home

 

Magie, frumusete si veselie in insula primaverii eterne

 

CARNAVAL in inSULA MADEIRA

 

Funchal - Camara de Lobos - Ribeira Brava - Porto Moniz -

Eira do Serrado - Monte - Santana

Va invitam sa celebrati alaturi de noi in luna februarie Carnavalul din Madeira sau Mardi Gras, unul dintre cele mai frumoase carnavaluri din Europa, in prezent o fuziune intre traditiile si noile influente ale carnavalului brazilian. Vom avea o saptamana de petrecere, un amestec de bucurie pe ritmuri de samba in care numeroase grupuri impreuna cu mii de participanti in costume magnifice si pline de culoare danseaza pe muzica electrizanta pe strazile din Funchal, creand o atmosfera similara Carnavalului de la Rio. Veti avea posibilitatea de a participa la cele doua parade ale carnavalului, Parada Carelor Alegorice si Parada Trapalho, care inunda strazile orasului Funchal. Daca veti veni in Madeira in aceasta perioada, sa nu uitati buna dispozitie, o masca - doua de carnaval pentru a incerca experienta unica de a fi participant la parade. Nu puteti rata acest eveniment incercand sa fiti madeirez pentru cateva zile!

 

Perioada: 10.02 - 18.02.2024

 

Ziua 1 / 10.02.2024: Bucuresti - Munchen - Funchal / insula Madeira

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de check-in al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1655 (06:00 / 07:00), de unde se va pleca spre Funchal cu zborul LH 1790 (08:35 / 12:00). Dupa sosirea in Funchal, transfer pentru cazare la Hotel Enotel Magnolia 4* (sau similar 4*). Seara, impreuna cu insotitorul de grup veti participa la festivitatile dedicate Carnavalului si anume Parada Carelor Alegorice (transportul pana in/din centrul orasului nu este inclus). Aceasta parada celebra este formata din numeroase grupuri samba sau grupuri de dans care danseaza in costume magnifice, pline de culoare, pe ritmuri de samba creand o atmosfera similara Carnavalului de la Rio. Nu va veti putea abtine sa nu dansati pe muzica contagioasa in timp ce parada se desfasoara in fata dumneavoastra.

Ziua 2 / 11.02.2024: Funchal - Camara de Lobos - Ribeira Brava - Porto Moniz - Funchal

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale. Optional, excursie de o zi la Porto Moniz cu ghid local si dejun inclus. Prima oprire va fi la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescaresc situat in apropierea orasului Funchal, care a fost imortalizat si de Winston Churchill in timpul sederii sale in Madeira. Aceasta este si cea mai importanta zona viticola din Madeira. Pe masura ce veti urca spre zonele mai inalte, veti observa ca plantatiile cu vita-de-vie sunt inlocuite de cele de bananieri. Veti urca pana la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai inalt promontoriu din Europa, dupa care veti continua de-a lungul coastei sudice a insulei catre Ribeira Brava - cea mai veche localitate de pe insula, infiintata in anul 1440. Veti trece prin satul Sao Vicente, Centrul Vulcanismului, unde se afla si pesterile in stanca. in continuarea zilei veti ajunge la Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate in rocile vulcanice si pentru uimitoarele cascade. Dupa dejun veti pleca spre "Laurisilva" - cea mai mare padure de dafini din lume inscrisa pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO, dupa care veti cobori spre Funchal prin Valea Serra de Aqua. Cazare la Hotel Enotel Magnolia 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 12.02.2024: Funchal

Mic dejun. intalnire cu ghidul local pentru un tur pietonal de o jumatate de zi in Funchal, capitala insulei Madeira, oras splendid, situat intr-un minunat golf inconjurat de munti. Actuala capitala a insulei, a carei denumire provine de la "funcho" (fenicul), planta care crestea din abundenta in zona, a fost intemeiata in anul 1421, pe vremea primelor incercari de colonizare ale portughezilor. Prima oprire va fi la Gradina Botanica unde vom admira speciile endemice de flori din insula, dar si alte plante exotice. A doua oprire va fi la piata locala "Mercado dos Lavradores", unde vom admira femeile imbracate in costume traditionale, care vand flori exotice culese din gradinile de pe insula si impresionanta piata de peste, unde vom remarca pestele spada, cel mai popular peste din zona. Urmatoarea oprire va fi la o fabrica de broderie, unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricatie a celebrelor broderii madeirene. in incheierea turului vom vizita o crama, unde vom participa la o degustare a diferitelor soiuri din renumitul vin de Madeira. Transfer pentru cazare la Hotel Enotel Magnolia 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 13.02.2024: Funchal

