home

America Latina - Festival de culori, arome si ritmuri trepidante

 

COSTA RICA - EL SALVADOR - COLUMBIA

 

San Jose - Parcul National Irazu - Cartago - Parcul National Poas - Doka Estate -

San Ramon - Parcul National Arenal - Ecotermales La Fortuna - San Salvador -

Parcul National Cerro Verde - Joya de Ceren - Tazumal - Santa Ana - Bogota - Zipaquira - Medellin - Piedra de Penol - Guatape - Cartagena - insulele Rosario

 

Verdele padurii tropicale si al lacurilor de smarald, albastrul oceanelor Atlantic si Pacific, negrul lavei vulcanice, albul nisipului fin de pe plaje si curcubeul de culori al papagalilor si pasarilor exotice picteaza un tablou spectaculos al Americii Latine pe care va invitam sa-l admiram impreuna. V-am pregatit un circuit plin de farmec si culoare, in care vom patrunde in zona de vegetatie spectaculoasa din climatul subtropical, un peisaj exotic, dominat de grandoarea vulcanilor legendari Poas si Arenal din Costa Rica sau de Izalcom, Cerro Verde si Santa Ana din El Salvador. Ne vor intampina la tot pasul diversitatea stilurilor artei populare si abundenta de culori, ritmuri trepidante, arome si gusturi savuroase. Aventura noastra va continua in Columbia, care desi mult timp a fost asociata cu rafuielile teribilelor carteluri, este in acelasi timp si cea care l-a dat lumii pe parintele realismului magic Gabriel Garcia Marquez. Topografia incredibil de variata, vegetatia luxurianta, peisajele extraordinare a zonelor inalte si minunile marii Caraibilor, padurile de mangrove, lagunele cu apa cristalina, plajele salbatice, adevarate colturi de rai, va asteapta sa le descoperiti, iar ghizii locali sa va bucure cu povestile locului.

 

Perioada: 26.03 - 09.04.2024

 

Ziua 1 / 26.03.2024: Bucuresti - Paris - San Jose

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:30 (in fata biroului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:20 / 08:40), de unde se va pleca spre San Jose cu zborul AF 428 (13:10 / 17:50). intalnire cu reprezentantul local si transfer pentru cazare la Hotel Gran Hotel Costa Rica 5* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 27.03.2024: San Jose - Parcul National Irazu - Cartago - San Jose

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom indrepta spre Parcul National Irazu care adaposteste cel mai inalt vulcan activ din Costa Rica, Vulcanul Irazu care are o inaltime de aprox. 3500 m. Bogata istorie a eruptiilor a creat forme ciudate de relief, precum Plaja Hermosa, craterul principal, Lacul Diego de la Haya Irazu, cu ape ireal colorate in galben si verde si formatiunea Sapper, cel mai inalt punct al masivului vulcanic de pe care, in CONDITII de vizibilitate perfecta, se vad coastele caraibiene. in continuarea zilei vom vizita Basilica Nuestra Senora de los Angeles din orasul Cartago, ridicata in numele Fecioarei ingerilor, considerata sfantul oficial al tarii. in timpul constructiei, biserica a fost distrusa de nenumarate ori din cauza cutremurelor, asa ca s-a decis mutarea acesteia in locatia in care a fost gasita statueta Fecioarei, acest lucru fiind considerat un semn divin. Anual, in luna august, bazilica se transforma intr-un loc de pelerinaj pentru mai bine de 1,5 milioane de credinciosi. intoarcere in San Jose unde vom face un tur al capitalei Costa Ricai, fondata in anul 1738 din ordinul lui Cabildo de Leon. Orasul este unul dintre cele mai noi din America Centrala, fiind capitala abia din anul 1823. Situat la 1161 m altitudine, San Jose se bucura de un climat placut si constant pe tot parcursul anului. Vom admira Teatrul National, o capodopera a artei si arhitecturii, Universitatea, Curtea Suprema, Muzeul de Aur (intrare inclusa), precum si alte puncte de interes din oras. Cazare la Hotel Gran Hotel Costa Rica 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 28.03.2023: San Jose - Parcul National Poas - Doka Estate - San Ramon

