home

 

Culoare, veselie si show-uri pe Riviera Franceza

 

CARNAVALUL DE LA NISA

 

Nisa - Monaco - Eze - Vence -

Cannes - Saint-Tropez - Gassin

 

Februarie este luna carnavalurilor in toata lumea, iar Franta nu face exceptie mai ales in ceea ce priveste Carnavalul de la Nisa, unul dintre cele mai vechi din lume, prima editie avand loc in anul 1294, cand contele de Provence, Charles Anjou, a vizitat Nisa si a petrecut "cateva zile vesele de carnaval". Pe atunci era mai degraba un eveniment privat, fara divertisment de strada si "batai cu flori". Carnavalul de la Nisa, asa cum se desfasoara in prezent, a aparut in secolul al XIX-lea, cand au avut loc primele parade stradale, devenind ulterior un eveniment anual cu teme diferite. Tematica anului 2024 va fi "Regele Culturii Pop" care va fi in centrul Carnavalului, alaturi de "supusii sai", marionete cu capete supradimensionate costumate extravagant si colorat conform cu tema acestui an. Va invitam sa participati macar pentru o zi la acest carnaval, sa va bucurati in special de ultima zi a acestuia, sa asistati la traditionala "bataie cu flori" in Place Massena si seara la Parada Luminilor, cand toate carele alegorice sunt iluminate, umpland de lumina, sunet si culoare Nisa.

 

Perioada: 26.02 - 04.03.2024

 

Ziua 1 / 26.02.2024: Bucuresti - Paris - Nisa

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:00 / 08:25) spre Paris, de unde se va pleca cu zborul AF 7304 (10:30 / 12:00) spre Nisa, care cu arhitectura splendida si cu o "joie de vivre" molipsitoare, stilata dar si exuberanta, este numita pe buna dreptate capitala Coastei de Azur, un adevarat caleidoscop al istoriei si culturii, fiind considerata a fi prima asezare umana din lume, dovezile datand din perioada paleoliticului timpuriu. in cea de-a doua jumatate a sec. al XIX-lea, Nisa a devenit o destinatie apreciata de aristrocatia engleza care se refugia aici in timpul iernilor aspre insulare, dezvoltand tabietul unor plimbari pe faleza, motiv pentru care aceasta a fost denumita Promenade des Anglais. O plimbare pe aceasta artera construita de-a lungul tarmurilor Mediteranei de aristrocatii acelor vremuri si un pahar cu vin rose savurat la una din terasele din orasul vechi, pot fi un bun inceput al vacantei noastre. Cazare la Hotel Nice Riviera 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 27.02.2024: Nisa

Mic dejun. Alaturi de ghidul local si de insotitorul de grup vom face un tur panoramic si pietonal in Nisa, prilej cu care vom vedea cum orasul imbina temperamentul porturilor de la Mediterana cu eleganta palatelor construite pe faleza de aristocratia europeana, transformate in hoteluri de lux, precum celebrul Hotel Negresco, Casino du Palais de la Mediterranee, Theatre de Verdure, Muzeul de Arta si Istorie etc.. Vom face apoi o incursiune in orasul vechi, pornind din Place Massena, prin Quartier du Malonat, pana pe "Colina Castelului". Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite individuale. Cazare in Nisa la Hotel Nice Riviera 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 28.02.2024: Nisa - Monaco - Eze - Nisa

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale in Nisa sau optional, excursie la Monaco si Eze. Veti pleca spre Principatul Monaco, al doilea cel mai mic stat din lume, dupa Vatican, faimos datorita lipsei taxelor pe venit, resedinta oficiala a printului Rainier, care ofera panorame uimitoare de pe inaltimile Tete de Chien, Mont Angel sau Moyenne - Corniche. Situat la malul Marii Mediterane, aproape de granita cu Italia, inconjurat pe trei laturi de regiunea franceza Provence-Lapes-Cote d'Azur este impartit in patru districte: Monaco Ville, unde este situat Palatul Princiar, Monte Carlo, districtul din jurul Cazinoului, La Condamine, zona din jurul Portului Hercule si Fontvieille, noua zona industriala construita pe un teren preluat din mare. Veti vedea ca orasul vechi, care este traversat de strazi pitoresti caracteristice urbanismului medieval, se remarca prin grandiosul Palat Regal ridicat in mai multe perioade pe locul vechiului castel construit de genovezi in anul 1215. in districtul Condamine se inalta Biserica Saint-Devote, sfantul patron al principatului, iar zona Fontvieille este impodobita nu doar de celebra gradina exotica ci si de un parc minunat care include si gradina de trandafiri a Printesei Grace. Districtul Monte Carlo, cea mai bogata zona administrativa, este faimos in toata lumea pentru jocurile de noroc, pentru curiozitati precum Muzeul Papusilor automate, unde exista una dintre cele mai bogate colectii de acest fel din lume, pentru luxul si vedetele care se afiseaza aici, pentru diversele evenimente mondene, dar si pentru Circuitul Monaco, unde au loc cursele de Formula 1, Monaco Grand Prix. Pe drumul de intoarcere la Nisa va veti opri in Eze, unde veti vizita laboratoarele fabricii de parfum Galimard, o experienta pe care nu o puteti rata. Turul va va prilejui o incursiune interesanta in istoria fascinanta a parfumurilor, pe care le veti putea cumpara daca v-au convins. in continuare va veti putea plimba pe strazile pitoresti ale satului medieval, care ofera privelisti spectaculoase spre Monaco. Cazare in Nisa la Hotel Nice Riviera 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 29.02.2023: Nisa - Vence - Cannes - Nisa

