home

 

Prezentul sud-african, safari si mari metropole

 

AFRICA DE SUD

 

GARDEN ROUTE si PANORAMA ROUTE

SAFARI in PARCURILE KRUGER si HLUHLUWE

ZIMBABWE cu CASCADA VICTORIA

 

Cape Town - Capul Bunei Sperante - Franschhoek - Stellenbosh - Oudtshoorn -

Cango Caves - Garden Route - Knysna - Port Elizabeth - Durban - St. Lucia -

Parcul National Hluhluwe - Hazyview - Parcul National Kruger - Panorama Route -

Canionul Blyde River - Johannesburg - Cascada Victoria - Soweto

 

Farmecul acestei destinatii este dat deopotriva de prezentul african prin revelarea trecutului sau, de mirodeniile exotice, de peisajele diverse cu plaje de nisip alb scaldate de apele turcoaz ale Oceanului indian, cu lanturi muntoase impunatoare, cu pesteri impresionante, cu trecatori care ofera imagini spectaculoase, cu dune halucinante, cu cascade magnifice, Cascada Victoria fiind cel mai graitor exemplu, cu sute de mii de hectare de habitat natural pastrat intact de decenii, cu Parcurile Kruger si Hluhluwe care sunt cele mai cautate pentru safari. Toate acestea, intriga iubitorii de natura si atrag turistii care vor sa traiasca o experienta unica ce merita traita macar o data in viata.

 

Perioada: 31.05 - 01.06.2024

 

Ziua 1 / 31.05.2024: Bucuresti - Istanbul - Cape Town

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 19:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:40 / 23:10), de unde se va pleca spre Cape Town cu zborul TK 44 (01:40 / 11:50).

Ziua 2 / 01.06.2024: Cape Town

La ora 11:50 vom sosi in Cape Town, orasul-mama al Africii de Sud, oras care ne va fascina prin infinita sa ospitalitate, centru cosmopolit, cu o viata culturala vibranta, cu o ambianta generala relaxanta si deschisa. intalnire cu reprezentantul local, alaturi de care vom incepe turul panoramic de oras, prilej de a descoperi Cape Town-ul, capitala legislativa a Africii de Sud, care a devenit in acelasi timp destinatia turistica cea mai populara din Africa de Sud, castigandu-si pe buna dreptate reputatia de "unul dintre cele mai frumoase orase din lume". Asezat la convergenta a doua oceane, indian si Atlantic, Cape Town-ul este un oras sofisticat, dominat de Table Mountain, un oras unde vechiul se intalneste cu noul, un oras care ofera o gama variata de peisaje, arhitectura urbana imbinandu-se armonios cu plajele cu nisip fin si formatiunile stancoase din jurul peninsulei. Turul panoramic va include coloratul cartier Malay sau Bo-Kaap, Primaria, Parlamentul si Catedrala St. Georges. Daca vremea va permite (din acest motiv, plata se va face la fata locului), vom urca cu telecabina pe Table Mountain, muntele care domina orasul, de unde vom putea admira o frumoasa panorama asupra intregului oras. Cazare in Cape Town la Hotel Garden Court Victoria Junction 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 02.06.2024: Cape Town - Capul Bunei Sperante - Cape Town

Mic dejun. in aceasta zi vom face o excursie de 1 zi la Capul Bunei Sperante, parcurgand unul dintre cele mai spectaculoase trasee din Africa de Sud. Prima etapa a excursiei ne va purta de-a lungul coastei Atlanticului, pana la Hout Bay, centru al industriei piscicole unde, in cazul in care CONDITIIle meteo si sanitare vor permite, vom face o minicroaziera in jurul insulei Duiker - insula Focilor, pentru a vedea in mediul lor natural numeroase foci si pasari marine. Traseul va continua pe Chapman's Peak Drive, una dintre cele mai spectaculoase sosele de coasta din lume, iar apoi spre Rezervatia Naturala Cape of Good Hope - Capul Bunei Sperante, care acopera o suprafata de 7.680 ha si adaposteste capre salbatice, babuini si struti. Ajunsi la Cape Point, cel mai sudic punct al calatoriei, vom urca cu funicularul pe promontoriul considerat unul dintre cele mai frumoase din lume, pentru a admira Capul Bunei Sperante, vechiul si noul far. Pe drumul de intoarcere in Cape Town, vom opri pentru dejun la Restaurantul Bertha in Simon's Town, dupa care ne vom indrepta spre Boulders Beach, unde vom vizita colonia de pinguini Jackass (pinguinii africani). Seara se pot face plimbari individuale pe pitoreasca promenada Victoria & Alfred Waterfront, inima comerciala si culturala a orasului, o zona plina de istorie, unde se gasesc numeroase restaurante, terase si magazine. Cazare in Cape Town la Hotel Garden Court Victoria Junction 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 03.06.2024: Cape Town - Franschhoek - Stellenbosh - Cape Town

