home

 

Situri emblematice, secrete ascunse in nord-estul Frantei

 

ALSACIA si LORENA

 

Strasbourg - Obernai - Colmar - Kaysersberg - Ribeauville - Riquewihr -

Mulhouse - Besancon - Epinal - Nancy - Metz - Frankfurt

 

"Un colt" de Germanie din nord-estul Frantei va asteapta sa-l descoperiti! tinuturile Alsaciei si Lorenei care impartasesc un peisaj comun, cu paduri dese, cu vai strabatute de ape cristaline, cu podgorii care se intind cat vezi cu ochii, cu vestigii din evul mediu, au o istorie si o identitate culturala unice in Franta. Veti vedea unele dintre cele mai frumoase orase ale Frantei, precum Strasbourg, Colmar, Nancy sau Metz, veti parcurge o parte din celebrul traseu cunoscut ca Drumul Vinului, veti trece prin asezari pitoresti in care casutele varuite in alb sunt inveselite de o multime de flori la ferestre, veti percepe atmosfera veche a frumoaselor sate traditionale imprastiate pe coline, veti admira catedralele masive construite in stil gotic, va veti putea bucura de bucate specifice acestor locuri, evident un amestec intre bucataria germana si cea franceza, acompaniate cu un vin pe masura si veti avea ocazia sa cunoasteti o parte din obiceiurile si datinile locuitorilor, despre care Napoleon spunea ca "vorbesc germana, dar se lupta cu sabiile in franceza".

 

Perioada: 16.05 - 23.05.2024

 

Ziua 1 / 16.05.2024: Bucuresti - Frankfurt - Strasbourg

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Frankfurt cu compania Tarom, zbor RO 301 (08:35 / 10:15). Odata sositi in Frankfurt vom pleca spre Strasbourg, capitala regiunii Alsacia. Strasbourg este cel care face legatura intre populatia germana si cea franceza, impletind atat obiceiuri, cat si arhitectura, bucurandu-se de privilegiul de a fi gazda a sediului Parlamentului European. De-a lungul timpului, pe aici s-au perindat diferite civilizatii, in prezent simtindu-se imbinarea sarmului frantuzesc cu rigoarea germana. Cazare in Strasbourg la Hotel de l'Europe by HappyCulture 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 17.05.2024: Strasbourg

Mic dejun. insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic al orasului Strasbourg, prilej cu care vom vedea Piata principala Kleber, care poarta numele generalului Jean-Baptiste Kleber, caruia i s-a ridicat o statuie amplasata in centrul pietei, Piata Gutenberg care poarta numele faimosului Gutenberg, cel care a descoperit principiul tipografiei cu litere mobile, a carui statuie dainuie in piata inca din anul 1840, cartierul Mica Franta, o alta bijuterie a orasului, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de un pitoresc aparte dat de stradutele sale intortocheate, cu frumoase case ale caror pervazuri sunt impodobite cu flori, cartier format pe canalele raului l'Ille si nu in ultimul rand, celebra Catedrala Notre Dame din Orasul Vechi, "o delicata si uriasa minune" dupa cum afirma Victor Hugo, a carei constructie a inceput in anul 1176 si a durat pana in anul 1439, cand a fost finalizat turnul sau de 142 m inaltime, unic prin inegalabila dantelarie in piatra. Se spune ca de pe platforma catedralei, Goethe, admira adesea apusul soarelui si panorama impresionanta a orasului, a Muntilor Vosgi si a Padurii Negre. Vom admira in continuare Casa Kammerzel din Piata Catedralei, o frumoasa casa din lemn a carei fatada are 75 de ferestre impodobite cu diferite sculpturi, dupa care vom strabate stradutele pietonale din jurul catedralei care alcatuiesc asa-numitul careu de aur. Cazare in Strasbourg la Hotel de l'Europe by HappyCulture 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 18.05.2024: Strasbourg - Obernai - Colmar