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Vence, pe care Nostradamus insusi l-a numit "Gradina din Vence", minunea Provence-ului. Vence a fost supranumit "orasul artei", datorita unei serii intregi de pictori, sculptori si scriitori de diverse nationalitati care au trait si au lucrat aici, precum Dufy, Soutine, Matisse, Chagal sau Dubuffet. Vom vedea Capela Matisse decorata de Matisse la sfarsitul vietii sale. Itinerarul zilei va continua spre Cannes, orasul starurilor, unde vom face o plimbare pe faleza de langa Palatul faimos datorita Festivalului international de Film, dar si Bulevardului de la Croisette, celebra promenada de pe malul marii strajuita de palmieri impozanti, dupa care ne vom plimba prin vechiul oras "Le Suquet" strabatand stradutele sale in panta. intoarcere pentru cazare in Nisa la Hotel Nice Riviera 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 01.03.2024: Nisa - Saint-Tropez - Gassin - Nisa

Mic dejun. Plecare catre faimosul Saint-Tropez, statiunea miliardarilor cunoscuta in lume si datorita celebrului actor Louis de Funes care l-a intruchipat magistral pe "Jandarmul din Saint Tropez". Vechiul sat de pescari care a fost descoperit de boema pariziana la inceputul sec. al XX-lea, s-a transformat intr-un orasel care adaposteste resedinte de lux, case colorate asezate pe stradute inguste, inundate de flori, un port cu iahturi, o veche si pitoreasca piata de peste, o citadela din sec. al XVI-lea, muzee precum Muzeul Marinei, Muzeul Annonciade, cu una dintre cele mai bogate colectii de tablouri ale impresionistilor francezi si un Muzeu al Jandarmeriei, la intrarea caruia zambeste o statuie a lui Louis de Funes. Dupa pauza de pranz ne vom deplasa spre Gassin, pentru a explora satul istoric, renumit pentru cea mai ingusta strada din lume, dar si pentru gradina L'Hardy-Denonain care a fost clasificata oficial ca fiind una dintre gradinile remarcabile din Franta. Vom vedea si noua parte a satului care a fost construita sub satul medieval si care a primit premiul intai pentru cel mai bun oras nou din Europa, care a fost proiectat de Francois Spoerry, cel care a proiectat si portul Grimaud din apropiere. intoarcere pentru cazare in Nisa la Hotel Nice Riviera 4* (sau similar 4*).

 

 

Ziua 6 / 02.03.2024: Nisa

Mic dejun. Zi dedicata Carnavalului de la Nisa, principalul eveniment anul de iarna de pe Riviera Franceza, unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume ce dureaza mai mult de doua saptamani, demonstrand ca nimeni nu poate organiza o petrecere mai eleganta ca francezul. Carnavalul de la Nisa, asa cum se desfasoara in prezent, a aparut in secolul al XIX-lea, cand au avut loc primele parade stradale, devenind ulterior un eveniment anual cu teme diferite. Tematica anului 2024 va fi "Regele Culturii Pop" care va fi in centrul Carnavalului, alaturi de "supusii sai", marionete cu capete supradimensionate costumate extravagant si colorat conform cu tema acestui an. incepand cu ora 14:30 intr-un cadru unic, va incepe Parada Florilor si mult asteptata "bataie cu flori". Urmand o traditie veche de mai mult de 130 de ani, parada se desfasoara in fiecare an de-a lungul Promenade des Anglais care este invadata de care alegorice decorate cu cele mai fanteziste compozitii florale, din care personaje imbracate tematic vor arunca flori catre multimea entuziasta, care se "va bate" pentru prinderea florilor. Seara, de la ora 20:00 va incepe Parada Luminilor. Reprezentativa pentru Carnaval, Piata Massena este punctul de plecare a procesiunii carelor alegorice care va face intai o bucla in jurul gradinilor Albert I, procesiune care va fi proiectata pe ecrane uriase. Vom admira carele alegorice ce vor fi decorate cu lumini stralucitoare, care vor lumina celebra Promenade des Anglais. Va fi multa muzica si divertisment, voie buna si o atmosfera unica. Cazare in Nisa Hotel Nice Riviera 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 03.03.2024: Nisa

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale in Nisa. Cazare la Hotel Nice Riviera 4* (sau similar 4*). Seara va invitam sa participati la festivitatea de inchidere oficiala a carnavalului. Va fi multa muzica, lumini, voie buna si o atmosfera unica.

Ziua 8 / 04.03.2024: Nisa - Paris - Bucuresti

Mic dejun. in prima parte a zilei vom avea timp liber pentru activitati individuale. Transfer la aeroportul din Nisa pentru plecarea spre Paris, cu compania Air France, zbor AF 7307 (15:25 / 17:00), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul AF 1088 (19:30 / 23:20).

 

TARIF: 1340 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 390 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 21 turisti; pt. 14-20 turisti, tariful se va majora cu 90 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Paris - Nisa si retur cu compania Air France

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- 7 nopti cazare cu mic dejun in hotel de 4*

- transport intern pe toata durata programului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- tur panoramic si pietonal cu ghid local si insotitor de grup in Nisa

- excursie la Vence si Cannes

- excursie la Saint-Tropez si Gassin

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tuneluri, etc.

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc.) si dupa caz, ghizii pentru acestea

- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 20 de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • excursie optionala la Monaco si Eze: aprox. 85 euro/ pers.
  • bilete de intrare la Carnavalul din Nisa in 02 Martie la Parada luminilor, la ora 20:00 (tarife anuntate dupa 01 Decembrie 2023)
  • bilete de intrare la Carnavalul din Nisa in 02 Martie la Parada florilor, la ora 14:30 (tarife anuntate dupa 01 Decembrie 2023)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL sau cartea de identitate in curs de valabilitate

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu 

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarui hotel

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>