home

 

Definitia frumusetii florilor de cires

 

COREEA DE SUD CU CIREsII iN FLOARE

 

Seoul - Insula Jeju - Busan - Yangdong - Gyeongju -

Daegu - Zona Demilitarizata Coreeana

 

Cand spunem Coreea de Sud ne gandim imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie. Frumusetea naturala a peisajelor, atractiile naturale unice ale Coreei, care este marginita de zone de coasta si ocean pe trei laturi, cu munti care acopera 70% din suprafata tarii, orasele frumos luminate noaptea care contribuie la energia irezistibila a vietii de noapte, arhitectura traditionala care reflecta filozofia coreenilor, bazata pe echilibrul si armonia cladirilor cu mediul natural in care sunt construite, siturile arheologice semnificative care pastreaza aproape 5.000 de ani de istorie, creeaza doar o imagine de ansamblu, dar care merita din plin aprofundata pe parcursul circuitului nostru!

 

Perioada: 04.04 - 15.04.2024

 

Ziua 1 / 04.04.2024: Bucuresti - Doha

intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 16:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (18:45 / 23:15).

Ziua 2 / 05.04.2024: Doha - Seoul

Din Doha vom pleca cu zborul QR 858 (02:10 / 16:55) spre Seoul, capitala istorica a Coreei timp de 600 de ani, situata in nord-vestul tarii, pe Raul Han, in centrul peninsulei Coreea. intemeiata in anul 18 i.Hr., aceasta a fost initial capitala regatului Baekje, unul dintre cele Trei Regate Coreene si a continuat sa fie capitala in timpul dinastiei Joseon si a imperiului Coreean pana in zilele noastre. Zona capitalei care include metropola Incheon si majoritatea provinciei Gyeonggi, are aprox. 24,5 milioane de locuitori, fiind una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume. Aproape un sfert din populatia Coreei de Sud traieste in Seoul, facandu-l cel mai puternic centru economic, politic si cultural sud-coreean. Seoul este considerat un oras global, fiind in acest sens al 9-lea in Indexul Oraselor Globale din 2008. in orasul care a gazduit Jocurile Olimpice de vara in anul 1988 si Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2002 se afla si sediile principale ale multinationalelor Samsung, LG si Hyundai. intalnire cu reprezentantul local, cina la un restaurant local si transfer pentru cazare la Hotel Ibis Style Ambassador Yongsan 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 06.04.2024: Seoul

Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Seoul care va include vizitarea Palatului Gyeongbokgung, unul dintre cele cinci mari palate construite de regii dinastiei Joseon, palat favorit al multor dintre printii dinastiei, care a pastrat multe elemente datand din perioada celor Trei Regate. Vom vedea apoi Cheongwadae - Blue House (exterior), copia sud-coreeana a Casei Albe, un complex de cladiri construite pe situl gradinii regale a dinastiei Joseon unde isi desfasoara activitatea guvernul, fiind si resedinta prezidentiala. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei vom face o plimbare pe celebra artera comerciala Insadong, de unde se pot achizitiona diverse obiecte traditionale coreene si vom ajunge apoi in Bukchong Hanok Village, un sat traditional coreean cu case tipice - hanok, din perioada Joseon (1392 - 1910). Vom intra in Piata Namdaemun, cea mai veche piata traditionala din Seoul situata langa "Marea Poarta din Sud", una dintre vechile porti de acces in oras, dupa care ne vom indrepta spre Turnul din Seoul aflat pe muntele Namsan, inaugurat la data de 15 Octombrie 1980, care gazduieste in prezent o multime de cafenele si restaurante. Cazare la Hotel Ibis Style Ambassador Yongsan 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 07.04.2024: Seoul - Jeju

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul care dureaza aprox. 1 ora catre Insula Jeju, o insula vulcanica unde peisajul este de o frumusete ireala, traditiile culturale sunt unice, iar climatul temperat este perfect. Insula Jeju este cunoscuta si sub numele de "Insula Zeilor", singurul loc din lume care are trei certificate UNESCO, fiind recunoscut la nivel mondial ca rezervatie naturala (din anul 2002), patrimoniu natural mondial (din anul 2007) si parc geologic al lumii (din anul 2010). Insula reprezinta una dintre cele 7 noi minuni ale naturii, alaturi de Amazon (Brazilia), Halong Bay (Vietnam), Cascada Iguassu (Argentina & Brazilia), Parcul Natural Subteran "Puerto Princesa" (Filipine), Table Mountain (Africa de Sud) si Parcul National Komodo (Indonezia). Jeju se mandreste cu cele 360 de formatiuni vulcanice numite "oreum", precum si cu nenumarate pesteri de lava. Dupa sosire ne vom indrepta spre Seongsan Ilchulbong, un crater vulcanic magnific care rasare din mare, denumit literar "Varful Rasarit de soare", parte a Patrimoniului Mondial UNESCO si Seopjikoji, de asemenea inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei vom vizita Muzeul de Arta Populara Jeju. in continuarea zilei vom vizita Tunelul de Lava Manjanggul, parte a Patrimoniului Mondial Natural UNESCO, unul dintre cele mai vechi si bine conservate situri naturale de acest fel din lume. De-a lungul tunelului de aprox. 1 km lungime vom admira numeroase stalagmite si stalactite precum si cea mai inalta coloana de lava din lume, un sanctuar pentru cercetatorii si oamenii de stiinta. Transfer pentru cazare la Hotel Ocean Suites 4* (sau similar 4*), camere deluxe.

