o importanta destinatie turistica datorita faptului ca aici exista CONDITII excelente pentru practicarea sporturilor de iarna, principala infrastructura pentru acestea fiind Canada Olimpyc Park. Vom vedea Turnul din Calgary, simbolul orasului, care ofera privelisti impresionante asupra orasului si ne vom plimba pe Stephen Avenue, una dintre cele mai faimoase strazi din Calgary, o zona ideala pentru sesiunile indelungate de cumparaturi. Cazare in Calgary la Hotel Best Western Calgary Centre Inn 3* (sau similar 3*).

Ziua 16 / 02.08.2024: Calgary - Montreal

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecare cu compania Air Canada, zbor AC 324 (12:25 / 18:16) spre Montreal, cel mai mare oras din Provincia Quebec, situat la confluenta cursurilor de apa Sfantul Laurentiu si Ottawa, pe Insula Montreal si pe alte 74 de insule vecine, precum Insula Maicilor, Ile-Bizard, Ile-Ste-Helene si Ile-Notre-Dame. Transfer pentru cazare la Hotel Faubourg Montreal 3* (sau similar 3*).

Ziua 17 / 03.08.2024: Montreal

Mic dejun. Zi dedicata orasului Montreal, oras sofisticat, avangardist, cea de-a treia mare aglomerare urbana din lumea vorbitoare de limba franceza, dupa Paris si Kinshasa. impreuna cu ghidul local vom porni in turul panoramic de oras, in timpul caruia vom observa contrastul intre orasul vechi, cu stradute inguste si orasul modern, cu cladiri impresionante. Vom vedea Piata Jacques Cartier, Biserica Notre Dame, cladire construita in anul 1829 in stil neogotic, cunoscuta si sub denumirea de "capela nuntilor", aici casatorindu-se in anul 1994 si Celine Dion, Mount Royal, zona rezidentiala cu un frumos parc cu numeroase puncte de belvedere de unde vom putea admira frumoasa panorama a orasului, Universitatea McGill, Stadionul Olimpic si vechiul port. Vom "explora" apoi Underground City, realizat in scopul protejarii impotriva temperaturilor scazute care se inregistreaza iarna, cu peste 32 km de tuneluri care gazduiesc centre comerciale, hoteluri, banci, chiar si muzee. Cazare in Montreal la Hotel Faubourg Montreal 3* (sau similar 3*).

Ziua 18 / 04.08.2024: Montreal - Quebec

Mic dejun. Plecare spre Quebec, fondat in anul 1608 de Samuel de Champlain, unul dintre cele mai vechi orase din America de Nord, resedinta administrativa a provinciei cu acelasi nume, care isi datoreaza numele etnicilor Algonquin care il numeau Kebec, in traducere, "locul unde raul se ingusteaza". Quebecul, este un oras romantic care a stiut cum sa conserve cultura francofona si spiritul european, devenind astfel unul dintre cele mai indragite orase din Canada. Rivalitatea dintre englezii si francezii din America de Nord a dus la un razboi care a durat sapte ani, astfel incat, ocupat de catre englezi in anul 1759, Quebecul a reusit sa obtina totusi dreptul de a folosi si proteja limba si cultura franceze. Asezat pe un promontoriu, pe malul raului Saint Lawrence, cel dintai asezamant francez de pe continentul nord-american, Quebecul, considerat a fi inima Canadei franceze, este un oras istoric, de un sarm aparte, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur pietonal in orasul vechi cu ziduri fortificate, singurele din America de Nord, unde vom vedea Chateau Frontenac, cladirea Parlamentului, Cartierul Latin, Catedrala Notre Dame de Quebec, Primaria, Place D'Armes si Palatul Regal. Cazare in Quebec la Hotel Palace Royal 4* (sau similar 4*).

Ziua 19 / 05.08.2024: Quebec - Toronto

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecare cu compania Air Canada, zbor AC 8397 (12:20 / 14:07) spre Toronto care se afla pe malul nordic al raului Ontario, cel mai mare oras din Canada, al cincilea cel mai mare oras din America de Nord, o forta dominanta in afaceri si economie, considerat a fi centrul cultural al Canadei anglofone. Transfer pentru cazare la Hotel Town Inn Suites 3* (sau similar 3*).