Mic dejun. in aceasta zi vom vizita Parcul National Poas, care gazduieste unul dintre cei mai mari si mai activi vulcani din Costa Rica. Mii de turisti viziteaza acest parc uimitor de frumos pentru a vedea craterele inca active, gheizerele explozive, flora si fauna bogate. in afara de zona vulcanica, parcul cuprinde deasemenea paduri montane joase. intr-o zi clara din punctele de belvedere se pot vedea atat coastele Pacificului, cat si Oceanul Atlantic. Datorita faptului ca vulcanul, care are o inaltime de peste 2700 m si o activitate constanta, emite cantitati mari de gaze si vapori de apa, in prezent este deschis spre vizitare doar craterul principal. in continuarea zilei vom vizita un renumit domeniu al cafelei, Doka Estate, situat la baza pantelor fertile ale vulcanului Poas, care apartine familiei Vargas Ruiz, pioneri ai productiei de cafea de peste 70 de ani. Datorita climatului unic din Costa Rica, aceasta tara ofera CONDITIIle perfecte pentru cultivarea boabelor de cafea gourmet. in cadrul turului ghidat, alaturi de un expert al cafelei, vom afla totul despre procesul de productie a "bobului de aur", asa cum este denumit local bobul de cafea. Plecare spre San Ramon pentru cazare la Hotel Villa Blanca Cloud Forest & Nature Reserve 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 29.03.2024: San Ramon - Parcul National Arenal - Ecotermales La Fortuna - San Ramon

Mic dejun. Deplasare spre Parcul National Arenal, unde vom vedea cel mai activ vulcan din Costa Rica, cu o inaltime de 1657 m, a carui eruptie, de mica amploare, a avut loc in anul 2010. Pe traseu vom avea posibilitatea de a vedea plantatiile agricole de fructe tropicale (banane, ananas etc.), dar si de cafea. Vegetatia luxurianta ce margineste soseaua face ca acest traseu sa fie unul de neuitat. Odata ajunsi in parc vom trai o experienta unica de pe podurile suspendate din padurea tropicala, de unde vom avea o vedere panoramica asupra impunatorului Vulcan Arenal. Plimbarea prin padure ne va da sansa de a intalni maimute capucin cu fata alba, tucani si pasari viu colorate. in a doua parte a zilei vom ajunge la Ecotermales La Fortuna unde ne vom relaxa in apele termale si vom lua cina. Vom reveni in San Ramon pentru cazare la Hotel Villa Blanca Cloud Forest & Nature Reserve 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 30.03.2024: San Ramon - San Jose - San Salvador

Mic dejun. Dimineata vom fi transferati la aeroportul din San Jose pentru zborul spre San Salvador, cel mai important centru politic, cultural si economic al El Salvador. Odata ajunsi in capitala ne vom plimba prin centrul vechi unde vom putea admira Teatrul National, Palatul National, Muzeul National si Catedrala Metropolitana. Cazare la Hotel Barcelo San Salvador 5* (sau similar 5*).

Ziua 6 / 31.03.2024: San Salvador - Parcul National Cerro Verde - Joya de Ceren - San Salvador

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Parcul National Cerro Verde, cu o pozitie geografica deosebita, fiind amplasat intre trei vulcani (Izalcom, Cerro Verde si Santa Ana, cel mai mare din tara) ceea ce a facilitat existenta unei paduri luxuriante, cu o flora si o fauna deosebite, generand peisaje de neuitat. Vom continua cu vizitarea sitului arheologic Joya de Ceren, inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO si care contine ruinele unui sat de agricultori prehispanici. Acest sat, la fel ca Pompei si Herculaneum din Italia, a fost ingropat sub cenusa vulcanica in urma unei eruptii din sec. al VII-lea i.Hr., iar in prezent starea exceptionala a vestigiilor ofera o perspectiva asupra vietii cotidiene a populatiei Americii Centrale, care lucra pamantul in acea vreme. intoarcere la San Salvador pentru cazare la Hotel Barcelo San Salvador 5* (sau similar 5*).

Ziua 7 / 01.04.2024: San Salvador - Tazumal - Santa Ana - San Salvador

Mic dejun. in aceasta dimineata ne vom indrepta spre situl arheologic Tazumal, unde se afla ruinele celui mai mare oras mayas din El Salvador, al carui nume se traduce prin "locul victimelor incendiilor". Complexul include piramide, temple, morminte si locuri rituale. Vom vedea in centrul sau structura sa principala, o platforma ceremoniala de 24 de metri inaltime. in apropierea acesteia au fost descoperite 23 de morminte cu diverse artefacte. Ne vom deplasa apoi catre al doilea cel mai mare oras din El Salvador, Santa Ana, unde vom putea admira faimoasa catedrala in stil colonial, Teatrul si Palatul Municipal. intoarcere in San Salvador pentru cazare la Hotel Barcelo San Salvador 5* (sau similar 5*).