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face un tur pietonal in centrul istoric, dupa care vom vizita renumitul Castel al Bunei Sperante (Castle of Good Hope), o constructie pentagonala impunatoare, din sec. al XVII-lea, cea mai veche constructie coloniala din Africa de Sud, unde pot fi vazute resedinta guvernatorului, muzeul militar si ceremonia cheii, Castle Key Ceremony. in continuare vom vizita Gradina Botanica Kirstenbosch, una dintre cele mai frumoase gradini botanice ale lumii, cu numeroase specii de plante specifice Africii de Sud, fapt pentru care a fost inclusa pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. interesant este si podul suspendat de 130 m lungime si 12 m inaltime, care ofera o alta perspectiva asupra vegetatiei luxuriante. Dupa-amiaza vom face o excursie in zona viticola Franschhoek si Stellenbosch, cu degustare de vinuri. Vinurile din Africa de Sud sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune vinuri din lume, iar noi vom avea posibilitatea de a ne convinge de acest lucru, afland in acelasi timp, o parte dintre secretele producatorilor locali. Vom pleca spre Valea Franschhoek parcurgand drumul vinului catre oraselul cu acelasi nume, considerat a fi capitala culinara a Africii de Sud. Imigrantii francezi care au ajuns acum mai bine de 300 de ani in aceasta vale unde s-au si stabilit, au adus cu ei stiinta cultivarii vitei de vie, pasiunea pentru vinuri fine si pentru mancaruri speciale care puneau in valoare buchetul fiecarui sortiment de vin. Dupa oprirea in Franschhoek, ne vom indrepta spre Stellenbosch, un alt orasel pitoresc, faimos pentru cladirile sale cu arhitectura originala olandeza, cu influente locale, dar si pentru vinul produs in zona, despre care se spune ca este cel mai bun din Africa de Sud. Vom avea ocazia sa ne convingem de acest lucru, participand la o degustare de vinuri intr-una din renumitele podgorii din Stellenbosch. intoarcere in Cape Town pentru cazare la Hotel Garden Court Victoria Junction 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 04.06.2024: Cape Town - Oudtshoorn

Mic dejun. Dimineata vom pleca de-a lungul soselei Route 62, trecand prin Swellendam, al treilea oras ca vechime al Africii de Sud, aflat la poalele maiestuosilor munti Langeberg, cu o istorie fascinanta si cu multe cladiri istorice bine conservate printre care si renumitele constructii stil Cape Dutch. Vom continua traseul prin Mossel Bay, iar catre seara vom sosi la Oudtshoorn, cel mai mare oras din regiunea Little Karoo, "capitala penelor", adica a fermelor de struti. Orasul ridicat de colonistii olandezi, s-a dezvoltat in jurul unei biserici reformate, iar fermele de struti au insemnat gloria si decaderea orasului, deoarece la sfarsitul sec. al XIX-lea moda penelor de strut la palarie facea ravagii in Europa, dar ulterior, odata cu aparitia automobilului, doamnele au renuntat la palariile care erau zburate de vant. Cazare in Oudtshoorn la Hotel De Opstal Lodge 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 05.06.2024: Oudtshoorn - Garden Route - Knysna