Ziua 5 / 08.04.2024: Jeju

Mic dejun. in aceasta zi vom explora in continuare Insula Jeju, ajungand pana la Cascada Jeongbang, cu caderi de apa de la 23 m inaltime, singura cascada din Asia care se varsa direct in ocean. Legenda spune ca un dragon sfant a trait sub ea, iar apa contine pana in prezent spiritul dragonului si astfel poate vindeca boli si poate aduce ploaia in timpul secetei. Cascada este una dintre cele trei celebre cascade ale insulei, celelalte doua fiind Cascada Cheonjiyeon si Cascada Cheonjeyeon. in continuarea zilei vom vizita Templul Yakcheonsa, construit in stil budist, care inseamna "templul unde curg ape medicinale", denumire data dupa izvoarele minerale peste care a fost ridicat, apoi vom vizita Muzeul Ceaiului O'Sulloc, unde vom invata mai multe despre arta ceaiului din aceasta tara, vom vedea Faleza Jusangjeoll, o formatiune vulcanica similara cu Causeway din Irlanda de Nord, Parcul The Ma, unde se poate experimenta calaria si Plaja Hyeupjae, care este, fara indoiala, cea mai pitoreasca plaja din Jeju. Apa de culoarea smaraldului arata incredibil de frumos in timpul zilei si este unul dintre cele mai bune locuri pentru a admira apusul de soare. Dejun in timpul vizitelor. Cazare la Hotel Ocean Suites 4* (sau similar 4*), camere deluxe.

Ziua 6 / 09.04.2024: Jeju - Busan

Mic dejun. Dimineata vom putea admira cel mai vechi masiv muntos din Coreea de Sud, Hallasan, parcul national al muntelui fiind inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Transfer la aeroport pentru zborul intern catre Busan, principalul port al tarii si al doilea oras ca marime din Coreea de Sud, care a devenit renumit odata cu gazduirea Jocurilor Asiatice din anul 2002. Busanul a fost de asemenea unul dintre orasele gazda pentru FIFA World Cup 2002 si reprezinta centrul de conventii internationale din Coreea. Odata ajunsi in Busan vom vizita Turnul Busan situat in Parcul Yongdusan, care ofera o priveliste spectaculoasa asupra vechiului port. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei vom admira Podul Gwangan-daegyo care are o lungime de 7,4 km, fiind cel mai lung pod bi-nivel din Coreea, peste ocean. Pe langa faptul ca permite o modalitate rapida de deplasare, podul ofera privelisti uluitoare ale atractiilor din apropiere, respectiv Insula Oryukdo, Muntele Hwangnyeongsan, Plaja Gwangalli, Insula Dongbaekseom si Dealul Dalmaji. Dotat cu mii de beculete, podul prezinta o frumoasa expozitie de lumini pe timp de noapte care se schimba odata cu anotimpurile. Cazare in Busan la Hotel Crown Harbor 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 10.04.2024: Busan

Mic dejun. Aceasta zi va fi consacrata vizitarii orasului Busan, prilej cu care vom putea admira Parcul Oceanic Taejongdae de pe Insula Yeongdo-gu, numele acestuia fiind dat dupa Regele Taejong Muyeol (604 - 661) care venea deseori aici sa practice tirul cu arcul. in continuarea zilei vom vedea Piata de peste Jagalchi, una dintre cele mai mari din lume, unde pescarii isi vand marfa proaspata, iar clientii negociaza pentru un pret cat mai bun, dupa care vom vizita Casa APEC, care se refera la sala de conferinte APEC - Cooperarea Economica Asia - Pacific. Vom vedea apoi Plaja Haeundae, cea mai faimoasa plaja cu nisip alb din tara, unde se tin numeroase evenimente culturale si festivaluri de-a lungul anului si Centum City, inregistrat in Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare complex comercial din lume. Dejun in timpul vizitelor. Cazare la Hotel Crown Harbor 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 11.04.2024: Busan - Yangdong - Gyeongju