Ziua 8 / 02.04.2024: San Salvador - Bogota

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bogota, capitala Columbiei, cu 9 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2.640 m, in regiunea andina. Orasul a fost fondat in anul 1538 de catre spanioli si de-a lungul epocii coloniale a avut un rol important in regiune, fiind capitala Viceregatului Noii Granada, a Columbiei Mari si in prezent a Republicii Columbia. Dupa intalnirea cu reprezentantul local vom explora Bogota, printr-un tur panoramic si pietonal care va include La Candelaria, partea veche a orasului, cu parcuri pitoresti, cu case coloniale pictate in culori pastelate, cu ferestre din otel si usi solide din lemn. Vom ajunge in Piata Bolivar, dominata de statuia lui Simon Bolivar, unde se afla Catedrala si principalele cladiri istorice precum Palatul Narino, sediul presedintelui Columbiei, Biserica El Sagrario, Muzeul Santa Clara, Casa de los Comuneros, Capitoliul, sediul congresului columbian si Biserica del Carmen. Vom vizita in continuare Muzeul Botero, care adaposteste sculpturi si tablouri ale artistului, precum si lucrari ale altor artisti, cum ar fi Pablo Picasso, Miro, Degas Edgar sau Claude Monet. Vom vizita de asemenea Muzeul Aurului, care gazduieste cea mai mare colectie de artefacte prehispanice din lume, cu aprox. 38.000 de exponate, printre care si o importanta colectie de arta precolumbiana a aurului. Cazare la Hotel EK 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 03.04.2024: Bogota - Zipaquira - Bogota

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Zipaquira, oras renumit datorita Catedralei din Mina de Sare, biserica subterana catolica construita in interiorul unei mine de sare a Muntelui Halite, la 190 m adancime. Acest loc unic pe care il vom vizita isi are originile la inceputul anilor '30 cand minerii care lucrau in aceste mine de sare au construit un mic altar pentru a se ruga si reculege inainte de a cobori in subteran. in anul 1954 s-a terminat constructia primei catedrale, iar in anul 1955 s-a inaugurat noua catedrala, la aprox. 60 m sub cea existenta. in prezent este un loc de pelerinaj cunoscut, cu 14 capele de mici dimensiuni si catedrala propriu-zisa, care poate adaposti aprox. 3000 de persoane in timpul slujbei care se tine duminica. Vom parcurge si noi "Drumul Crucii" - "Camino de la Cruz" pentru a ajunge la altarul catedralei care adaposteste una dintre cele mai mari cruci din subteran. Odata intorsi la suprafata vom beneficia de timp liber pentru a explora asezarea. intoarcere in Bogota pentru cazare la Hotel EK 5* (sau similar 5*).

Ziua 10 / 04.04.2024: Bogota - Medellin

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Medellin, al doilea oraș ca mărime al țării, capitala regiunii Antioquia, centru universitar, economic, comercial și social. Situat intr-o vale ingusta, pe malul raului Medellin, inconjurat din toate partile de varfuri muntoase zimtate, orasul are o clima placuta, fiind supranumit "Orasul eternei primaveri". Medellin a fost fondat in anul 1616 ca un oras mic, pana la boom-ul cafelei, devenind ulterior si un centru al industriei textile. in prezent este un oras modern, vibrant, o zona infloritoare din punct de vedere al industriei, precum si o regiune comerciala de cultivare a florilor, concentrata in special pe orhidee. Vom face un tur panoramic de oras, care va include cele mai importante obiective turistice, precum Parcul Bolivar, Catedrala Metropolitană, Basilica de la Candelaria, Teatrul Lido, Piata Botero, unde sunt expuse o serie de sculpturi ale faimosului artist Fernando Botero, Palatul Culturii, Primăria și Palatul Justiției. Vom vizita El Pueblito Paisa, un oraș in miniatură tipic regiunii Antioquia, aflat in mijlocul orașului, pe un deal, de unde vom avea o frumoasă panoramă asupra zonei centrale a Medellinului, dupa care ne vom indrepta spre Comuna 13, considerat in trecut cel mai periculos cartier al orasului, un exemplu graitor al transformarilor sociale din ultimii ani. in prezent, acest cartier care a purtat "amprenta" temutului traficant Pablo Escobar, care conform povestirilor aici si-a gasit sfarsitul, a devenit o veritabila atractie turistica in special pentru strazile cu graffiti executate de artistii locali. si pentru a vedea cum a fost dezvoltata infrastructura orasului, vom face o calatorie cu telegondola care face parte din sistemul de transport public Metro Cable. Cazare la Hotel Park 10 5* (sau similar 5*).