Mic dejun. in apropiere de Oudtshoorn se afla cel mai larg ansamblu de pesteri vizitabile din Africa, vechi de aprox. 20 milioane de ani, Cango Caves, una dintre cele mai cunoscute formatiuni calcaroase din lume, pe care le vom vizita si noi. Vom vizita apoi o ferma de struti si tot acolo ne vom delecta cu un dejun tipic local. in continuarea zilei vom trece peste maiestuoasa trecatoare Outeniqua, ne vom indrepta spre orasul George, dupa care vom intra pe celebrul Garden Route, un superb drum de pe coasta de sud-est a Africii de Sud, care se intinde de la Mossel Bay in Western Cape la Raul Storms. Numele acestei rute provine de la vegetatia bogata si diversificata intalnita aici, precum si de la numeroasele lagune si lacuri presarate de-a lungul coastei. Traseul ne va oferi peisaje spectaculoase, salbatice, care ne vor incanta cu siguranta, iar spre seara vom ajunge in Knysna, unde vom admira promontoriul si cele doua stanci care marcheaza intrarea in laguna cu acelasi nume. Cazare la Hotel Rex 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 06.06.2024: Knysna - Parcul National Tsitsikamma - Port Elizabeth

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa in continuare pe celebrul Garden Route, care ne va surprinde cu peisajele mirifice oferite de muntii, lacurile, raurile si padurile tropicale pe langa care vom trece. Vom ajunge in Plattenberg Bay, o frumoasa statiune pe litoral cu plaje cu nisip alb si vom intra in Parcul National Tsitsikamma, un paradis al pasarilor, padurilor si lumii marine, unde vom face o scurta plimbare pe podul suspendat peste gura raului Storms. Ne vom indrepta apoi spre Port Elizabeth, cel mai important oras din provincia Eastern Cape si destinatie turistica cautata datorita climei blande si a plajelor ingrijite. Orasul, asezat de-a lungul golfului Algoa, a primit initial numele sotiei guvernatorului care l-a fondat in 1820, dar din 2019 a fost redenumit oficial Gqeberha. Vom face un tur panoramic de oras, prilej cu care vom admira Horse Memorial, Kings Beach si Campanile. Cazare la Hotel The Paxton 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 07.06.2024: Port Elizabeth - Durban

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Airlink, zbor 4Z 521 (08:15 / 09:40) spre Durban, denumit dupa guvernatorul englez din sec. al XIX-lea, Sir Benjamin D'Urban, considerat o Mecca a vacantelor datorita climatului subtropical, care are in prezent peste 3 milioane de locuitori, fiind al doilea oras ca populatie din Africa de Sud si cel mai mare din provincia ZwaZulu-Natal. Vom face turul panoramic de oras, prilej cu care vom vedea Centrul Universitar, Gradina Botanica, Portul, care este considerat cel mai mare port din lume pentru incarcarea zaharului, Primaria, o cladire impresionanta in stil renascentist modern definitivata in anul 1910 etc.. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Premier Umhlanga 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 08.06.2024: Durban - St. Lucia - Hluhluwe

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa de-a lungul coastei Oceanului indian prin Umhlanga Rocks, Stanger (KwaDukuza) si Empangeni, spre Hluhluwe, patria tribului Zulu. Dejun la un restaurant din St. Lucia, orasel considerat poarta de intrare in Parcul natural iSimangaliso Wetland Park, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici vom face o croaziera pe Lacul St. Lucia, pentru a descoperi o parte din frumusetile acestui ecosistem natural de 3280 km2, ce se intinde de la frontiera cu Mozambicul pana in sudul estuarului St. Lucia, care este populat de numeroase animale salbatice, printre care aprox. 1200 de crocodili si aprox. 800 de hipopotami. Ne vom indrepta apoi spre Hluhluwe, orasel situat intre parcurile naturale iSimangaliso si Hluhluwe. Cina si cazare la Hotel Anew Hluhluwe 3* (sau similar 3*).

Ziua 10 / 09.06.2024: Hluhluwe - Parcul National Hluhluwe - Hazyview

Mic dejun matinal. Safari in Parcul National Hluhluwe, fondat in anul 1895, care acopera o suprafata de peste 96.000 de hectare, fiind locul unde s-a reusit salvarea de la disparitie a rinocerului alb, parcul fiind populat de aprox. 1600 de exemplare. in continuarea zilei ne vom indrepta spre provincia Mpumalanga (fostul Transvaal de est), numele provinciei insemnand in limbile locale "locul unde rasare soarele", o zona incredibil de frumoasa, datorita faptului ca este una dintre cele mai diverse din punct de vedere geografic. Seara vom ajunge in oraselul Hazyview, de unde vom pleca in dimineata urmatoare in mult asteptatul safari in Parcul Kruger. Cina si cazare la Hotel Hippo Hollow Country Estate 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 10.06.2024: Hazyview - Parcul National Kruger - Hazyview