Mic dejun. Plecare spre Obernai, un orasel pitoresc situat la o distanta de 25 km fata de Strasbourg, in inima Alsaciei, la poalele muntelui Sainte-Odile, unul dintre cele 100 Plus Beaux Detours de France, o asociatie de orase mai mici, de atractie turistica exceptionala, dar relativ nedescoperita, fiind al doilea oras cel mai vizitat din regiunea Bas-Rhin. Obernai si-a pastrat atmosfera medievala, pe care o vom putea observa admirand turnul din sec. al XIII-lea, portile vechi ale orasului, zidurile antice ale orasului, strazile pietonale inguste si casele tipice ale burghezilor. Vom ajunge in Place du Marche, unde iese in evidenta frumosul Hôtel de Ville (Primaria) din sec. XV-XVI. Ne vom indrepta in continuarea zilei spre Colmar, capitala regiunii viticole Alsacia, celebra datorita casutelor din lemn acoperite cu tigla colorata, tipice zonei si a increngaturii de mici canale care intersecteaza stradutele pitoresti din cartierul Petite Venise (Mica Venetie) si de faptul ca fiecare colt de strada, casa, piateta sau pasaj sunt inundate de flori. Atmosfera sa autentic medievala, cu cladiri bine conservate, cu centrul vechi plin de flori si de turisti, cu constructii in stil dominican, gotic si renascentist, cu bisericile St. Martin si cea Dominicana, incadreaza orasul in categoria "Ville d'Art et d'Histoire". Vom vedea celebra casa Adolf, cea mai veche din Colmar, Casa Pfister care dateaza din sec. al XVI-lea, precum si maiestuoasa casa a Capetelor construita in sec. al XVII-lea in stil renascentist german, decorata cu 111 masti. Dupa-amiaza, veti avea timp liber la dispozitie pentru plimbari si vizite individuale. Se poate vizita Muzeul Unterlinden, Basilica St. Martin sau Muzeul Bartoldi, dedicat celebrului sculptor care a realizat Statuia Libertatii din New York. Mai mult decat atat, pentru ca traficul este interzis in partea veche a orasului, va veti putea plimba in voie pe langa superbele cladiri ale vechiului Colmar. Cazare in Colmar la Hotel Le Grand Bristol 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 19.05.2024: Colmar - Kaysersberg - Ribeauville - Riquewihr - Colmar

Mic dejun. Dimineata vom pleca pe celebrul Drum al Vinului, zona celebrelor vinuri produse din cele 5 soiuri nobile, printre cele mai cunoscute fiind Rieslingul extrasec, vinul dulce Vendages Tardives, Pinot Noir si Cremant d'Alsace, un spumos facut dintr-un amestec de vinuri. Pe traseu ne vom opri in localitatea Kaysersberg, o Mecca a turismului alsacian, un sat medieval insemnand "Muntele imparatului", centrul istoric si castelul sau imperial. Ne vom indrepta apoi spre orasul istoric Ribeauville, situat la poalele Vosgilor, intre podgorii si munti, oras care si-a imbinat mostenirea istorica cu modernitatea. Orasul si dealurile invecinate sunt dominate de ruinele maiestuoase ale celor Trei Castele ale Domnilor din Ribeaupierre, Grand-Rue, strada principala si strazile invecinate se mandresc cu frumoase cladiri din secolele XV-XVIII. Vom face un tur pietonal in orasul vechi in timpul caruia vom admira Primaria cu colectia sa prestigioasa de pahare de argint, Turnul Macelarilor din sec. al XIII-lea, fosta Bursa de porumb si Casa Lautarilor. Vom continua spre Riquewihr, "batrana doamna a vinului" din Alsacia, unde vom participa la o degustare de vinuri, prilej cu care vom afla povestea vinurilor locale. inconjurat de dealuri cu vita de vie si cu ziduri fortificate, orasul pitoresc si romantic in acelasi timp, impresioneaza prin arhitectura deosebita, cu case vechi construite in sec. XVI si XVII. Cu unul sau doua etaje, casele au cate o parte iesita in afara pentru mai multa lumina si o mai buna vedere asupra strazii, au obloane colorate si restaurante sau magazine de suveniruri la parter, iar in subsol au pivnite pentru depozitarea vinurilor. Timp liber pentru vizite individuale, recomandarea noastra fiind si o vizita la magazinul "Feerie de Noel", unde asemenea magazinului din Rothenburg (Germania), va veti simti din nou copii in casa lui Mos Craciun. Dupa-amiaza, intoarcere in Colmar unde vom avea timp liber la dispozitie pentru plimbari si vizite individuale. Cazare in Colmar la Hotel Le Grand Bristol 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 20.05.2024: Colmar - Mulhouse - Besancon

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa spre Mulhouse, oras care este faimos datorita muzeelor dedicate automobilului, "Cite de l'Automobile" si caii ferate, "Cite du Train", Muzeului Alsacian, Muzeului de Arte Frumoase si Muzeului de Arheologie. Odata ajunsi vom face un scurt tur pietonal, in timpul caruia vom admira Teatrul Municipal, Place de la Reunion, considerata inima orasului, cu fatadele caselor viu colorate, Catedrala Saint Etienne, mecca culturii din inima orasului, Hotel de Ville, vechea primarie, o constructie in stil renascentist ce dateaza din anul 1552, in interiorul careia vom vizita muzeul de istorie. Itinerarul zilei ne va purta spre Besancon, unul dintre cele mai bine conservate orase istorice din Franta, capitala regiunii Franche Comte, un oras universitar infloritor si unul dintre cele mai populare locuri de vizitat in estul Frantei. Vom face un scurt tur pietonal in centrul orasului, cunoscut sub numele de "la Boucle", adica bucla raului, unde vom vedea Cetatea, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, un exemplu magnific de arhitectura militara din sec. al XVII-lea, proiectat de Vauban, dupa care vom ajunge la Catedrala St. Jean, o frumoasa catedrala medievala care gazduieste si una dintre marile lucrari ale maestrului renascentist florentin Fra Bartolomeo. Vom putea vizita Musee des Beaux Arts, una dintre cele mai bune si mai vechi galerii de arta din Franta cu lucrari de Cranach, Bronzino, Bellini, Reubens, Zurbaran, Goya, Fragonard, Courbet, Renoir, Bonnard, Signac, Marquet si Picasso sau Muzeul Timpului, situat in palatul renascentist Granvelle, construit pentru cardinalul Granvelle, care a fost cancelar al imparatului habsburgic Carol al V-lea. Cazare in Besancon la Hotel Ibis Besancon la City 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 21.05.2024: Besancon - Epinal - Nancy

