home

 

Desertul Sahara, Muntii Atlas si misterele Magrebului

ALGERIA MARELE CIRCUIT

Oran - Tlemcen - Alger - Tipaza - Djanet - Tikoubaouine - Issendilene - Erg Admet - Tigharghart - Djemila - Setif - Timgad - Constantine

 

Algeria este fara doar si poate una dintre cele mai interesante tari ale Magrebului si ale intregului continent african. Cucerita si stapanita mai intai de fenicieni, apoi de romani, vandali, bizantini, arabi, turci si in final de francezi, tara a primit mosteniri culturale de la fiecare in parte. Siturile arheologice romane de o valoare inestimabila aflate pe teritoriul acesteia va vor oferi o calatorie in timp, cu mai bine de 3000 de ani in urma, dezvaluindu-va o lume demult uitata. Veti descoperi cultura araba foarte bine reprezentata prin medinele si kasbahurile locale si cele aproximativ 700 de monumente ce includ palate, moschei, scoli islamice si fantani care stau marturie acestui trecut glorios. Cadrul natural al acestei tari va va dezvalui aproape toate formele de relief, cu peisaje de o frumusete extraordinara, de la oazele naturale din Muntii Atlas, pana la miile de kilometri de coasta la Marea Mediterana si la dunele nesfarsite ale desertului Sahara. Cu peste 300 de zile insorite pe an, Nordul Africii va asteapta sa-i descoperiti misterele!

 

Perioada: 17.11 - 27.11.2024

 

Ziua 1 / 17.11.2024: Bucuresti - Paris - Oran

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:20 / 08:40), de unde se va pleca cu zborul AF 1530 (10:10 / 12:45) spre Oran, al doilea oras ca marime al Algeriei, important centru economic al tarii, cunoscut mai ales datorita asocierii sale cu personalitati care aproape ca nu mai au nevoie de prezentare. Yves Saint Laurent, celebrul designer de moda s-a nascut aici, Albert Camus, premiul Nobel pentru literatura 1957, tot de origine algeriana, scrie aici celebrul sau roman Ciuma si tot aici se desfasoara festivalul de muzica traditionala rai, pe scena caruia, printre altii, s-a facut remarcat regretatul Rachid Taha. influentat de puternicele dinastii care au stapanit Marocul, dominat vreme de 300 de ani de spanioli, a caror prezenta se face simtita in impunatorul Fort Santa Cruz, reconstruit dupa cutremurul din anul 1790, pe care il vom vizita impreuna cu superba Bazilica Santa Cruz, Oranul devine, incepand cu prima jumatate a sec. al XVIII-lea, un important oras colonial francez, marturia influentei metropolei ramanand inca in bulevardele largi, cu cladiri care le imita si le copiaza pe surorile aflate pe teritoriul hexagonului. Cina si cazare la Hotel Rodina 5* (sau similar 5*).

Ziua 2 / 18.11.2024: Oran - Tlemcen - Oran

Mic dejun. Plecare spre Tlemcen, oras in care influentele berbere, arabe, andaluze, otomane si franceze se intrepatrund armonionios, rezultatul convergentei acestora fiind varietatea si bogatia arhitectonica ce caracterizeaza acest loc. Vom vizita Palatul El Mechouar, un exemplu tipic de eclectism mauro-andaluz, adeseori comparat cu resedintele regale din Spania construite in aceeasi perioada. initial intemeiat la inceputul sec. al XI-lea de catre conducatorii berberi ai dinastiei almoravide, care isi aveau capitala in Marrakesh, acesta devine in sec. al XIII-lea resedinta principala a Regatului Zayyanid, care avea sa stapaneasca nord-estul Algeriei pana la sosirea cuceritorilor otomani. Dupa vizitarea minunilor create de mana omului, va urma momentul ca cele produse de milenii de catre fortele naturii sa ne uimeasca. Pentru aceasta vom merge in Parcul National Tlemcen, unul dintre cele mai recente parcuri deschise in Algeria, inclus in urma cu trei ani pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita Grotele Ain Beni Adde, ce au o vechime de peste 65.000 ani si care constituie una dintre cele mai importante atractii naturale ale nordului Algeriei. Ultimele obiective pe care le vom vizita la sfarsitul zilei, Mausoleul si Moscheea Sidi Boumediene, au o importanta majora atat pentru credinciosii musulmani cat si pentru iubitorii arhitecturii locale. Acestea au fost edificate la sfarsitul sec. al XIV-lea in memoria sfantului cu acelasi nume, creditat ca fiind cel care a adus doctrina mistica sufita in Africa de Nord, in sec. al XII-lea. intoarcere la Oran pentru cina. Cazare la Hotel Rodina 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 19.11.2024: Oran - Alger