Trezire matinala si mic dejun la pachet. Experienta acestei zile de safari in Parcul National Kruger, unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafata de peste 2 mil. de hectare, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat Parc National inca din anul 1898 de catre presedintele Kruger, ne va da posibilitatea de a "gusta" Africa in forma sa pura. Ne vom imbarca in vehicule 4x4, jeep-uri decapotabile, special concepute pentru safari, conduse de soferi-ghizi specializati, care se vor stradui sa ne arate cat mai multe animale in habitatul lor natural si, in functie de cat de norocosi vom fi, vom putea vedea "The Big Five" (in traducere libera "Cei Cinci Magnifici"): elefanti, rinoceri, bivoli, lei si leoparzi. Daca vom asculta linistea salbaticiei si vom privi cum soarele inveleste natura cu razele lui, nu ne vom mai mira ca animalele se simt atat de bine aici. Dejun picnic inclus in parc. Cina si cazare la Hotel Hippo Hollow Country Estate 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 11.06.2024: Hazyview - Panorama Route - Blyde River Canyon - Johannesburg

Mic dejun. Plecare spre Johannesburg, strabatand Panorama Route, de-a lungul Canionului Blyde River, care face parte din uluitorul masiv muntos Drakensberg. Vom face opriri la God's Window, in traducere "Fereastra lui Dumnezeu", datorita extraordinarei panorame, la Bourke's Luck Potholes "Puturile Norocoase ale lui Burke", cavitati cilindrice adanci, sapate de raurile Blyde si Treur si la Three Rondavels "Cele Trei Surori", de unde vom avea o imagine asupra canionului care ne va taia respiratia, cu chei gigantice care se intind pe o lungime de aprox. 26 km. De multe ori pare greu de imaginat cum natura a putut crea, in timp, aceste peisaje bizare. Asemenea minunatii ale naturii sunt atat de perfecte, incat ai putea crede ca au fost prelucrate de mana omului, cu un ciocanel si o dalta, pentru a arata atat de simetric si armonios. Dupa dejun, itinerariul zilei ne va purta in continuare spre Lyndenburg, oras al minelor de carbuni si aur, indreptandu-ne spre Dullstrom si Middleburg, printr-o regiune peisagistica deosebita, un adevarat rai al pescuitului de pastravi. Spre seara vom ajunge in Johannesburg, un oras vibrant, plin de dinamism, care a cunoscut un avant impresionant de-a lungul timpului. Cazare la Hotel Garden Court Sandton City 3* (sau similar 3*).

Ziua 13 / 12.06.2024: Johannesburg - Victoria Falls (Zimbabwe)

Mic dejun. in aceasta zi veti putea pleca intr-o excursie optionala cu avionul in Zimbabwe, pentru a admira privelistea memorabila oferita de Cascada Victoria! Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania South African Airways, zbor SA 040 (10:50 / 12:25) spre Victoria Falls, unde dupa sosire veti fi transferati pentru cazare la Hotel Shongwe Oasis 5* (sau similar 5*). Dupa-amiaza, veti face o croaziera cu cina inclusa pe Fluviul Zambezi (cel de-al patrulea ca lungime din Africa - 2574 km), in timpul careia vom avea prilejul de a admira un superb apus de soare, iar cu putin noroc, veti putea descoperi o parte dintre numeroasele animale si pasari salbatice care populeaza Parcul National Victoria Falls. turistii care nu vor participa la excursia in Zimbabwe, au 2 zile libere la dispozitie in Johannesburg, timp in care pot opta pentru excursii organizate si achitate la fata locului.

Ziua 14 / 13.06.2024: Cascada Victoria (Zimbabwe) - Johannesburg

Mic dejun. Dimineata veti vizita Cascada Victoria, considerata una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1989. in partea centrala cascada are o inaltime de 108 metri, iar debitul sau mediu depaseste 1000 m3/s. Victoria Falls este numita de localnici Mosi-oa-Tunya - "fumul care tuna", deoarece norul de stropi de apa se poate ridica pana la 400 m inaltime, cu un zgomot ce se aude pana la 40 km distanta. Prima impresie va fi de neuitat, Fluviul Zambezi varsandu-se cu o putere fantastica in abis, descatusand o energie imensa. Veti avea prilejul de a admira si podul construit peste cascada, care leaga Zimbabwe de Zambia, construit in anul 1905. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Johannesburg cu compania South African Airways, zbor SA 041 (13:10 / 14:50) si cazare la Hotel Garden Court Sandton City 3* (sau similar 3*).