Ziua 20 / 06.08.2024: Toronto

Mic dejun. impreuna cu ghidul local vom porni intr-un tur panoramic al orasului Toronto, metropola cosmopolita cu cea mai densa populatie din Canada, care va include Cartierul Financiar, Strada Yonge, Forest Hill, Chinatown, Piata St. Lawrence, Primaria Veche si Noua, Cladirea Parlamentului, Universitatea, precum si CN Tower - turnul televiziunii, unul dintre cele mai inalte turnuri din lume, cu o inaltime de 553 m. Cazare in Toronto la Hotel Town Inn Suites 3* (sau similar 3*).

Ziua 21 / 07.08.2024: Toronto - Istanbul

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru activitati individuale si ultimele cumparaturi, cu observatia ca eliberarea camerelor se face la ora 11:00. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 018 (21:30 / 14:35).

Ziua 22 / 08.08.2024: Istanbul - Bucuresti

Sosire la Istanbul la ora 14:35, de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1045 (19:00 / 20:20).

 

 

TARIF I: 4480 EURO si 4990 USD / loc in camera dubla si cabina interioara

 

TARIF II: 4680 EURO si 4990 USD / loc in camera dubla si cabina cu hublou

 

TARIF III: 5880 EURO si 4990 USD / loc in camera dubla si cabina cu balcon

 

Suplimentul de single se confirma la cerere in functie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croaziera

(tarife cu toate taxele incluse, valabile pentru un grup de minim 15 turisti; pentru un grup mai mic de turisti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele mentionate in program: Bucuresti - Istanbul - Vancouver si Toronto - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines

- transport local cu avionul pe rutele: Anchorage - Vancouver; Calgary - Montreal; Quebec - Toronto

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- taxele de port (se pot modifica de catre autoritatea portuara)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- cazare conform program cu hotelurile mentionate in program

- calatorie cu Rocky Mountaineer si pachet cu 1 noapte de cazare

- 7 nopti cazare cu pensiune completa (conform program), pe vasul de croaziera Celebrity Summit al Companiei Celebrity Cruises (pensiunea completa cuprinde meniuri variate de-a lungul zilei: ceai si cafea pe punte pentru cei matinali, mic dejun, dejun, ceaiul de dupa-amiaza, snack-uri, cina)

- pachet de bauturi Classic

- pachet de internet basic Wifi

- taxa pentru servicii la bord

- tururi panoramice cu ghid local in Calgary, Vancouver, Montreal, Quebec si Toronto

- tur panoramic in Anchorage

- 3 nopti de cazare cu mic dejun in Vancouver

- 1 noapte de cazare cu mic dejun in Anchorage

- 1 noapte de cazare cu mic dejun si dejun in Banff

- 1 noapte de cazare cu mic dejun si dejun in zona Lake Louise

- 1 noapte de cazare cu mic dejun in Calgary

- 2 nopti de cazare cu mic dejun in Montreal

- 1 noapte de cazare cu mic dejun in Quebec

- 2 nopti de cazare cu mic dejun in Toronto

- tur ghidat in Parcul National Banff

- tur ghidat in Parcul National Yoho

- tur panoramic cu ghid local in orasul Vancouver

- taxele de intrare in parcurile din Canada

- activitati de recreere pe vas: gym, sauna etc.

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- ghizi vorbitori de limba engleza

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- taxa de viza pentru SUA: 185 usd/pers. (taxa care poate fi modificata de catre Consulat)

- taxa de viza ETA pentru Canada: 10 usd/pers.

- bacsisuri pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale: 8 usd/pers./zi

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

NOTA:

- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii de catre compania de croaziere

- pentru mai multe informatii legate de flota Celebrity Cruises, descrierea cabinelor, facilitatilor, etc., va rugam sa consultati site-ul oficial al companiei.

 

ACTE sI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / extras de cont personal cu minimum 2000 USD / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc.) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie)

 

Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu in acest program in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 10 saptamani inaintea plecarii

 

iN CAZUL NEOBtINERII VIZEI taxele de viza si programare la viza (achitate direct de turist la banca) nu sunt rambursabile.
CONDITIE SPECIALA in CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala

 

IMPORTANT !!!

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar)

O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aiba si cazier judiciar la iesirea din Romania.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 91 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 61 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

CONDITII DE ANULARE:

in cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 30 % din tarif daca renuntarea se face din momentul confirmarii pana cu 91 zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 50 % din tarif daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile calendaristice inainte de data plecarii

d) 100 % din tarif daca renuntarea se face cu mai putin de 60 zile calendaristice inainte de plecare sau prin neprezentare

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>