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Alger capitala tarii si cel mai mare oras al acesteia, care ocupa o pozitie strategica pe tarmul Marii Mediterane. Acesta a fost fondat in urma cu aproape 2500 de ani de catre fenicieni, devenind apoi un important centru politic si administrativ atat in timpul bizantinilor cat si al otomanilor. incepand cu sec. al XV-lea, atinge rangul de capitala a tarii, cand devine centrul politic al unei provincii autonome din cadrul Imperiului Otoman, temuta in intreg bazinul mediteranean datorita actelor de piraterie pe care le comitea si isi mentine acest statut atat in timpul dominatiei franceze cat si dupa dobandirea independentei tarii. Cina si cazare la Hotel New Day 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 20.11.2024: Alger - Tipaza - Alger - Djanet

Mic dejun. Vom incepe ziua cu deplasarea spre orasul Tipaza, situat la o distanta de 70 km fata de Alger, unde vom vizita asa numitul "Mormant al Crestinului", in realitate un mausoleu care dateaza din perioada imperiala romana. De aici ne vom indrepta spre situl arheologic roman situat pe malul marii, la poalele muntelui Chenoua si care din anul 2002 este inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita apoi Bazilica Notre Dame d'Afrique, cel mai reprezentativ monument de arhitectura catolica din oras, construita de francezi in a doua jumatate a sec. al XIX-lea, aceasta fiind situata pe un promontoriu care domina marea. in continuare vom vizita centrul orasului, urmata de vizitarea fostei Cladiri a Postei construita in anul 1910, cea mai mare cladire de acest tip din tara, in prezent muzeu. Cina la un restaurant din Alger, apoi transfer la aeroportul din Alger pentru plecare spre Djanet cu compania Air Algerie, zbor AH 6292 (22:30 / 00:45). Transfer pentru cazare la Hotel Tenere Village 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 21.11.2024: Djanet - Tikoubaouine - Djanet

Mic dejun. in aceasta zi vom explora Provincia Djanet, situata la extremitatea sud-vestica a Algeriei, impartind granita cu Libia si cu Nigeria, in zona mai putin arida a desertului Sahara, tinutul tuaregilor facuti celebri de romanele lui Alberto Vasquez-Figueroa. Marturie a faptului ca zona aceasta s-a bucurat in trecut de o clima mult mai blanda o constituie locul spre care ne vom indrepta spre Tikoubaouine, o zona desertica de vis, unde vom fi profund impresionati de formatiunile stancoase ale Parcului National N'ajjer, multe dintre ele purtand sculpturi facute cu mii de ani in urma. Vom vizita apoi centrul si piata locala din Djanet. Seara o vom petrece intr-o atmosfera inedita, cu muzica traditionala, savurand la cina un barbeque tipic tuareg. Cazare la Hotel Tenere Village 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 22.11.2024: Djanet - Issendilene - Erg Admet - Tigharghart - Djanet

Mic dejun. Dis-de-dimineata vom porni spre Issendilene, un canion spectaculos demn de peliculele de aventuri, facut celebru de romanele lui Roger Frison-Roche, marginit pe ambele laturi de impozante turnuri de piatra pe care cresc oleandri si palmieri si pe care il vom strabate intr-o frumoasa plimbare care va dura aproximativ doua ore, la sfarsitul careia vom fi rasplatiti de apele limpezi ale unui mic lac, numit guelta. Pe parcursul vizitei vom intalni populatii nomade care in acest anotimp strabat desertul. Ne vom indrepta apoi spre Erg Admet, parte a Marelui Erg Oriental, cea mai mare intindere de dune care domina estul Algeriei. Ne vom lasa impresionati de maretia dunelor care pot atinge o inaltime chiar si de 250 m si vom admira un peisaj deosebit, asa cum numai Sahara poate sa ni-l ofere. De aici ne vom deplasa spre Tigharghart, o stanca solitara pe care un localnic extrem de talentat a creat ceea ce, in momentul de fata, este numita sculptura vacilor care plang. Realizata in urma cu aproximativ 8000 ani, aceasta capodopera reprezinta intr-un mod extrem de realist, dovedind o tehnica a jocului de lumini si umbre exceptionala, niste vaci din ochii carora par a se scurge lacrimi. Povestea locala ne spune ca in trecut, un pastor care isi calauzea turma de vaci, sperand ca, dupa un drum anevoios prin arsita desertului, in cele din urma va ajunge la o oaza unde sa isi potoleasca setea, a descoperit cu tristete ca apa binecuvantata secase, fiind nevoit sa isi priveasca cireada ajunsa la capatul puterii, cum se stingea mistuita de sete. intoarcere la Djanet pentru cina si cazare la Hotel Tenere Village 3* (sau similar 3*).