Ziua 15 / 14.06.2024: Johannesburg - Soweto - Istanbul

Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic al metropolei Johannesburg, prilej cu care vom vedea Constitution Hill pe care se afla Vechiul Fort, prima inchisoare din Johannesburg, Curtea Constitutionala si Carlton Centre, care pana in anul 2019 a fost cea mai inalta cladire din Africa. in continuarea zilei vom pleca spre Soweto, oras construit in anii 1950 pentru muncitorii navetisti negri de a caror munca in acea perioada depindea foarte mult Johannesburg-ul. in prezent aici locuiesc peste doua milioane de oameni - cea mai mare concentratie urbana neagra de pe continent, fiind locul care a dat lumii numeroase personalitati marcante, precum Nelson Mandela si Desmond Tutu, doi dintre laureatii Premiului Nobel pentru pace. Daca in trecut Soweto a fost orasul-simbol al rezistentei africanilor contra regimului de apartheid, in prezent orasul este recunoscut pentru amestecul sau de culturi si limbi vorbite. Vom face un tur panoramic al orasului care va include Piata Libertatii, Muzeul Hector Pieterson (intrare inclusa), Biserica Regina Mundi si Casa lui Nelson Mandela (intrarea in muzeu nu este inclusa). Dejun la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 39 (18:45 / 05:00).

Ziua 16 / 15.06.2024: Istanbul - Bucuresti

Sosire la Istanbul la ora 05:00, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:00 / 08:15).

 

TARIF: 3290 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 590 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 190 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Cape Town si Johannesburg - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines

- transport intern cu avionul pe ruta: Port Elizabeth - Durban

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 13 nopti cazare in hoteluri de 4* si 3*

- mesele mentionate in program: 13 mic dejunuri, 6 dejunuri si 4 cine (conform program)

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- taxe de intrare in toate parcurile mentionate in program

- tururi panoramice si vizite de oras in Cape Town, Knysna, Port Elizabeth, Durban, Soweto, Johannesburg

- vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch

- vizitarea ansamblului de pesteri Cango

- vizitarea unei ferme de struti

- parcurgerea celebrului drum Garden Route de pe coasta de sud-est a Africii de Sud

- vizite in Parcul National Tsitsikamma

- safari in Parcul National Hluhluwe

- safari in Parcul National Kruger cu vehicule 4x4 special adaptate pentru astfel de drumuri

- parcurgerea Rutei Panorama, de-a lungul Canionului Blyde River

- ghizi locali

- insotitor roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

- taxa de viza, curierat si procesare acte pt. Africa de Sud: 55 euro/pers.

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 60 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • Excursie la Cascada Victoria in Zimbabwe compusa din:

servicii la sol: transferuri hotel - aeroport - hotel, 1 noapte cazare cu mic dejun in Victoria Falls, cina si croaziera pe Fluviul Zambezi, vizitarea Cascadei Victoria: aprox. 595 euro/pers./loc in camera dubla; supliment camera sgl. aprox. 90 euro/pers.

bilet avion: Johannesburg - Victoria Falls - Johnnesburg: aprox. 395 euro/pers.

Din tariful excursiei optionale la Cascada Victoria s-a scazut tariful noptii de cazare din Johannesburg. Optiunea pentru aceasta excursie se poate face doar din tara, in momentul inscrierii!

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE PENTRU OBtinEREA VIZEI ONLinE:

- pasaport valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei, cu 2 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se accepta pasaport temporar

- extras de cont recent (minim 1.000 EUR sau echivalentul in lei sau euro, pe ultimele 3 luni), semnat si stampilat de catre banca emitenta

- copie dupa cartea de identitate

- copie dupa caz, dupa certificatul de casatorie, certificatul/certificatele de deces ale parintilor

- in cazul copiilor: adeverinta de elev, originalul si copie dupa certificatul de nastere, certificatul de casatorie al parintilor sau divort si acordul notarial al parintilor (traduse in limba engleza) / in cazul studentilor, adeverinta de student, tradusa in limba engleza si legalizata

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>