Mic dejun. Plecare spre Epinal, capitala departamentului Vosges din regiunea Grand Est, oras situat pe raul Moselle. Epinal este format din doua cartiere separate de fiecare parte a raului, pe malul drept aflandu-se cartierul istoric, iar pe malul stang este noul oras. Vom face un scurt tur pietonal in centrul vechi al orasului unde vom vedea fermecatoarea Place des Vosges marginita de case cu arcade renascentiste, Bazilica Sf. Maurice, construita intre sec. XI si XIII, care imbina multe stiluri: gotic, champenois si burgundian. Ne vom indrepta spre Nancy, unul dintre cele mai rafinate si atractive centre urbane, faimos pentru arhitectura Art Nouveau, un oras romantic, cu un stil arhitectonic si obiceiuri culinare proprii. Cel mai frumos si impresionant loc din Nancy este Piata Stanislas, cel mai elocvent exemplu din trecutul cultural al acestui oras, motiv pentru care a fost inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom descoperi cele 3 aspecte ale orasului: cel medieval, dat de aleile si turnurile din jurul Palatului ducal Charles II, unde au fost construite in memoria Ioanei D'Arc, porti de aur si fantana in stil rococo, ceea ce pune in evidenta al doilea aspect si cel modern, din partea noua a orasului. Timp liber pentru a explora capitala regiunii Lorena. Cazare in Nancy la Hotel Mercure Nancy Centre Place Stanislas 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 22.05.2024: Nancy - Metz - Frankfurt

Mic dejun. Plecare spre Metz, situat la confluenta fluviilor Seille si Moselle, oras cu un bogat trecut istoric, care a functionat ca republica pana la alipirea sa la regatul Frantei in anul 1552. Orasul a fost la origine o cetate celta, cucerit apoi de romani, calcat de huni, a devenit la un moment dat capitala Austriei, a apartinut Reich-ului german si a fost capitala provinciei Lorena. Metz-ul are astfel o arhitectura urbana spectaculoasa, cu edificii in stil renascentist, baroc si romano-germanic care apartin mai multor perioade. Personalitati precum poetul francez Paul Verlaine s-au nascut la Metz, iar celebrul scriitor Francois Rabelais a locuit la Metz intre anii 1545 si 1547. insotiti de conducatorul de grup vom face un tur panoramic de oras, prilej cu care vom admira cateva obiective impresionante, precum Opera - Theatre de Metz, cea mai veche catedrala din Franta, cu cele mai mari vitralii din lume, realizate de Chagall, Catedrala gotica Saint-Etienne (Sfantul Stefan) cunoscuta si sub denumirea de "Lanterna Bunului Dumnezeu" si Place des Armes, piata acoperita, aflata vizavi de catedrala. Traseul zilei va continua spre Frankfurt pentru cazare la Hotel Novotel Frankfurt City 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 23.05.2024: Frankfurt - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Frankfurt pentru plecarea spre Bucuresti cu compania Tarom, zbor RO 302 (11:15 / 14:40).

 

TARIF: 1590 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 490 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 26 turisti; pt. 15-24 turisti, tariful se va majora cu 80 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucuresti - Frankfurt - Bucuresti cu compania Tarom

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul adaptat la nr. de turisti

- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- "Drumul Vinului" cu oprire pentru degustare de vinuri

- tur panoramic de oras Strasbourg cu ghid local si intrare la Catedrala din Strasbourg

- vizitarea oraselor Obernai, Colmar, Kaysersberg, Ribeauville, Riquewihr, Mulhouse, Besancon, Epinal, Nancy si Metz cu insotitorul de grup

- insotitor roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras (unde se percep) se achita, la receptia hotelurilor, individual

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc.) si daca este cazul, ghizii pentru acestea

- bacsisuri: 35 euro/pers. (se achita conducatorului de grup la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL sau cartea de identitate in curs de valabilitate

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual  

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>