Mic dejun. in prima parte a zilei vom avea timp liber pentru activitati individuale. Dupa-amiaza, impreuna cu insotitorul de grup veti participa la festivitatile dedicate Carnavalului si anume Parada Trapalho (transportul pana in/din centrul orasului nu este inclus). Parada Trapalho este considerata cea mai veche ca traditie, la ea participand deopotriva localnici si turisti care se deghizeaza in costume vesele si poarta masti haioase. Cazare la Hotel Enotel Magnolia 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 14.02.2024: Funchal - Eira do Serrado - Monte - Funchal

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale. Optional, excursie de o jumatate de zi cu ghid local la Eira do Serrado & Monte. Veti merge spre punctul de observatie Eira do Serrado, de unde veti admira frumoasele peisaje din interiorul insulei. Va veti opri in satul Monte, situat pe varful unui deal, deasupra orasului Funchal, care se mandreste cu o frumoasa biserica in interiorul careia se afla mormantul lui Carol I, ultimul imparat al imperiului Austro-Ungar. La intoarcere veti putea avea parte de o experienta inedita coborand dealul pana la Livramento cu o "sanie", o combinatie ciudata intre un cos impletit de rachita si sanie (coborarea nu este inclusa in tarif). Sania este manevrata de doi carreiros (carausi) pe o distanta de aprox. 2 km si poate atinge uneori o viteza de 50 km/h. Acest mijloc de transport dateaza din anul 1850, de pe vremea cand pe acest deal, funicularul care functioneaza in prezent nu era construit. Dupa-amiaza timp liber pentru activitati individuale. Cazare la Hotel Enotel Magnolia 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 15.02.2024: Funchal - Santana - Funchal

Mic dejun. in aceasta zi va propunem optional, excursie de o zi la Santana cu ghid local si dejun inclus. Veti urca spre Pico do Arieiro, al doilea varf ca inaltime de pe insula, cu 1810 m in cel mai inalt punct, de unde veti putea admira privelistile impresionante asupra insulei. Urmatoarea oprire va fi la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescatorie de pastravi, dupa care veti pleca catre Santana, situat in partea de nord a insulei, probabil cel mai tipic sat de pe insula, unde veti putea vedea casele traditionale vesel colorate cu acoperisuri de paie. Dupa dejun va veti intoarce spre Funchal, cu o oprire in Machico, oras construit intre mare si munte, locul unde au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insula in anul 1419. Cazare la Hotel Enotel Magnolia 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 16.02.2024: Funchal

Mic dejun. Timp liber sau optional, croaziera cu catamaranul (aprox. 3 ore). Din Funchal catamaranul va pleca spre Cabo Girao, trecand pe langa tarmul orasului Funchal cu zona Lido, Praia Formosa si Camara de Lobos. La intoarcerea spre Funchal este foarte posibil sa vedeti delfinii care s-ar putea sa va urmeze in timpul calatoriei. Dupa-amiaza, impreuna cu insotitorul de grup veti participa la festivitatile dedicate Carnavalului (transportul pana in/din centrul orasului nu este inclus). Cazare la Hotel Enotel Magnolia 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 17.02.2024: Funchal - Munchen - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1791 (12:50 / 18:00), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul LH 1654 (22:00 / 01:10).

Ziua 9 / 18.02.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 01:10.

 

TARIF: 1850 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 390 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 10-19 turisti, tariful se va majora cu 60 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Munchen - Funchal si retur cu compania Lufthansa

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 7 nopti cazare cu mic dejun in insula Madeira la hotel de 4*

- de zi tur panoramic si pietonal de oras Funchal cu ghid local

- intrare si degustare de vin la crama in Funchal

- intrare la o fabrica de broderie

- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program

- vizitele si intrarile la obiectivele mentionate in program

- Bilet de intrare la Gradina Botanica din Funchal

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras (unde se percep) se achita individual la receptia hotelului

- bacsisuri: 20 euro/pers. pentru soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- excursiile optionale, care se rezerva si se achita din tara, tarifele acestora fiind valabile pentru un grup de 15 persoane; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerii locali:

  • excursie de 1 zi la Porto Moniz cu ghid local si dejun inclus: aprox. 65 euro/pers.
  • excursie de de zi cu ghid local la Eira do Serrado & Monte: aprox: 40 euro/pers.
  • excursie de 1 zi la Santana cu ghid local si dejun inclus: aprox. 66 euro/pers.
  • croaziera cu catamaranul (aprox. 3 ore): aprox. 35 euro/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL sau cartea de identitate in curs de valabilitate

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie in functie de disponibilitati si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>