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vedea Templul Haedong Yonggungsa, situat pe coasta portiunii de nord-est a orasului Busan. Aceasta atractie superba ofera turistilor descoperirea rara a unui templu de-a lungul liniei tarmului, majoritatea templelor din Coreea fiind situate in munti. Plecare spre Gyeongju, oras situat in provincia North Gyeongsang, fosta capitala a Regatului Antic Silla, care a guvernat mare parte a peninsulei coreene intre secolele VII - IX, cunoscut si sub denumirea de "muzeul fara ziduri", ce gazduieste unele dintre cele mai mari comori de arta budista din Coreea. Vom vizita satul Yangdong, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, un sat aflat intr-o zona superba de munte, in care inca se pastreaza cladirile si obiceiurile de viata coreene din timpul dinastiei Joseon. Vom vedea Observatorul Chemseongdae, cel mai vechi observator astronomic existent din Asia de Est, una dintre cele mai vechi instalatii stiintifice din lume in functiune, construit din 362 de blocuri de granit reprezentand cele 362 de zile ale anului lunar, Complexul Funerar Daereungwon, in care se afla mormintele regilor si nobililor dinastiei Silla, unde vom afla mai multe despre cultura Coreei de acum 1.500 de ani si Anapji Pond, iazul artificial unde se relaxa familia regala a dinastiei Silla, aflat in parcul palatului Banwolseong, construit in anul 674 din ordinul Regelui Munmu. Dejun in timpul vizitelor. Transfer pentru cazare la Hotel Gyeongju Commodore 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 12.04.2024: Gyeongju

Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata vizitelor in Gyeongju. Vom vizita Templul Bulguksa, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai frumoase altare budiste ale Asiei si Grota Seokguram, o grota artificiala din granit alb unde se afla statuia lui Buddha Sakyamuni care priveste spre mare, inclusa si ea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, ambele obiective fiind construite in sec. al VIII-lea de dinastia Silla, pe pantele Muntelui Tohamsan. Vom vizita apoi Muzeul National, unde vom admira diverse exponate care apartin culturii Silla, printre care cel mai mare clopot din tara - al Regelui Seongdeok, opere de arta, bijuterii de aur, artefacte gasite in interiorul mormintelor, obiecte de uz casnic etc.. in continuarea zilei ne vom relaxa pe malurile frumosului lac Bomun. Dejun in timpul vizitelor. Cazare la Hotel Gyeongju Commodore 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 13.04.2024: Gyeongju - Daegu - Seoul

Mic dejun. Dimineata vom vizita Templul Haeinsa, construit initial in anul 802, in al 3-lea an de domnie al Regelui Ae Jang. Templul adaposteste o colectie de peste 80.000 de placute din lemn inscriptionate cu scripturile lui Buddha (Tripitaka Coreeana), o comoara nationala si universala. Dejun in timpul vizitelor. Ne vom deplasa apoi la gara Dongdaegu pentru plecarea cu trenul de mare viteza "Bullet Train KTX" spre Seoul. Ziua se va incheia cu participarea la un spectacol "Nanta". Transfer pentru cazare la Hotel Ibis Style Ambassador Yongsan 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 14.04.2024: Seoul - Zona Demilitarizata Coreeana - Seoul

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie in Zona Demilitarizata Coreeana, cea mai puternic pazita granita a lumii, aflata intre cele doua tari, Coreea de Nord si Coreea de Sud care se intinde de la est la vest pe o distanta de 250 km, avand o latime de 4 km. in timpul turului vom afla mai multe despre Razboiul din Coreea in care au murit aprox. 900 mii de chinezi, 1,5 milioane de sud-coreeni si 34 mii de americani. Vom vedea si al treilea tunel de infiltrare nord-coreean, construit de nord-coreeni cu intentia de a invada pe ascuns Coreea de Sud, tunel descoperit insa de catre Coreea de Sud in anul 1978 ca urmare a unei informatii furnizate de catre un dezertor nord-coreean. Tunelul are o lungime de aprox. 1,5 km si o adancime de 150 m sub pamant. Vom avea de asemenea sansa sa urcam in Observatorul Dora situat pe muntele cu acelasi nume, de unde cu ajutorul binoclurilor vom putea zari orasul industrial Kaesong din Coreea de Nord. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei vom ajunge in Parcul Imjingak, construit pe malul raului Imjin pentru a-i comemora pe toti cei care si-au pierdut casele si au fost separati de familiile lor in timpul razboiului, dupa care ne vom intoarce la Seoul pentru a vizita Muzeul National din Coreea, muzeul emblematic al istoriei si artei coreene din Coreea de Sud si este organizatia culturala care reprezinta Coreea. Seara transfer la aeroport pentru zborul spre Doha.

Ziua 12 / 15.04.2024: Seoul - Doha - Bucuresti

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 859 (01:30 / 05:45), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul QR 221 (08:15 / 13:15).

 

TARIF: 1620 EURO + 1995 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 680 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup maxim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 230 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Seoul si retur cu compania Qatar Airways

- transport continental cu avionul pe rutele: Seoul - Jeju si Jeju - Busan

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 9 nopti cazare in hoteluri de 4*

- mesele mentionate in program: 9 mic dejunuri, 9 dejunuri si 1 cina

- participarea la un spectacol "Nanta"

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi (in cazul in care se aplica)

- taxa de viza si procesare K-ETA (autorizatia de calatorie electronica): 20 euro/pers. (se achita la agentie)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 50 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei, NU se accepta pasapoarte temporare

- copie pasaport scanata color in format JPEG

- fotografie color tip pasaport in format JPEG

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>