Ziua 11 / 05.04.2024: Medellin - Piedra de Penol - Guatape - Cartagena

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie catre zona lacurilor de acumulare, unde s-a construit un rezervor peste orasul vechi, pentru a ne bucura de splendide peisaje in care vegetatia luxurianta a muntilor se oglindeste in albastrul apelor lacurilor. Vom ajunge intai la una dintre cele mai spectaculoase destinatii din apropierea marelui oras Medellin. Este vorba despre monolitul Piedra de Penol cu o inaltime de peste 200 m, vechi de milioane de ani, in al carui varf se poate ajunge urcand peste 700 de trepte, de unde ne vom bucura de o panorama extraordinara asupra lacului - Rezervorul Guatape si a lagunelor din zona. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Guatape, pentru a explora alaturi de ghidul local oraselul colonial unic, cu casele sale pictate in toate culorile si stradutele inguste pietruite. Ne vom indrepta apoi catre aeroportul din Medelin pentru zborul spre Cartagena, "perla coloniala" a Americii de Sud, oras inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat pe tarmul Marii Caraibilor, in trecut fiind unul dintre primele sanctuare ale sclavilor eliberati din America. Cazare la Hotel Ermita Tribute by Marriott 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 06.04.2024: Cartagena - insulele Rosario - Cartagena

Mic dejun. Timp liber pentru activitati individuale sau optional excursie de o zi in insulele Rosario, un arhipelag format din 28 de insule care se afla deasupra celei de-a treia bariere de corali din lume, ca marime, renumit prin plajele cu nisip alb si apele limpezi ale Caraibilor, care va invita sa apreciati diversitatea vietii marine. Aceste insule au fost declarate Parc National care adaposteste mai mult de 1300 de specii marine diferite. Dimineata veti fi preluati de la hotel pentru a fi dusi in port, de unde veti pleca spre insule cu barca cu motor. Va veti putea relaxa pe o plaja privata unde veti putea face snorkeling, plimbari cu caiacul etc.. Dejunul tipic columbian este inclus. Dupa-amiaza, va veti intoarce cu aceeasi barca in portul din Cartagena, de unde veti fi transferati pentru cazare la Hotel Ermita Tribute by Marriott 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 07.04.2024: Cartagena - Amsterdam

Mic dejun. insotiti de ghidul local vom face un tur al orasului Cartagena, care va debuta cu vizitarea Fortului San Felipe, a carui cetate puternica construita in sec. al XVII-lea domina imaginea orasului si a Manastirii La Popa, situata pe o colina, de unde vom avea o priveliste superba asupra orasului, a marii si asupra unuia dintre cele mai importante porturi de la Marea Caraibilor. Deoarece din Cartagena era expediata "prada" spaniolilor catre Europa, comorile inestimabile ale incasilor, aurul si argintul adus din minele din Peru si Bolivia, au devenit tinta sigura pentru pirati, motiv pentru care orasul s-a dezvoltat in interiorul unei fortarete. in continuarea zilei vom face o plimbare in partea veche a orasului, prin labirintul stradutelor din interiorul fortaretei care pastreaza inca ceva din misterul povestilor cu piratii de odinioara, prilej de a admira conacele sale magnifice, Turnul cu Ceas considerat in trecut poarta principala de intrare in cetate, situat intre Plaza de independencia si Plaza de los Coches, Parque Bolivar, Las Bovedas, Plaza Santo Domingo, Plaza de la Aduana, Biserica Iezuita si Manastirea San Pedro Claver. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 741 (17:55 / 10:35).

Ziua 14 / 08.04.2024: Amsterdam - Bucuresti

Sosire la Amsterdam la ora 10:35, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:55 / 00:35).

Ziua 15 / 09.04.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:35.

 

TARIF: 4980 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 980 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 15 turisti; pt. 11-14 turisti, tariful se va majora cu 150 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Paris - San Jose si Cartagena - Amsterdam - Bucuresti cu companiile Air France si KLM

- transport continental cu avionul pe rutele: San Jose - San Salvador, San Salvador - Bogota, Bogota - Medellin si Medellin - Cartagena

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru toate zborurile (pot suferi modificari)

- 12 nopti de cazare in hoteluri de 5* si 4*

- mese conform program: 12 mic dejunuri si o cina

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- tururi de oras cu ghid local in: San Jose, San Salvador, Sata Ana, Bogota, Medellin, Guatape si Cartagena

- vizitarea Parcului National Irazu

- vizitarea Parcului National Poas

- vizitarea renumitului domeniu al cafelei Doka Estate

- vizitarea Parcului National Arenal

- vizitarea Parcului National Cerro Verde

- intrare la Ecotermales La Fortuna

- vizitarea siturilor arheologige Joya de Ceren si Tazumal

- vizitarea minei de sare de la Zipaquira

- excursie catre zona lacurilor de acumulare de langa Medellin, la Piedra de Penol

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 70 euro/pers., pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- certificat care sa ateste efectuarea vaccinului contra febrei galbene. Vaccinul contra febrei galbene trebuie sa fie administrat si consemnat cu minimum 10 zile inainte de plecarea in circuit. Certificatul de vaccin trebuie sa fie completat in totalitate, sa fie semnat, datat si stampilat/sa poarte parafa unui medic si sa il aveti in timpul calatoriei.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor - diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>