Ziua 7 / 23.11.2024: Djanet - Alger

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Air Algerie, zbor AH 6473 (08:45 / 12:15), spre Alger unde vom descoperi vechiul cartier istoric al orasului, casbahul care, pastrand inca arhitectura islamica si structura urbana specifica medinelor arabo-berbere, a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Cina si cazare la Hotel New Day 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 24.11.2024: Alger - Djemila - Setif

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre orasul Djemila, unde vom vizita unul dintre cele mai bine conservate situri romane din intreg nordul Africii fondate de catre imparatul Nerva. initial cunoscuta sub numele de Cuicul, avand rol de simpla garnizoana destinata gazduirii soldatilor, asezarea devine un important centru comercial, la constructiile deja existente adaugandu-se in timpul perioadei crestine elemente arhitectonice specifice functiunilor religioase. La sfarsitul perioadei romane locul este abandonat, amintirea acestuia pastrandu-se insa si in timpul dominatiei musulmane, cand numele ii este schimbat in Djemila, in traducere, cea frumoasa. Dupa ce vom strabate situl arheologic, vom vizita si Muzeul de Arheologie locul care gazduieste unele dintre cele mai frumoase si mai bine pastrate mozaicuri romane din lume. Ne vom indrepta apoi spre Setif pentru cina si cazare la Hotel Park Mall 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 25.11.2024: Setif - Timgad - Constantine

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Timgad, un alt sit roman important, despre care putem spune ca este indirect legat si de istoria noastra, pentru ca a fost fondat in preajma anului 100 de catre imparatul Traian, pentru a cinsti astfel memoria parintilor sai. O caracteristica importanta a orasului si care il face aparte este planul sau de constructie, prevazut cu strazi principale, care se intersecteaza in unghiuri drepte, aspect care coroborat cu bogatia de artefacte prezente aici, au dus la inSCRIEREa sa in Patrimoniul Mondial UNESCO incepand cu anul 1982. Dupa-amiaza ne vom indrepta catre Constantine pentru cina si cazare la Hotel Marriott 5* (sau similar 5*).

Ziua 10 / 26.11.2024: Constantine - Alger

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita orasul Constantine, supranumit datorita arhitecturii sale aparte, adaptata reliefului accidentat, orasul podurilor. Cunoscut in trecut si sub numele de Cirta, atribuit in perioada cand facea parte din regatul Numidiei, acesta este colonizat de catre romani sub Cezar si Augustus dar actuala denumire provine de la imparatul Constantin cel Mare care a jucat un rol important in extinderea acestei urbe. Nenumaratele vestigii prezente in oras si in apropierea acestuia, au dus la deschiderea la inceputul secolului trecut a Muzeului orasului, in momentul de fata acesta avand rang de Muzeu National. Dupa vizitarea muzeului ne vom indrepta spre cel mai cunoscut monument al orasului, Moscheea Emirului Abdelkader, una dintre cele mai mari din tara si de asemenea, sediul uneia dintre cele mai mari universitati islamice. Dominand orasul de la inaltimea minaretelor sale gemene, moscheea cinsteste memoria celui mai important lider religios si militar algerian, ale carui eforturi in lupta impotriva expansiunii coloniale franceze i-au adus titlul de "Sfant printre printi si print intre sfinti". intoarcere in Alger pentru cina si cazare la Hotel New Day 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 27.11.2024: Alger - Paris - Bucuresti

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru activitati individuale. Transfer la aeroport pentru plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1855 (14:05 / 16:40), de unde se va pleca cu zborul AF 1088 (18:15 / 22:05) spre Bucuresti.

 

TARIF: 2360 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 495 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15-20 turisti, tariful se va majora cu 200 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Paris - Oran si Alger - Paris - Bucuresti cu compania Air France

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti de cazare in hoteluri de 5*, 4* si 3*

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri si 10 cine

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxa de viza Algeria: 80 euro/pers. (se achita in agentie)

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxele de oras (unde se percep) se achita, la receptia hotelurilor, individual

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi in cadrul meselor etc.

- bacsisuri: 55 euro/pers. pentru ghizii locali si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! OBLIGATORIU incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

- 2 fotografii recente, format 3,5 x 4,5 cm

- asigurare medicala

- extras bancar cu minim 1000 euro

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>